Pa ako nisi znao na konozlama se prave pare dok od pc nema vise leba. Zato svi sada prvo izbacuju igre za konzole pa tek onda dodje na pc jer buducnost je u konzolama, pc ce polako poceti da nam sluzi samo za skidanje filmova i slusanje muzike
Kupi tablet, u tom slučaju stvarno nećeš imati potrebu za PCjem.
Btw. gejming je i počeo sa konzolama i završiće se sa konzolama. Konzole su oduvek bile mnogo popularnije sprave za igranje od PCja.
Štos je u tome, što u Srbiji dugo vremena nije bilo para za bolje od falš Sege (Terminatora) pa dobar broj ljudi nije bio u konzol tj. većina osim par izleta u klubove sa automatima nisu imali dodirne tačke sa igricama. Onda je došlo vreme kada su svi kupili računar, kada je Jugodata carovala i oni što su valjali polovne "četvorke". To je period kada je najveći broj tadašnjih klinaca probao igrice kod kuće (ne u Plejstejšn klubu, igraonici) i pošto za drugo nisu znali PC je automatski postao sveti gral za igrice. Onda se desilo šta se desilo, ti klinci su ušli u dvadesete, počeli da zarađuju lovu i kupili jeftini X360 koji je sada sveti gral za njih. Takvima PC nikada nije ni bio naročito potreban, ionako su njemu samo igrali igrice i visili na netu. Kao što rekoh PC su dobili samo zato što komšijsko dete ima i što je država propisala da treba da budemo informatički pismeni. Eto danas za net imaju tablet a za igre konzolu, nema potrebe da se grbave ispred monitora.
Ja nisam iz te priče, mene su neke druge stvari u igricama fascinirale koje se danas gotovo i ne viđaju. Ipak i tako retke igre, su uglavnom plod entuzijasta na PC platformi, konzole su uglavnom operisane od igara kakve mene interesuju. Stoga i dalje se držim PCja, em sam navikao na njega (15 godina sam na kompjuteru), em mi je posao vezan za PC. Igrice i dalje igram ali nisam u fazonu da igram zbog trenda stoga mi PC i indie zabavne igrice pašu. Nekad naleti i nešto u mom fazonu a da je budžetnije. Onaj ko se igra zbog trenda, taj treba da kupi X360 da može što povoljnije da odigra sve što su hajpovali na E3...
Sasvim sigurno, posle PS3, neću nikada više kupiti igračku konzolu. Za klinca možda kada ga dobijem i ako bude tražio ali za mene lično, nema šanse. Nisam našao adekvatnu primenu igračkoj konzoli ali me mrzi da je prodajem. Ali razumem da je mnogima konzola ostvarenje svih gejmerskih želja. Uz sve prisutniju pirateriju kako na X360 i PS3, konzole ne zahtevaju apgrejd a većina popularnih igara se dizajnira za konzole.