Ako ovom priestu ne bih uspeo da prodam stilizovanu kamenu plocu sa apple znakom kao najmoderniji tablet secite me gdi sam najtanji![]()
Mrzi me da citam ceo tvoj post
Mozda su svi oni placeni kao oni cuveni cekaci u redovima koje Apple placa kako bi se stvarala veca guzva. Jel ovo konstruktivna diskusija o tablet uredjajima? Zar je toliko tesko shvatiti da neki ljudi prvenstveno traze od tablet-a jednostavnost koriscenja, odlican user interface, brzinu, gomilu aplikacija i da nemaju vremena da trose na root-ovanje uredjaja i ostalo?
Ovo je tipicna prica za one koji nisu radili sa android tabletom vec su svo svoje 'iskustvo' pokupili sa engadgeta. Obzirom da sada koristim asus transformer, crtice koje si naveo baziracu na iskustvu sa njom.
1. trajanje baterije - ipad ne moze da pridje transformeru.
2. iCloud - asus vec sada ima taj servis, gde mozes da smestas fajlove; prostor - neogranicen, postoje klijenti za windows i osx. iCloud je, ako se ne varam, ogranicen iskljucivo na apple uredjaje. Do duse ni jedno ni drugo ne koristim niti planiram da koristim - tu je dropbox, koji radi na svemu mogucem sto postoji (i 2 giga besplatnog prostora). Ali 2 giga je jezivo puno, sto se najbolje skapira kada ta 2 giga moras da uploadujes u cloud.
3. konzistentnost UI-ja - na sta se ovo tacno odnosi? Koliko ja vidim na ios-u svaki app ima razlicite menije, razlicite dugmice za izlaz iz programa, na razlicitim mestima na ekranu, taman je toliko konzistentno koliko i commodore 64. Meni uopste nije jasno zasto je iz androida izposteno meni hardversko dugme - to je bila sjajna stvar koja je uvek, u svakoj aplikaciji, otvarala meni.
4. stabilnost - ni android ni iOS se ne krse. Ja sam, do duse, uspevao da zakucam android, i to nasilnim ubacivanjem neverifikovanih kernel modula (drajvera), gde je sistem cak jasno upozorio sta moze da se desi. Ako se android uredjaj root-uje, i aplikacija trazi root privilegije, moguce je dovesti sistem u katatonicno stanje. Kod iOS-a to nisam ni mogao da probam obzirom da je sistem zatarabljen kao Fort Knox. No, koliko sam video na nekim drugim thread-ovima na ovom forumu, JB iOS uredjaji sa pojedinim appovima pate taman isto toliko kao androidi. Aplikacije - i na androidu i na iOS-u video sam kako aplikacije padaju. Napr. na jednom drugom forumu, kad god u iOS-ovom safariju probam da unesem reply, safari se samoubije. To, doduse, nije do OS-a vec do samih aplikacija.
5. video pozivi - nema facetime-a, ali tu je google chat koji radi to isto pa cak ima i mnogo vise korisnika. Skype? Sta je prijatno u telefoniranju preko onako nakaradne aplikacije na iOS-u? Da, pojavice se ipad verzija skype-a, a pojavice se i android verzija - http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2387827,00.asp
6. brzina - uf kako si ovde pogresio. Stock firmver je jako brz, a uz nesto prckanja moguce je asus transformers napraviti da prosto leti. Za sada se za to koriste alternativni firmveri, a oni koji ne znaju kako strpice se dok i sam asus dalje ne optimizuje svoj firmver. Na ipadu ne mozes, normalno, da uradis nista.
7. CPU & GPU - ovo je, po nesto, istina. Neke operacije tegra 2 radi osetno sporije, mada neke radi i brze, sto se prvenstveno odnosi na 3d operacije. Do duse i tegra 2 i powervr su vec sada zastarele tehnologije; i exynos i omap ih deru samo tako.
8. kvalitet aplikacija - kojih? Ovde mora da se precizno specificira o cemu pricamo. Ofis aplikacije - isto s*anje
, browseri - chrome >>> safari (koji nema cak ni tabove sto je tragikomicno)
Neke igrice? O cemu se radi?
Uz to ja imam i mogucnost da nakacim bilo kakav USB disk na moj uredjaj i pustam video/muziku/gledam fajlove kako mi se svidja, da snimam, razmenjujem i otvaram fajlove po volji kako god pozelim, i da generalno nakacim bilo koju USB periferiju na svoj uredjaj. Mogu da nakacim uredjaj i direktno na TV jer u startu imam HDMI, imam 2 mesta za SD karte tako da ne moraju da mi zubi trnu&usi otpadaju za verziju od 32/64 giga, da cak i koristim transformer kao mini prenosnu konzolu ako tako hocu (nakacim gaming kontroler i udri) i uz to imam hardversku tastaturu za nesto sto vec moze da podseti na ozbiljan rad.
@salac
Mrzi me da citam ceo tvoj post ali odgovoricu ti na prvo pitanje, transformes sa dve baterije tek moze da bude bolji od iPad dok sa jednom ne moze, ali sa onom tastaturom je vec grdosija koja ne moze vise da se smatra za tablet.
Te cifre prikazuju broj koliko su oni proizveli a ne koliko su prodali, mada i to je malo.
P.S. Da li si najzad probao za koliko sekundi se ulazi u mail na iPad![]()
Nokia izbaci telefon kakav valja, ima prodaju vecu od HTC-a + Samsung-a puta 2.
A kad se to poslednji put desilo u domenu smartphoneova, u vreme 5800
Ne provociram, i ovaj i prethodni telefon su mi Nokia symbian, ali stvarno je.tuzno koliko zaostaju i koliko im opada trzisni udeo, isto se odnosi na SE![]()
Pa ne mozes da poredis iskustvo na tom krsu od lg-a sa iphone 4...ali ok, sa dosta stvari se slazem, a sa dosta i ne...ali na osnovu mog iskustva:
iOS je znatno jednostavniji za upotrebu, intuitivniji, u nekim stvarima bolji, u nekim losiji, a s druge strane...
Android je komplikovaniji ali dosta zanimljiviji za cackanje, pruza vise mogucnosti, fleksibilniji je, ali i zahteva vise vremena...
glupo je porediti uređaj sa dockom, a bez docka gledao sam dosta reviewa na netu i malo ko tvrdi da je asus bolji. Moram da se fokusiram na ovo, baš zato što ipad ima izvrstan battery life: npr punim moj htc desire svaki drugi dan, a ipad sam napunio danas, a prethodno prošli petak (dakle, pre 6 dana!).trajanje baterije - ipad ne moze da pridje transformeru
apsolutno ne, na svakom ios uređaju i u svakoj aplikaciji, iz aplikacija se izlazi jednim klikom na home dugme, a u multitasking ulazi dvostrukim klikom. Jel može jednostavnije?konzistentnost UI-ja - na sta se ovo tacno odnosi? Koliko ja vidim na ios-u svaki app ima razlicite menije, razlicite dugmice za izlaz iz programa, na razlicitim mestima na ekranu, taman je toliko konzistentno koliko i commodore 64.
Slažem se, i rootovani androidi, i jailbreakovani ios uređaji su generalno stabilni, tvrdnje da su npr jailbreakovani uređaji nestabilni su apple marketing za budale. Ovde moram da napomenem nešto drugo. Meni je trebalo desetak dana da se pripremim za root, da shvatim šta je to, isčitavanje foruma, itd. Nekad je sve to bilo mnogo komplikovanije, postojao je rizik usb bricka, onda su se pojavile metode poput unrevoked, permanent recovery-ji, aplikacije poput rom manager, itd. Ipad sam jailbreakovao sat vremena nakon što sam ga kupio, mnogo je jednostavnije. Rizik kod rootovanja i flashovanja romova na androidu je mnogo veći od jailbreaka, zadnji put kad sam flashovao nešto, upao sam u boot loop, nisam mogao da odradim nandroid restore iz nekog razloga, trebalo mi je par sati da ga ipak sredim i stvari dovedem u ranije stanje. Bio bih spreman da tvrdim da je android više za geekove, dok će ljudi niže inteligencije generalno ceniti ios :dstabilnost - ni android ni iOS se ne krse
nije isto, znam da ima kvalitetnih aplikacija na Honeycombu, kao što je Quick Office, ali koja aplikacija realno može da se poredi sa Pages, Numbers i Keynote?kvalitet aplikacija - kojih? Ovde mora da se precizno specificira o cemu pricamo. Ofis aplikacije - isto s*anje
mislim da se to svi slažemochrome >>> safari
nisam probao email klijent na honeycombu, ali na klipovima mi izgleda bolji od onog na ipaduemail - potpuno isto
nisam siguran šta podrazumevaš pod ovim, social networking ili?networking appovi (ovo ja koristim) android >>>>> iOS
Google se u početku ukopao zbog neverovatne procene njihovih programera da sve aplikacije moraju da idu u memoriju telefona, to je dovelo do toga da prostor za instaliranje programa bude veoma sužen, a aplikacije često lošije verzije onih sa ios. Korisnici su to prevazišli sa A2SD, a onda se i Google opametio sa Froyom i dozvolio instalaciju na sd karticu, ali i dalje zaostaju po pitanju raznovrsnosti i kvaliteta aplikacija. Nema sumnje da će se ta razlika smanjivati, ali još uvek je izražena. Daću ti primer, meni su od koristi medicinske aplikacije. Takvih je na ios mnogo više nego na androidu. Onda se pojavi neka aplikacija sa ios, npr Medscape, na androidu, instaliram je i utvrdim da u ovom trenutku nedostaje 2/3 onog što ios verzija ima. Opet kažem, verovatno će nove aplikacije ubuduće paralelno izlaziti i ta razlika neće biti izražena, ali sada definitivno postoji.Sta ti to imas, sto je frapantno boljeg kvaliteta nego ekvivalent na androidu? Garageband mozda, to nisam video na androidu? Neke igrice? O cemu se radi?
nisam siguran šta podrazumevaš pod ovim, social networking ili?
Let’s obsess about what is best for the end user. We often make product decisions based on strategic alignment, partner requests or even legal advice — the end user doesn’t care. We simply have to admit that Apple is nailing this and it is one of the reasons they have people lining up overnight at stores around the world, and products sold out for months. These people aren’t hypnotized zombies, they simply love beautifully designed products that are user centric and work how they are supposed to work. Android has a major weakness — it will always lack the simplicity and elegance that comes with end-to-end device software, middleware and hardware control. We really have a great opportunity to build something new and “uniquely BlackBerry” with the QNX platform.
Potpuno nebitne stvari, ne samo za iOS korisnike vec za 99% korisnika svih OSAlati i aplikacije za administriranje mreža, remote pristup i ostalo čime se Apple korisnici ne bave. Ne bave se jer Apple platforma nije prilagođena tome. Android to ima jer u osnovi Linux. Doduše i Apple je BSD ali je isuviše okrenut umetnicima, dizajnerima i ostalim non IT profesijama.
Bitno je nama kojima je IT posao. Zato nam i ne odgovaraju Apple igračkice.
Čovek, ovo je IT forum a ne forum.healthcare.com
Ima ih, i kostaju po 50-ak eura (ne znam da li nude i card reader, usb i sl). Nego uzmite bateriju pa da uporedjujemo.
A da... i nabroj te aplikacije koje su ekskluziva. Ako si nabrajao 10 puta, mozes jos jednom, kao sto i ja ponavljam iznova i iznova stvari vama koji zelite da zivite u apple virtuelnom svetu. Na ostatak tvog posta cu (mozda) da odgovorim kad budem imao vise vremena.
drgonzo je napisao(la):Bio bih spreman da tvrdim da je android više za geekove, dok će ljudi niže inteligencije generalno ceniti ios
Koristi ga i papa.. bas je pre neki dan tvitovao sa ipada.
Odgovor zaudara na aroganciju (Ako meni ne odgovara, onda to znači da je igračka)... Bez obzira što je u poslednjih šest meseci gotovo polovina lekara po Americi prešla na iPad kao glavnu alatku za svoj dnevni posao. Svi jako dobro znamo da doktori na poslu koriste samo igračke, i nikako ozbiljne alatke...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari