Šta je novo?

Ultra DMA CRC Error Count

Da ne otvaram temu - i ja imam problem da mi prijavljuje Ultra DMA CRC Error Count na hd pro tune.Ali moj disk je na laptopu.I probao sam da ga izvadim i stavim u drugi racunar preko USB kabela i ista prica.Na HD pro tune mi se broj stalno povecava a na hdd sentinel mi pise ovo: Problems occurred between the communication of the disk and the host.Health je 100% a nisam ga skenirao sa regeneratorom na bad sectore jer i hd pro tune i hdd sentinel ne prijavljuju ni 1 error osim ovog sto sam pisao.Takodje disk je nov tj ubacen je u laptop pre 7 dana.U pitanju je TOSHIBA MK5076GSX.Dal treba da me brine ovo?Takodje nisam primetio ni 1 problem u radu racunara.Ni zakucavanje niti bilo kakve anomalije u radu Windowsa.

Prilozi

• disk.jpg
    disk.jpg
    79.8 KB · Pregleda: 62
  • disk2.jpg
    disk2.jpg
    112.7 KB · Pregleda: 50
  • disk3.jpg
    disk3.jpg
    156.7 KB · Pregleda: 44
Jesi li citao ovu temu? Mislim da pise o cemu se radi.

Iskreno nemam pojma.Laptop je iz potpisa.Pre 7 dana su mi menjali hdd jer su se na starom pojavili bed sektori.Do tada je bio seagate i nije imao taj problem.A mislim da to nije do kontrolera na laptopu zato sto na starom disku to nije pisalo a takodje i kad sam ga povezao preko SATA-USB kabla na desktop isto pise.Jedino ga nisam povezao direktno na sata kontroler na desktopu.Al predpostavljam da pise isto sve.

Nema to veze gde ga povezes, sata CRC greske su komulativne i kad se jednom dese one ostaju.... i ne smetaju radu, problem je ako se broj gresaka povecava jer onda brljave i podaci na HDD-u u trenutku kad se jave nove greske u komunikaciji hdd-a sa kontrolerom na ploci

Kao sto vidis na slikama na hdd sentinelu se uopste ne pojavljuju te greske.Dok na HD pro tune broj gresaka stalno raste.I to bas prilicno.Al opet kazem - nisam primetio bilo kakve probleme u radu.U medjuvremenu sam danas skenirao hard disk i nema ni 1 bed sektor.

Kao sto vidis na slikama na hdd sentinelu se uopste ne pojavljuju te greske.Dok na HD pro tune broj gresaka stalno raste.I to bas prilicno.Al opet kazem - nisam primetio bilo kakve probleme u radu.U medjuvremenu sam danas skenirao hard disk i nema ni 1 bed sektor.

U HDD Sentinelu ti pise The problems occured between communication of the disk and host, a upravo se ta poruka javlja pri ovakvim greska. Doduse, ne pise koliko je bilo puta.

Nazad
Vrh Dno