- Učlanjen(a)
- 18.08.2004
- Poena
- 1,285
Pa to ili toliko nemaju pojma i misle da je root neki proces koji traje satima@weasel:
Njima je vreme usporeno jedno 100x.
Pa to ili toliko nemaju pojma i misle da je root neki proces koji traje satima@weasel:
Njima je vreme usporeno jedno 100x.
Deder napisi o kojoj verziji se radiElem, glede video telefoniranja - nasao sam i instalirao novi skajp za androidDakle, evo sad postoji video chat skype za android, cak je i optimizovan za tablet. Kakva je bese situacija za ipad? Jos nije izasao?
Pa to ili toliko nemaju pojma i misle da je root neki proces koji traje satima
Izgleda da je i narod najzad to ukapirao, ranije prenaduvane procene o prodaji tableta u 2011. su uveliko revidirane, što uz činjenicu da Apple drži 93% tablet tržišta potvrđuje moj stav da beskorisne tablete niko normalan ne kupuje (neko se možda prevari, pa kupi jednom). Neki koncept tipa Transformera možda ima šansu da postane zaista koristan, ali prvo moraju da stignu aplikacije.
na homscreen se stavlja sortcut od aplikacije ne aplikacija. mislio sam da to znas, to je tako prosto i stvarno ne znam koji korisnik smartphone to ne zna.Evo par primera, iz mog ličnog iskustva:
Android ima tzv. "Home Screen". Na taj ekran je moguće postaviti ikone aplikacija koje su trenutno instalirane na telefon. Proces nije naročito intuitivan, ali je jednostavan i lako se nauči (pritisneš ikonu aplikacije, zadržiš, pojavi se početni ekran, odvučeš ikonu gde hoćeš i pustiš). Problem je što sad ta ikona postoji na dva mesta. Ovo jednostavno nije logično ogromnoj većini korisnika, koji prvo misle da su aplikaciju prebacili iz normalne liste na početni ekran, da bi kasnije shvatili da je imaju na dva mesta ("Da li ja sad imam dve kopije ove aplikacije? Kako da obrišem ovu drugu koja mi ne treba?"). Na iOS-u, ikona aplikacije se nalazi samo na jednom mestu, tamo gde ju je korisnik odvukao.
opet veliko neznanje za nekoga ko koristi android telefon godinu dana... LauncherPro drzis aplikaciju, pojavi se kantica na dnu ekrana, prevuces aplikaciju koju drzis preko kantice, malo zadrzis i pojavi se poruke drop to uninstall stvarno ne znam koliko moras biti "pametan" da uninstaliras tu aplikaciju. mozda da ti teelfon sam uninstalira kada pomislis da neces vise da je koristis.Dalje; brisanje aplikacija. Na Androidu ne postoji intuitivan način da se aplikacija obriše (pritisni, drži, odaberi funkciju brisanja, kao što je na iOS-u). Da bi se aplikacija deinstalirala, mora da se ide u Settings - Applications - Manage Applications - odaberi aplikaciju sa spiska, zatim Uninstall. Poznajem mnoge korisnike Androida koji su skidali besplatne aplikcije sa Marketa, probali ih, nisu im se svidele i ostale su im na telefonu jer ne znaju kako da ih se reše. Posle dvadesetak takvih aplikacija, memorija im je puna i nemaju više gde da ih ređaju.
vidis ja nikad nisam imao takvih problema sa HTC Desire telefonom, mozda je problem sto je taj LG 3x jefitniji od iPhone pa ocekujes mnogo od njega? ili jednostavno imas problematican uredjaj, ali opet cudno mi je da ti kao neko ko voli da mu sve savrseno radi trpis godinu dana takav krsh.Sličnih primera ima veoma mnogo. Brojne funkcije se na Androidu pozivaju kroz relativno neintuitivne (ili kontra-intuitivne) nizove klikova-pritisaka na ikone, menije i pod-menije. Moje lično iskustvo mi takođe govori da je stabilnost OS-a i osnovnih aplikacija koje se dobijaju uz OS (telefon, mail, kalendar, adresar, web itd) osetno problematičnija nego na iOS-u. Za godinu dana koliko imam iPod touch, ni jedna od osnovnih (Apple-ovih) aplikacija mi se nije zamrznula. Android telefon (LG Optimus V, Virgin Mobile USA) imam otkako je izašao (posle Nove godine) i gotovo svakog dana mi se desi da mi krahira, ili se zamrzne, jedna od fabričkih aplikacija (telefon, audio plejer, e-mail, web itd). Naravno, vrlo je moguće da je tome razlog Virgin Mobile-ova verzija FroYo-a, koja je verovatno bagovita, a koju Virgin ni jednom nije ažurirao otkako je telefon izašao. Sve ovo mi nije problem i mogu da preživim, ali je baterija najgori problem. Kad uključim GPS, WiFi, Bluetooth i 3G, baterija mi crkne posle 15 minuta razgovora ili 3 sata u stand-by modu. Čak i ako je sve osim 3G mreže isključeno, dovoljno je da pootvaram desetak aplikacija tokom prepodneva i baterija će mi izdahnuti pre nego što stignem kući s posla. Ovaj problem sam uspeo da rešim aplikacijom koja automatski zatvara aplikacije koje se ne koriste. Naravno, ogromna većina normalnih korisnika neće imati pojma da tako nešto postoji (niti su dužni to da znaju) i biće vrlo nezadovoljni što im baterija crkava za manje od 8 sati.
pretpostavljam da ni na iPhone nebi updateovao na najnoviju verziju OSa?Ja ne sumnjam da bi taj moj LG Optimus V bolje radio kad bih ga root-ovao, skinuo paket sa Gingerbread-om, nabavio odgovarajuće aplikacije za podešavanje, gašenje dokonih aplikacija i slično. Naravno, ja nemam toliko slobodnog vremena da se petljam s time, tako da će fabrički FroYo morati da završi posao (nemam toliko para da opravdam $60 mesečno za vrlo ograničeni plan za iPhone, kad mi Virgin daje neograničen text i web za $25, plus 300 minuta).
za takve ljude ni nije smartphone vec obican mobilni od 50$Dakle, zaključak je da je taj Android raj za sve one koji o tehnologiji znaju dovoljno da mogu njome da kontrolišu. S obzirom da nas takvih ima vrlo malo na svetu, a ostali su navikli da podignu slušalicu i okrenu broj, logično je da tamo gde ljudi imaju dovoljno para, oni radije uzimaju ono što radi bez dodatnog petljanja i budženja.
Za ove sto misle da se aplikacije (ili sve aplikacije) na iosu zatvaraju tek tako, kad se pritisne back dugme - sta vi mislite, da se telnet/ssh/rdesktop klijenti smeju tek tako ubijati, kad se stiska back?To mora da nastavi da radi u pozadini jer recimo korisnik pozeli da nesto pogleda u web browseru ili u nekom pdf-u ili u necem cetvrtom. Ne mogu da opisem koje bi tek neverovatna glupost bila da ios i to 'pod obavezno' radi, pa da je neophodno rekonekcija svaki put..... brrrrrr
probaj i koristi 10 minuta gestures na iPad
E to bi bas voleo da mi dokaze neko kako mu je bolje da juri dugmice svaki put kada hoce nesto da uradi i uvek da vodi racuna kako mu je okrenut tablet i gde su dugmici...
A prirodno jeste u smislu jer tako smanjujes i vuces stvari i u realnom svetu, znaci veoma intuitivno.
[YOUTUBE]oN5BpvrCxvo[/YOUTUBE]
Neko ne pije ni vodu ali vecina to rade...
Koliko ja vidim na ios-u svaki app ima razlicite menije, razlicite dugmice za izlaz iz programa, na razlicitim mestima na ekranu
Za ove sto misle da se aplikacije (ili sve aplikacije) na iosu zatvaraju tek tako, kad se pritisne back dugme - sta vi mislite, da se telnet/ssh/rdesktop klijenti smeju tek tako ubijati, kad se stiska back? To mora da nastavi da radi u pozadini jer recimo korisnik pozeli da nesto pogleda u web browseru ili u nekom pdf-u ili u necem cetvrtom. Ne mogu da opisem koje bi tek neverovatna glupost bila da ios i to 'pod obavezno' radi, pa da je neophodno rekonekcija svaki put..... brrrrrr
A skype? Koristio si onu RUGOBU, sa patuljastim ekranom, iliti jos vecu rugobu kad se skalira slika? E svaka ti cast lol
Vise sam ocekivao od vas esteta koji ljubite epl
A zasto pricam o baratanju fajlovima? Pa da se naznacim da, ono sto vi epl entuzijasti stalno tvrdite, a to je da je rad na ipad-u neverovatno i neponovljivo udoban, u stvari i nije takav kakav ga opisujete. Bez preterivanja - nikad nisam video operativni sistem kod koga je toliko ocajno resena razmena podataka izmedju razlicitih aplikacija.
A da ti pokazem koliko gresis sto se kompatibilnosti tice - deder sad nadji i otvori neki excel fajl krcat formulama i funkcijama. Ili powerpoint fajl krcat efektima. Toliko.
Ah da... sto se brzine tice - ponavljam: izuzetno je brzo i na stock kernelu. Sa custom kernelom, neverovatno je brzo. Razlika je najuocljivija kada se startuju programi - to se, ali bez preterivanja, desava trenutno. Ranije sam cekao dve ili tri sekunde duze, a sada (mozda nije 2-3 sekunde, mozda preterujem hehe)? Click, bam - aplikacija je startovana.
Ja stvarno ne znam zasto odgovaram na ovakve postove tipa, sta ako "neko ne okrece tablet" ili "mozda neko ne voli gestures" na tablet, bez obzira sto ih u zivotu nije ni probao...
Mozda postoji neko ko ne okrece tablet kada ga koristi ali takvog ces tesko naci, jer tablet stalno rotiras, u zavisnosti od toga sta radis na njemu i opcija za blokiranje je nekada potrebna ali nije napravljena da se drzi svo vreme ukljucena.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari