Šta je novo?

iPad 2

Free Apps i to je to. Ja ne vidim drugu vrednost. Sad sam se zezao sa instalacijom SBSettingsa, qTweetera itd. ali to je samo sminka.

Evo sta ja vidim - cim se pojavi JB za ipad 2 momentalno instaliram tethering, full-blown multitasking (mogucnost startovanja istog app-a vise puta), SSH/SFTP server radi laganog prevlacenja i centralizovanog snimanja fajlova (a ne kao sad gde Video aplikacija fajlove drzi u folderu koji napr ne vidi AVPlayer i obratno; isto vazi i za pdf-ove, slike i muziku), pravi fajl menadzer gde cu moci da pise/brisem po svojoj volji, VNC server za remote konekciju na ipad, uvodjenje sistemskih gestures-a (napr protresem ipad dok je aktivan i izleti mi WiFi settings, ili uradi pinch pa mi izleti Settings), sinhronizacija (kad bas mora) sa itunes-om preko WiFI, task manager, customizacija interfejsa po mojoj volji ..... i to je tek pocetak :)

Sve u svemu mogucnosti se znatno uvecavaju, ako se zna sta se zeli.

Pa da, sto jednostavno kad moze komplikovano :)

Bice bice odgovor, cim se maknem sa ttalk-a :)

Geohot je prihvatio da radi na JB za iPad2 sto je stvarno dobra vest.

A svako od Vas je intenzivno zadnjih godinu i po ili duze koristio ipad pa zna da ce tek sa jb-om dobiti pravu stvar?????
Uh...koliko vidi-youtube-link-strucnjaka

iPad = било који i уређај, тако да нико овде није види youtube- link стручњак, јер ако је неко користио било који i уређај новије генерације зна и какав је iPad2, и зна да је затворен као кутија као и сви Apple уређаји. Не треба ту бити неки види youtube- link стручњак, или не види youtube- link стручњак да се то процени. Тај iPad уосталом не може ништа више од једног iPhone- a, само има већи екран. Сад си ти много паметан да све остале називаш види youtube- link стручњацима. А шта си ти ако смо ми види youtube- link стручњаци? Ти си сад много опасан? Ти си неки стручњак који сурфује по интернету, пошаље по неку e- mail поруку и инсталира понеки програм синхронизацијом из iTunes- a? Опасно ти знање за то треба, страшно!!! Па пре ће да је знање учинити нешто што ће урађај начинити много употребљивијим, а не прихватити га таквог какав јесте. Рецимо, ево глуп пример- Sony PS2- за шта га већина људи користи? Да игра игрице? Ја сам од те ствари модовањем направио буквално мултимедијални центар. И шта сад су сви стручњаци што користе тај производ онако како га је Sony замислио или су стручњаци они који су омогућили да тај уређај ради још много више него за шта су га они предвидели и затворили тако да зараде што више новца? Просто не очекујем у једној Србији да оволико људи брани капитализам, као да сте сви Амери са испраним мозгом, невероватно.

Poslednja izmena:
Dobro opisi sad sta treba da se uradi da bi film koji si dobio od pre/mike/laze gledao na apple tabletu. Sa srpskim titlovima, naravno.

Cisto da se vidi koliko je to lagano :)

dobro instaliras to i sta onda?

Onda citas ovo i prestajes da hejtujes bez veze:

Transferring files is considerably easier than anything iTunes puts you through, as AVPlayer opens up the File Sharing aspect of Apple’s portal so you can drag and drop video files directly into the app’s Media Explorer. No conversion, no library, just a straight USB transfer, which is bidirectional so you can remove older videos just as easily.

Should you want to bypass iTunes entirely, AVPlayer also comes with a web browser-accessed Wi-Fi transfer option. This might be slower, but is very useful if a cable isn’t around to throw the file down a wire. Again, this is a bidirectional feature, meaning videos can also be downloaded from the device through the web browser.

pomesao si me sa nekim, ne hejtujem nego pitam

Dobro, izvinjavam se, tako mi je delovalo :)
Sto se tice ovog AVPlayera citao sam (nisam probao) da bas pusta sve zivo, kazu ljudi su otvorili cak i .iso fajlove sa njime

Poslednja izmena:
zato sto covek napisao da opise celu proceduru, ti si spomenuo samo da se instalira video player :)

da prekinem diskusiju :d

danas mi je ispao sa stola direktno na ekran i preziveo je lagano :d zao mi je samo sto nisu snimili moju facu dok sam ga okretao iscekujuci da je ekran u delicima :d

da prekinem diskusiju :d

danas mi je ispao sa stola direktno na ekran i preziveo je lagano :d zao mi je samo sto nisu snimili moju facu dok sam ga okretao iscekujuci da je ekran u delicima :d
au, leden znoj :D

Ово већ излази из оквира дискусије техничког карактера, већ долазимо до личних фрустрација, а томе није место на овом форуму. :)

Teško da su to frustracije, više bi ih nazvao stvarima koje mi smetaju.

Tehnička diskusija je pokušana - obrnuto je na priču sa brojem aplikacija iPad-a i udelom na tržištu protiv direktnih rivala. Pokušana je diskusija o manama iPad-a i iOS-a - te mane su preokrenute magično u prednosti . Pokrenuta je bila priča o zatvorenosti sistema - preokrenuto je u to kako Apple to radi u našem najboljem interesu. Pokrenuta je priča o tome kako neko od konkurenata zapravo može da parira iPad-u 2 - kao rukom je odnešena diskusija i insistiralo se da svi samo kopiraju Apple. Alternative iPad-u 2 - pa nema ih, iPad 2 je najbolji tablet i niko nikada neće moći da dostigne njegov nivo, barem neki ljudi odavde tako misle. Svako ko uđe u ovu temu a da ne deli isto mišljenje kao Apple korisnici automatski ovde nije poželjan. Da li treba da pominjem nepriznavanje bilo čega osim Apple proizvoda i pljuvanje po sve što nije Apple i to sve u sigurnosti "svoje teme" kako je nazivaju, mada i dalje ne kapiraju da ovde nije ništa "naša tema, vaša tema" svako ima pravo da dođe i iznese svoje mišljenje o iPad-u i Apple-u, bilo da je loše ili dobro.

@akki
Srećom, to je pavijan staklo pa je preživelo ;)

Enivej, čačkao ipad2, čačkao i ostale konkurentne tablete, nothing to write home about, kupite šta vam se najviše sviđa :)

Poslednja izmena:
dobro instaliras to i sta onda?

I onda drag n drop video fajla i titla u iTunes-u u folder aplikacije. Koliki je to problem?

Teško da su to frustracije, više bi ih nazvao stvarima koje mi smetaju.

Tehnička diskusija je pokušana - obrnuto je na priču sa brojem aplikacija iPad-a i udelom na tržištu protiv direktnih rivala. Pokušana je diskusija o manama iPad-a i iOS-a - te mane su preokrenute magično u prednosti . Pokrenuta je bila priča o zatvorenosti sistema - preokrenuto je u to kako Apple to radi u našem najboljem interesu. Pokrenuta je priča o tome kako neko od konkurenata zapravo može da parira iPad-u 2 - kao rukom je odnešena diskusija i insistiralo se da svi samo kopiraju Apple. Alternative iPad-u 2 - pa nema ih, iPad 2 je najbolji tablet i niko nikada neće moći da dostigne njegov nivo, barem neki ljudi odavde tako misle. Svako ko uđe u ovu temu a da ne deli isto mišljenje kao Apple korisnici automatski ovde nije poželjan. Da li treba da pominjem nepriznavanje bilo čega osim Apple proizvoda i pljuvanje po sve što nije Apple i to sve u sigurnosti "svoje teme" kako je nazivaju, mada i dalje ne kapiraju da ovde nije ništa "naša tema, vaša tema" svako ima pravo da dođe i iznese svoje mišljenje o iPad-u i Apple-u, bilo da je loše ili dobro.

Problem je kada u ovakvim diskusijama glavnu rec vode oni koji su se javno izjasnili da Apple kao kompaniju mrze (ne znam kakav je tebi zivot ukoliko si u stanju da mrzis bilo koju kompaniju) , oni koji nisu koristili nijedan tablet i ne planiraju da ih koriste, i kada ti isti ljude koji placaju programe koje koriste javno nazivaju laznim moralistima i iz sveg glasa podrzavaju pirateriju. Ne razumem kako voditi diskusiju sa nekim ko se javno izjasnio da mrzi Apple i da uredjaj o kojem se pise nije nikada koristio. Treba li pomenuti i ovaj stav?

Amerikanci su debeli somovi koji znaju samo da se jave na telefon i upale browser, sa njihovim mentalnim sposobnistima naravno da nece da bakcu sa androidom jer je to prevelik zalogaj za njih.

I onda drag n drop video fajla i titla u iTunes-u u folder aplikacije. Koliki je to problem?

Problem je kada u ovakvim diskusijama glavnu rec vode oni koji su se javno izjasnili da Apple kao kompaniju mrze (ne znam kakav je tebi zivot ukoliko si u stanju da mrzis bilo koju kompaniju) , oni koji nisu koristili nijedan tablet i ne planiraju da ih koriste, i kada ti isti ljude koji placaju programe koje koriste javno nazivaju laznim moralistima i iz sveg glasa podrzavaju pirateriju. Ne razumem kako voditi diskusiju sa nekim ko se javno izjasnio da mrzi Apple i da uredjaj o kojem se pise nije nikada koristio. Treba li pomenuti i ovaj stav?

Znači vratio si se aktivno u diskusiju, kul. Ajde ovako, "mrzeti" je tako oštra reč, ne bih išao do te tačke da upotrebim da "mrzim" neku kompaniju, jer ne možeš zapravo mrzeti kompaniju jer Apple nije osoba i malo je širi pojam - pre bih se izrazio da ne volim Apple i da mi se ne sviđa kako posluju. Može se čak i reći da stvar čak nije u tome, da ja zapravo mislim da ne volim kompaniju, a ustvari ne volim šta ona predstavlja i kako utiče na ljude. Problem je što su kod Apple-a stvari jednostavne - imaš jedan tablet, jedan smartphone, jedan desktop, jedan laptop, itd. E sad kod androida i ostalih operativnih sistema ti imaš mnogo veću rasprostranjenost i slobodu izbora, neko neće voleti Motorolu kao brend, ali će voleti Samsung, tako da nikad ne možeš zapravo da ne voliš celinu, samo pojedinosti te celine, što raspodeljuje stvari koje nećeš voleti, a osoba će uvek imati alternativu.

Ako ne voliš neku stvar iz Apple-a, koju alternativu imaš? Na primer sviđa ti se kvalitet i izgled uređaja koju Apple proizvodi imaju i broj aplikacija, ali ti se ne sviđa zatvorenost iOS-a i njihova politika. Šta će da uradiš? Pa napravićeš kompromis, progutaćeš dve stvari da bi dobio druge dve koje ti se dopadaju. Druga alternativa je da te dve stvari koje su loše, tebi jako smetaju i ne možeš da ih progutaš tako lako, ostaje ti jedino da alternativu potražiš kod drugog proizvođača, ali time gubiš dodatne aplikacije i kvalitet izrade, ali možeš da budeš miran jer si kupio stvar u koju veruješ i za koju smatraš da ima budućnost.

Kod Apple-a je takođe striktan izbor, kupi ovo po toj ceni ili nećeš ući u Apple klub, a upravo zbog te njihove eksluzivnosti i činjenice da svoje stvari zadržavaju samo na svojim uređajima, pokazujući svoj elitizam nad drugim kompanijama i izvlači se neki zaključak da je Apple iznad ostalih i neće da se meša za ostalim šljamom. Problem je što ovaj elitizam upravo prelazi i na njihove korisnike, iako to možda oni sami ne uviđaju, to je ipak tako. Ti korisnici svesno ili nesvesno šire taj elitizam i nameću ga drugima - "ja imam Apple uređaj, ti nemaš, ti si niže statusno postavljen od mene i tako ću se prema tebi ponašati". Možda oni to tako ne iskazuju direkno, ali u nekoj meri sigurno postoji. Čest slučaj je da nije samo statusna lestvica u pitanju, već to što oni zaluđeni Apple marketingom slepo veruju svemu što Apple kaže. Veliki procenat Apple korisnika je neobavešteno o Apple proizvodu koji su kupili - kada ga pitaš zašto si se odlučio za Apple proizvod neće moći detaljno da ti odgovori, jednostavno njemu je opšte prihvaćeno da je Apple dobar jer je toliko popularan (u Americi najviše) pa zašto ga i on ne bi kupio, ne može da pogreši zar ne? Ekstreman primer je da su ljudi počeli da veruju da se u iMac računare stavljalju kvalitetnije komponente - to je masovna zabluda, imaš iste komponente koje možeš da kupiš u radnjama samo uz troduplo veću ceni i zapravo plaćaš logo. Uz marketing koji je Apple razvio tokom godina mogli bi i slepcu da prodaju televizor, a da je slepac ubeđen da je profitirao njegovom kupovinom.

Još jedan problem je Apple-ov stav, tužbom protiv Samsunga o kopiranju dizajna jasno hoće da stave do znanja - "Mi smo Apple, nedodirljivi smo i ne treba nam niko" . Koliko su oni pogođeni time što je Samsung pozajmio dizajn govori vreme koje je prošlo od pojavljivanja telefona koji je iskopiran, do trenutka pokretanja tužbe. Neko je u Apple-u rekao, "Hajde da tužimo Samsung - Zašto? Pa zato što možemo i nije nas briga" . Koja je cela poenta tužbe? Uzburkivanje stvari - što znači besplatan marketing, a ključna stvar koja čini Apple je marketing.

To su stvari koje mi smetaju kod Apple-a i koje nikada neću moći da progutam, kao što je većina progutala ovde zarad nekog statusa ili čega već. Naravno, biće i procenat onih koji stvarno veruju da je Apple budućnost i da je časna kompanija sa odličnim proizvodima i da nema nijednu manu, a to je već laganje sebe i to ne bih nikad sebi dozvolio.

Onda je tu i Snake koji striktno insistira da moraš da imaš iPad 2 u rukama da bi mogao da komentarišeš u ovom threadu, ali tada bi imali samo nekolicinu ljudi koji ga zapravo imaju i tema bi se zvala "Utisci korisnika" i imala bi 2 strane umesto 35. Nije sve u imanju konkretnog proizvoda u rukama prijatelju, forum bi bio znatno praznije mesto samo kada bi se diskusija vodila između ljudi koji imaju određeni uređaj.

Muzzy je bio postavio poruku o tome kako illidan pojavom na ovakvim threadovima ubeđuje sebe da je u pravu, pre nego što je obrisao, a meni stiže notifikacija na mail pa sam je pročitao pre toga. Pitanje za njega: Zašto bi se neko uopšte trudio da piše o nečemu ovde ako nije uveren u ono što priča? Mišljenje većine će pokazati koliko je neko u pravu a koliko nije i koliko ljudi deli slične stavove. Ko pročita sve ovo svaka mu čast :)

Samo još jedna stvar, piraterije ne biste trebali da se stidite jer je opšte prihvaćena i stvarno ne menja stvari i govori o tome kakva je neko osoba. Mnogi pribegavaju pirateriji iz razloga zato što nemaju novca da kupe legalno, da li ih to čini lošim osobama?

Poslednja izmena:
E, pa Gizmor, ja čitam ne baš sve, ali skoro sve, a kao neko ko će uskoro postati vlasnik ipad2 jako malo korisnih informacija nalazim. 98% teksta iz ove teme se može opušteno prebaciti u versus teme, ali džaba pričati...

@Gizmor
Ja ovaj tvoj zadnji post nisam vise ni citao do kraja jer mene smara po milioniti put da procitam sta to tebe licno muci :)
Ti i jos trojca ili cetvorica ovde na forumu ste uspeli da od svake teme gde se pojavljuje apple napravite takav kupus da niko ne moze nista pametno da cita tu.
Ovo je trenutno najbolji tablet na trzistu i njegova tema ovde na forumu se svodi upravo na razne "licne frustracije" uglavnom ljudi koji ga nece ni kupiti, niti ga koristiti i ne znam zasto je to vama dopusteno. Meni recimo kutija redovno salje cestitke sa upozorenjima jer flejmujem, ali pitanje je sta je to sto vi radite i zasto je to vama dozvoljeno.
I stvarno je zanimljivo koliko ti pratis ove teme pa cak i na mail ti stizu, a kao tebe ovi proizvodi nerviraju i ne podnosis ih... mada nije uopste tesko da se zakljuci o cemu se radi :)

@akki
postavio sam ja negde na pocetku teme test izdrzljivosti tog stakla na iPad 2, i dokazali su da je mnogo elasticniji i izdrzljiviji od prethodnog iPad-a.

Poslednja izmena:
To su stvari koje mi smetaju kod Apple-a i koje nikada neću moći da progutam, kao što je većina progutala ovde zarad nekog statusa ili čega već. Naravno, biće i procenat onih koji stvarno veruju da je Apple budućnost i da je časna kompanija sa odličnim proizvodima i da nema nijednu manu, a to je već laganje sebe i to ne bih nikad sebi dozvolio...
Samo jedno konkretno pitanje, da ti sutra Apple ponudi posao i, podrazumeva se, odličnu platu da li bi "progutao neke stvari" ili bi rekao "ne, hvala, ja ne mogu da radim za vas?".

Problem je što su kod Apple-a stvari jednostavne - imaš jedan tablet, jedan smartphone, jedan desktop, jedan laptop, itd. E sad kod androida i ostalih operativnih sistema ti imaš mnogo veću rasprostranjenost i slobodu izbora, neko neće voleti Motorolu kao brend, ali će voleti Samsung, tako da nikad ne možeš zapravo da ne voliš celinu, samo pojedinosti te celine, što raspodeljuje stvari koje nećeš voleti, a osoba će uvek imati alternativu.

... ovaj, ... sta pricas ti bre? :) Mogucnost izbora hardvera na kome ce raditi OS/softver koji ti se dopada = sloboda izbora koga ces vise ili manje da mrzis? :D

Ako ne voliš neku stvar iz Apple-a, koju alternativu imaš?...

Imas alternativu da ne kupis Apple proizvod. Jel' te neko bilo cime uslovljava? Koliko shvatam, Android ima alternativu za sve.
Jel' ja to dobro vidim da ti hvalis kvalitet izrade? :)

Kod Apple-a je takođe striktan izbor, kupi ovo po toj ceni ili nećeš ući u Apple klub, a upravo zbog te njihove eksluzivnosti i činjenice da svoje stvari zadržavaju samo na svojim uređajima, pokazujući svoj elitizam nad drugim kompanijama i izvlači se neki zaključak da je Apple iznad ostalih i neće da se meša za ostalim šljamom.

O kakvom ti Apple klubu pricas? Elitizam u ovim temama (pogotovo na ovom forumu) namecete upravo "vi". Ne secam se da je IKO ko ima nesto od apple-a ovde bilo koga gledao sa visine. Ako sarkasticni komentari pocnu da nicu to je uvek ka nekolicini vas koji kampujete u ovoj sobi i cekate priliku da pokazete kako smo mi ovakvi ili onakvi. Sta vise, kad su pocela pitanja novih i neiskusnih korisnika oko toga da li je tacno da se u Mac ugradjuju kvalitetnije komponente dobili su odgovore da je to zabluda i naznacilo se tacno sta je kvalitetnije u odnosu na konkurenciju. Nebrojeno puta sam govorio jasno i glasno da je kvalitet mac-a nakon prelaska na x86 platformu pao i da to nije na nivou koji je bio dok su bili na powerPC platformi.
Ko nije mogao da ti odgovori zasto je kupio neki apple proizvod? Cak i da je odgovor samo - "svidja mi se kako izgleda", je sasvim dovoljan i zbog toga nije zasluzio da ga nazivas gejom, elitistom, zaludjenikom, retardiranim itd. ...

Još jedan problem je Apple-ov stav, tužbom protiv Samsunga o kopiranju dizajna...

Ma naravno. Sta oni ima da tuze ikoga zato sto koriste prepoznatljiv dizajn da bi prodali svoj proizvod. Stoka! ...

Onda je tu i Snake koji striktno insistira da moraš da imaš iPad 2 u rukama da bi mogao da komentarišeš u ovom threadu, ali tada bi imali samo nekolicinu ljudi koji ga zapravo imaju i tema bi se zvala "Utisci korisnika" i imala bi 2 strane umesto 35. Nije sve u imanju konkretnog proizvoda u rukama prijatelju, forum bi bio znatno praznije mesto samo kada bi se diskusija vodila između ljudi koji imaju određeni uređaj.

Pa upravo zato se u 80% tema na celom formu prica u prazno i uglavnom se svodi na "ja mislim da to nije bas tako"... Diskusija treba da se vodi ali ne na nacin na koji se ovde praktikuje. Zamisli da ja tebi pisem konstantno negativno o nekom uredjaju koji ti posedujes a ja o njemu znam samo citajuci clanke na netu, gledajuci YT i koristeci nesto slicno.

Muzzy je bio postavio poruku o tome kako illidan pojavom na ovakvim threadovima ubeđuje sebe da je u pravu, pre nego što je obrisao, a meni stiže notifikacija na mail pa sam je pročitao pre toga. Pitanje za njega: Zašto bi se neko uopšte trudio da piše o nečemu ovde ako nije uveren u ono što priča? Mišljenje većine će pokazati koliko je neko u pravu a koliko nije i koliko ljudi deli slične stavove. Ko pročita sve ovo svaka mu čast :)

Nisam ja obrisao, mod je to uradio.
Uopste nije problem pisati o svojim uverenjima ali bi trebali da se zapitamo koja je poenta onoga sto ovde ostavis zapisano? Ja ni jednu korisnu informaciju od doticnog nisam procitao. Sve se svodi na podbadanje i sarkasticno obracanje. Ovo oko misljenja vecine... necu ni da komentarisem.

Dobro, izvinjavam se, tako mi je delovalo :)
Sto se tice ovog AVPlayera citao sam (nisam probao) da bas pusta sve zivo, kazu ljudi su otvorili cak i .iso fajlove sa njime

Odlican je AVPlayer, pusta sve i podrzava sve formate subtitlova, ima wifi mode pa moze ftp-om ili preko browsera da se upload-uju fajlovi na ipad. Svaka preporuka i zaista vredi tih nekoliko dolara kolika mu je cena.

.....

Inace moje pitanje je bilo namenjeno onima koji tvrde da je rad sa ipad-om brainless (u pozitivnom smislu a i u negativnom smislu).

Totalnom duduku ta operacija (prebacivanje filma i titla sa compa na ipad) nije nimalo jednostavna. Prvo, kada se otvori itunes logicno je da se proba ubacivanje filma i titla preko 'Movies' a to normalno ne radi - moguce je prebacivanje fajlova i formata na taj nacin iskljucivo ako su sistemski podrzani od strane iOS-a.

Resenje je instalacija video plejer aplikacije, koja prvo treba da se skine sa itunes store-a pa da se onda radi sinhronizacija preko wifija koriscenjem ftp-a/http-a (sto je za duduka naravno spansko selo), ili da se radi sinhronizacija itunes-om ali tako sto se fajlovi ubacuju kroz 'Apps' (sto je, jelte, nelogicno mesto, i duduk se sigurno ne bi snasao).

Slicno je i sa drugim nepodrzanim formatima fajlova, i generalno to je najslabija strana ipada (pa valjda i iOS-a) - rad sa fajlovima kao i razmena fajlova izmedju aplikacija. To je bespotrebno iskomplikovano u toj meri da je veoma cesto najbezbolnije poslati fajl mailom, primiti mail pa ga otvoriti preko drugog appa, ili koristiti nesto kao sto je dropbox (odnosno cloud disk) ukoliko ga aplikacije podrzavaju. Drugo resenje je elegantnije ali ostaje zal da korisnik ipad-a tek cloud disk moze da tretira kao nesto potpuno njegovo, da pise i brise sa njega po volji i kako mu se cefne...

Ima problema i kad treba da se dovuce i snimi neki fajl sa interneta, napr neku knjigu u epub formatu... i za to je najbolje koristiti specijalizovane programe a doturanje do drugog appa raditi mailom ili preko cloud diska, ili fajl snimiti na desktop racunaru pa ga prebaciti na ipad preko itunes-a.

Takodje lose je resena i sinhronizacija sa vise od jednog racunara preko itunes-a - to je prilicno zamoran posao jer treba biti posebno pazljiv da jedna itunes biblioteka ne prepise drugu i obratno. Jos jedno mesto gde bi duduk sigurno doziveo neprijatno iznenadjenje kad mu odjednom nestanu sve te pesme i aplikacije koje je pokupovao sa app store-a.

Poenta? Poenta je da koriscenje ipad-a totalnim pocetnicima nije bas tako lako kao sto se ovde na forumu tvrdi jer je apsolutno podredjeno jednolinijskom dovlacenju sadrzaja sa itunes store-a (i aplikacija, i muzike, i filmova, i knjiga...). Zaista steta.... jer sam operativni sistem i hardver na kome se vrti zasluzuju mnogo, mnogo bolje.

ovo sto si napisao, slicno sam procitao ne Endgadget sajtu (ne mogu da nadjem link), gde se zamera to sto npr. download-ovan album sa neta ne mozes jednostavno prebacis na iPad ili iPhone i da slusas - jer uredjaj prvo trazi iTunes sinhronizaciju. a ako to nisi dugo radio - to onda moze da potraje mnoooogo duze nego da samo prekopiras pesme sa racunara na uredjaj...

tekst se zavrsava sa molbom da Apple omoguci prebacivanje podataka bez sinhronizacije sa iTunes.

Mnogo bi manje nepotrebnog drndanja bilo kada bi promenili.

Mozda bi mogli da uvedu nesto slicno kao kod desktop operativnih sistema - tamo svaki korisnik ima home folder gde aplikacije zapisuju setovanja i svoje podatke. Bilo bi idealno kad bi nesto slicno postojalo i na ipad-u (ili iOS-u) - da postoji korisniku potpuno dostupan folder sa sabfolderima gde aplikacije zapisuju fajlove a druge aplikacije takodje imaju pristup. Tako bi bilo izuzetno lako da se fajl koji je nastao u jednom appu otvori u drugom i dramaticno bi se smanjila akrobatika sa itunesom, dropboxom ili necim trecim.

postavio sam ja negde na pocetku teme test izdrzljivosti tog stakla na iPad 2, i dokazali su da je mnogo elasticniji i izdrzljiviji od prethodnog iPad-a.
problem je u tome sto je meni vetj ispao iPhone 3GS sa otprilike iste visine i puklo je staklo.... pa sam shodno tome ocekivao da je ovaj u delicima :d

Uopste nije problem pisati o svojim uverenjima ali bi trebali da se zapitamo koja je poenta onoga sto ovde ostavis zapisano? Ja ni jednu korisnu informaciju od doticnog nisam procitao. Sve se svodi na podbadanje i sarkasticno obracanje. Ovo oko misljenja vecine... necu ni da komentarisem.
ni ja nisam nista pametno i korisno od tebe procitao, pa te ne prozivam posle tvojih postova. ali ok, takav si, takav sam :wave:

edit: zaboravih ovo
ako je tako, nikakav. zato i pitah, ali je to za neke potpaljivanje.

Poslednja izmena:
@Gizmor

I stvarno je zanimljivo koliko ti pratis ove teme pa cak i na mail ti stizu, a kao tebe ovi proizvodi nerviraju i ne podnosis ih... mada nije uopste tesko da se zakljuci o cemu se radi :)

Lol, očigledno je da si neobavešten da postoje notifikacije na forumu. Svaka tema u kojoj sam postovao kada dobije novi odgovor obavesti me o tome na mail koji mi je vezan za bench nalog a to je GMail. Pošto mi je telefon sinhronizovan sa GMail-om, on mi pushuje mail na telefon i ja dobijem notifikaciju da je neko postovao u nekoj temi istog trenutka kada se to desi. Olakšava praćenje foruma dosta jer pročitam koji je bio odgovor na temu u samom mailu. U slučaju Muzzy-a meni je stigo mail pre nego što je poruka obrisana tako da sam mogao da pročitam. Svako može da namesti takav oblik push-a, samo ga android ima ugrađen po defaultu za konkretan primer.

@Muzzy

Tako je, ništa čudnog tu nema. Android i ostali ti ostavljaju izbor, Apple ne. Lol, driver, Switch i priest77 su jedno vreme pričali kako mi nemamo para da kupimo Apple proizvode pa moramo da se zadovoljavamo ostatkom, ako to nije elitizam onda ne znam šta je. Malo, malo pa ubace jedan takav deo gde im "nije jasno kako neko može da poredi nešto sa apple-om i kako su sve ostalo bezvredne kante pune bagova" . Čista glupost i nikada nećete izaći iz tih vaših Apple pogleda na svet, vaš gubitak.

@jopopo

Biću iskren, naravno da bih. Ljudi uspevaju da progutaju mnogo veće stvari od toga radi para, a ja zapravo nisam došao do te tačke da bih propustio priliku da zaradim dobre pare samo zbog toga što mi se ne sviđa kako neka kompanija posluje i kako se ponaša. Nisam fanatik da bi odbio dobar posao zarad uverenja koje iskazujem na forumu lol. Jednostavno neke stvari moraju da se razdvoje u životu.

Poslednja izmena:
To sa mejlom je smor nevidjeni da ukljucis tu opciju na jednom forumu sa toliko hiljada clanova, ali cudno je sto si ti toliko aktivan i koliko pazljivo pratis teme uredjaja koje (kako ti tvrdis) ne mozes da podnosis, dok o parama i kiselim grozdjem samo ti i jos neko pricate svo vreme pa na kraju covek stvarno pomisli da je zapravo to glavni problem.
Smeta ti iTunes i ko zna sta, dobro, razumeli smo, ali ne moras stalno o tome da pricas i da se sve apple teme ovde na forumu bave time.
Ima toliko dobrih i korisnih stvari za taj iPad2 i kao sto sam vec napomenuo zasto ne preporucujete recimo stvari koje vrede da se kupe bar sada dok ne izadje JB to je puno bolje nego da stalno samo citamo te iste gluposti.
Recimo @IzNoGooD lomi noge da postuje u iOS temama kada se pojavi neka vest za kritikovanje, zadnje sto sam video ono kako vas iPhone prati, ali cudno kako vest o tome da i Android radi isto, njega je zaobisla :) Cak sta vise ja sam jednom komentarisao kada se on i jos neko divio tome koliko brzo Samsung inzinjeri kopiraju apple i odmah me prijavio, a on to radi svo vreme ovde :)

@salac
Veca akrobatika je cackanje po folderima nego koriscenje iTunesa i to za svakog prosecnog korisnika deluje primitivno i komplikovanije, ali sacekaj JB, imaces iFile i mocices da cackas koliko zelis.

Poslednja izmena:
evo, priznajem... placa me Android licno da trolujem ove teme... :p srecan? :D

ako nisi primetio, pratim skoro sve tablete i pisem sve vezano za njih. pretplacen sam na Endgadget vesti i samo prenosim sto se tamo pise. cak ne ubacujem nesto ni moje komentare, vec radim copy/paste. kada Endgadget izbaci takvu vest vezanu za Android - naravno da cu da je prenesem.

Apple mi nit smrdi nit mirise. moj stav je da ne bi dao vise od 150-200E za tablet - ma ciji da je. posto pokusavaju da zarade svi na tabletomaniji, meni kao korisniku iz Srbije sve to "smeta", jer nemam dovoljno para da se pruzim za kvalitet. zato i gledam kineske uredjaje koji su - naravno - Android i samim tim mi zanimljiviji i blizi.

kada bude iPad 1 ili 2 oko 150E, razmisljacu i o njemu tada.

a sto se tice prijavljivanja, tvoj post je bio totalno van konteksta teme, da bi samo otvorio prepucavanje kakvo se ovde vodi. zbog takvog prepucavanja sam cak iskljucio pracenje nekoliko tema vezanih sa ovom tematikom.
slobodno, ako smatrate da trolujem bilo gde, prijavite me slobodno... sa svojih 4000 postova za zadnjih 8 godina na forumu, imam samo jedan Warn vezan za temu oko prodaje Telekoma. a tih 4000 postova nisam nakupio u Vs temama.

Vrh Dno