Šta je novo?

PES 2012

• Začetnik teme Začetnik teme Ivan®
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Osnova im je ocigledno PES 2011 koji je stvarno imao potencijala, sa par (za mene bitnih) izmena, mogao bi da bude mnogo dobar. Ali to je vise stvar osecaja o kome Boris prica, ne moze to da se promeni, pa da pocne da odgovara nekome kome ne odgovara. Ne moze ni kod FIFE.

Borise, vidim da ti volis Street Fighter i takav "osecaj" ti prija u odnosu na neke druge tuce npr, PES jeste blizi tome u fudbalskim simulacijama u odnosu na FIFU, ali postoji jos mnogo faktora. Zato i nastaju ove rasprave, ljudi hoce razlicite stvari od fudbala (igrice 😀).

Kod PES-a sigurno vise ne mozemo da ocekujemo neke prevelike promene odjednom, izgleda da nemaju kapaciteta za to. PES 2011 je ogromna promena, ali je to opet pokazalo da dobar koncept nije dovoljan, ima milion stvari o kojima mora da se vodi racuna, nisu ovo devedesete, a cini mi se da oni to ili ne vide ili prosto ne mogu da postignu.

Na primer, ako postoji neki krupan problem u igri koji nekako mora da se resi, oni se ne fokusiraju na to, nego na neke sitnice kojih bude mnogo kad se ovako nabraja, ali na kraju to ne moze da popravi opsti utisak. Nesto u pristupu moraju da menjaju ili da prosire tim, pa da mogu da rade paralelno vise stvari. Stvarno imam utisak da nemaju kapaciteta za neke krupne stvari, globalno gledano.

Videcemo za jedno sto godina kad stigne demo 🙂

Poslednja izmena:
U navici je Borisu da priča o nečemu što nije dobro upoznao. Mada i dalje tvrdim da bi sve bilo drugačije kada bi FIFU zapravo igrao nedelju dana i uz to pobedio nekoga 😛

Sada sa ove distance mogu da kažem da je ove godine izbor bio izmedju dva zla. Manje zlo je, u svakom samo ne fanboyevskom pogledu bila i dalje FIFA. Da je tako dovoljno mi govori to što sam sa tipičnim vikend igračima otišao u igraonicu, seo da igramo PES2011 2na2 i posle 5 minuta sva trojica su tražila da igramo FIFU. Moram priznati da nikada pre nisam tako nešto doživeo, ali verujem da će toga biti sve češće 🙂

Ono što stoji kao činjenica to je da je FIFA11 na next-gen konzolama po pitanju raznovrsnosti igre značajno opala u poredjenju sa desetkom. Poboljšane su neke stvari ali su zato druge bezveze osakaćene. Ali rezime ove sage ostaje i dalje isti: EA ima novca da uloži da napravi igru za next-gen kako treba dok KONAMI o tim parama može i da sanja. Zato se i dešava to da otkako je prešao na next-gen platformu nijedna igra ne može da se poredi sa PS2/PC ere. Dokle god je tako, EA može da prolazi sa svakojakim propustima a jedino će hardcore fanovi terati PES... sve dok ne probaju FIFU na PCju i nadju još dva drugara sa kojima mogu to da peglaju.

Sve ovo što priča Seabass kao i obično zvuči jako lepo na papiru a onda uzmeš da igraš igru i shvatiš da oni nemaju ekipu koja će taj kod istestirati kako valja i dobar deo problema rešiti na najbolji mogući način i u tome leži sav problem ove nekad predivne igre.

PS - znam da ste me čekali na ovoj temi :d

Da je tako dovoljno mi govori to što sam sa tipičnim vikend igračima otišao u igraonicu, seo da igramo PES2011 2na2 i posle 5 minuta sva trojica su tražila da igramo FIFU. Moram priznati da nikada pre nisam tako nešto doživeo, ali verujem da će toga biti sve češće 🙂
Baš interesantno, isti slučaj i kod mene... kod drugara peglamo samo fifu 11, krenuli sa PESom ali posle jedne utakmice ovi nisu više hteli da ga igraju, nije im user friendly 😀

Doduše ja sam se posle 2,3 meseca ne pipanja PES 2011 i igranja fife11 za to vreme vratio igri, ne vredi dobra mi je fifa ali PES je ipak PES, ima mi taj čuveni filing o kojem Boriš neprestano priča i gotovo 😀

Ja ne znam (licno) nijednog coveka u Srbiji koji zna sta je FIFA 🙂

Al zato znaš stotinak koji znaju da navedu sve zvezde granda 😀

Al zato znaš stotinak koji znaju da navedu sve zvezde granda 😀

A PES je znaci kic i sund, a FIFA je underground 'indie' projekat? :d Jedna njihova reklama kosta ko Konamijev trogodisnji budzet za PES 🙂

U tome i jeste tuga, bilo bi lepo videti konami sa dovoljno ljudi i bar pola love od one kojom raspolaze EA Sports.

kalimero.gif

U tome i jeste tuga, bilo bi lepo videti konami sa dovoljno ljudi i bar pola love od one kojom raspolaze EA Sports.

Pa, imaju sigurno vise love za sam projekat, ali kazem to je ono klasicno americko rasipanje 'sve na marketing', da barem imaju cime da se dice osim licenci i prenaglasenih animacija 🙂

Pa, imaju sigurno vise love za sam projekat, ali kazem to je ono klasicno americko rasipanje 'sve na marketing', da barem imaju cime da se dice osim licenci i prenaglasenih animacija 🙂

I sa time da igra u stvari liči na pravi fudbal 😀

Pa lici, da.. kad gledas sa strane 😀

Boris, stari FIFA vuk, sa čitavih 20 minuta odigranih utakmica u svojoj karijeri po 350ti put priča o tome kako je gameplay na FIFI loš... i to na PES temi 🙂

I tih 20 minuta sam jedva izdrzao :d Ne pricam sam sa sobom, nemojte lupati gluposti pa necu ni ja.. 😛

Garfield-is-eating-popcorn.gif

http://www.youtube.com/watch?v=BFgXOit93bA&feature=player_embedded

Kad ce oni da izbace neke glupe animacije? Npr. ovaj pas iz 3:04, nije realan. Takvih ima milion u PES-u 2011. Onda dosta paseva se ne zna da li su spicem ili su plasirane lopte. I dalje trce igraci retardirano, kao roboti nagnuti napred. I dalje mi sve nesto "kockasto" i "spicasto" deluje. Dodao bih samo da PES 2011 sa konzola/pc-a nije mnogo bolji od iPhone verzije, sto je stvarno sramota je igra ima samo 50-ak mb-a.Ko je igrao verovatno ce se sloziti samnom.

Daj boze da naprave igru da valja. Mada ne verujem da ce to biti i ove godine.

Pa dobro kimi, volis da se proveselis uz to, ja postujem svaciji ukus 😀

lol, 'ladno mi nestala 😛opcorn: slika, a bas je fino reprezentovala koliko me zabavlja ova tema. 😀 Steta sto se ne razumem vise u tematiku, inace bih veoma rado uskocio u svadju... ovaj, diskusiju. :d

Kad ce oni da izbace neke glupe animacije? Npr. ovaj pas iz 3:04, nije realan.

Al sad ozbiljno, neke animacije su katastrofa ali barem igra izgleda 'cvrsto na zemlji', ako mogu tako da opisem.. sve nekako deluje da se desava tu na terenu, u FIFI mi igraci deluju odvojeno od terena, kao da su dve zasebne igre sklopljene..

Nije bitno GDE se dešava već KAKO se dešava.

Pa mozes da imas animacije kao u Avataru, kad to sve izgleda kao da se desava lebdeci 10 cm iznad terena..

Opet ti mašiš poentu. Ne radi se o animacijama uopšte. Može PES da izgleda kao Liga Šampiona uživo, dokle god je gameplay takav kakav jeste, dokle god Naniju treba 3 sekunde od prijema komande do okretanja za 180 stepeni, dokle god budeš imao trome igrače samo da bi sprečio silovanje igrice, PES nikada neće dostići nivo slave koji je imao u vreme petice/šestice.

Ne vole ljudi PES 2009 samo zato što su mogli da rade čuda, vole ga i zato što je za razliku od poslednje dve godine imao fluidnost.

Slazem se skroz.. ove godine feedback na WENB-u je slat Konamiju non stop, navodno su 'poslusali' sve izvodljive zahteve ljudi.. (mada meni je to licno de*ilizam, kao mi moramo da im kazemo sta ne valja u igri) Samo kazem u cemu je fora meni sa Fifom i zasto ne mogu da je igram..

Poslednja izmena:
Da li si probao da podesis kameru?
3d prostor je 3d prostor.
Sem ako u PES-u ne postoji neka interakcija izmedju trave i kopacki, sto do sada nisam primetio 🙂.

Nazad
Vrh Dno