Šta je novo?

Colin McRae: DiRT 3

Pa pazi, u dirt3 su automobili kao sto ti kazes cvrsto na podlozi ali u smislu da je osim seljackog upravljanja nemoguce izleteti sa staze :)
A lebdenje oznacava nedostatak kontakta sa podlogom, nemas nikakav osecaj voznje, zato kazem da auto lebdi :)

naravno shiftovi nisu bas za direktno poredjenje ali ja govorim o propasti vozackog zanra na pc uopste. Grid, dirt1, wrc 2010 i shiftovi su vredni pomena ali ce iz godine u godinu biti sve gora situacija a sve iz razloga sto je svet sve tuplji i tuplji i prodaje se samo instant glupost, da se slucajno neko ne bi namucio malo dok igra nesto :d

WRC 2010 jeste arhaicna igra ali bar ima kakvu-takvu fiziku i wrc smek.

Ok, dirt nije wrc igra ali da bar ima nekakvu fiziku.. nego nista, kao neki nfs stari arkadni da igras ali u malo off road fazonu.

Pa prosto je nemoguce da sa delta integrale ne mozes da izletis sa staze, ne pustas gas i skreces u svaku krivinu laganeze, alo bre ljudi- pa za presvetu Group B treba posebna dozvola i sertifikati koliko su ova vozila teska i zahtevna !

TDU2 je postavio standarde koliko je osakatio voznju u odnosu na prethodni deo, dokl ovaj dirt 3 not so much, verovatno zato sto i u prethodnom delu "fizika" nije bila realisticnija, tako da su na istome. Mada je igriv, ne mogu da kazem da nije, evo izvozio sam skoro 50 trka i igra mi se jos, tako da je igra dobra, tj. da kazem primamljiva. Sto se tice osetljivosti volana to moze da se sredi u advanced controls, bitno je da ne postoji input lag koji kao sto rekoh je unistio shift 2, zbog kog bih slatko isamarao nekog od programera igre...
A inace, to letenje iznad staze je vise "sinsko" zakucavanje na stazu, mada sa svim iskljucenim pomagalima i fizikom nesto malo manje se oseti, dok se i oseti da tockovi blokiraju u krivini ali opet nazalost izgleda previse arkadno, gotovo je sve isto kao i u prethodnom delu, sa sve damage modelom i laganom destrukcijom kola.

Poslednja izmena:
Pa nisam ni poredio sa dirt2 nego sa dirt1 koji je bio mnogo bolja igra od oba nastavka :)
i ja sam ovisnik tako da cu mozda i ja igrati u danima kad ne bude moglo da se izadje iz kuce mada sumnjam..

Dirt 1 je bio onaj udarni next gen naslov, tako da cemo opet nesto "novo" videti tek sa novom generacijom konzola i privlacenju kupaca. :)

Kad se malo vratim nazad i pogledam, DIRT 1 sije u grafici i 2. i 3. i bolja je igra. Ovde jedino sto valja je optimizovanost jer na laptopu iz potpisa ide sve na high, ostalo dno dna, voznja bas kao sto kazete, skijanje... Igracu ga jos malo jer nema drugih voznji osim shifta i ovog

Pa ja vam lepo kazem da dirt1 ima bolju i detaljniju grafiku u odnosu na ova 2 djubreta, a dirt3 ima losiju grafiku od dirt2 :d :d :d
ko mi ne veruje neka instalira dirt1 i uveri se.
Ovde nema blura, blooma itd ali je grafika manje detaljna a okolina, vegetacija itd su smesno odradjeni, kao malo poboljsani cmr 04, naravno u pogledu grafike :d

A da ne pricam o kineskoplasticnom izgledu kokpita i automobila uopste, pa pogledajte pneumatike- deluju kao kod kineskih autica od 200din.

I grid je imao bolju grafiku, ovde su samo odradili neke dx11 svetlosne efekte sa prelamanjem svetlosti itd. Pa shift1 ima fotorealisticnu grafiku, kada se prebacih u kokpit grafika je toliko realna da osecas miris materijala :)

Ja cu sutra da instaliram dirt1 koji je i pored amerikanizacije najbolja arkadna simulacija, rally, uz wrc 2010. I uzivam :)

Jos jednom, sramota za codemasters ekipu koja je napravila ovakva 2 djubreta ! A grafiku i ultra-realnu fiziku nisu vadili iz usta u YT klipovima !

Stvarno me cudi da posle uspesnih igara kao sto su TOCA 1,2 i 3,GRID-a, DIRT-a,F1 2010 izbace dirt 2 koji je uzas, a po vasim komentarima vidim da je ovo jos gore.
Meni igra uopste nece da se pokrene, budj brate, budj.

Jeste kako da nije, dirt 1 ima detaljniju grafiku... ne znam samo po kom kriterijumu, dal zato sto ste imali manje monitore kad ste ga igrali ili se kolicina bluma koja nije normalna za ljudsko oko smatra vrhuncem. Dirt bez onog preteranog post procesinga izgleda vise suplje nego dirt 2, uz losije performanse. A tako isto i dirt3 izgleda malo detaljnije nego dirt 2, uz opet smanjen blum nego kod prethodnika...

a jel neko promenio nivo tezine igre ili svi igrate na casual sa svim pomocima ukljucenim pa samo dajete gas i ne kocite uopste jer to radi komp za vas? Ako niste promenite bar na srednji nivo pa ce te izletati sa staze dok kazes piksla. na hardu nisam probo jos vezbam intermediate:)

Colin McRae?

Ova igrica vise nema veze sa imenom Colin McRae. Strasno. Bolje da su je nazvali Ken Block: Dirt 3. Nije mi jasno zasto ne naprave normalnu reli igricu kakav je bio Colin Mcrae rally do 2005. Kakav bre Trailblazer, Drift, Raid, Land Rush, Gymkhana, to nema veze sa Colinom.

Ova igrica vise nema veze sa imenom Colin McRae. Strasno. Bolje da su je nazvali Ken Block: Dirt 3. Nije mi jasno zasto ne naprave normalnu reli igricu kakav je bio Colin Mcrae rally do 2005. Kakav bre Trailblazer, Drift, Raid, Land Rush, Gymkhana, to nema veze sa Colinom.
Ova igra se i zvanično više ne zove Colin McRae. Napustili su taj brend. Sada se zvanično zove samo Dirt 3.
Inače, i prethodni nastavak je bio Colin McRae Dirt 2 samo na nekim tržištima, a npr. u Americi se zvao samo Dirt 2.

Igra mi se dosta sviđa. Mnogi je pljuju zbog navodnog odsustva realistične fizike, loše simulacije itd. Ne slažem se sa tim zapažanjima. Mislim da je sasvim dobra igra, a nemam potrebe da je klasifikujem kao arkadu, simulaciju itd. Bitno mi da je zabavna, da provodim kvalitetno vreme uz nju.
Igram na Advanced i taj nivo težine mi odgovara. Ne volim kad je prelako, a prva dva Experience levela se jesu pokazala kao prelaka, bar za mene. Za neke staze sam na Advanced morao da se pomučim i da ih ponovim i po 5-6 puta dok ne stignem prvi.
Jedino za šta spustim težinu jeste tupava Gymkhana i jedva čekam da je preskočim. Ta glupost od discipline im uopšte nije trebala. Na svu sreću, prave trke su odlične i sve ostale discipline mi odgovaraju. Još nisam probao multi, verujem da je zabavan.

Poslednja izmena:
meni je gymkhana odlična, isto igram na advanced i skoro svaki put budem prvi. volim te *****rije gde moraš u milimetar da potrefiš, to mi najbolje ide a i zabavno je jako

Jedino dosadno u igri su oni trikovi smara,smara,smara :(

Jel vama pamti podesavanja controla u igri, volana tacnije. Cim izadjem iz igre, izgubi se

Isti problem, svaki put kad udjem da igram moram da namestim komande za JoyPad

Tako je bilo i kod mene na mom Logitech Precision gejmpedu, ali sam rešio problem tako što sam instalirao drajvere za gejmped (da, i to postoji). Sada je gejmped lepo prepoznat u samoj igri.
I bitno je kad startujete igru da ne kliknete na Enter na tastaturi, nego da kliknete na gejmpedu na dugme koje je dobilo status Start tastera (kod mene je to na dugmetu 2).

A može i kao što vam je Gdin_M rekao - da korisite emulator Xbox kontrolera. Ja ga nisam koristio, ali sam koristio programčić Xpadder koji služi da se bilo kom tasteru na gejmpedu dodeli funkcija bilo kod tastera na tastaturi. Na taj način možete da igrate prego gejmpeda i one igre koje podržavaju samo tastaturu, jer će igra misliti da igrate na tastaturi. Odličan je programčić, mogu da se snimaju profili za razne igre itd.

Poslednja izmena:
Tako je bilo i kod mene na mom Logitech Precision gejmpedu, ali sam rešio problem tako što sam instalirao drajvere za gejmped (da, i to postoji). Sada je gejmped lepo prepoznat u samoj igri.
I bitno je kad startujete igru da ne kliknete na Enter na tastaturi, nego da kliknete na gejmpedu na dugme koje je dobilo status Start tastera (kod mene je to na dugmetu 2).

A može i kao što vam je Gdin_M rekao - da korisite emulator Xbox kontrolera. Ja ga nisam koristio, ali sam koristio programčić Xpadder koji služi da se bilo kom tasteru na gejmpedu dodeli funkcija bilo kod tastera na tastaturi. Na taj način možete da igrate prego gejmpeda i one igre koje podržavaju samo tastaturu, jer će igra misliti da igrate na tastaturi. Odličan je programčić, mogu da se snimaju profili za razne igre itd.

Na dzojstiku *x360* ta fora radi, i prihvati kontrole za njega, a volan ne reaguje, a igranje voznji preko dzoj. sam otpisao, a i dobro nije neki problem namestiti komande za volan, nema ih puno...

Probaj onda da nađeš drajvere za svoj volan. Ukoliko postoje, instaliraj ih i proveri da li je volan pravilno prepoznat u igri.

Meni se svidja - chak mi je i Gymkhana odlichna poshto morash da se potrudish da odradish platinum status. Glavno je odmah ugasiti sve vrste pomoci, auto se mnogo bolje ponasha kada je u potpunosti u mojim rukama.

Pa ja vam lepo kazem da dirt1 ima bolju i detaljniju grafiku u odnosu na ova 2 djubreta, a dirt3 ima losiju grafiku od dirt2 :d :d :d
ko mi ne veruje neka instalira dirt1 i uveri se.
Ovde nema blura, blooma itd ali je grafika manje detaljna a okolina, vegetacija itd su smesno odradjeni, kao malo poboljsani cmr 04, naravno u pogledu grafike :d

A da ne pricam o kineskoplasticnom izgledu kokpita i automobila uopste, pa pogledajte pneumatike- deluju kao kod kineskih autica od 200din.

I grid je imao bolju grafiku, ovde su samo odradili neke dx11 svetlosne efekte sa prelamanjem svetlosti itd. Pa shift1 ima fotorealisticnu grafiku, kada se prebacih u kokpit grafika je toliko realna da osecas miris materijala :)

Ja cu sutra da instaliram dirt1 koji je i pored amerikanizacije najbolja arkadna simulacija, rally, uz wrc 2010. I uzivam :)

Jos jednom, sramota za codemasters ekipu koja je napravila ovakva 2 djubreta ! A grafiku i ultra-realnu fiziku nisu vadili iz usta u YT klipovima !

Ovo mi i najviše smeta kod serijala... Čim čujem ono: *** is now your buddy nakostrešim se i pređem na Grid. Čak sam se jednom prilikom od muke vratio na Collin McRae rally 2, i mogu reći da me mnogo više minuta drži ta igra stara skoro deceniju nego ovo ****** koje podilazi debeloguzim Amerikancima.

Vidim ja da nikada više nećemo videti WRC simulaciju.

Poslednja izmena:
....
Vidim ja da nikada više nećemo videti WRC simulaciju.

Pa osim RBR-a nije bilo ni jedne. Budimo realni, da su napravili simulaciju onda bi kehali na sva zvona kako je preteshko. Od svih ljudi koji prate ovu temu, koliko je spremno da se jebava scandinavian flick-om i weight distribution-om? Mislim ne mora sve to ali su onda su rezultati bedak.

Slazem se da nije to to shto su prichali, ali onaj ko je od codemastersa ochekivao simulaciju je naivan jako. Nikada nisu pravili simulacije pa nisu ni sad. Ali da prave dobre arkade, prave. Dodushe kvalitet se srozao ali trzishte tako diktira. Ovo je ok arkada, lepo me opushta n tastaturi i drago mi je da ne moram da montiram volan. I imho, bolje je od onog Blackbeanovog WRC-a. Jedina zamerka koju imam jeste na animacije u meniju i na *****nost istog i dialozi koje nemozesh prekinuti i tako....

Ko zeli simulaciju neka cheka rFactor 3

Poslednja izmena:
Pa osim RBR-a nije bilo ni jedne. Budimo realni, da su napravili simulaciju onda bi kehali na sva zvona kako je preteshko. Od svih ljudi koji prate ovu temu, koliko je spremno da se jebava scandinavian flick-om i weight distribution-om? Mislim ne mora sve to ali su onda su rezultati bedak.

Slazem se da nije to to shto su prichali, ali onaj ko je od codemastersa ochekivao simulaciju je naivan jako. Nikada nisu pravili simulacije pa nisu ni sad. Ali da prave dobre arkade, prave. Dodushe kvalitet se srozao ali trzishte tako diktira. Ovo je ok arkada, lepo me opushta n tastaturi i drago mi je da ne moram da montiram volan. I imho, bolje je od onog Blackbeanovog WRC-a. Jedina zamerka koju imam jeste na animacije u meniju i na *****nost istog i dialozi koje nemozesh prekinuti i tako....

Ko zeli simulaciju neka cheka rFactor 3

Da, cmr serijal nikada nije bio hc simulacija kao rbr.
Ali je bio arkadna simulacija a ovo vise nije ni arkada, ne znam kako da nazovem ovo..

I niko vise ne trazi nesto kao rbr ali dajte bre neki rimejk cmr2 ili cmr4, dakle cistokrvnu wrc igru sa onakvom fizikom i grafikom u nekom novom endzinu.

Da. slazem se da Dirtu fali.... ne znam rechima da opishem ali ono sho sje imala Toca serijal i prvih par delova CMR-a.

...dusha mozda, ukoliko tako neshto moze igra da ima...

@ Saint

Nice video. Vozish sa volanom?

Poslednja izmena:
Hvala im sto su vratili Group B, nadam se da je bar malo smeka ostalo od matorih CM-a.

Odlicno izgleda voznja po kisi/snegu, a pogotovo mi se svidja Mitchigan predeo i trailblazer/rally voznje po njemu. Grafika je konacno posle toliko next-gen Codemasters naslova ubola "prirodnost".

Vrh Dno