Šta je novo?

Tableti i njihov OS - opsta diskusija

priest&&

lice i kopirati nije isto! :p

Tuzba ili ne, cinjenica je da je Glaaxy S ujeo iPhone. Mislim da je ovime vise izgubio HTC, ali opet, jedan deo geek trzista je otisao bas u pravcu Samsunga zbog brze grafike u odnosu na iPhone4. Dosta ljudi koji su kupili ovaj uredjaj, uradili su to zbog cinjenice da je uredjaj tanak i ima veliki ekran.

Sa druge strane, meni nesto drugo nije jasno - 2 moja druga imaju bas ovaj telefon i obojica imaju problema sa Skypeom. Takodje, imaju probleme sa Dolphin browserom. Moj HTC Legend, koji je inace mnogo slabiji telefon, mnogo bolje radi sa Facebook aplikacijom, zapravo, toliko bolje da jedan od njih dvojice za FB nece uopste da koristi aplikaciju, vec mu pristupa samo iz browsera. Hardver je fenomenalan, ekran ostavlja bez komentara, dimenzije su odlicne za telefon sa 4" ekranom, popularnost uredjaja je nevidjena, pa opet, softver je toliko nesredjen da ce i sledeci moj telefon doci iz HTC kuhinje.

nije ni blizu ?:D:D:D hahahaha sad je ok sto su kopirali onaj dizajn Brauna?? cc koje licemerje....

E, pa neće baš biti... Dieter Rams je jedan od najpoznatijih likova u istoriji industrijskog dizajna. Čovek je legenda. Njegov dizajn iz 60-tih je još uvek inspiracija za brojne dizajnere današnjice. Porediti sličnost između Ramsovih kreacija i današnjih modela Apple-a sa gotovo istovetnim dizajnom Samsungovih mobilnih naprava Apple-ovim je vrlo neumesno. Apple-ov dizajn vuče inspiraciju legendarnog Ditera Ramsa, ali je savremen, moderan i funkcionalan. Samsungov dizajn nije inspirisan iPhone-om: on je bukvalno direktna kopija:

http://thisismynext.com/wp-content/uploads/2011/04/2011-04-19applesam7.jpg

Pri tom, od obilja mobilnih telefona sa Androidom, Symbianom, Web OS-om, WM7 i ostalim operativnim sistemima, jedino ovaj Samsung izgleda gotovo identično kao iPhone; svi ostali su nekako uspeli da u ograničen minijaturni prostor zbudže svoj sopstveni dizajnerski potpis. Dakle, Samsungova odluka da napravi telefon koji će izgledati gotovo identično kao iPhone je bila namerna. Rezultat je bio vrlo logičan: američki mobilni operateri agresivno su prodavali Samsungove telefone kao "It's exactly like iPhone", za razliku od HTC, LG i ostalih, gde je sales pitch bio "It isn't an iPhone, but it is as good, because it has Android"... U Americi, iPhone je ubedljivo najtraženiji mobilni telefon (94% tinejdžera ga želi, 77% odraslih); veliki broj ljudi koji kupuju Android uzimaju ga kao "utešnu nagradu", zbog toga što im je iPhone skup, ili što im mobilni operater (AT%T) ne odgovara. Samsung je pokušao da razreši ovaj problem tako što će napraviti telefon koji će izgledati potpuno isto kao iPhone. U tom smislu, Samsung nije ništa bolji od jeftinih kineskih kožnih torbi koje su falsifikati Fendi, Gucci, Louis Vuiton i sličnih, a prodaju ih crnci po uličnim tezgama, dok nema policije, za $20...

Poslednja izmena:
Tuzba ili ne, cinjenica je da je Glaaxy S ujeo iPhone. Mislim da je ovime vise izgubio HTC, ali opet, jedan deo geek trzista je otisao bas u pravcu Samsunga zbog brze grafike u odnosu na iPhone4. Dosta ljudi koji su kupili ovaj uredjaj, uradili su to zbog cinjenice da je uredjaj tanak i ima veliki ekran.

Sa druge strane, meni nesto drugo nije jasno - 2 moja druga imaju bas ovaj telefon i obojica imaju problema sa Skypeom. Takodje, imaju probleme sa Dolphin browserom. Moj HTC Legend, koji je inace mnogo slabiji telefon, mnogo bolje radi sa Facebook aplikacijom, zapravo, toliko bolje da jedan od njih dvojice za FB nece uopste da koristi aplikaciju, vec mu pristupa samo iz browsera. Hardver je fenomenalan, ekran ostavlja bez komentara, dimenzije su odlicne za telefon sa 4" ekranom, popularnost uredjaja je nevidjena, pa opet, softver je toliko nesredjen da ce i sledeci moj telefon doci iz HTC kuhinje.

Galaxy S je telefon za koji trebate da znate neke osnove da bi ste mogli normalno da ga koristite. Ako ostane na stock 2.2 i bez lagfix-a imacete neke probleme, to mu jeste mana. Telefon prosto zablista kada se udubite u Android materiju i saznate sta je sta, kako da ubacite drugi kernel, kako da ubacite drugi modem, kako da ga rootujete, koje su prednosti ext4 nad rfs sistemom i slicno. Ako ne zelite da se bakcete sa tim stvarima onda Android zaista nije za vas i uzmite gotovo resenje u vidu iPhone-a 4. Upravo je to cackanje najzanimljivije u radu sa Androidom, stalno pomeranje granica mogucnosti vaseg telefona i proces namestanja svega kako vam odgovara.

Kakav problem sa Skypom, licno sam ga isprobao sa ortakom koji isto ima Galaxy S i radi savrseno. Imati problem i imati znanje da ga resite je jedna stvar a imati problem i ne znati da ga resite je druga, i lepo odvaja jedan tip korisnika od drugih.

Poslednja izmena:
Ova 2 uredjaja manje lice u ruci, nego na slici. Imao sam prilike da drzim oba telefona u istom trenutku (poslovna vecera, sa jedne strane je sedeo jedan lik sa Galaxy S, a sa druge lik sa hakovanim iPhoen 3GS :D).

U svakom slucaju, iPhone u ruci ima jaci osecaj kvaliteta, Samsung kompaktnosti. HTC telefoni ne lice na Apple, ali HTC telefoni su dosta deblji. Zaista ne vidim kako napraviti tanak telefon cistih linija (kakve su danas popularne), a da bude nesto mnogo drugaciji. Da lici, lici, ali to je ogranicenje forme; po mom misljenju, nema veze sa kopijom.

Ali da, Touchwiz je totalno direktna kopija iOSa. Pokrali su sto im se svidelo na iPhoneu i integrisali u Android, ni ne potrudivsi se da izgleda iole drugacije. Tu je vec bilo dosta prostora za drugaciji dizajn.

Ovde bas lete poruke trenutno :D

Gizmor, jel tvoj ortak rootovao telefon i stavio custom kernel ili rom? Vecina ljudi to nece raditi, a Galaxy S je izuzetno dobro prodavan telefon. Ja jesam stavio Cyanogenmod na svoj Legend, iako je radio kako treba, ali to ne znaci da ce vecina korisnika krenuti ovom rutom. Slazem se da je Android sjajna platforma za sve nas koji hocemo da se igramo sa svojim telefonima, ali broj korisnika koji zele da krenu ovim putem je neuporedivo manji nego broj korisnika koji nece da tweakuju telefon. Svakako proizvodjacima nije cilj da prodaju svoje uredjaje samo power userima.

Moj ortak ne zna da to radi pa zamoli mene da mu izvlacim uvek maksimum iz telefona, sto meni uopste nije tesko. Neznanje i nezainteresovanost da se pomerite sa mrtvog stock roma bez lagfixa i neznanje ali zelja za izvlacenjem maksimuma iz telefona su dve razlicite stvari.

Ma kakav legend pored galaxy s-a, imao sam oba u isto vreme i nema poređenja.

hm

Android Becomes Number One in U.S. Smartphone Market Share
taj link sto si postavio, je po izvestaju comScore. comScore prati broj korisnika po internet saobracaju.... http://comscore.com/Products_Services/Product_Index/MobiLens
ali....steta sto i drugim ljudima u svetu trebaju telefoni
Smartphone_share_current.png

Tvoja informacija je prilično bajata (iz januara). Situacija se u poslednjih mesec dana promenila utoliko što je Androidov rast zaustavljen, a iOS se vidno popeo, otkako je na američkom tržištu iPhone počeo da se prodaje u CDMA verziji na Verizon-ovoj mobilnoj mreži. Ogroman broj mobilnih korisnika u Americi (milioni) čekali su nestrpljivo da kupe iPhone, ali im AT&T nikako nije odgovarao. Čim je Verizon počeo sa prodajom na svojoj mreži, prodaja Androida (koji je u Americi najveći rast imao zahvaljujući Verizonovom vrlo uspešnom marketingu tzv. "Droid" serije Motorolinih i HTC telefona) osetno je opala.

Vrlo je moguće da je ovo zaustavljanje rasta Androida privremeno, ali se ipak ne može zanemariti. ComScore-ove informacije jasno i nedvosmisleno pokazuju rezultat pojave iPhone-a na Verizonu, što potvrđuje iskustvo iz ostalih razvijenih zemalja. Gdegod je iPhone dostupan na svim mobilnim operaterima (ili većini), Android zaostaje po zastupljenosti. Na globalnom tržištu, Androidova popularnost je veća od iPhona iz istog razloga zbog kojeg je Windows popularniji od Mac-a i zbog kojeg je Nokia toliko popularna: telefon sa Androidom može da se kupi već za ispod 200 EUR. Najjeftiniji model iPhone-a ne može legalno da se nađe za manje od 450EUR. Van razvijenih zemalja, ta cifra je dostupna relativno malom broju ljudi. Kao što je Nokia najpopularniji proizvođač mobilnih na svetu zahvaljujući ogromnom afričkom, azijskom, južnoameričkom, balkanskom i istočno evropskom tržištu, tako će i Android sigurno poći stopama Nokie i steći svoj deo svetskog tržišta zahvaljujući vrlo ograničenoj kupovnoj moći zemalja trećeg sveta.

U Americi, iPhone je ubedljivo najtraženiji mobilni telefon (94% tinejdžera ga želi, 77% odraslih);

Amerikanci su debeli somovi koji znaju samo da se jave na telefon i upale browser, sa njihovim mentalnim sposobnistima naravno da nece da bakcu sa androidom jer je to prevelik zalogaj za njih. Oni hoce nesto sto ce im vrsiti svrhu telefoniranja, a iPhone im radi upravo to. Koji im je odgovor na pitanje zasto hoce da kupe bas iPhone? Pa zato sto je fensi i zato sto ga skoro svako ima, ne moze da bude los tad zar ne? Mesate Amerikance previse u ovu diskusiju a dobro se zna njihov mentalitet.

E, pa neće baš biti... Dieter Rams je jedan od najpoznatijih likova u istoriji industrijskog dizajna. Čovek je legenda. Njegov dizajn iz 60-tih je još uvek inspiracija za brojne dizajnere današnjice. Porediti sličnost između Ramsovih kreacija i današnjih modela Apple-a sa gotovo istovetnim dizajnom Samsungovih mobilnih naprava Apple-ovim je vrlo neumesno. Apple-ov dizajn vuče inspiraciju legendarnog Ditera Ramsa, ali je savremen, moderan i funkcionalan. Samsungov dizajn nije inspirisan iPhone-om: on je bukvalno direktna kopija:

http://thisismynext.com/wp-content/uploads/2011/04/2011-04-19applesam7.jpg

Pri tom, od obilja mobilnih telefona sa Androidom, Symbianom, Web OS-om, WM7 i ostalim operativnim sistemima, jedino ovaj Samsung izgleda gotovo identično kao iPhone; svi ostali su nekako uspeli da u ograničen minijaturni prostor zbudže svoj sopstveni dizajnerski potpis. Dakle, Samsungova odluka da napravi telefon koji će izgledati gotovo identično kao iPhone je bila namerna. Rezultat je bio vrlo logičan: američki mobilni operateri agresivno su prodavali Samsungove telefone kao "It's exactly like iPhone", za razliku od HTC, LG i ostalih, gde je sales pitch bio "It isn't an iPhone, but it is as good, because it has Android"... U Americi, iPhone je ubedljivo najtraženiji mobilni telefon (94% tinejdžera ga želi, 77% odraslih); veliki broj ljudi koji kupuju Android uzimaju ga kao "utešnu nagradu", zbog toga što im je iPhone skup, ili što im mobilni operater (AT%T) ne odgovara. Samsung je pokušao da razreši ovaj problem tako što će napraviti telefon koji će izgledati potpuno isto kao iPhone. U tom smislu, Samsung nije ništa bolji od jeftinih kineskih kožnih torbi koje su falsifikati Fendi, Gucci, Louis Vuiton i sličnih, a prodaju ih crnci po uličnim tezgama, dok nema policije, za $20...

taj telefon lici na iphone, ali nije kopija iphonea, ima 3 dugmeta, 1 hardversko, drugacijeg oblika, ima gornji deo(iznad ekrana) drugaciji, ima profil drugaciji(bradica) i tanji je, zadnja strana totalno drugacija, jedino sto ima tu "lajsnu" kopiranu sa iphone-a(mada nije iste debljine), u software pricu necu da ulazim....

kako si lepo srocio prvi deo posta :D kada apple krade tudji dizajn,onda su samo bili inspirisani, dizajn po Braun-u, OS po Xeroxu.....

http://www.youtube.com/watch?v=CW0DUg63lqU lolz

Mislim da je u onoj cifri (sa engadgeta) iOS vs Android uzeto i tablet tržište (i iPod touch) što donosi veliku prednost iOS-u (pošto vidim da neki postavljaju cifre za smartphone, a neki iOS vs Android).

Poslednja izmena:
Amerikanci su debeli somovi koji znaju samo da se jave na telefon i upale browser, sa njihovim mentalnim sposobnistima naravno da nece da bakcu sa androidom jer je to prevelik zalogaj za njih.
Jeste klasicna prica za dnevnik 2 iz 90god, ameri glupi a mi strasno pametni samo sto nas zeza procenat nepismenih. :)

Kakav problem sa Skypom, licno sam ga isprobao sa ortakom koji isto ima Galaxy S i radi savrseno.

Cuo sam da ne radi video call na skye, da li je to tacno? :)

Poslednja izmena:
Amerikanci su debeli somovi koji znaju samo da se jave na telefon i upale browser, sa njihovim mentalnim sposobnistima naravno da nece da bakcu sa androidom jer je to prevelik zalogaj za njih. Oni hoce nesto sto ce im vrsiti svrhu telefoniranja, a iPhone im radi upravo to. Koji im je odgovor na pitanje zasto hoce da kupe bas iPhone? Pa zato sto je fensi i zato sto ga skoro svako ima, ne moze da bude los tad zar ne? Mesate Amerikance previse u ovu diskusiju a dobro se zna njihov mentalitet.

Ne znam koliko dugo si živeo u Americi i koliko Amerikanaca poznaješ lično, da bi mogao da donosiš sud i sipaš toliko opšte generalizacije o naciji od 330 miliona stanovnika. Moram da kažem (možda grešim) da mi tvoj stav veoma liči na tipične stereotipe koji vladaju o Amerikancima kod nas u Srbiji. Ja sam u Njujorku proveo poslednjih dvadeset godina, pa ih verovatno malo bolje poznajem od tebe. Moj utisak o Amerikancima (kad je u pitanju njihov odnos prema mobilnim telefonima) zasniva se na istraživanjima tržišta, koja pokazuju da američki korisnici iPhone-a imaju u proseku ppo 16 (šesnaest!) aplikacija na svom telefonu, i da sve te aplikacije aktivno koriste svakoga dana. Takođe, tri četvrtine od tih aplikacija nisu besplatne, već su plaćene, u proseku oko $2.80. Dakle, očigledno da nisu u pitanju ljudii koji kupuju spravu zato što je fancy ("fensi"), samo za to da bi im vršila svrhu telefoniranja, već koriste sve njene funkcije (web, mail, YouTube, weather, muzika, podcast, skajp, Pandora, Facebook, Twitter, Google Maps, GPS, itd, itd, itd). Pre bih bio sklon da verujem da je upravo TO razlog za kupovinu iPhone-a u Srbijii (fancy naprava, služi samo za telefoniranje), s obzirom da telefon kod nas još uvek nema zvaničnog operatera, i da iTunes Store zvanično kod nas još uvek ne radi, tako da vlasnici otključanih telefona u Srbiji nemaju mogućnost da legalno kupuju aplikacije i koriste mobilni internet (web, mail, Skype, Pandora, YouTube, itd).

Mislim da je u onoj cifri iOS vs Android uzeto i tablet tržište (i iPod touch) što donosi veliku prednost iOS-u (pošto vidim da neki postavljaju cifre za smartphone, a neki iOS vs Android).

najverovatnije, ali kao sto sam rekao, to su comScore podaci.....pre nekoliko nedelja je korisnik foruma kovacM postavio slicnu sliku, sa sajta koji prati broj korisnika na osnovu pristupa internetu...samo sto to nije to....

@vasic

bajata informacija, stara 2.5 meseca? zar stvarno mislis da za to vremem oze da se promeni nesto? android koje ima vecu stopu rasta izgubio trku za 2 meseca? svasta....(bez tablet uredjaja)

@priest77

Koliko god mi nepismeni bili, mi smo raketni naucnici za Amere, samo treba da nam se ukaze prilika da iskoristimo nase znanje.

Slobodno podbadaj, nema video podrske za android skype i to dobro znas, ali ja sam strpljiv covek.

Tema su tableti i njihovi OS, a ne telefoni...
Ako se i ova tema zakljuca onda ce opet krenuti u svakoj mogucoj temi iste rasprave... tako da vodite iole normalnu raspravu.

Vecina tableta koristi telefonski OS, tesko je potpuno preskociti telefone u ovoj raspravi.

Tema su tableti i njihovi OS, a ne telefoni...
Ako se i ova tema zakljuca onda ce opet krenuti u svakoj mogucoj temi iste rasprave... tako da vodite iole normalnu raspravu.

Mali off:
A da se otkljuca ona tema iPhone vs sPhone, bez ikakve moderacije..Jednostavno to je bilo jedino mesto gde si mogao opusteno da "polemises" sa ostalim sagovornicima, a i svakako bi se izbegli ovakvi komentari u drugim temama :) Stvarno je nepravedno zakljucana...

Kada se sakupe zagovornici jednog ili drugog proizvoda koji stvari primaju licno, "opusteno" nije bas najbolji pridev za prirodu debate :)

Tvoja informacija je prilično bajata (iz januara). Situacija se u poslednjih mesec dana promenila utoliko što je Androidov rast zaustavljen, a iOS se vidno popeo, otkako je na američkom tržištu iPhone počeo da se prodaje u CDMA verziji na Verizon-ovoj mobilnoj mreži. Ogroman broj mobilnih korisnika u Americi (milioni) čekali su nestrpljivo da kupe iPhone, ali im AT&T nikako nije odgovarao. Čim je Verizon počeo sa prodajom na svojoj mreži, prodaja Androida (koji je u Americi najveći rast imao zahvaljujući Verizonovom vrlo uspešnom marketingu tzv. "Droid" serije Motorolinih i HTC telefona) osetno je opala.

Vrlo je moguće da je ovo zaustavljanje rasta Androida privremeno, ali se ipak ne može zanemariti. ComScore-ove informacije jasno i nedvosmisleno pokazuju rezultat pojave iPhone-a na Verizonu, što potvrđuje iskustvo iz ostalih razvijenih zemalja. Gdegod je iPhone dostupan na svim mobilnim operaterima (ili većini), Android zaostaje po zastupljenosti. Na globalnom tržištu, Androidova popularnost je veća od iPhona iz istog razloga zbog kojeg je Windows popularniji od Mac-a i zbog kojeg je Nokia toliko popularna: telefon sa Androidom može da se kupi već za ispod 200 EUR. Najjeftiniji model iPhone-a ne može legalno da se nađe za manje od 450EUR. Van razvijenih zemalja, ta cifra je dostupna relativno malom broju ljudi. Kao što je Nokia najpopularniji proizvođač mobilnih na svetu zahvaljujući ogromnom afričkom, azijskom, južnoameričkom, balkanskom i istočno evropskom tržištu, tako će i Android sigurno poći stopama Nokie i steći svoj deo svetskog tržišta zahvaljujući vrlo ograničenoj kupovnoj moći zemalja trećeg sveta.

Sve bi to bilo u redu, da nema ovog telefona :), ali vidi sta uskoro dolazi (1, 2 i 3) :)). Ja koliko znam AT&T i Verizon uveliko furaju 4G standard koji naravno na iPhone-u nije podrzan. A ako neko hoce da igra igrice, onda ce on da kupi ovo. Apple trenutno drzi neku poziciju, ali pitanje je koliko ce to vremena trajati. I dalje su cinjenice jasne, Android market brze raste od iOS market-a, broj aplikacija se brze povecava za Android nego za iOS, vecina US Carriera se utrkuje za Android ekskluzivu,...

Ti si uzeo za primer USA gde ima 330 miliona ljudi, ali sta cemo sa ostalih 5.67 milijardi ljudi, koliko ima zemalja gde je iPhone nedostupan, gde Android caruje pa je sasvim logican splet stvari da se developeri odluce da razvijaju aplikacije za Android ?

Samsung izbacuje sjajne tablete po sjajnoj ceni, cak su i tanji i laksi od samog iPad-a, ali jedina im je mana ta sto je Honeycomb jos u povoju, ali u neko dogledno vreme ce postati jako ozbiljan sistem sa tonom aplikacija. A da iPad 2 nije jedini tablet koji se prodaje, pokazuje kupovina Asus Transformer-a koji je bio rasprodat u par minuta :).

Ne znam koliko dugo si živeo u Americi i koliko Amerikanaca poznaješ lično, da bi mogao da donosiš sud i sipaš toliko opšte generalizacije o naciji od 330 miliona stanovnika. Moram da kažem (možda grešim) da mi tvoj stav veoma liči na tipične stereotipe koji vladaju o Amerikancima kod nas u Srbiji. Ja sam u Njujorku proveo poslednjih dvadeset godina, pa ih verovatno malo bolje poznajem od tebe. Moj utisak o Amerikancima (kad je u pitanju njihov odnos prema mobilnim telefonima) zasniva se na istraživanjima tržišta, koja pokazuju da američki korisnici iPhone-a imaju u proseku ppo 16 (šesnaest!) aplikacija na svom telefonu, i da sve te aplikacije aktivno koriste svakoga dana. Takođe, tri četvrtine od tih aplikacija nisu besplatne, već su plaćene, u proseku oko $2.80. Dakle, očigledno da nisu u pitanju ljudii koji kupuju spravu zato što je fancy ("fensi"), samo za to da bi im vršila svrhu telefoniranja, već koriste sve njene funkcije (web, mail, YouTube, weather, muzika, podcast, skajp, Pandora, Facebook, Twitter, Google Maps, GPS, itd, itd, itd). Pre bih bio sklon da verujem da je upravo TO razlog za kupovinu iPhone-a u Srbijii (fancy naprava, služi samo za telefoniranje), s obzirom da telefon kod nas još uvek nema zvaničnog operatera, i da iTunes Store zvanično kod nas još uvek ne radi, tako da vlasnici otključanih telefona u Srbiji nemaju mogućnost da legalno kupuju aplikacije i koriste mobilni internet (web, mail, Skype, Pandora, YouTube, itd).
kako si izvrsio ovo istrazivanje? samo u Njujorku ili si isao po celoj Americi? i koje telefone si gledao da ljudi imaju? ako od 300 miliona ljudi samo 15 ima iPhone sta cemo sa onih ostalih 285 miliona?

a odakle tebi sada da je on licno radio ta istrazivanja?

pa vidis da kaze da vec dvadeset godina zivi u NY i odlicno ih poznaje, zbog istrazivanja trzista. kako je lepo napisao post covek jedino moze da pomisli da je on vrsio ta istrazivanja.

hm da je iPhone popularan, narocito u Americi to niko ne spori, ali je i Android izuzetno popularan u Americi. Dovoljan je pogled na ponude operatera danas da se vidi ta popularnost. takodje izuzetno cenjena i popularna u USA je Motorola (koja je kod njih pojam za telefon-kao kod nas za voki-toki ;) )

@bata87
Jeste popularan, to niko ne spori, ali najveci deo te popularnosti nije zbog samog kvaliteta vec zbog cene.

pa vidis da kaze da vec dvadeset godina zivi u NY i odlicno ih poznaje, zbog istrazivanja trzista. kako je lepo napisao post covek jedino moze da pomisli da je on vrsio ta istrazivanja.
Ti si iz ovoga zakljucio da je on radio ta istrazivanja:
Moj utisak o Amerikancima (kad je u pitanju njihov odnos prema mobilnim telefonima) zasniva se na istraživanjima tržišta, koja pokazuju

A kada je rekao da ih licno poznaje, to je bio odgovor na onu besmislicu kako smo mi pametni a ameri glupi i da je prosecan IQ kod njih nizi, sto je skroz netacno...
Znam da mi volimo da cujemo takve stvari ali moramo ponekad da vidimo dalje od nosa i pogledamo realnost

Poslednja izmena:
pa jeste popularnost i zbog cene, ali popularni su i najskuplji modeli (kao galaxy s, znam da ima neko drugo ime kao capactive :) , droid linija i tt koji nisu nesto jeftiniji od iPhonea). Mada iskreno meni odgovara ovo stanje, nadam se da ce tako i ostati-ne valja ako jedna strana dobije apsolutnu vecinu

Nazad
Vrh Dno