Šta je novo?

F.E.A.R. 3

Da budem iskren, preterano smaras o nekim legendama i epovima gejminga. Crysis da se pojavio 98-me (?!), mislim, kakvo poredjenje i jos bolji zakljucak kako bi q2 obrisao patos sa njim... :D

Da, ni meni FEAR nije strasan, druge igre su mi dosta strasnije, a Bioshock iako elitno popljuvan je veoma dobra igra pre svega zbog atmosfere koju malo igara ume da napravi, a pogotovo okruzenje kakvo ima Bioshock. Inace, FEAR 2 nije uopste losa igra u odnosu na prvi deo, doduse mene je prvi deo FEAR-a smorio za medalju monotonijom okruzenja, sto je ovaj bar umeo da ispravi raznovrsnoscu.

Inace, priznajem, Valve je izmislio fps, tako da vise ne smarate sa offtopicom...

Poslednja izmena:

Ne verujes? Probaj sve tri igre da igras i vidi s kojom ces na kraju da zaglavis :)

Nema ni Portal puno zanimljivije okruzenje od FEARa ali je nekako interesantno kretati se po test sobama, labaratorijama i ugasenim industrijskim kompleksima. Bolji je dizajn iako je slicna stvar u pitanju. U FEAR je dizajn okruzenja uzas, kanalizacije su smor, hodnici su smor, liftovi su smor, kancelarije su smor. Tragedija je da posle jednog NOLF serijala sa super okolinom i nivoima izdaju FEAR koji je susta suprotnost kada je kvalitet okruzenja u pitanju.

Bioshock ima dobro okruzenje ali to je sve sto ima.

To sto ti ne volis karakodzule ne znaci da je Doom 3 losa igra. Doom 3 je zapravo jako dobar i interesantan iako je inicijalna prica kesa. Cak i u kasnijem toku uspeva da odrzi tempo promenom okruzenja. Bioshock i FEAR to ne uspevaju.

Meni su oba smor jer je okruzenje u FEAR igrama kriminalno. Dzabe svo pucanje kad se vecinu igre se provlacim kroz kojekakve depresivne kancelarije i hodnike.

Igra nije uopste strasna. Undying je strasan, Amnesia je strasna, Alma i fazoni smaraju.

FEAR moze da se uporedi sa Bioshokom. Onako na prvu loptu je jos kao i odlican ali sto vise igras pocinje da smara i da se ponavljaju fazoni. Posle nekog vremena ti vise i nemas toliko zelju da zavrsis igru ali teras dalje da bi saznao pricu. To je generalno i problem sa FPS igrama u zadnjih 5-6 godina, sve imaju taj momenat da smore pre kraja. Doom 3 koji je svojevremeno popljuvan kao losa igra koja se dobro prodala zbog imena je pet puta bolja igra i od FEARa i Bioshoka. BIoshok je doduse bolji od FEARa jer je na pocetku mnogo upecatljiviji i impresivniji.

Nastavci tih igara su takodje isti. Isto kao prvi deo samo jos toga i samo za prave zaljubljenike u obe igre. Nista novo niti kvalitetnije nisu doneli.

Naravno sad ce MNOGI da skoce jer im diram neke od najjomiljenih serijala ali nije moj problem sto se ljudi igraju samo FPS i to u zadnjih 6-7 godina pa su im ti serijali nesto najbolje. Pa taj Doom 3 i jeste pocetak kraja FPSa, posle izasao jos dugo ocekivani Half Life 2 danas antologijska igra a u ono vreme jako dobar ali ne kao kec. Posle velike trojke Far Cry, Doom3 i HL2 su izasli "veliki" Crysis, Bioshock i FEAR. Ne zna se koja igra je bezveznija, sve tri su za nekih 85 u ono zlatno vreme. Da su se pojavili 98-99 sa tadasnjom grafikom i svim ostalim sto imaju danas pored Shogo, Quake 2, Kingpin, Unreal, Half Life, System Shock 2, Jedi Knight i AvP niko ih ne bi pogledao. Gurali bi tu se negde sa Blood dvojkom i Requiemom za publiku.

Slazem se u potpunosti i dalje su im ostali standardi niski od Far Cry, Doom3,HL2 i Crysis kako su izasli ili sam ja malo omatoreo?

Smesno je porediti Bioshock i fear, ono sto je srz fps igre, kvalitet napucavanja, je u FEAR-u na najvisem mogucem nivou dok je u Bioshocku kriminalno los. Bioshock je i pored zanimljivog okruzenja i price ipak samo bleda kopija znamo vec cega, ima i nekih bednih pokusaja RPG-a, dok je FEAR cistokrvna pucacina. Jedino sto ih po meni vezuje je taj pokusaj horora. BS je tu zestoko fejlovao, najvise zbod drecave U3 grafike zbog koje izgleda kao crtani film, dok je FEAR malo ozbiljniji ali i dalje smesan i jeftin u odnosu na jedan condemned ili STALKER-e.

Sto se tice FEAR i FEAR2, meni je i nastavak ok, ima onih robota, nivoi su kudikamo bolji i lepsi nego u kecu a kvalitet napucavanja je ostao isti. Jedino su smarala ona markiranja protivnika, bullet time nikad nisam ni koristio.

Poslednja izmena:
O kakvom napucavanju je rijec?! Slabo se nesto trese ekran prilikom pucanja?! Cccc... :d

SS2 i BS nikada nisu ni pretendovali da budu cistokrvne pucacine sa akcentom na "oscjecaj napucavanja". To su "hibrid" igre koje kombinuju vise zanrova a ne samo ROKANJE! Ima tu mnogo vise stvari bitnijih od tog "osjecaja napucavanja". A sto se price tice, nije u pitanju nikakva "bleda kopuja" (ala volite da omalovazavate) nego dovoljno drugacija prica i zaplet, koji su na istom kvalitativnom nivou kao i SS2, ako ne i bolji!

Sto se horora tice, BS nije prenatrpan raznim kliseima i glupostima kao sto su to Doom3, Fear i njima slicni... BS se slicno kao i Stalker oslanja na atmosferu, vanserijsku muziku i zvucne efekte, a ne na iskakanje monstruma, japanskih djevojcica i ostalih gluposti...

Jednostavno SS2 i BS ne mogu da se porede sa ovim pucacinama kakav je Fear i njegovi nastavci. To je isto kao kada bi i Amnesiu svrstali i uporedjivali sa nekom horor pucacinom, samo zato jer ima horor elemente i izvodjenje iz prvog lica- nidje veze. ;)

Poslednja izmena:
A sto se price tice, nije u pitanju nikakva "bleda kopuja" (ala volite da omalovazavate) nego dovoljno drugacija prica i zaplet, koji su na istom kvalitativnom nivou kao i SS2, ako ne i bolji!

Jel si ti uopste odigrao SS i SS2 do kraja? Jel se ti salis?

Kako god ti kažeš. Tebe i profil ciljne grupe potrošača kao što si ti je ionako lako zadovoljiti, sve dok gledate lepe slike na ekranu. :)

Samo lupetas:)
Uopste se neradi o tome da li je nesto dobro ili lose, niti ja imam ista protiv bilo cijeg misljenja. Stvar je u tome da si ti direktno citirao nekoga kome se nesto svidelo i rekao mu da to ne valja. Znaci, napravi razliku izmedju iznosenja licnog misljenja i nametanja istog, jer to zna da iritira. Ti si njemu u stvari rekao: nemas ti pojma sta je dobro, ja sve znam, to je lose.... kapiras? I dzaba me bockas oko toga ''ciljna grupa'' bla bla, kad sam presao ceo put c64, amige , 286 i navise i sad ces ti da mi solis o ''komercijalizaciji'' sopstvenog misljenja, dok sam ja opet ubedjen da je moje misljenje daleko superiornije i prefinjenije od tvog na globalnom nivou. Dakle, bolje neka svako ostane da uziva u sopstvenom ubedjenju ;)

Jel si ti uopste odigrao SS i SS2 do kraja? Jel se ti salis?

A da li si ti odigrao BS do kraja, ili si se smorio na pola igre, jer je "oscjecaj napucavanja" los?! :d
Nije mi onda jasno, kao si ti uopst igrao SS2, posto je taj oscjecaj za napucavanje jos gori nego u BS, ili ti "kriminalno los" (kako ti to volis da "kazes") u odnosu na sve pucacine koje su tada izasle!

Hm... veoma cudno?! A sto se price tice, ti da si odigrao BS do kraja i da znas o cemu se radi, ne bi napisao "losa kopija". Jeste da postoji ogromna slicnost sa SS2, ali i pored toga BS dodaje jos neke "twist" elemente, tako da su prica i rasplet dovoljno razliciti i skroz originalni.

Kao okoreli fan System Shock-a 2, Deus Ex-a, Thief-a, ne bih nikada bio u stanju da izjavim onakve nebuloze vezane za BS.

Kraj rasprave! Cao, off topic.

Meni je System Shock 2 odlicna igra, ali cim sam se nasao u onoj vanzemaljskoj utrobi (ili sta je vec ono bilo) smorio sam se ko lav :p.

Poslednja izmena:
mislim da je tema fear 3...koji ste oftopici
a pogotovo ovi sto furaju pricu o 90im ;)

Zasitili ste se pucacina ilili ste podigli lestvicu, pa ni jedna igra ne valja ?

Pre je ovo prvo!

Kad se setim originalnog Soldier of Fortune... kakvo je to uzivanje bilo:d

Danas kad sam ogulio WASD na nekoliko tastatura... verovatno bi se smejao na sta sam se lozio.:laugh:

Ostaje cinjenica de je FEAR bio top-pucacina svoje generacije... samo malo "hardware krmaca"

Vidim da se pojavila igra na netu (malo mi je čudna verzija od 4 koma nešto gb). Da li je neko igrao?

Pa jeste, danas je Darkside izbacio njihovu verziju.
A jeste cudno da je igra samo 4,5Gb ali tako je, necu se zaliti sigurno, sat-dva manje za dl :)

Evo probao sam igru i mogu reci da je odlicno optimizovana :) Klasican je FEAR, sto uopste nije losa stvar :)

Meni radi na 60FPS kontantno ali imam osecaj kao da radi na manje povremeno, cudno, FEAR 2 radi suplo bolje u svakom slucaju.

A sto se igre tice, nije losa, podseca na FEAR 2 po gameplay-u, na Fearless tezini je veoma teska, lako se gine i neprijatelji nisu bas glupi.

Dakle, ipak je u pitanju full version ?

Frame rate nije los medjutim imam osecaj da mi nekako mis previse brz ili je to do optimizacije,a 4,14 giga radi provereno.

nema 1280x1024 rezolucije!!! ima li neko resenje?

Nov monitor? :)

LJudi nemojte da se mucite ovo nije krs od igre nego dres,a dres vam je ono pre 50 godina kad se sa srpom znjelo zito te ondak rucno ubacivalo u tu masinu DRES,eto takva je igra.Ja ne znam sta je to izgleda da se oni namerno trude da ih s.....u.
Nema vise dobrog igranja osim na ps3 mada ne sve ali bar ima hitove koji su me koliko toliko drzali.Dok ovaj fear 3 nije vredan mesta na hardu.Toliko od mene,ovo je licno moje mislenje i nemojte misliti da podbutavam ostale.

Poslednja izmena:
LJudi nemojte da se mucite ovo nije krs od igre nego dres,a dres vam je ono pre 50 godina kad se sa srpom znjelo zito te ondak rucno ubacivalo u tu masinu DRES,eto takva je igra.Ja ne znam sta je to izgleda da se oni namerno trude da ih s.....u.
Nema vise dobrog igranja osim na ps3 mada ne sve ali bar ima hitove koji su me koliko toliko drzali.Dok ovaj fear 3 nije vredan mesta na hardu.Toliko od mene,ovo je licno moje mislenje i nemojte misliti da podbutavam ostale.

Video sam svojim ocima dres i mogu ti reci da ovo nikakve veze nema sa njim, dres je jedna kulturna i ogromna masina nasih starih seljaka. :D

Btw, vidim skidrow je izbacio pesmu fear na novom albumu...

Ne znam za druge ali meni se dopada!Svidja mi se to sto AI nije nimalo glup i na normal tezini nije bas lako!Totalno je igrivo!

Vrh Dno