Šta je novo?

Pie Chart, WPF, RadControls [C#]

WebWolf

Čuven
Učlanjen(a)
18.09.2004
Poena
735
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5600 & Scythe Mugen
Matična ploča
MSI X470 Gaming Pro Carbon
RAM
Kingston HyperX Predator 16GB 3200MHz
GPU
GeForce RTX™ 3060 Ti GAMING OC PRO 8G
Storage
Samsung 970 Evo Plus 1TB & Samsung 970 Evo Plus 500GB
PSU
Corsair RM650x
Kućište
NZXT H500
Miš & tastatura
Cooler Master MK730 & Razer Basilisk v3
Mobilni telefon
Pixel 7 Pro
Pametni uređaji
Xiaomi Roborock 6
Xiaomi Air Purifier 3H
Pristup internetu
  1. Optički internet
Izvinjavam se zbog haoticnog naslova, ali sve je to zbog PieCharta 😀 .

Dakle, treba mi jednostavan pie chart, uz pomoc WPF-a u C# aplikaciji. To je sve samo ne jednostavno izgleda 😀.

http://www.c-sharpcorner.com/UploadFile/mahesh/piechart11122009230249PM/piechart.aspx

Ovaj mi recimo sasvim odgovara, ali ne mogu da izbacim ovaj gradient u pozadini. Naleteo sam na taj primer na vise mesta na netu i uvek ima taj gradient. Taj inace dolazi uz sam WPF Toolkit.

Pokusao sam sa RadControls, i tu postoje kontrole kakve meni odgovaraju ali bas pieChart nikako ne mogu da nateram da radi, a ni na netu bas nisam nasao odgovor.

Dakle, pitanja 😀.

1. Da li mogu nekako da customizujem bolje ovaj pie chart iz WPF Toolkita?
2. Zna li neko kako se koriste chartovi iz RadControla? 😀
3. Zna li jos neko neku bibilioteku kontrola koja bi mogla da ima chart? 😀

Nasao sam na netu do-it-yourself chartove, ali nisu bas ugledni...

Predlozi?

Jel moguce da niko nikad nije pokusao nista slicno?

Verovatno jeste neko naleteo na slican problem, ali ukoliko ne postoji DP koji iskljucuje taj gradient (sto si verovatno vec proverio) onda ti niko od nas ne moze pomoci.
Ja bih ti preporucio da sam iscrtas taj pie chart onako kako tebi odgovara, takvu kontrolu uopste nije tesko napraviti.

Ovo bese odavno 😀 . Generalno je to odgovor do koga sam dosao, moracu sam da smislim svoju kontrolu. Mozda nece biti lepa, ali ce raditi 🙂 .

E tako treba. Mora da se krene sa hardcore pisanjem koda. Smrt lakom programiranju. 😀

A šta ti studiraš? Koji smer?

Poslednja izmena:
Ovo bese odavno 😀 . Generalno je to odgovor do koga sam dosao, moracu sam da smislim svoju kontrolu. Mozda nece biti lepa, ali ce raditi 🙂 .

Iz ličnog iskustva, za neke delove programa(projekta) je daleko bolje da sam iskodiraš sve od 0, ili uz pomoć nekog tutorial/guide sa neta, da imaš početak i/ili osnovu za nadogradnju. Jer upravo, mogučnost dalje nadgradnje i izmena je daleko lakša kada je kod koji menjaš, tvoj. 😉
Radio sam, jako davno, sa RADcontrols i nisam baš bio oduševljen, takođe mislim da je bio u pitanju pie chart, koji mi je bio neophodan, pa sam digao ruke i napisao sopstvenu class-u. Takođe, par puta sam pravio i sopstvenu kontrolu, koristeći postojeće .NET kontrole i onda ih modifikovajući, pravio neku "triper" kombinaciju, da bih ostvario potrebno. Prelaskom sa .NET 1.1 na 2.0 i kasnije 3.5 mnoge kontrole su dobile funkcionalnost, zbog kojih su mnogi programeri u prošlosti morali da pravi sopstvene kontrole. npr stari DataGrid i današnji DataGridView, nebo i zemlja...

Poslednja izmena:
@ivan90BG
Elektronski fakultet, racunarstvo i informatika. Ovo mi je za projekat iz jednog predmeta, nemamo pismeni deo nego tokom celog semestra radimo neki projekat, zajedno sa celom dokumentacijom, kako bi navodno i u realnom zivotu bilo. Da li je bas sve tako, nemam pojma, ali eto simuliramo nekako 😀.

Za sada sam iskoristio samo gotovu kontrolu za kalendar, i to samo jer je ona iz .Neta ruzna, ova iz RAD-a je potpuno ista kao iz W7. Nasao sam neki projekat za pie chart, iskoristicu ga kao ideju pa pokusati da sam nesto spravim.

Nazad
Vrh Dno