Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

@marko
E *** sad ga pretera. Ispade da je dvojka tesko djubre. Kao da na njemu nista ne valja. Ne branim zato sto sam ga uzeo, nego realno govorim. Telefon je bolji, a da li je bolji za toliko doplate, ne znam. Nemoj te tako pricati napamet, a niste ga koristili ni dan.

@trenje
Meni je miui isto toliko crpio bat. Znaci max nekih 12-14h. Steta, a rom je odlican

Sent from Samsung Galaxy S II mobile

@marko
E *** sad ga pretera. Ispade da je dvojka tesko djubre. Kao da na njemu nista ne valja. Ne branim zato sto sam ga uzeo, nego realno govorim. Telefon je bolji, a da li je bolji za toliko doplate, ne znam. Nemoj te tako pricati napamet, a niste ga koristili ni dan.

:trust:

Aj pliz citiraj gde sam ja tako nešto rekao.

Nego je SGS2 ima HW bug-ova koje je nemoguće ispraviti SW update-om. Znaš kako ide online hype i hate, sad se žute mrlje ne primećuju, a za par meseci kad bude u prodaji ispravljena verzija, odjednom će svi primećivati žute mrlje. :)

Pri tom prelazite na SGS2 rev 1.0, bolje sačekati koji mesec da Samsung ispegla HW bug-ove i izbaci pobošljanu verziju, posle će svi ti HW bug-ovi koje sad "ne primećujete" biti prva stvar za koju će vas neko pitati kada fon stavite u oglase. :D

:)

Pitanje, kako skinuti file sa megaupload-a i njemu sličnim s obzirom da nikako da mi prodje onih 45s čekanja... Tj stane na 38, tako je svuda!

Neki Download Manager?

Pa tu nigde ne kažem da je dvojka teško đubre, nego samo da ima HW bug sa "žutim mrljama". :)

Ali budimo realni, tako će biti. Sad je taj fon najbolji na tržištu, oduševljenje je veliko, ali kad splasne hype, gledaće mu se svaka sitnica mnogo rigoroznije. Ne znam koliko pratiš HW generalno ili te interesuju samo telefoni, ali rev1.0 bilo kog proizvoda se iskusno preskače. Lično sam tako januara otrčao da kupim novi Sandy Bridge laptop, rev1.0 chipseta pa popio Sandy Bridge bug. :)

Dakle nije to što sam rekao upereno nešto posebno protiv SGS2, koji i sam merkam da kupim, pričam generalno i mislim da tajming nije najbolji. Stiže leto, treba pare spremiti za letovanje, a uz upgrade SW i SGS kec će poslužiti sasvim lepo još neko vreme.

Na XDA većina kernela, ROMova i ostalog ne stigne ni do beta verzije, obično alfa i taman kad je utegnu procuri novi smasungov ROM, pa Jovo nanovo. :) Nadam se da će sa 2.3.4 stvar malo da "legne" i da će to konačno biti ROM bez većih bug-ova koji ćemo korisiti bar neko vreme, a da će developerima biti ostavljeno dovoljno vremena da utegnu kernele, fix-ove, teme i ostalo. :)

Pa onda, kad malo to iskoristimo, vredi razmišljati o SGS2 jer će i za njega tada biti bogata ponuda na XDA i stvari će doći na svoje mesto, a pri tom će se na tržištu pojaviti novije revizije sa otklonjenim HW bugovima (koji jesu sitnice, ali zašto ne kupiti skroz utegnut proizvod). :)

To bi bilo neko moje razmišljanje na temu upgrade-a, dakle nije toliko ni stvar u novcu, nego više smislenosti svega toga.

Poslednja izmena:
Kakva crna "zuta" mrlja :) pa to ne bi ni primetili da niste procitali..

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

To se meni desavalo sa operom mini a sa mobile lepo radi. Jos da probas Dolphin browser

moguce je da nema, ja na 2.1 nemam tu opciju :D
ali njemu treba batch opcija, a ne da brise jedan po jedan

Pa da kada klikne na delete pojaviće mu se lista kontakata i onda ide ponovo meni i select all (koliko znam ide ovako pošto sam trenutno na miui).

Pa da kada klikne na delete pojaviće mu se lista kontakata i onda ide ponovo meni i select all (koliko znam ide ovako pošto sam trenutno na miui).

Kada stisne delete pojavi mu se lista kontakata da selektuje jedan po jedan ako hoce a gore(u istom prozoru) ima i Select All, sve mu je tu, osim ako na 2.1 nema toga, ja se ne secam,davno je to bilo...

Znao sam da ima ali nisam bio siguran kako tačno ide.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Ubacio sam stock JVP i čini mi se da ne radi ni tu. Odnosno auto br. = min br. i to je to. Kada je uključen auto režim nisam uspeo da ga nateram da poveća osvetljenje u odnosu na min.

Ja koliko se secam na JVO i JVH se bas videlo da je automatic, svaki cas je smanjivao i pojacavao, pa mi je jos isao na zivce, a za JVP se stvarno ne secam. Koristio sam ga samo 1 dan jer me je nervirao crni notification bar

Da tačno, ranije je znao i da nervira naručito pod neonskim svetlnom je znao da menja osvetljenje bez potrebe, a sada stoji zakucan na min. vrednost i ne mrda, tako da je to definitivno bug u samom stock JVP ROMu.

Jedno isprave, drugo shebu i tako u krug. :)

Vex jel mi mozes reci molim te kako da obrisem ovo?

Mozes sa Root Explorer (system/app) kao sto ti je Marko napisao,naravno ,potreban ti je root :D ...a ako iz nekog razloga ne zelis da brises mozes da odradis FREEZE sa Titanium Backup ;)

Uradi factory reset.

Ama ima, ne znam kako ne mozes da nadjes ili ti koristis neki drugi telefon...

Ama nema..*** :D, nisam toliki ****** :) :)

znaci ne mogu da izbrisem imenik iz telefona jer nemam opcju delete all ili multiple delete. Sve sam pregledao na telefonu pre nego sto sam postavio pitanje.

jes da mi je prvi tel ovakvog tipa, ali toliko mogu da ukapiram

@ Seraph
u pravu si

Znaci, jednio mi preostaje da uradim factory reset ?

Poslednja izmena:
Da tačno, ranije je znao i da nervira naručito pod neonskim svetlnom je znao da menja osvetljenje bez potrebe, a sada stoji zakucan na min. vrednost i ne mrda, tako da je to definitivno bug u samom stock JVP ROMu.

Jedno isprave, drugo shebu i tako u krug. :)

Jeste, definitivno je JVP bug, ne smeta preterano, ali bi svakako bilo dobro da sljaka...

Inace na JVO-u meni se cinilo da ima samo 2 nivoa osvetljenja, tip min i max.

Ama nema..*** :D, nisam toliki ****** :) :)

znaci ne mogu da izbrisem imenik iz telefona jer nemam opcju delete all ili multiple delete. Sve sam pregledao na telefonu pre nego sto sam postavio pitanje.

jes da mi je prvi tel ovakvog tipa, ali toliko mogu da ukapiram

@ Seraph
u pravu si

Znaci, jednio mi preostaje da uradim factory reset ?

Brate mili, već 5 dana brišeš taj imenik. :) Do sada bi obrisao ceo Telekomov imenik da si brisao jedan po jedan. :D

Zašto jednostavno ne updateuješ firmware? Preko Kies-a ili Odina?

Možda će da zvuči smešto, od pre par dana pratim ovu temu i -- odustao sam od kupovine Galaxy-a. I Androdida. Moba, uopšte. Ostajem na starom "feature phone"-u iz 2006-e. Kad vidim koliko se "bavite" instalacijom, aplikacijama, podešavanjima... to je neverovatno puno vremena. ;) I quit. Bar za sada. Shvatio da mi nije potrebno.

Ako nemas vremena da budzis fon aplikacijama ,onda ostanes na stock ROM-u odradis root, ubacis mu neki dobar kernel i to je to ,sve radi savrseno. Bar je tako u mom slucaju :) KAda sam imao HTC HD2 ludeo sam od podesavanja i flesovanja jer me nervirao win a android je radio polovicno dobro ,po nedelju dana pa zabaguje...
Evo vec treci mesec koliko imam Galaxy, sa gore pomenutom kombinacijom sve sljaka bukvalno savreseno , bez greske, potpisujem... Imam instalirano 200+ aplikacija... Ne pada mi napamet da fleshujem ROM-ove i da mi se fon zapuca onda kada je najpotrebniji...

@RanGo nisam procitao ranije postove,u vezi brisanja kontakata, koju ti verziju ROM-a imas na telefonu???

pa brate kako mislis da rucno obrisem oko 760 kontakata?

Tel sam dobio pre 10-ak dana od brata. Nisam dos ada imao ovakvu vrstu telefona. Polako se informisem,i pokusam da snadjem u brdu info u ovoj temi koje su uglavnom o kuvanju :).
Ja sam inace od skoro u Austriji, i trenutno koristim komp na kome nemam administratorska prava, tako da trenutno ne mogu nista da radim sa telefonom.

@emrax

2.1-update1

Poslednja izmena:
Koju verziju ROM-a imas na telefonu? Ako stvarno nemas opciju, instaliraj Samsung Kies, ako ti komp dozvoli ili ako nadjes administratora :) , povezi ga preko njega i odatele izbrisi sve,tako je isto lako. Ili sto neko rece flesuj noviji ROM...

pa brate kako mislis da rucno obrisem oko 760 kontakata?

Tel sam dobio pre 10-ak dana od brata. Nisam dos ada imao ovakvu vrstu telefona. Polako se informisem,i pokusam da snadjem u brdu info u ovoj temi koje su uglavnom o kuvanju :).
Ja sam inace od skoro u Austriji, i trenutno koristim komp na kome nemam administratorska prava, tako da trenutno ne mogu nista da radim sa telefonom.

@emrax

2.1-update1

Zato sam ti i predložio factory reset kad je telefon skoro nov i verovatno nemaš ništa vredno bekapa u njemu. 760 kontakata, za ovih 5 dana to ti je 152 kontakta na dan, ako brišeš jedan kontakt 5 sekundi to ti je 13 minuta dnevno. Više se vremena potrošio kucajući ovde postove. :D

Vrh Dno