Šta je novo?

[MTS] - Kraduckanje, opet?

Kako nije dzukacki??????? Naplacuju uslugu koju ne pruzaju...

Sve je po pravilima koje su oni pisali, ali mislim da bi na kvalifikovanom i nepristrasnom sudu to bilo oboreno. (Iako je potpisao ugovor!)
Uslugu koja je morala biti placena.Sta ti znaci to kvalifikovanom i nepristrasnom sudu?Pa sam je potpisao ugovor i pristao na uslove,verovatno i dobio telefon uz to.
Zamisli da sad svi ne placamo po par meseci dok ne skupimo novac da platimo racune...Ko garantuje da ce platiti?Sad pljujete po MTS-u zbog sasvim normalnih stvari iako su generalno nenormalna firma.

Čekaj bre, teletabis, i fiksni plaćaš svakog meseca, makar ne podigao slušalicu ....
I kada ga isključe, i za njega ti stižu pretplate .......

Ako čovek ne "podigne slušalicu" to je njegov izbor i normalno je da plaća pretplatu, ali ako mu uskrate tu mogućnost onda nemaju pravo da traže pare.

I nije četvrti ugovor, ima jedan ugovor, a četvrta mu je ugovorna obaveza ... da nje nema, mogao bi da ode da promeni paket na 100 din mesečno dok nema posao, i to je to .....

Ti mora da si pravnik :).....

Nije tu ništa džukački, sve je po pravilima ... a na kraju, zašto je još uvek na bel paketu? Što ne predje na MIX za istu cenu, onda nije ograničen po mrežama .....

Prvo jesi li siguran da je sve po pravilima? Drugo.... šta tebe briga koji paket čovek koristi? Njegov izbor je njegov izbor.

Vrhunac priče je što je razgovarao sa dotičnim "korisničkim centrom" i dobio informaciju da mu je kartica blokirana, pa sad iako je sve račune platio on mora da ode do njih da bi tražio da mu izdaju novu karticu sa istim brojem :) :( :) :(

Predpostavljam da je po tebi i to u redu? Džukci su rešili da naplaćuju i ponovno uključenje u mrežu jer "mora da se izda nova kartica" :(:):(:). Dobro nisu rekli da su blokirali i IMEI broj telefona pa sad mora da kupi novi kod njih po "povoljnim cenama" :)

EDIT: Kako si se baš bio uhvatio za tarife, a znam da mi je prijatelj pametan čovek malo sam pogledao i to.

Brzi pregled novog Mix 750 i Bel 150 tarifa (jer su iste cene i jedan i drugi):

Tarifa_________________Bel 150_________Mix 750
Minuti u mrež___________240____________0
Minuti van mreže________30_____________250
Broj SMS______________150_____________250
Cena SMS_____________1,7_____________2,5
Minut u mreži__________4,23
Minut van mreže_______5,85_____________5,9
Minut F&F____________2,11_____________2,95
Uspostava veze_______1,90_____________3,90
Obračunski period_____60+1s____________60+60s

Čak i da imaš mnogo prijatelja na različitim mrežama... ne vidim kako je Mix povoljniji. A ako imaš većinu brojeva koje zoveš na MTS mreži Mix nema šta da traži tu.

Poslednja izmena:
Uslugu koja je morala biti placena.Sta ti znaci to kvalifikovanom i nepristrasnom sudu?Pa sam je potpisao ugovor i pristao na uslove,verovatno i dobio telefon uz to.
Zamisli da sad svi ne placamo po par meseci dok ne skupimo novac da platimo racune...Ko garantuje da ce platiti?Sad pljujete po MTS-u zbog sasvim normalnih stvari iako su generalno nenormalna firma.

Prvo već sam video taj tvoj primer. Jedan poznanik poznanika je tako bio ne plaćao račune i dobio je rešenje od suda da plati ili sledi plenidba imovine. Znači jasno ti je ko garantuje plaćanje. Drugo, za tu tužbu i sudski postupak nije imao ni obaveštenja ni bilo kakvog znanja o tome dok mu nisu došli na vrata. Jasno ti je koliko jadni mali MTS nema načina da naplati potraživanja... normalno tu ćemo sad preskočiti činjenicu da jedna ugovorna strana nije imala ni obaveštenje od suda da su bez ikakve provere ili dokazivanja prihvatili sve račune koje je MTS podneo u tužbi.

Sa druge strane i do sada je bilo standardno da se obustave "odlazni razgovori" kada se ne plati račun. Znači ili plati ili sam snosi odgovornost što nisi mogao da iskoristiš minute u pretplati. Čemu sada blokada, pretplate koje nemaju nikakvog osnova i još otimanje para na izdavanje nove kartice?

Predpostavljam da je sledeći korak za neredovne platiše da dva dana nakon isteka roka za plaćanje dobije posetu iz MTS-a sa par silosa koji će ga "ubediti" da treba da plati račun :)

Odlazni razgovori se standardno obustave kada se ne plati jedan mesec,tvoj prijatelj sigurno nije platio par meseci.I sta...treba da mu puste i dolazne pozive do besvesti?
Pazi kad cu da poverujem to sto kaze poznanik poznanika,nema tog suda u ovoj drzavi (kakva god da je) koji bi doneo odluku bez ucesca obeju strana ili pisane dostavnice da je primio poziv a nije se odazvao na rociste.Tu nesto nije u redu sa poznanikovim poznanikom...
Ovo za novu karticu nije u redu i to se slazem.

Kako nije dzukacki??????? Naplacuju uslugu koju ne pruzaju...

Sve je po pravilima koje su oni pisali, ali mislim da bi na kvalifikovanom i nepristrasnom sudu to bilo oboreno. (Iako je potpisao ugovor!)
Sta ti znaci ova boldirana recenica? Evo da boldiram i jednu svoju:
Usluga koja nije pruzena ne mora (i ne treba) da se plati. Zar je moguce da ti tako jasna i normalna teza pravi tolike logicke probleme?

Recimo da si pristao da ti izvade bubreg u slucaju neplacanja. I recimo da si izgubio pos'o i shvatio da moras da im das bubreg. I recimo da si otisao na tu intervenciju, a zena odmah po tvom odlasku pozvala policiju...
Sta mislis da ce se desiti?
Upasce SWAT jedinica i pohapsice sve. Njih ce u CZ (dok se ne podigne optuznica), a tebe ce u Lazu, da ti provere mentalno zdravlje. (Ako su te vec "zasekli", prvo ces u urgentni centar, da te zakrpe)
Jednom recju, ako si i potpisao neki bolestan ugovor - on NE VAZI!
Kvalifikovan i nepristrasan sud ce da ignorise/ponisti ugovor koji nije u skladu sa nekim dubokim pravnim principima, cak i kad je na jednoj strani drzavna firma, a na drugoj beznacajan gradjanin (ekstremni hipoteticki slucaj vidi u spojleru iznad). Jos jednom:
Usluga koja nije pruzena ne mora (i ne treba) da se plati.

Zamisli da sad svi ne placamo po par meseci dok ne skupimo novac da platimo racune...Ko garantuje da ce platiti?
Juzer koji je potpisao ugovor, garantuje da ce placati. Cime garantuje? Potpisom i nicim drugim. Jel' to malo? Jeste.
Dakle, slazem se da je ta uopstena garancija nedovoljno upotrebljiva za njihove apetite, ali njihovo je pravo da traze bolju (npr. hipoteku na nepokretnost). Nek' traze, pa nek' vide koliki ce broj ljudi biti spreman da potpise ugovor...

Odlazni razgovori se standardno obustave kada se ne plati jedan mesec,tvoj prijatelj sigurno nije platio par meseci.I sta...treba da mu puste i dolazne pozive do besvesti?
Ako misle da naplacuju, moraju da puste. Ako ne puste, onda nemaju pravo da naplacuju. Vrlo jednostavno.
Jesi li ti svestan da po novom Zakonu o zastiti potrosaca nece imati pravo da te iskljuce?

Aman, njemu i nije naplaćena usluga, nego pretplata .... već sam rekao, i na fiksnom plaćaš pretplatu ako ga ne koristiš . . . . dakle, njemu su isključili prvo odlazne pozive, a kasnije i dolazne, ali za sve to vreme je normalno da mu se računa pretplata ....

a ono za prelazak na paket, rekao sam čisto da bi njemu bilo bolje. Ne razmišljaš ko ti je u kojoj mreži ....

Jel neko zna da li igde na sajtu MTS stoji informacija da ako kupis uz ugovor 3G telefon
moras da placas 3G pretplatu bez obzira da li koristis 3G?

Ja sam uzeo Huawei uz mix750 paket i nisam imao pojma za ovaj njihov fazon. Telefon
sam uzeo zato sto je Android a ne 3G a to i ne koristim.
Naostrio sam se da ovo isteram do kraja, ugovor sam pregledao jos jednom (a pregledao sam ga i pre
nego sto sam potpisao) i to nigde ne pise. Na reklami za telefon na sajtu takodje nigde ne stoji da
uz njega imas dodatne troskove osim za sam profil i telefon (koji je 1din uz mix750).

Hocu da budem siguran da nisam prevideo ovo za 3G pa da im onda lepo vratim i fon i karticu koju
imam vec 5-6 godina.

gledaj ugovore sto si potpisao, da li se spominju dodatne usluge...
ako nema, insistiraj u razgovoru da ti naplacuju samo ono sto stoji u ugovoru. i trazi da ti ukinu sve aktivne dodatne usluge... ukljucujuci 3G pozive...

Jel zna neko sta treba da se uradi kada se plate zaostali postpaid racuni? Da se ceka ukljucenje ili negde nekome racuni da se nose na noge?

Meni su iskljicivali samo odlazni saobracaj, i posle uplate, jedno 2-3 dana, su mi ukljcili, bez ikakvog nosenja racuna bilo kome. Mozda bi nosenje ubrzalo proces, ali te i ovako ukljuce. Govorim za iskljiceni odlazni saobracaj, ne znam kako je kad ti iskljuce i dolazni.

Samo je odlazni iskljucen. Sacekacu par dana.
'Fala mezzano :)

zadnji put kada sam bio u poslovnici, video sam da im neki ljudi donose uplatnice i pokazuju... e sad da li je bio fiksni ili mobilni, ne mogu da tvrdim...

Donose i za mobilni i za fiksni, jer tako dosta ubrzavaju proces ponovnog uključivanja, tj. u narednih par sati si back on the horse...

Jel neko zna da li igde na sajtu MTS stoji informacija da ako kupis uz ugovor 3G telefon

Ja sam uzeo Huawei uz mix750 paket i nisam imao pojma za ovaj njihov fazon. Telefon
Naostrio sam se da ovo isteram do kraja, ugovor sam pregledao jos jednom (a pregledao sam ga i pre
nego sto sam potpisao) i to nigde ne pise. Na reklami za telefon na sajtu takodje nigde ne stoji da
uz njega imas dodatne troskove osim za sam profil i telefon (koji je 1din uz mix750).

Hocu da budem siguran da nisam prevideo ovo za 3G pa da im onda lepo vratim i fon i karticu koju
imam vec 5-6 godina.

Ja kada sam ih zvao rekli su da je 3G pretplata obavezna, medjutim gledam juce online listing za prosli mesec i te pretplate nema nigde... izgleda da uopste nije uracunata.

imam vec 5-6 godina.
Uzeo sam isti telefon i prilikom potpisivanja ugovora su mi rekli da placam i tih nekih 95din. za uslugu jer je telefon 3G i to ide obavezno,pa koristio 3G ili ne to im se podrazumeva. Ne verujem da ces naci nacin da izbegnes placanje te usluge jer si se odlucio za 3G telefon,ali pokusaj pa ko zna,svasta je moguce kada je mt:s u pitanju...

Ja kada sam ih zvao rekli su da je 3G pretplata obavezna, medjutim gledam juce online listing za prosli mesec i te pretplate nema nigde... izgleda da uopste nije uracunata.
Cisto sumnjam da ti nisu obracunali 3G uslugu,nije nigde navedena u listingu,ali je obracunata garantovano.

Nemam pojma, sve se slaze... mada videcu kad mi stigne racun.

cuo sam za to, ortak je uzeo c5 kod njih i rekli su mu da mora to da placa. ima jos nesto sto mi je cudno, ja nikad nikom nisam trazio da mi ukljuci a jos manje platio ali 3g mi radi :)

to je za 3G video pozive

U fezi te famozne 3G pretplate, ako se dobro secam, ranije je to imalo veze kod koga je kupljen telefon. Naime, ukoliko je 3G telefon kupljen direktno kod mts-a, 3G pretplata je bila obavezna, medjutim, masa onih koji su telefone kupovali kod nekih od partnera, poput Handy, Tehnomobile... nisu imali uracunatu pretplatu iz prostog razloga sto radnike u ovim radnjama jednostavno mrzi da popunjavaju sve stavke u ugovoru. U tom slucaju mts jedino dobija informaciju koji je korisnik potpisao ugovor i na koju tarifu, dok nemaju informaciju da li je uzeo 3G telefon ili ne, pa zbog tog razloga i izostaje sama pretplata. Sad, mozda su se stvari u skorije vreme i promenile, posto je ta ugovorna stavka od starta bila ******ska, ali to je mts :D

Pa izgleda i da se nisu promenile stvari,neko eto placa tu uslugu neko ne,kako se kome zalomilo...mt:s sucks.
@ostres Jesi li uspeo sta da resis zalbom?

Isti problem i kod mene stigao račun i u računu opcija 3G 99din.Kraduckaju ? bravo telekom.
Ljudi ma nisu normalni 100%.
Niko mi nije rekao za to da se uz kupovinu 3g telefona automatski plaća 3g usluga.
U ugovoru nepiše ništa osim MIX400.Dali je pametno da platim samo MIX400?? a za ostalo na sud.
Šta da radim jer neko uspeo da se izbori sa time?
Smatram da ovi iz Beograda (mi iz provincije teško) mogu to da odrade u agenciji za zaštitu potrošača.
Odgovor koji sam dobio od operatera je da je to ugovorna obaveza,lepo ih zamolio da me upute da vidim Gde to piše??Ostali su bez teksta,rekli mi da pišem prigovor...Kao dosad da su nekome odgovorili pozitivno hahahhahhhaha.
Molim i vas ako ste negde primetili na sajtu postavite lin pa da pročitam

Sad vidim na sajtu postavili da uz svaki kupljeni 3g telefon ide i 3g pretplata.
Kako ih nije sramota jutros toga nije bilo.UUUUUUUUAAAAAA Telekom.

Evo i meni malopre stigao racun ipak su naplatili. Aj sto su mi uracunali 3G (ocekivao sam to), al naplatili mi i promenu tarifnog profila!?

Dali i kako se može otkriti u koje vreme je na sajtu mts_ a postavljeno obaveštenje u vezi plaćanja 3g usluge.
masamunea neznam dali imaš u ugovoru naznačeno plaćanje za 3g opciju.

Ja se izvinjavam ali ajde nek neko objasni šta to znači 3G,nikako nemogu da ukapiram čemu služi i dali uopšte radi??

Ma da se možda nezezaš samnom?Video poziv a telefon ima jednu kameru i to sa zadnje strane.hahahahahhahahahahahah
Kako da ostvarim video poziv??

Pazi ja kad sam uzimao telefon lik u poslovnici mi je rekao da je 3g usluga obavezna, a na moje konsultaciju da uredjaj ne poseduje kameru za video pozive je rekao da bez obzira na to uz svaki telefon koji podrzava 3g, a uzme se uz ugovor ide obavezna 3g predplate u duzini trajanja ugovorene obaveze.

Kako ce ovi nahebati kad dodje MNP...

Ne veruje, ni kod druga dva operatera ne cvetaju ruze, nit su ista povoljniji. Mada valjda ce nesto da se promeni.

Nazad
Vrh Dno