Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Pozdrav svima :) Interesuje me da li postoji program koji radi kao na primer CCleaner.Voleo bih da sto manje imam "djubreta" u telefonu.I neki dobar uninstaller (na marketu mi je iskocilo na desetine ovih programa pa ne znam koji da odaberem).Unapred hvala na predlozima :d

Ovo i mene zanima, u stvari da li imaju smisla ovakve aplikacije na androidu?

Zna li neko koja je ovo aplikacija?

11x0410msbat.jpg

Nije to aplikacija, to je tako na Gingerbreadu kada odeš pod battery usage.

Aha... ***, ne videh do sada Gingerbread uživo.
Ima li nešto slično za niže verzije Android-a?

To dobiješ kada klikneš na onaj mali grafik gore iznad aplikacija.

Ovako to izgleda na systempanel

6df50050-01ec-95d9.jpg

I imas opciji za dan unazad, 8 sati, 2 sata....itd.

To je SystemPanel u varijanti koja se plaća?
Onaj Lite mislim da nema to.

Nije pitanje kad nego da li ce uopste izaci!?

Ako ne izadje... bolje bi im bilo da mi otkljuchaju hboot... da bi mogao da ga rootujem... :D

imam par pitanja u vezi nandroid backupa.

instalirao sam voodoo kernel za SGS (uz njega dolazi i CWM), reboot-ovao u recovery i uradio backup. zanima me da li je preporuceno pre nandroid backupa brisati cache, ili nesto slicno?

takodje, jel zna neko sta je ghostovano u datadata.img, ostali su mi manje-vise jasni po nazivu?

i, konacno, da li preporucujete ROM manager (mada mi on ne vidi da je vec instaliran CWM), da li ima neke razlike u funkcionalnosti o odnosu na 'manuelno' pokretanje cwma, ili samo dodaje lakse snalazenje kroz GUI?

Kada u imeniku pored imena unesem datum rođenja, telefon me ne podseti na to. Kako da sinhronizujem imenik sa kalendarom (idealno), ili da nateram telefon da me podseti da je nekom rođendan?
p.s. kad je u kalendaru, onda mi je taj dan označen drugom bojom, pa unapred znam da je rođendan; a podsetnik svira na dan rođendana :)

Jel ti imenik na Google-u ili u telefonu?

Onda ti nema pomoći :D. Moraš da prebaciš imenik u Google kontakte, a zatim da u Google kalendaru omogućiš dodatni kalendar 'Rođendani i događaji kontakata'.

Jedino ako postoji neka aplikacija koja će da izdvoji rođendane i ubaci ih u kalendar, ali ne znam da li to ima.

Pitaj ako zapneš negde.

Kako bi jos mogao da oslobodim prostor na internoj memoriji, gledajuci aplikacije koje su 'phone only' ne vidim da je do njih. Vrtim se na oko 15 mb slobodnog prostora od 175, a kad proracunam po aplikacijama dolazim do dosta manje brojke.. Ima li nekog resenja osim rootovanja?

Nazad
Vrh Dno