Šta je novo?

Your iPhone Secretly Tracks Everywhere You Go

Vidis, na tom polju spiuniranja mora apple da juri google, jer ovi drugi sto se toga tice jesu strucnjaci broj jedan u svetu, zive od reklama, spiunijraju sve zivo na internetu... ali zabavno je ovako kada dodje neki njihov korisnik da ti prica o privatnosti :)

Shta sad bi, kad to radi i Android, botovi se ucutali ? :d

To su aplikacije koje korisnik može da instalira ukoliko mu tako nešto iz bilo kog razloga treba, ne sistem za praćenje sakriven u OS. Tu je naravno i Latitude, ali njega sam biraš hoćeš li koristiti. Neki sada pokušavaju da naduvaju priču i naprave više od toga, ali ništa što tvrde nije provereno.

Poslednja izmena od urednika:
Blackbery jos uvek postoji ?:)

izgleda ne radi Android to kako iOS radi. kod mene je prva pozicija 16.04.2010. pre toga nema nista. koja je kod tebe?

Nemoj da zezas da si nesto zabrinut zbog toga?:) Nisam ja nista proveravao, vest kao i vecina ne sluzi nichemu osim da im napravi klikove.

Rekao je negde Priest, on ima neke putanje tamo gde nije ni bio a ove ostale su cik cak jer bazne stanice su previse neprecizne pogotovo kad izadjes van grada, tako da je to velika glupost.

Blackbery jos uvek postoji ?:)

Nemoj da zezas da si nesto zabrinut zbog toga?:) Nisam ja nista proveravao, vest kao i vecina ne sluzi nichemu osim da im napravi klikove.

Rekao je negde Priest, on ima neke putanje tamo gde nije ni bio a ove ostale su cik cak jer bazne stanice su previse neprecizne pogotovo kad izadjes van grada, tako da je to velika glupost.
nisam ni rekao da sam zabrinut, samo me interesuje kako radi i da li je bas to to. zato sam i ostavio link ka xda forumu.

Your iPhone will still track you even after you disable location features

Lepo, lepo.

yiY3S.jpg

I ja sam procitao da je Bin Laden ili koristio iPhone ili je ostavio pravu adresu na Playstation Network :)

P.S. Razume se da Android ni njemu ne treba, mozda bolje prati ali nije to, to :)

Poslednja izmena:
Prate i jedni i drugi navike i cede skriveno informacije od korisnika veooooma dobro. Polako ove korporacije postaju institucije kojima niko nista ne moze (cak im se i vlade zemalja obracaju za pomoc), vlade odobravaju zakone koje njima idu na ruku, a korisnici su skroz nemocni - a ionako ce ostati bez nekih posebnih prava (pravo privatnosti iako je svuda svetinja, nigde ali bas nigde se ne postuje i ove velike kompanije uloze najvise truda i novaca za otkrivanje i prikupljanje informacija korisnika).

Vrh Dno