Šta je novo?

SpeedTest.net: merenje brzine Internet konekcije

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
1295639063.png

Sada je ovako....

Prilozi

• speedtest.jpg
    speedtest.jpg
    9.8 KB · Pregleda: 62
Poslednja izmena:
1296995455.png

Nije ni akademska mreza ono sto je nekada bila......:eyebrows:

Loš je, jer ti mob očito nije hspa+

Tačno, Samsung Galaxy S podržava do 7.2Mbps. Nema veze sa mogućnošću telefona već je brzina kod našeg Vip-a otprilike 6Mbps u proseku, a zna često da bude i manje. Džaba meni hspa+ telefon ako ne dobijam veću brzinu od 6Mbps.

Tačno, Samsung Galaxy S podržava do 7.2Mbps. Nema veze sa mogućnošću telefona već je brzina kod našeg Vip-a otprilike 6Mbps u proseku, a zna često da bude i manje. Džaba meni hspa+ telefon ako ne dobijam veću brzinu od 6Mbps.

Da i kod nas sa uređajem koji podržava do 7.2Mbits ne možeš više od 6Mbits, ali ako podržava 21Mbits onda ide i više, ima sada i dual carrier ali nemam taj stick

Poslednja izmena:
@Gizmor

neda mi više urediti poruku, eto našao sam da ide i više

čovjek mjeri hspa+ brzinu sa uređajem koji je hspa+, a ti mjeriš sa uređajem koji je hsdpa, podsječaš me na pametne amere, uzmu stick ograničen na 12Mbits LG VL600 i napišu verizon LTE speedtest, možeš mislit da je to LTE a brzina mu manja od moje na hspa+, lol, pozdrav, nemoj nešto zamjeriti :))

Poslednja izmena:
Ti si mene pogrešno razumeo izgleda. Nisam ja merio brzinu za nekog ovde kako bi rekao " vidi kako ovaj naš glupi Vip ne može više od 7.2Mbps" . Itekako sam svestan teoretske brzine hspa+ tehnologije ali ovaj rezultat nema velike veze sa realnošću, jer dosta ljudi gde postoji hspa+ signal ne dobijaju tu brzinu. Kada bi tako gledali, ja bih trebao da dobijem punih 7.2Mbps u 100% vremena, ali ne dobijam, rezultat varira dosta ispod 6Mbps, a retko ko i tih 6 uspe da dobaci. Ne znam koliko slučajeva postoji sa ovom brzinom od 15Mbps postoji ali ne verujem da ih ima mnogo.

Neka ljudi koji koriste Vip Easy Net 21.6 USB modem E182e postave svoje rezultate pa ćemo znati nešto više.

Ovde imaš neke realnije brzine http://www.elitesecurity.org/t422141-Prva-HSPA-mreza-Srbiji

Što misliš što mi se sada desilo sa brzinom a na potpuno sam istom mjestu? Očito krivi usb modem, ovo je vodafone zte k3565z (do 3.6Mb/s) a ono je vodafone zte k4505z (do 21.6Mb/s), vidiš kako i chip u uređaju igra ulogu osim samog signala,
mislim da ti 7.2 chip neće baš dati skroz blizu 7.2 kao ni meni moj 21.6 eto ga na 17, vrh, ali ću zato uvijek biti iznad tih 7.2 s njim gdje ima hspa+ signala
i neka stave brzine nemam ništa protiv :)

edit: kada si već stavio link samo da upoznam tvoje kolege sa vip mobilea da mi na vipnetu nakon pređenog paketa nemamo smanjenje brzine za badava surf tzv. 200kbps flat rate nego nam se svaki 1GB(1024MB) preko paketa računa 40 eura, tj 296.96kn, ili 0.29lp po MB, a vidim da se bune na brzinu, ja bih rađe tako surfao badava nakon pređenog paketa nego ovoliko skupo plaćao kada pređem mjesečno ograničenje pa makar imao i tu punu brzinu ali ta puna brzina nakon paketa preskupo košta

Poslednja izmena:
Download

Upload

:D:D:D

Poslednja izmena:

Orion Telekom za kucu. tuga... ovo bre ni za proveru mail-a nije...

Konačno da se i ja ponovim.

Imao sam PTT ADSL kojim sam bio zadovoljan. Međutim, preselio sam se, te ću probati SBB kablovski internet. Za sličnu cenu skoro ista usluga (razlika u ceni je 200 din).

Poslednja izmena:
WTF????
1330590149.png

Odakle sad ovoliko?? U pitanju je Beotel kao provajder i njihov najjači paket, ali ni u snu ovoliko velik:)

Evo i meni sa jdownloader-om i preferred server.
1332755020.png

I bez jdownloader-a, a preferred server:
1332771256.png

Otkud ovoliko?
Da li je nešto menjano u poslednje vreme?

edit: A ovoliko daje ako izaberem recommended server:
1332767529.png

Sad mi tek ništa nije jasno???

Poslednja izmena:

Orion paket internet za kucu 6mega
skida preko 600 kb/s

Telekom ADSL 4Mbps, download drivera sa AMD sajta ide 425~427KB/s.

Nazad
Vrh Dno