Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

jesam malo dosadan...ali, ima li jos neko neku ideju kako da izbrsem kontakte sa sa telefona?

Za sve postoji prvi put :) I vi kad ste prvi put koristili android ne vjerujem da ste se odmah dobro snalazili :)
Sto se tice symbiana, njega mrzim iz dna duse :)

ja to da te postedim zivaca :) pa vecina nije, ali barem osnovno PC znanje je potrebno (moje misljenje)
Ja ne mrzim symbiana, ali da zaostaje zaostaje i to bas lepo :) jedino sto ja ocu da ceprkam po Androidu, a i HD video i zvuk odlican uz neke sennheiser dovoljno da me ubedi da uzmem Galaxy S :)

Inace da pitam, @Cezar, @Trenje, @Otac, @Telep, @Kutija ili neko drugi, jel neko razmisljao o extended battery od 3000 mah-a ili mozda koristio?!

Koga zanima neka proba zvanični MIUI ROM, meni se čini dosta boljim u odnosu na drugu verziju.
Za bateriju nisam razmišljao zato što ne želim da unakazim telefon onim debelim svinjama od baterija, a i ja sam zadovoljan baterijom, kada se igram i drndam telefon normalno je da se brzo isprazni. Kada ga koristim normalno za net i ostalo izdrži mi opušteno ceo dan.

^ probacu ja miui kad mi prodje sutra ispit.... :/
ako mi se svidi, cackacu ga par dana,ako ne, odmah menjam na stock adnroid JVP v5, pa ako i to ne, onda se vracam na ovaj stock samsungov :)

Ja razmisljam o extended bateriji ali od proverenih proizvodjaca posto sam se konsultovao na XDA forumu,cisto zbog putovanja,predstoje mi neka duza putovanja pa bi mi dobro dosao battery life od 3-4 dana kako tamo pisu ljudi...

Edit: Posandrcacu sa ovim glupavim drain-om taman rom radi kako valja i baterija sluzi super 5-6 dana a onda pocne da se javlja drain i Android OS sa preko 40% udela,rebootojem i to ponekad upalli a ponekad i ne,opet se vraca android OS... Da li je konacno smisljen neki "lek" koji stvarno deluje? Trenutno sam na JVO...

Poslednja izmena:
Je l' si naleteo na neke veće/manje bagove? Rado bih stavio MIUI kao default rom ako nema nekih većih bagova...

Osim onih koji stoje napisani u originalnom tredu za miui nisam ništa primetio, za bateriju ne mogu sada da kažem pošto ga držim tek pola dana.

Poslednja izmena:
Ja razmisljam o extended bateriji ali od proverenih proizvodjaca posto sam se konsultovao na XDA forumu,cisto zbog putovanja,predstoje mi neka duza putovanja pa bi mi dobro dosao battery life od 3-4 dana kako tamo pisu ljudi...

Edit: Posandrcacu sa ovim glupavim drain-om taman rom radi kako valja i baterija sluzi super 5-6 dana a onda pocne da se javlja drain i Android OS sa preko 40% udela,rebootojem i to ponekad upalli a ponekad i ne,opet se vraca android OS... Da li je konacno smisljen neki "lek" koji stvarno deluje? Trenutno sam na JVO...

Cini mi se da je Kutija napisao da je drain do Android OS-a i da verzija 2.3.4 resava taj problem. Nemoj me drzati za rec, pitaj coveka odakle je informacija, jer nisam nigde nasao potvrdu za taj info.

Ja nisam imao problema sa Android OS na 2.3.3, a nemam sad ni na 2.3.4.

Sad sam uzeo da flešujem Froyo pa ću probati ovaj MIUI, baš me zanima kako radi.

Da smeo bi, ja sam bio na jvh i samo sam preflešovao (isključio sam lagfix pre flešovanja)

Cini mi se da je Kutija napisao da je drain do Android OS-a i da verzija 2.3.4 resava taj problem. Nemoj me drzati za rec, pitaj coveka odakle je informacija, jer nisam nigde nasao potvrdu za taj info.

Evo da opisem sta i kako :)

Kada odete na Battery Usage da se primetiti da bilo koji Ginger telefon iz nepoznatog razloga u idle modu najvise trosi bateriju i da je najveci krivac Android OS.
Problem je do nekog kesiranog procesa koji je samo parcijalno uspavan a koji se prikazuje kao Android OS.

Problem: losa implementacija drajvera u ROM-u koji trigeruje bug. Od ovog problema boluju mnogi Froyo i Gingerbread uredjaji a koji proces je u pitanju moze da se vidi sa malo naprednijim process alatima kao sto je watchdog.

Zasto se desava battery drain?
a) telefon zbog lose implementacije ne radi pravilnu suspenziju u low-power state
b) telefon konstantno pokusava da izvrsi suspenziju i "resume" cime ubija CPU (zato Android OS trosi mnogo CPU vremena) zbog odgovarajuceg procesa.

Kako vas uredjaj u stvari stalno ima nabijen CPU na 100%, baterija se brzo trosi jer telefon stalno generise interrupt (opet problem do lose implementacije drajvera) ili sam drajver odbija da "primeni" suspend.

I sad odgovor na pitanje zasto nekima process killeri resavaju problem - mislim da je odgovor jako ocigledan, oni ubiju i proces zbog kojeg CPU sve vreme radi i zbog kojeg telefon ne moze da predje u kompletan low-power state. Sve u svemu, Android 2.3.4 resava ovaj problem.

Kada bi imali logcat, videli bi mnogo ovakvih logova:
<6>[57255.613311] msm_spi_suspend
<6>[57255.613311] clks_allow_tcxo_locked_debug: 'uart_clk' not off.
<6>[57255.613311] clks_allow_tcxo_locked_debug: 1 clks are on.
<6>[57255.613311] [R] suspend end
<6>[57255.613311] [R] resume start

EDIT: Postoji resenje problema - zove se restart telefona. Da, samo restart.

Poslednja izmena:
Telefon mi nije rutovan i trenutno je na 2.3.3 JVO. Hteo bih da flešujem ovu verziju: F1 JVP Mod V6, pa me interesuje da li moram pre toga da rutujem telefon, jer u ovoj verziji već postoji rut, ili ne moram to da uradim? Da li postoji neka posebna procedura, jer je ovo uputstvo na XDA forumu za one koji su na froyo, a ja sam na gingerbreadu, ili mogu da uradim kako je napisano:
Instructions: (If coming from Froyo Read This)
Download the ROM
Put it on your SD Card
Enter Recovery
Wipe Everything
Install Zip from SD Card
Select the ROM File
After installation reboot the device
Enjoy!
Da li treba da skidam non-wipe ili wipe verziju?

Poslednja izmena:
Gizmor je napisao(la):
Evo, okačio sam ja, nije problem nikakav :)

http://www.megaupload.com/?d=4DGG7C4Q

edit:

Baguje megaupload izgleda, okačio sam ali ne radi.

Ipak radi sada, bio je unavailable.
I meni je bio unavailable ali posle minut je proradio link. Hvala za Swype, sad cu ga ubaciti ;)

xcentric kako tebi curi JVO? Meni opusteno gura 2 radna dana. Danas sam ga bas maltretirao netom i bar sat vremena igrica i evo me kuci sa 45%. Inace s normalnim koriscenjem 2 dana bez frke i ostane mi po 20-25%.

Pa i meni je radio 6-7 dana odlicno bio sam prezadovoljan i baterija mi je gurala 2 dana bez problema,ali od juce je poceo da se javlja drain i Android OS sa preko 30% koriscenja baterije...:( bas steta,pokusao sam reboot ali nije uspelo,tj pokusao sam power off pa power on ne znam da li postoji tu mozda neka razlika?

Ne postoji, instaliraj Watchdog i pokusaj da skontas kad ti se to dogadja i koji kesirani proces odbija da saradjuje.

Hajde probacu ovo sa watchdogom pa javljam kako je proslo. Tako je isto bilo i sa JVH sve super radi nekoliko dana a onda krene drain... hmmm sumnjam na to da ja nekom aplikacijom koju ne pokrecem stalno,pokrenem neki proces koji se onda ne zaustavlja i stalno ubija bateriju.

Telefon mi nije rutovan i trenutno je na 2.3.3 JVO. Hteo bih da flešujem ovu verziju: F1 JVP Mod V6, pa me interesuje da li moram pre toga da rutujem telefon, jer u ovoj verziji već postoji rut, ili ne moram to da uradim? Da li postoji neka posebna procedura, jer je ovo uputstvo na XDA forumu za one koji su na froyo, a ja sam na gingerbreadu, ili mogu da uradim kako je napisano:
Instructions: (If coming from Froyo Read This)
Download the ROM
Put it on your SD Card
Enter Recovery
Wipe Everything
Install Zip from SD Card
Select the ROM File
After installation reboot the device
Enjoy!
Da li treba da skidam non-wipe ili wipe verziju?

prvo odradi root CF-Root-XX_OXA_JVO-v3.2-CWM3RFS.zip sa ovog linka http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=788108&highlight=cf+root i dobices i CWM i root. Posle ubacujes wipe verziju preko CWM-a

Hajde probacu ovo sa watchdogom pa javljam kako je proslo. Tako je isto bilo i sa JVH sve super radi nekoliko dana a onda krene drain... hmmm sumnjam na to da ja nekom aplikacijom koju ne pokrecem stalno,pokrenem neki proces koji se onda ne zaustavlja i stalno ubija bateriju.

po nekoj logici da kazem, ako ti se desava tako na skoro svakom ROM-u, probaj jednu po jednu aplikaciju koja te toliko ubija i kasnije pravi problem, jedino je problem ako se ima puno aplikacija da se isproba svaka, pa da se onda vidi sta to kasnije vuce..

da,imam preko 100 aplikacija tako da mi watchdog jedino preostaje...:)

Rom nije sigurno, a sta je od aplikacija ostaje da otkrijes. Meni je ja iPhone Photoshop app srkala baterju za pola dana, otkrio sam sistemom eliminacija. Jednu po jednu sam brisao. Javi sta ti je pravilo problem da znamo ;)

pa jedino sistemom eliminacija, ali kad imas stotinjak aplikacija, to moze da potraje :)

Ja tipujem na ova 2 djubreta kad je u pitanju battery drain:

- syncmldm.apk (Software Update)
- syncmlds.apk (Samsung Account)

Ja te dve stvari uvek obrisem kada brisem nepotrebne samsung aplikacije.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

telep, kako si zadovoljan za sada sa MIUI? Meni super radi, samo mislim da mnogo brzo troši bateriju, sad ću napuniti do kraja pa istestirati malo više.

Nazad
Vrh Dno