Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Svaka cast za savet! Flesovao sam ga sa punom baterijom i sada mi posle 1d 8h na 40% baterija uz normalno koriscenje (displej 100%, sve sinhronizacije aktivne).
HVALA :)

Ma nema na cemu i mene je iznerviralo trajanje baterije, nego zasto ti je displej na 100%? Zar ti ne smeta?

Ja jos nisam stavio 2.3, pitanje za vas koji vec jeste,prednost u odnosu na 2.2 kuvani rom je? Jel ima neke velike razlike u brzini,funkcijama,izgledu da bi prelazio posto 2.2 mi radi savrseno za sad :)?

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Tri pitanjca:

Uzeh pre 10ak dana tel i primetio sam poslednjih 3-4 punjenja da mi se napuni do 97%, znači celu noć je na punjaču i dođe do 97%? U čemu je trik? Još uvek je 2.2.1, nikako da dignem win da updateujem na ginger.

Drugo pitanje je da li vam se dešava da net baš zapuca, tipa, sufrujem najnormalnije (gprs) i sve zabode, neće ni jednu stranu da otvori, ništa, nakačim se na wireless i isto ništa ne radi. Posle toga ubacim u flight mod, vratim online i sve radi bez ikakvih problema. Ovo mi se relativno često dešava, vrlo je iritantno. Inače telenor je u pitanju.

Poslednje pitanjce, zvuk mi se povremeno sam "zakuca" na minimum. Dakle svi zvukovi se sami potpuno utišaju i to traje ili dok ne isključim/uključim tel ili dok me neko ne pozove.

Da li su ovo sve "normalni" (učestali) bagovi ili mu je neophodan što skoriji fleš :)

:wave:

Poslednja izmena:
To za punjenje je normalno, samsung je to smislio.

Na HTC-u jos gore, desavalo mi se da skinem sa punjaca, kada ono 90%.

Kazu da to kao produzava vek trajanja baterije...

nema to veze sa proizvodjacima vec sa Androidom. kada dodje 90% pali se zelena lampica i onda puni do 100%, kada dodje do 100% krene da se prazni do 90% i onda se ponovo ukljucuje punjac i puni opet do 100% i tako u krug, dok se ne skine sa punjaca.

nema to veze sa proizvodjacima vec sa Androidom. kada dodje 90% pali se zelena lampica i onda puni do 100%, kada dodje do 100% krene da se prazni do 90% i onda se ponovo ukljucuje punjac i puni opet do 100% i tako u krug, dok se ne skine sa punjaca.

Da, ali kod samsunga se nikada ni ne može napuniti do 100%.

100% fizicki ili ne, ja sam uspevao da dobijem 100% na indikatoru kada skinem fon sa punjaca, pravilnim kalibrisanjem baterije. Problem je sto se ne zadrzava dugo na 100% vec samo nekih dvadesetak sekundi, isto i na 99%, pa tek od 98% pocinje normalno ponasanje smanjivanja za 1%.

Izgleda da od prodatih 10+ miliona Galaxy, jedino nas nekoliko imamo hardverski problem s kamerom. Nema sta nisam procitao i pokusao, ali nisam uspeo da trajno resim problem.
Moja kamera definitivno ne radi, niti je radila ikada kako treba, tako da cu morati da ga saljem u Roaming na servis (imam jos 21 mesec gar., uzet u MTS-u). Ima li neko iskustva sa njima?

Imam ja iskustva sa zvaničnim servisom SGS-a.U pitanju je BG Elektronik a ne Roaming(koji je nekada bio).
Pisao sam o tome na ovoj temi.

Ukratko,u pitanju je bio kvar displeja i čekao sam 45 dana na popravku i 46. sam dobio nov telefon.Mada,sve zavisi koliko je ozbiljan kvar i da li imaju taj deo.

Malo sam se pogubio u ovih 300 strana, imam Galaxy s skinut koliko vidim sa madjarskog Telenora i imam neke dve ikonice neki contact i Telenor IM da li bi flashovanjem Odinom dobio cist Froyo?

To za punjenje je normalno, samsung je to smislio.

Tako mi je povremeno i na macbooku, ali tipa napuni se na 99% i to mu je full i može mesec dana da stoji na punjaču i neće mrdnuti sa tih 99% pa se i nisam previše zabrinuo. Ali ovde skoro uvek dolazi do 97%, pre neki dan je nekako došao i do 100 ...

100% fizicki ili ne, ja sam uspevao da dobijem 100% na indikatoru kada skinem fon sa punjaca, pravilnim kalibrisanjem baterije. Problem je sto se ne zadrzava dugo na 100% vec samo nekih dvadesetak sekundi, isto i na 99%, pa tek od 98% pocinje normalno ponasanje smanjivanja za 1%.

Čini mi se da do 100% dolazi jedino kada ga pre toga ispraznim do kraja, tj tri puta sam ga praznio do kraja i ta tri puta se napunio na 100%, ostalo do pomenutih 97% ;)

Tako mi je povremeno i na macbooku, ali tipa napuni se na 99% i to mu je full i može mesec dana da stoji na punjaču i neće mrdnuti sa tih 99% pa se i nisam previše zabrinuo. Ali ovde skoro uvek dolazi do 97%, pre neki dan je nekako došao i do 100 ...

Čini mi se da do 100% dolazi jedino kada ga pre toga ispraznim do kraja, tj tri puta sam ga praznio do kraja i ta tri puta se napunio na 100%, ostalo do pomenutih 97% ;)

Meni uvek dodje do 100% ako ga ostavim jos pola sata na punjacu kad napise da je pun. Ali nakon 10-15 minuta padne, tako da je svejedno dal napunio do 100 ili 97% jer ce isto drzati baterija...

Meni se na SGS-u baterija napuni na F (100%), pa posle pola minuta spadne na 99%, najnize sto sam video kod skidanja sa punjaca je 98%.

Na HTC Desire-u sam vidjao i 90% sto je umelo da bude nezgodno.

Da li je za flešovanje bitno da li je tel zaklučan ili ne? Moj je zaključan na Telenor, a prošli HD2 burazerov nisam mogao da flešnem jer je bio lockovan, moj nije bio i igrao sam se sa firmverima bez ikakvih problema...

Bitno je, moras ga otkljucati prvo. Ima na marketu program za to "galaxy-s-unlock". Prosto je jedino neznam sta ces za garanciju posle ako proveravaju da li je otkljucavan, posto sa ovim programom ne mozes da ga zakljucas

Poslednja izmena:
Ja sam tim tool-om otkljucao svoj tel. sa Telenora, i MOZE da se zakljuca ponovo ukoliko ti treba garancija , bitno je samo da telefon bude rutovan

Prilozi

• snap20110424_204207.jpg
    snap20110424_204207.jpg
    251.3 KB · Pregleda: 91
Poslednja izmena:
Da li je za flešovanje bitno da li je tel zaklučan ili ne? Moj je zaključan na Telenor, a prošli HD2 burazerov nisam mogao da flešnem jer je bio lockovan, moj nije bio i igrao sam se sa firmverima bez ikakvih problema...

Ne moras da ga otljucas da bi mogao da stavis custom ROM, moj je recimo i dalje zakljucan.

mnogo se moze pisati o ovom lepotanu,ja ga nosim od prvog dana kad se pojavio i slobodno mogu reci da je zaista fon koji je vrh vrhova,nikad nisam imao problema a zaista sam zahtevan korisnik...samo pohvale za ovaj fon...

Bitno je, moras ga otkljucati prvo. Ima na marketu program za to "galaxy-s-unlock". Prosto je jedino neznam sta ces za garanciju posle ako proveravaju da li je otkljucavan, posto sa ovim programom ne mozes da ga zakljucas

Ne moras da ga otljucas da bi mogao da stavis custom ROM, moj je recimo i dalje zakljucan.

Ja bih za sada samo updateovao na ginger, ne mogu da se igram sa kuvanim romovima, i ovako skroz dobro radi, a ako krenem da petljam sa modemima i ostalim čudima ko na HD2 neće biti kraja toj igranci :), tako da me je informacija prevashodno zanimala za stock, oficijelne romove ;)

Nazad
Vrh Dno