Šta je novo?

Your iPhone Secretly Tracks Everywhere You Go

mladenius

Slavan
Učlanjen(a)
27.07.2008
Poena
320
Vest preuzeta sa ES-a

http://www.businessinsider.com/your...silicon_alley_insider+(Silicon+Alley+Insider)

Security researchers at the Where 2.0 conference have discovered that your iPhone keeps track of everywhere you go. All the time. The Guardian has the story.

This info is not transmitted to Apple but it stays on your phone and is synced to your computer and new devices. This means that someone who stole your computer or your phone could access this file and see everywhere you've been.

This is obviously a huge privacy violation and it's not clear why Apple would do such a thing. The researchers haven't been able to find a similar "feature" on Android.

http://www.guardian.co.uk/technology/2011/apr/20/iphone-tracking-prompts-privacy-fears

Samo cekam da se jave dezurni Apple fanbojsi koji ce se polomiti oko ubedjivanja kako ovo nije nista strasno i zapravo predstavlja jednu od mnogobrojnih prednosti koje Apple nudi u paketu svojih proizvoda -eh :smoke:

Kako nije prednost, zamisli dobijes amneziju....on ti pokaze gde si sve bio i tako ti pomogne:d

Kako nije prednost stvarno? Pa on ti pokaze koliko si koristio iPhone! Koliko si podelio sa njime, koliko... ma sta da ti pricam, sve zna(s) ;)

Pa to je super stvar. Savrsen poklon za devojku ili zenu (decka/ muza ako ste zensko).

Ili za savrsen alibi:
Das drugu telefon da ti pricuva. Kako zena da ne poveruje da jesi bio sa njim u kafani kad imas logove sa GPS lokacijom kao dokaz.

tim podacima pristupa samo Apple... inace, vest sam jos sinoc preneo u temi oko iOSa...

Kako nije prednost, zamisli dobijes amneziju....on ti pokaze gde si sve bio i tako ti pomogne:d

Jeste, vi ostali mislite da ste toliko u prednosti sa vašim telefonima na kojima imate widget-e, prilagodljivi interfejs, izmenjive ROM-ove, over/underklok, FM radio i ostale bezvezne stvari, ali može li vaš telefon da beleži gde ste sve bili i šalje podatke u Apple koji može da ih onda podeli s kime poželi? Može li, a?

The iPhone tracking fiasco and what you can do about it

For that, we have to dig into Apple's privacy policy, something you accept every time you blindly click away Apple's terms and conditions. The policy was last updated on the 21st of June, 2010 -- the same day that Apple released iOS 4. Guess what? It talks a lot about collecting and using non-personal information, including location data. Here are a few choice paragraphs:

We also collect non-personal information − data in a form that does not permit direct association with any specific individual. We may collect, use, transfer, and disclose non-personal information for any purpose.

Apple then cites several examples:

We may collect information such as occupation, language, zip code, area code, unique device identifier, location, and the time zone where an Apple product is used so that we can better understand customer behavior and improve our products, services, and advertising.

The company later expounds on location services specifically:

To provide location-based services on Apple products, Apple and our partners and licensees may collect, use, and share precise location data, including the real-time geographic location of your Apple computer or device. This location data is collected anonymously in a form that does not personally identify you and is used by Apple and our partners and licensees to provide and improve location-based products and services. For example, we may share geographic location with application providers when you opt in to their location services.

Problem is, the location data is very personal and hardly anonymous because it's stored right on your phone -- the most personal device we own. The consolidated.db is also replicated (unencrypted by default) to any PC or Mac your iPhone syncs with, and subsequently any additional backup devices you might use (Windows Home Sever, Time Capsule, etc.).
...

If this issue really concerns you, then there are a few things you can do right now to take control of your privacy. First, you can go into iTunes and start encrypting your iPhone and iPad backups. Second, you can purge the consolidated.db files sitting on your various hard disk drives. Lastly, if your device is jailbroken, you can install the free Untrackerd app to continuously clean the consolidated.db file. That should keep you busy while we wait for Apple to respond.

ako nista sad mogu da se podsetiom kad sam bio gde :D aplikacija koju su izbacili extra radi... :D

To pod uslovom da ti je GPS uvek aktivan, ne kapiram..

nope... radi na foru predajnika... gps nikad ne koristim a i locations mi je na off uvek...

Evo na appleinsider kazu kako je to vrlo vjerovatno sw bug :p:p:p:p

sad sam proverio sta se tacno desava... ne znam da li je do programa ili ne ali mi datum kad sam bio na bavan omasuje za 2 dana... pokazuje lokaciju ali je vreme pogresno... pokazuje mi 2 puta kad sam bio na kopaoniku i naravno pokazuje veliki krug oko nisa... znaci stvarno radi i belezi gde sam se kretao ali ne bas toliko precizno... tipa moja ulica nema tackice na sebi :D

sad sam proverio sta se tacno desava... ne znam da li je do programa ili ne ali mi datum kad sam bio na bavan omasuje za 2 dana... pokazuje lokaciju ali je vreme pogresno... pokazuje mi 2 puta kad sam bio na kopaoniku i naravno pokazuje veliki krug oko nisa... znaci stvarno radi i belezi gde sam se kretao ali ne bas toliko precizno... tipa moja ulica nema tackice na sebi :D
to je pozicija bazne stanice na koju je telefon bio nakacen

Sva sreca kod nas i nije toliko popularan iPhone pa nase ljude mogu tako da prate samo mobilni operateri :)

Još jedna od dobro smišljenih reklamnih poruka iz Apple sekte. Bitno je da ceo svet priča o ovom telefonu, sve ostalo je manje važno ...
Od uredjaja sa tehnologijama budućnosti, preko kupaca koju danima unapred čekaju ispred radnji (čija su se čak i imena znala), do statističkih podataka o prodaji miliona primeraka za 1 dan, preko toga da se signal gubi i uputstva za držanje "četvorke", pa retina displeja na kome je jasniji prikaz nego u stvarnosti (!) i sl., fora na kojima Apple marketing počiva...
Sve dok se budu prenosile ovakve vesti širom sveta, širom raznih foruma, Apple će ubirati plodove i naivčine će kupovati iPod sa mogućnošću telefoniranja koje nazivaju iPhone.

Zna li neko da se tako nešto dešava i na Googe operativnom sistemu Android koji ima "fabrički" ugradjene trojance u sistemskom softveru? Znao bi da Google to potencira u svojim reklamama, no nema potrebe, jer je dovoljno ovaca doterano na pašnjak da mirno pasu i čekaju svaki novi ROM "update" kao lek protiv side...

Znaci sad kad se kupuje iPhone da uzimamo u obzir i kilometrazu koju je presao :) .
Dosta ce to da utice na cenu :d .

a zamisli nekog napenale, jer je prethodni vlasnik "obilazio" neke ustanove, sajtove, obdanista?!?

U stvari, ovo je dobra vest. Ispada da je Apple ucinio dobru stvar i da pazi da mu se ovcice ne zagube. :D

i ako se zagube, taman da im posalje najbitnije reklame koje ce im mnogo znaciti :D

Najžešći mi onaj deo u EULA gde kažu da vam mogu pokupiti ne-lične podatke kao što su godine starosti, poštanski broj, UID, zanimanje, pol (verovatno i seksualno opredeljenje), lokaciju da bi unapredili svoj advertising, advertising i advertising. :d Mislim, ako to nisu lični podaci, šta onda jeste?:d

ime i prezime :d

ime i prezime :d

Haha :d

Ona prica o "softverskom bagu" mi je najgenijalnija. Provukao se bug, desava se. Neko je slucajno nedeljama kodirao pogresnu stvar i slucajno aktivirao servis u pozadini. :D

Poslednja izmena:
Mozda ono sto je poslao gazdi je vec obrisao ;)
Ni ovo na iPhone ne belezi lokacije kako treba, cak mi pokazuje i neke lokacije bez veze gde nisam ni bio, a sve je mnogo neprecizno, izgleda da prikazuje samo predajnike mobilnih operatera na koje sam se kacio a i to promasuje dosta.
Izasao je i program za Windows koji cita te podatke pa reko da vidim gde sam bio :)

Doduse ja sam pre par dana uradio upgrade na zadnji 4.3.2 i izabrao "set as new", bio sam do Novog Sada i vratio sam se preko Beograda nazad u Vrsac, ali Novi Sad mi ne prikazuje uopste.

Poslednja izmena:
Mislim, stvarno su bezobrazni. Morate da im se zalite. Prate vas bez vaseg znanja i jos to ne rade kako treba. Kontaktirajte ih i zatrazite vecu preciznost prilikom nezeljenog pracenja. Ipak, moraju da se postuju odredjeni standardi prilikom spijuniranja.

Shta sad bi, kad to radi i Android, botovi se ucutali ? :d

Poslednja izmena:
Pih, svaki mobilni telefon je sprava za pracenje, samo za razliku od ostalih koji informacije ne beleze u sopstvenu memoriju iPhone to jos lose radi , ne briniti u sledecoj verziji telefona ce poboljsati "tajnu" uslugu pracenja.

Nazad
Vrh Dno