mad_max0204
Slavan
- Učlanjen(a)
- 05.08.2008
- Poena
- 320
Ju matori kako je tebi dobro
Thu Feb 24 17:19:23 2011 +0200
cpuidle: menu: fixed wrapping timers at 4.294 seconds
commit 7467571f4480b273007517b26297c07154c73924 upstream.
Cpuidle menu governor is using u32 as a temporary datatype for storing
nanosecond values which wrap around at 4.294 seconds. This causes errors
in predicted sleep times resulting in higher than should be C state
selection and increased power consumption. This also breaks cpuidle
state residency statistics.
Da li ti se startuje/proba da se startuje gdm/kdm login manager?
Ako ne - onda ga stavi u startup preko chkconfig
Ako da - proveri log fajlove (/var/log/kdm ili /var/log/gdm) sta ga/ih muci.
#sudo mount /dev/sdaX /mnt
Gde je X broj particije na kojoj ti je windows, posle samo u fajl menadzeru udjes u /mnt i tu bi trebalo da su svi fajlovi sa win particije.
Hvala za info. Je li probao neko "automatiku" i koliko je pouzdana:
http://www.ubuntugeek.com/automatic...atest-kernel-using-kernelcheck-in-ubuntu.html
Samo polako, ni window$ nisi znao znao sve iz prve.![]()
Hvala, probacu kad dodjem kuci i javljam da li je uspelo. Inace jako mi se svidja okruzenje samo da jos naucim te komande tipa sudo itd koje su mi kao strani jezik![]()
Za pocetnike kao ja je mnogo koristan. I onda u nastavku teksta vidim ima mogucnost i da se share-uje folder. I jedno 2h sam pokusavao prateci uputstva sa linka (Mounting Shared Folder Automatically- podnaslov). I samo sam jednom uspeo da u Mintu vidim taj sharovan folder (koji je ustvari moja particija iz Windowsa gde mi je arhiva). I ja sav srecan sto sam uspeo- i ajde kao da resetujem Mint da vidim da li ce skripta koju sam napravio da radi i CVRC, nece. POkusavao sam jos jedno 1h i batalio. Nikako vise nisam mogao da vidim Win particiju. Ima li neko ko se razume da pregleda onaj link i mozda nama neukima ukazu na moguce greske u koracima
hvala
Ovo je procedura za share-ovanje foldera na linuxu koji se nalazi instaliran u virtulbox virtuelnoj masini. Da li ti to treba ili zelis da postignes nesto drugo?
sudo služi da izvršiš neku komandu kao admin
Probao, skinuo sam najnoviju verziju .deb pakovanje. Instalirao to .deb paklovanje i krenuo. Isao sam metodom ne pipaj dugmice, izabrao sam opciju za laike, otvorio mi je posle menu za pravljenje kernela sta ocu a sta necu, nista nisam pipao, program skinuo spakovani source 2.6.39.1. To je radilo i radilo pisalo je da ce da radi od 2-4 sata, odradilo. Dobio sam .deb koji se instalirao... Posle sudo update-grub i restarta krenulo podizanje i skoor odmah ne moze da nadje root, nisam mnogo citaodeinstalirao i zdravi djaci, eto pokusao sam, kernel ima u nastavku ime 2.6.39.1-candela
![]()
pogledao sam sta je radjeno ns linku i to su prilicno lagane stvari. da li ti radi sudo bez passworda? i da li ti radi skripta kad je rucno startujes, bez startupa?
i bice ti dozvoljene sve manipulacije fajlova.$sudo nautlius
On je meni ponudio ogromnu tabelu za popunjavanje, najverovatnije je imao neku default ili je ucitao tu koju spominjes ali ju je trebalo zapamtiti a ja sam samo zatvorio tu tabelu. Sad cu da zabijem u glavu pa kad uhvatim vremena opet pokusamnisi ugradio podrsku za fajl sistem u tom custom kernelu pa nije mogao da nadje root particiju. da li taj meni nudi ucitavanje config fajla? da ponovim, config fajl se nalazi u /boot i obicno se zove config-verzijakernela. u 99% slucajeva moguce je koristiti stari config fajl za novi kernel
Pokreni nautilus kao admin
i bice ti dozvoljene sve manipulacije fajlova.
Jeste to radi posao, medjutim ako moram svaki put da otvaram terminal i kucam to nekako je to ipak jos vise koraka od onog desnog klika i run as administrator. Nema veze uostalom, nije ni taj desni klik toliko naporan.
Trazi password sigurno, ja tako nasetovo i pre obog tvog postaIzvini, ja koristim samo terminal pa mi takve stvari uvek prve padnu na pamet. Postoji jos jedna opcija mada se ne preporucuje, system>administration>users and grops i promenis account type u administrator, tako ti nista nece traziti pass... Ali ces se po sigurnosti pretvoriti u windows xD.
Ovo nije preporučljivo sa aspekta sigurnosti ali pošto to tebi treba uradi sledeće:
otvori terminal i kucaj
pod Exec postaviKod:gksudo gedit /usr/share/applications/nautilus-computer.desktop
gksudo nautilus computer:
save
Nasao sam takav file ali kao da i nisam, opet je na kraju sve isto.config fajl se nalazi u /boot i obicno se zove config-verzijakernela
Gde ces umesto TingoL staviti svoje korisnicko ime a umesto /media/sf_muzika tacan put do tog tvog folderasudo chown -R TingoL /media/sf_muzika
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari