Šta je novo?

LG IPS 231P-BN LED!!!

I mene zanima ako neko ima da napise iskustva.

I mene takodje interesuje, posto i ja razmisljam o kupovini nekog jeftinijeg IPS-a :D

Evo ja cu ga uzeti sutra ako sve bude kako treba, tako da ako neko ima da uleti sa "Ne cini to jer je krs. " sada je pravi trenutak za to. :d

edit: Ne ovaj model iz naslova vec iz drugog posta.

Poslednja izmena:
Evo ja cu ga uzeti sutra ako sve bude kako treba, tako da ako neko ima da uleti sa "Ne cini to jer je krs. " sada je pravi trenutak za to. :d

Ako imaju, trazi da ti uporede oba jedan pored drugoga. Ne znam iz licnog iskustva, ali sam cuo od lika sto je kao video taj sa led osvetljenjem, da je ipak dell u2311h bolji .. :p

Nemoj da te mrzi da napises utiske, vidi , ako u radnji imaju i DELL, pitaj da ti ih stave jedan pored drugoga. Bas me zanima koji je kvalitetniji. Mada i taj DELL ima LG-jev panel, verovatno su nijanse u pitanju. Valjda ces ubosti dobar primeraj, srecno :)

Evo utisaka. Monitora nema. :d Zanimljivo je da su mi bas svuda nudili ovaj Dell. Tako da cu ja jos malo da sacekam i da razmislim, kad sam mogao ovoliko bez monitora mogu jos malo da se strpim.

Evo utisaka. Monitora nema. :d Zanimljivo je da su mi bas svuda nudili ovaj Dell. Tako da cu ja jos malo da sacekam i da razmislim, kad sam mogao ovoliko bez monitora mogu jos malo da se strpim.

Ha, ha, ha, e bas si me slatko nasmejao!!! Ja nestrpljivo cekam da vidim kakav je taj LG, kad ono cvrc :lupko:. Neces pogresiti ni sa DELL-om, ali mi se cini da je ovaj LG prava stvar. Pa i DELL koristi LG-jev panel u proizvodnji, a to je najvazniji deo svakog monitora, tako da neke preterane razlike u kvalitetu prikaza ne bi trebalo da bude. LG ima i HDMI, bolji odziv, nesto slabije osvetljenje, mada to je mizerno. Koliko sam video DELL ima nesto kvalitetniju izradu, ali neka monitor ima dobru sliku, a za stalak i plastiku mi se ****!!!

Trazio sam po net-u testove, ali mrka kapa. Izgleda da je panel 6bit (uzmi ovo sa rezervom) :p
Ovo sam nasao, ali ne znam da tumacim rezultate. :)
http://www.lagom.nl/lcd-test/contrast-view.php?id=3883
http://www.lagom.nl/lcd-test/contrast-view.php?id=4045
http://www.lagom.nl/lcd-test/contrast-view.php?id=4044

Reklo bi se da monitori nisu "naj", ali da je odnos value/money do jaja.

Ovo su neki testovi za osvetljenost, koliko ima probijanja svetlosti, reprodukcija crne i bele....
Bas cu pokusati da uporedim ove rezultate sa DELL U2311H, da vidimo odnos medju ovim monitorima.

Sa jedne strane si u pravu. Kada su monitori u pitanju, racuna se samo ono sto se "vidi". Ne verujem da ce iko da ospori kvalitet slike na monitorima. Ali "nas" ovde ne zanima misljenje nezainteresovanog korisnika. (nhf)
Ovo je Benchmark forum i analiza monitora mora da ide u sitna crevca. ,)

Ja sam potpuno u tripu da je led-ips kombinacija vrh. E sad, voleo bih da cujem nekoga sa Hazro-Eizo zverkom da malo popljuje LG i da kaze kako "vredi" dati pare za skup monitor.
Kada sam ja kupio 173p, mnogi su mi rekli da su me prodavci prevarili jer sam dao velike pare za monitor koji ima 25ms odziv, ali zato niko na Benchu nije napiso nista slicno.

Jos uvek koristim 173p, pa me drugari zezaju "dokle ces vise da gledas u taj digitron, kupi nesto vece" :p

Ne bih da bude :crash:

Sa jedne strane si u pravu. Kada su monitori u pitanju, racuna se samo ono sto se "vidi". Ne verujem da ce iko da ospori kvalitet slike na monitorima. Ali "nas" ovde ne zanima misljenje nezainteresovanog korisnika. (nhf)
Ovo je Benchmark forum i analiza monitora mora da ide u sitna crevca. ,)

Ja sam potpuno u tripu da je led-ips kombinacija vrh. E sad, voleo bih da cujem nekoga sa Hazro-Eizo zverkom da malo popljuje LG i da kaze kako "vredi" dati pare za skup monitor.
Kada sam ja kupio 173p, mnogi su mi rekli da su me prodavci prevarili jer sam dao velike pare za monitor koji ima 25ms odziv, ali zato niko na Benchu nije napiso nista slicno.

Jos uvek koristim 173p, pa me drugari zezaju "dokle ces vise da gledas u taj digitron, kupi nesto vece" :p

Ne bih da bude :crash:

Kao za inat niko da kupi ovaj LG, i meni je jako interesantan. Meni je ovo bolja kupovina nego DELL, zbog odziva i LED osvetljenja. Kontam da ne moze biti losija slika na ovom monitoru nego na DELL-u.

Kao za inat niko da kupi ovaj LG, i meni je jako interesantan. Meni je ovo bolja kupovina nego DELL, zbog odziva i LED osvetljenja. Kontam da ne moze biti losija slika na ovom monitoru nego na DELL-u.

To vreme odziva je jako 'diskutabilna' stvar. Onaj cuveni Lagom.nl test odziva LCD monitora kaze da je Dell (sa 8ms) brzi od ViewSonic-a na kojem pise 5ms, i to primetno.

To vreme odziva je jako 'diskutabilna' stvar. Onaj cuveni Lagom.nl test odziva LCD monitora kaze da je Dell (sa 8ms) brzi od ViewSonic-a na kojem pise 5ms, i to primetno.

Da, to je ona fora sa sivom i crnom, neki racunaju od bele do sive, a ne od bele do crne, ako me razumes sta hocu da ti kazem. Znaci, odziv je vreme koje koje je potrebno monitoru da od bele prikaze crnu boju, e sada neki uzimaju vreme koje treba monitoru da prokaze sivu, ane skroz crnu, i tu nastaju ta odstupanja. Evo malo sam kopao po netu, evo nekih linkova sa testovima za ove LG-jeve:

http://www.youtube.com/watch?v=ymYwUsRxcuI
http://www.youtube.com/watch?v=Lxc0ocnmVRU
http://www.youtube.com/watch?v=yjmCKbhARJg
http://www.youtube.com/watch?v=ObSZx6fBU58
Mislim da je odlican monitor za ove pare, samo izgleda brzo je rasprodat, nema ga vise u pcpractic-u.

Da, to sam hteo da kazem - samo zato sto pise 8, 5 ili 2ms ne znaci da je stvarno brzi :)

Koliko sam primetio vecina stavljaju GtG pored vremena odziva, grey-to-grey.

EDIT: Inace, Dell moze da se 'podesava' po cetiri stepena slobode (gore dole, tilt, rotate, swivel, itd...) a koliko vidim LG ima samo tilt?

Poslednja izmena:
236 ima samo tilt, a 231 moze sve sto moze i Dell U2311h.

Da, to sam hteo da kazem - samo zato sto pise 8, 5 ili 2ms ne znaci da je stvarno brzi :)

Koliko sam primetio vecina stavljaju GtG pored vremena odziva, grey-to-grey.

EDIT: Inace, Dell moze da se 'podesava' po cetiri stepena slobode (gore dole, tilt, rotate, swivel, itd...) a koliko vidim LG ima samo tilt?

ma to i nije toliko bitno, vazna je slika. Evo pogledajte ove snimke sto sam postavio u predhodnom postu, meni se cini, da za te pare vredi. Jos samo da ga opet uvezu. Nesto mi se ne uzima onaj sa pivotom, meni je nekako dopadljivija 236-tica.

Eto, monitori su testirani. Ja sam bio ubedjen da imaju 6-bitni panel. Ima li da se kupe? :)

pa...

Da, jesu testirani, ali ako igras igre i ako su tacni review-i koje je postavio turboman, onda je neuporedivo bolji izbor Dell U2311H

PS. Ne znam sta si ti citao , ali u testu pise sledece :
"Model LG IPS236v poseduje 6-bitni + AFRC e-IPS panel koji pokriva 72% NTSC profila"
Isti panel kao i Dell (proizvodi ga HP) samo sto nisam siguran za pozadinsko osvetljenje, ovde je LED a cini mi se kod Dell-a CCFL lampe (ili kako vec)...

I meni je jedan od favorita za sasa ips236v... U planu je led monitor i mislim da ce to da bude neki LG (od samsunga bezim zbog skracene garancije)... Ne znam dell i viewsonic sta imaju u ponudi od led monitora, to cu morati malo da pretrazim... Tako da bi bilo lepo da neko napise iskustvo sa IPS236v modelom... ja sam u Nisu trazio da pogledam taj monitor po radnjama (cisto u prolazu) ali ga nigde nemaju izlozenog...

Da, jesu testirani, ali ako igras igre i ako su tacni review-i koje je postavio turboman, onda je neuporedivo bolji izbor Dell U2311H

PS. Ne znam sta si ti citao , ali u testu pise sledece :
"Model LG IPS236v poseduje 6-bitni + AFRC e-IPS panel koji pokriva 72% NTSC profila"
Isti panel kao i Dell (proizvodi ga HP) samo sto nisam siguran za pozadinsko osvetljenje, ovde je LED a cini mi se kod Dell-a CCFL lampe (ili kako vec)...

Čisto da ne bude zabune, prvobitno je pisalo da je 8-bitni jer sam tako pročitao na par mesta, pa sam kasnije dobio informaciju i sam naknadno proverio da je ipak 6-bitni +AFRC, pa sam izmenio u tekstu. Greška je bila sa moje strane.

Sta bi na kraju? Niko nije pazario ovaj monitor?

Vrh Dno