Šta je novo?

Ultra DMA CRC Error Count

Sta kad se ovo desi na eksternom hardu:D

Prilozi

• ext.jpg
    ext.jpg
    224.4 KB · Pregleda: 129
nista, samo ne mrsi kabl dok kopiras podatke levo-desno :)

Imas tek jedan... cuti tu i ne javljaj se :p

Imas tek jedan... cuti tu i ne javljaj se :p

WD star 3 meseca :d

crci.jpg

Uuuuuuuuh... :D:D:D

Menjaj kabl! :d

Vec 5 god koristim neki chineze IDE kabl i perfekt radi a vec 2 SATA sam zamenuo na 3 harda...izem ti SATA bas...

Imao sam slicne probleme,ali je zamena kabla resavala stvar...za sada...

Pardon,permutacija, 3 SATA kabla na 2 harda...

Cesto je problem do konektora, jer ako nisu SATA kablovi sa lock mehanizmom, onda sve to moze da bude labavo.
Ja sam imao situaciju da mi zbog kabla zabada komp, upalim masinu, disk se ne vidi. :trust:

Uuuuuuuuh... :D:D:D

Menjaj kabl! :d

Kabl je ok. Samo je "majstor" koji sklapao taj pc očigledno se mnogo "udubio" u temu "moje skrivanje kablova" pa je sata kabl čvrsto omotao oko front usb i kablova i power kabla.
Izgleda lepo sata kabl umotan u spiralu ali :d

Ispravljen sata kablić radi bez greške...

@Gadoguz
To nema veze sa kablom hard ti crkava, pun je bad sectora........ ako imas garanciju reklamiraj i uradi hitan backup podataka

Ma znam da nema, a ovako on radi vec duzi period i se OK :)

To je drugo, kao sto rece zeljko... tebi je "Reallocated Sector Count" problematican, ne "Ultra DMA CRC Error Count" :)

Ako nista drugo - "Ultra DMA CRC Error Count" ti je sjajan, nemas nijednu jedinu gresku! :D:D:D

Vala ima :d:d:d

Ma imam dobar kabal, al' nemam Hard Disk :d

Ajd da ne otvaram ovu temu posto sam citajuci istu probao HDD Sentinel i iznenadio me kad sam ga pokrenuo,sav se zacrveneo jedan hard i izjavljuje mi da ima jos 10 dana zivota, 9% Health-a i oko ~65000 bad sectora,a nisam primetio da ima nekih poblema,a HD Tune prijavljuje sve perfect... koliko je verovati ovim programima?

Poslednja izmena:
Molio bi ako bi mi neko mogao protumaciti ove slike obzirom da nemam pojma sta sve ovo znaci i kako radi disk u principu, da li je pri izdisaju i sta ga koci ili je sve ok...
Prije svega bih naveo da koristim ASUS p5B plocu i SATA kablove one crvene koji dodju uz racunar i da sam prilikom spajanja dva diska imao problema jedno vrijeme jer nece da prepozna neki disk ili da starta windows ali kako sam ostavio samo jedan u radu a drugi koristim kao eksterni preko USB-kabla+PWR radi ok osim da posve posve u rijetko zna zastopati ali moguce i zbog prevelikog broja sati u radu

Ovo mi je slika internog sistemskog diska WD500GB kao sto vidite i koristima ga 24h/7, dakle u toku sedmice bude u prosjeku je ugasen po 7-8h a nekada radi 2-3dana bez gasenja..

hd500gb01.jpg

hd500gb02.jpg

hd500gb03.jpg

Ovaj drugi je WD 1TB, 64MB Green edition sluzi kao externi za skladistenje muzike i filmova...Povremeno se pali za unosenje novih podataka i gledanje filmova direktno s njega...
Disk je pun do vrha i pokrece se preko (http://www.coolermaster.com/product....roduct_id=6604) kao ex.uredjaj sa zasebnim napojnim kablom + usb

hd1tb01.jpg

hd1tb02.jpg

hd1tb03.jpg

Poslednja izmena:
Promeni sata kablove na oba hard-a, na drugom mozda ima bad sectora ili su mozda oni posledica losih sata kablova....

Bog te mazo ajde ovaj prvi disk radi neke 5-8god al promijenicu u svakom slucaju samo ne znam da li ploca zna zezati...
Ali ovaj drugi kako da promijenim kad mi je to externo kuciste sve u cipovima i jedino sto imam je izlaz sa vanjskog kucista na usb kabel...

Kako da znam jel mi disk crkava i jel samo u pitanju kablovi il moram prebacivat podatke sto prije na neki drugi disk? Mogul kako ispravit te bad sektore, kao npr da formatiram ili nesta drugo da uradim...diskovi su fragmentirani i pregledani od nekog softverskog doctora ispravio mi greske e sad sta da radim?

Nista samo zameni sata kablove i prati da li ima usporenja ili novih bad sektora... (da li se smart vrednosti povecavaju za pending sectors i relocated..)

Pa sto mi niko ne rece da postoji program za ispravljanje tih bad sektora, samo ne znam da li onda steti podacima da li ih brise il sta?

Ja sam ti rekao sta da radis, nikakvo ispravljanje bad sektora i slicno...

Ja sam ti rekao sta da radis, nikakvo ispravljanje bad sektora i slicno...

*** care hvala ti na informacijama, al ja zamijenio 2kabla isto ****** isti fazon, a kod nas u radnjama nema nekog boljeg sata kabla sva univerzalna ona crvena po 2-4e, a vidim da ovde pisu da ima kablova dobrih i po 10e..Nista moracu onda uzeti novi disk, prebacit ove podatke probat formatirat vidit imal sta od toga pa na reklamaciju dok jos moze!

Ako imas zelje i volje, a nije ti tesko mozes mi napisati na privat i interesuje me kako dodje do tih bad sectora da li sto nije dugo formatiran ili naglo iskljucivan, ne preko safe&remove, naravno nije bilo padova diska, koliko to moze stetiti disku i podacima te da li je rizicno upisivanje novih podataka i brisanje starih i koliko u svemu tome mogu pomoci programi dodatni za ispravljanje ako mi se desi nesta slicno u buducnosti a da nemam garancije? piss!

Meni se dasava da disk 2.0TB WD green star dva meseca prikacen na MSi P67-C45 plocu krene da ili zabada prilikom neke vece operacije nakon cega sistem trokiraa i HDD led nastavi konstantno da svetli ili se sistem potpuno upuca gde nakon reseta kod bios check-a stane na A2 i tako ostane... Probao sam sa dva kabla i nema razlike isto se desava. HD Tune prikazuje samo jednu udma crc gresku i to je to, sve ostalo je ok. Da li je do diska ili je do problematicnog cipseta? Da napomenem da pored ovog diska u sistemu postoje jos jedan SSD 60 i WD 640 koji su prikaceni na SATA 3 sa kojima nema problema.

I kod mene upucavanje sistema samo nisam još ustanovio šta je, ali najviše sumnjam na disk/kontroler. Kod mene neki partition programi prijavljuju greške iako je u drugima i u winu ok (iz wina je disk i particionisan sve normalno, prva 20 GB primary pa onda ostatak extended i u okviru toga tri logička drajva).
Recimo partition magic sve žuto i kaže partition error #110... Proveri baš da nije i kod tebe nešto slično. I naravno ako neko može nešto da mi kaže u vezi mog problema. Još nekoliko drugih programa sa hirensa javljaju probleme.

Ja ne znam sta da kazem za ovo svoje a kamo li to vase...Neki ce reci da veliku ulogu igra i jacina napojne kod mene je 400W a spojena bila 2xHDD (500GB & 1TB), DVD-RW, SS2 CARD, GRAFICKA i ostala ******...I bilo mi je kocenja pri podizanju sistema koje sam sanirao vadeci i stavljajuci SATA kabel ili mijenjajuci im mjesta a sada bez problema kada sam ostavio sam 1HDD interno a ovaj 2 EXTERNO sa svojim sopstvenim napajanjem...

Meni se dasava da disk 2.0TB WD green star dva meseca prikacen na MSi P67-C45 plocu krene da ili zabada prilikom neke vece operacije nakon cega sistem trokiraa i HDD led nastavi konstantno da svetli ili se sistem potpuno upuca gde nakon reseta kod bios check-a stane na A2 i tako ostane... Probao sam sa dva kabla i nema razlike isto se desava. HD Tune prikazuje samo jednu udma crc gresku i to je to, sve ostalo je ok. Da li je do diska ili je do problematicnog cipseta? Da napomenem da pored ovog diska u sistemu postoje jos jedan SSD 60 i WD 640 koji su prikaceni na SATA 3 sa kojima nema problema.

I kod mene upucavanje sistema samo nisam još ustanovio šta je, ali najviše sumnjam na disk/kontroler. Kod mene neki partition programi prijavljuju greške iako je u drugima i u winu ok (iz wina je disk i particionisan sve normalno, prva 20 GB primary pa onda ostatak extended i u okviru toga tri logička drajva).
Recimo partition magic sve žuto i kaže partition error #110... Proveri baš da nije i kod tebe nešto slično. I naravno ako neko može nešto da mi kaže u vezi mog problema. Još nekoliko drugih programa sa hirensa javljaju probleme.

Imao sam isti problem. Problem je u kontroleru. U even vieweru pisalo
The device, \Device\Ide\iaStor0, did not respond within the timeout period.
Izbrisite Intel rapid storage i instaliraj driver od marvela za njegov kontroler. Resice vam problem.
Jedva cekam da se resim ove p67 i predjem na nadam se "bezbagoviti" z68.

Pogledao sam sad kod mene Event log, imam hiljadu iaStor gresaka koje si opisao. Probacu da uradim ovo sto si predlozio...

Nazad
Vrh Dno