Šta je novo?

HTC Desire HD

Kako da u CM7 ugasim rotiranje homescreen-a? Nezavisno od aplikacija...

Pod display settings. Ako hoćeš da podešavaš gde se rotira a gde ne imaš smart rotator.

Snasao sam se.

AWD Launcher pa System Preferences pa Homescreen orientation namjestiti Portrait mode. Tada se aplikacije rotiraju ali ne i homescreen.

OK, ja sam loše pročitao, preskočio sam reč homescreen.

Jel ima neko problema sa gps-om posle apdejta na GB, meni je neupotrebljiv... Jedino poboljsanje koje primecujem je trajanje baterije...

Uh,ove zavrzlame...

Odlucih da ubacim neku muziku na sd,i kako sam i artwork imao u folderima, sad mi je svaki artcover pojedinacno ucitao u galeriju...haos...

Zna li neko kako da to sredim?

Pokusavao sam sa brisanjem muzike i vracanjem i nista. Pokusavao sam i preko iTunes-a sync i stalno mi ih trpa u galeriju.

staviš u svaki folder .nomedia file ili jednostavno tag-uješ pesme pa ne moraš da prebacuješ i cover-e.

Od kad sam uradio update ne rade.mi dugmici za jacinu zvuka i wifi, jel se jos nekom desava ili mi je od neceg drugog riknulo?

Sent from my Desire HD using Tapatalk

nemam tih problema :)

staviš u svaki folder .nomedia file ili jednostavno tag-uješ pesme pa ne moraš da prebacuješ i cover-e.

Tag-ovana je muzika,a posto sam zadnji put preko iTunes-a prebacivao muziku, prebaceni su i coveri...!?

.nomedia mi se prikazivao kao hidden folder u MusicFolder na kartici,mislis da to iskopiram u svaki folder u kom je muzika?

Ja tagujem pomoću Mp3tag programa (mada pošto koristiš iTunes možda nekoristiš windows a ne znam da li ovaj program ima za OSX) i nisam imao nikada problema.
Ovo drugo da, u koji god folder da ga staviš neće se slike videti.

Poslednja izmena:
Koristim iTunes na Winu jer sam do skoro imao iPhone i iPad i sva muzika mi je sortirana i tagovana...ima neka fora za sync i jednostavno je.

Probacu to sa. nomedia.

Hvala na pomoci

Ima li neko problema posle update softvera, meni konkretno nece da posalje poruke i odmah ih stavlja u draft? Pre update, sve je bilo ok. Kako ovo da resim?

Mislis posle update-a na 2.3? A poruke primas? Servis centar broj ti je ok? Stock aplikacija za SMS?

Moj kolega isto ima prob sa sms posle ota update. Pisao je htc-u i verovali ili ne zvali ga na mob iz Indie htc korisnickog servisa. Kakvi carevi :)
Enivej nisu uspeli da mu rese prob. On je na neke brojeve mogao da salje, a na neke ne. Problem je resio instaliranjem go sms. Sa go sms mu normalno salje

Sent from Samsung Galaxy S II mobile

imam sledeci problemcic, a mala pretraga po guglu pokazuje da nisam jedini: integracija fejsa sa imenikom radi dosta dobro, i do nedavno mi je azurirao sve status apdejte i profile pics svih ljudi u imeniku, pa kad me neko od njih zove, ili ja zovem, dobijem zadnji status update i najnoviju profile pic, ali iz nekog razloga, za profile pics to vise ne radi :( Da li se ovo jos kome desava i ima li neki workaround?
Kad smo vec kod toga, u accounts&sync imam 2 FB aplikacije: Facebook i Facebook for HTC Sense? Da li drzati obije da se apdejtuju ili samo jednu, ili kako vec? :-/

imam sledeci problemcic, a mala pretraga po guglu pokazuje da nisam jedini: integracija fejsa sa imenikom radi dosta dobro, i do nedavno mi je azurirao sve status apdejte i profile pics svih ljudi u imeniku, pa kad me neko od njih zove, ili ja zovem, dobijem zadnji status update i najnoviju profile pic, ali iz nekog razloga, za profile pics to vise ne radi :( Da li se ovo jos kome desava i ima li neki workaround?
Kad smo vec kod toga, u accounts&sync imam 2 FB aplikacije: Facebook i Facebook for HTC Sense? Da li drzati obije da se apdejtuju ili samo jednu, ili kako vec? :-/

Mislis posle update-a na 2.3? A poruke primas? Servis centar broj ti je ok? Stock aplikacija za SMS?
Tacno tako.Primam poruke, a nekim kontaktima saljem a nekima ne! Inace to je htc-ova aplikacija za sms. Sad cu probati sa go sms. Cak i ako bude ok, mene nervira zasto ne sljaka kao ranija. To im je znaci neki bag u novom softveru.
Hvala vam na trudu.

kako da rutujem Desire HD sa telenor mreze - podaci Android version 2.3.3, Software number 2.36.405.8?
Ja sam nesto trazio i trebam valjda prvo vratiti 2.36.405.8 na 1.32.xxx.x, ali ne znam kako, spominje se i neka Gold kartica???

Imas na XDA celo uputstvo.

kako da rutujem Desire HD sa telenor mreze - podaci Android version 2.3.3, Software number 2.36.405.8?
Ja sam nesto trazio i trebam valjda prvo vratiti 2.36.405.8 na 1.32.xxx.x, ali ne znam kako, spominje se i neka Gold kartica???

Nema potrebe za GOLD karticom, na linku koji ti je dat imas sve.

Mada sam i ja pisao neko uputstvo, dosta ranije sa linkovima moraces da se vratis par desetina stranica u nazad u ovoj temi.
Da mora downgrade ali nista od svega toga nije problematicno ni malo.

Znaci nema veze sto je zakljucan samo za telenor mrezu, nije potrebna ta gold kartica? pozdrav

Apsolutno nepotrebna gold kartica.

Ok hvala druze.....pokusao sam da odradim downgrade po onom uputstvu ali kada dodjem do onog dela gde se radi u CMD, ne prepoznaje nista kada ukucam adb i ono ostalo, a ukljucio sam USB Debugging i u Device manager-u ga prikazuje kao adb ali u CMD nece. ne znam sta je problem tu?

hmh... To sad moze da bude vec ko zna sta. Ja sam koristio ovo i ovo uputstvo sa Srbodroida.

S tim sto sam imao problema s procesom, pa sam u komentarima na uputstvu napisao problematiku.

uradio sam sve po uputstvu, i reinstalirao drajvere ali i dalje mi ne pronalazi nista kada ukucam adb devices.... ne znam do cega moze to da bude?

odakle kucas to adb devices?

<android sdk folder>\platform-tools\ ?

sve sam sredio i instalirao ovaj rom http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1074191 . za sada mi super radi, ali ako neko zna neki jos bolji sa Sensom 3.0 neka preporuci.

ja sam samo ubacio Rom na kartici i njega instalirao, a recimo nisam menjao Radio, ostao mi je fabricki, Baseband mi je 12.28b.60.140eU_26.03.02.26_M, i Kernel nisam ubacio i zato mi sada u informacijama pise Kernel version - Unavailable, a isto pise i za WiFi i Bluetooth address. Jel treba jos sta dodati? jer sam ja znaci samo Rom RCMixHD KINGDOM v1.5 instalirao sa sd card i nista vise...vidim da neki koriste radio Radio_12.54.60.25_26.09.04.11_M2

A da li tebi rade wifi i BT ??? Obicno samo kad su ugaseni pise Unavailable....ako ne mozes da ih upalis onda si nesto zeznuo.

Dalje, Ne moze pod Kernel da pise Unavailable nikako...

Dalje, za svaki ROM postoji preporuceni Radio. Taj radio je pozeljno instalirati zbog milion stvari tako da....

A i u samoj temi fino pise:
RADIO:
use this radio with the rom Radio_12.28e.60.140f_26.04.02.17_M2_SF - HTC WWE 1.72.405.3 R2

Inace, kad bi jednom probao ROM bez Sense-a nikada se vise ne bi vratio na njega.I meni se Sense dopadao dok nisam presao na no-Sense ROM i telefon mi je progledao ....

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno