Šta je novo?

Ikom - Digitalna tv

Niko da mi odgovori? Ajde ljudi, napisite koliko je kod vas....

Kod mene 58-62% signal i 90-100% kvalitet, ali iz iskustva znam da sve to zajedno moze da se okaci macku o rep. Imam puno problema sa smetnjama na nekoliko kanala koje IKOM ne moze da resi, a dekoder ne belezi nikakav pad jacine i kvaliteta. Na primer, sinoc mi nestala slika na Avali ("No AV signal"), a dekoder pokazuje 60% jacinu i 100% kvalitet !?

Kod mene 58-62% signal i 90-100% kvalitet, ali iz iskustva znam da sve to zajedno moze da se okaci macku o rep. Imam puno problema sa smetnjama na nekoliko kanala koje IKOM ne moze da resi, a dekoder ne belezi nikakav pad jacine i kvaliteta. Na primer, sinoc mi nestala slika na Avali ("No AV signal"), a dekoder pokazuje 60% jacinu i 100% kvalitet !?

misliš dekoder ti prijavljuje u ISTO vreme "No AV signal" i 60% jacinu i 100% kvalitet ?

Nisam siguran da je ovo moguće sa ispravnim dekoderom.

Jesu li ti dolazili tehničari iz IKOM-a da pokušaju da reše problem ?

Da, bili su, pisao sam o tome na forumu. Stavljali su i drugi dekoder i ista prica (s tim sto, dok su probali, nije nestajala slika, nego je samo bilo istih smetnji pa su vratili stari dekoder). Inace, da, dok je "No AV signal" poruka na ekranu dekoder pokazuje 60% jacinu i 100% signal. Isto i prilikom smetnji.

Da, bili su, pisao sam o tome na forumu. Stavljali su i drugi dekoder i ista prica (s tim sto, dok su probali, nije nestajala slika, nego je samo bilo istih smetnji pa su vratili stari dekoder). Inace, da, dok je "No AV signal" poruka na ekranu dekoder pokazuje 60% jacinu i 100% signal. Isto i prilikom smetnji.

kada sam ja imao problem sa netom, došli su vrlo brzo posle mog poziva. Izmerili jačine signala i sve je bilo ok (iako mi je brzina neta bila višestruko umanjena od one koju sam platio).
Nisu se nešto specijalno trudili dalje da utvrde gde je problem. Valjda im je tako bilo najlakše.
Onda su zamenili SVE kablove po stanu, skretnice i modem. Dakle SVE što su mogli, oni su zamenili. I tada mi je net proradio max. brzinom (kakva je i bila pre "kvara").
Čak su i sutradan zvali tel. da pitaju da li je sve ok.
Lokacija je blok 70a.

Predlažem ti da ih ponovo pozoveš i potanko objasniš svoj problem.

p.s. probaj da isključiš sve osim jednog TV sa glavnog kabla i vidi da li i dalje imaš isti problem (ako već nisi probao).
Ako imaš dva tv-a, probaj to isto i sa drugim tv-om.

primetio sam da od 6-7 xxx kanala sada imam samo 2. ostali ne rade.

Kod mene nema ni jednog digitalnog kanala iz osnovne od danas popodne,ne koristim njihov dakoder vec DVB-C tjuner TVa.
Sta se desava kod vas?

Meni od jutros nema kanala (koristim tjuner u TVu). Lokacija: Zarkovo, Beograd. Jel ima jos nekoga sa ovim problemom?

Pozdrav svima imam par pitanja pa ako neko moze nek mi odovori🙂 Prijavio sam se za IKOM diitalnu kablovsku televiziju (posto vec koristim njihovu analognu kojom uopste nisam zadovoljan uzasno losa slika skoro na svim kanalima) sklopio sam ugovor, baja iz Ikom-a se pojavio odmah sutradan i ja sam ocekivao da ce odmah to i da puste medjutim on mi rece ceka se desetak dana? nije mi jasno zasto onda sklapam ugovor ranije nije valjda da narucuju dekodere na komad tek kad neko sklopi ugovor?? Da li je jos neko cekao isto tako?? I zanima me koje dekodere daju na koriscenje?Inace sam u Zemunu ulica Prve Pruge ....pozdrav jos jednom svima

Ako se vratis nekih desetak strana napred videces da su svi imali iste probleme kao i ti. Moji roditelji su cekali skoo dva meseca da im uvedu digitalnu CTV pritom su uredno placali nesto sto nemaju, obrazlozenje iz ikoma je bilo pa i ovako bi placali kablovsku. Ima par srecnika koji su dobili vrlo brzo dekodere i digitalnu ali njih je ubolo trenutak kad su dekoderi dosli u Srbiju. Dekoderi dolaze vremenski sad neznam na mesec dva dana itd tako da ako si bio te srece da se prijavis kad u se razdelili moraces da cekas. Dekoder je KAON (ajde da kazemo nije bas dno ali je blizu) ima jako puno mana po meni jedna od najvecih je sto nema HDMI vec koristi SCART koji opet ako zelis bolje da podesis daje nerealne boje (kod mojih probija zelena) Ista firma (KAON) ima u ponudi desetak dekodera ovaj "nas je predposlednji" verovatno je u PRC cena na kontejner 3$ po komadu. Nadam se da nije vise tako u vezi KAON uredjaja ali me nesto praksa i realnost demantuje. Resenje je da izvadis karticu i ako ti je TV nove generacije i podrzava kupis Conax CAM i u njega ubacis karticu. Pozdrav

kad sam se ja prijavio za digitalnu televiziju, (tako sto sam promenio internet paket pa sam automatski dobio i digitalnu) decko je dosao sigurno nedelju dana ranije i povezao risiver i odmah sam imao digitalne kaale paket Flat 3 cak sm par dana imao i sve digitalne kanale. to sam koristio mesec dana i vratio sam im risiver, to sam prvi put uzeo skoro kad se i pojavila digitalna. sad sam ponovo uzeo pre pola godine i opet bez potpisivanja ugovora jedino sto sam potpisiao je revers za risiver. zadni put sa cekao mesec dana da donesu risiver ali to je bila moja greska menjao sam mobilni a i u to vreme su mi i menjali broj fiksnog pa nisu mogli da me dobiju, tj mogli su da su se potrudili. sreca pa imam lcd sa dvb-c pa sam mogao da gledam tv taj risiver i sada slabo koristim samo za xxx ponekad, internet mi je bitan.
mozda ti nemas njihov internet ili im nedostaje risivera, posto zivis u neposrednoj blizini njihovog prestavnistva sto ne ides tamo i smaras ih?

primetio sam da na digitalnoj vec nekoliko dana nemam studiob, da li jos neko isti problem?

Pojavio se studio b na drugom mestu, listaj dok ne naletiš.

Došao IKOM i u moj kraj, ponudio sasvim fine stvari u odnosu na trenutnog provajdera, pa rekoh da pitam iskusnije:

1) Digitalna TV mi treba zbog Arenesport; vidim da se žalite na prijeme na nekim kanalima, ali meni Avala i slični ne zanimaju - samo me zanima imate li problema sa Arenama?

2) Koliki mi je mesečni račun ako uzmem digitalnu TV sa Arenasport kanalima? Kako vidim, ovaj obavezni Mega je 250 dinara, plus Arene su 500 dinara. Je li moguće da je to samo 750 dinara i da ne moram ništa više da plaćam, ili se to dodaje na neki postojeći račun "ispod" ? Iskreno, nisam naišao na info vezan za ovo drugo? Jel to znači da će mi račun biti 750 dinara (plus PDV)? I još bolje, jel to znači da bi mi račun bez Arena bio samo 250 dinara (plus PDV)?

3) Što se podrške i interneta tiče...vidim da tu ima raznih iskustava, ali ako hoćete da me uputite šta bi valjalo, šta ne bi, zašto da ne.

Inače, nude da ugrade paralelnu infrastrukturu u odnosu na postojeću (Radijus Vektor) i nude 3 meseca TV i internet za dž. E sad, ja mogu to da uzmem i isprobam, ali opet, kao što rekoh privlači me lak i jeftin prelazak na digitalnu TV sa sve paketima, zato vas htedoh pitati ima li čega po tom pitanju.

P.S. takođe, ima li neki bitan kanal da je izostavljen, u smislu da je neverovatno da ga nema u ponudi?

1. Ne bi trebalo da ima problema na digitalnoj...zašto bi?
2. Sve imaš na sajtu, eventualno ne znaš da 700 ili 800 dinara za analognu kablovsku plaćaš u svakom slučaju + ovo šta si nabrojao (u sve je uključen pdv), ali...
3. ...uzmeš npr. flat 3 net paket za msm oko 2.250 dinara, tu ti je besplatna kablovska, besplatna digitalna i hbo i xxx paket i na to bi doplatio ovo za Arene.
4. Svi bitni kanali su tu, npr. Sportklub i Sp.klub+, meni je jedino neverovatno da su izbacili NatGeo Wild.

Pojavio se studio b na drugom mestu, listaj dok ne naletiš.

Kod mene ga nema. Zamolio bih neku dobru dusu koja koristi digiralni signal da mapise setovanje za studio B.
Na kojoj je frequenci i na kom qam modulu.
Jos nisam provalio kako na 40c650 da iskeniram ceo opseg samo na jednom kanalu.Ubitacno je skeniram ceo opseg na svim kanalima, pa da ih posle slazem, ko macka macice.

402000 KHz, 256 QAM, 6900 KS/s, ali tu nađe 10 kanala, pa ne znam koju zbrku će da ti napravi.
Evo, pročitaj ovaj moj post
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?252211-problem-sa-le40c650&p=2538953&viewfull=1#post2538953
i olakšaće ti život kad` provališ prvi put kako da "nagnaš" program da radi. Moguće da nemaš studio b jer ti je zemlja podešena na našu ili koju god, kod mene je Nemačka i imam Discovery +1, ako ga nemaš onda je to verovatno problem. Okačiću ovde moju sređenu listu za 40c650, ali napominjem da je zemlja Nemačka, pa ako neko hoće da je proba prvo tv prebaciti na tu zemlju (pri čemu sva podešavanja - zdravo!). Usput, analogni kanali su reimenovani, pa je i sa te strane lakše.

Prilozi

402000 KHz, 256 QAM, 6900 KS/s, ali tu nađe 10 kanala, pa ne znam koju zbrku će da ti napravi.
Evo, pročitaj ovaj moj post
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?252211-problem-sa-le40c650&p=2538953&viewfull=1#post2538953
i olakšaće ti život kad` provališ prvi put kako da "nagnaš" program da radi. Moguće da nemaš studio b jer ti je zemlja podešena na našu ili koju god, kod mene je Nemačka i imam Discovery +1, ako ga nemaš onda je to verovatno problem. Okačiću ovde moju sređenu listu za 40c650, ali napominjem da je zemlja Nemačka, pa ako neko hoće da je proba prvo tv prebaciti na tu zemlju (pri čemu sva podešavanja - zdravo!). Usput, analogni kanali su reimenovani, pa je i sa te strane lakše.

Hvala, probacu prvo da nadjem kanal na ovoj freq.
Sto se tice zemlje, meni je bila Holandija.

Preskenirao sam ceo opseg, exportovao na usb.
Jednostavnije mi je za sada od ulazenja u problematiku channel editor-a.

Hvala puno na odgovorima 🙂 Potpisah probu, videćemo šta će biti, u svakom slučaju nadam se najboljem 🙂

da li postoji mogucnost se izbrisu neki kanali, tj da kada se listaju taj kanal ne bude medju tim svim kanalima? ako imam 110 kanala hocu da obisem konkretno pink.
tv je samsung 32c550 i koristim tjuner televizora.

da li postoji mogucnost se izbrisu neki kanali, tj da kada se listaju taj kanal ne bude medju tim svim kanalima? ako imam 110 kanala hocu da obisem konkretno pink.
Menu->Antena->Upravljač kanalima->kursor na neželjeni kanal->Tools->Izbriši

Nemoj to da radis, jer kada ga budes deletovao, a pozelis da vratis nazad taj numericki kanal , moraces ponovo ceo opseg da skeniras.

Nasao sam ovaj odlican Channel editor za koji nije potrebna nikakva gimnastika.
Probajte ga.

Nemoj samo Pink da diras, Farmu, Dvor i VB. :zgran:

Mislim da bi krajnje vreme bilo da Peca dozvoli upload fajlova do 5Mb. Ne zivimo u vreme dialup-a.

https://rapidshare.com/files/459636087/chlpced-0.72-release.rar

Poslednja izmena:
Добих и ја пре неки дан Kaon рисивер... На ТВ-у гледам само Премијер лигу, али пошто већ иде уз интернет, ред је да видим на шта све то личи...

И до сада сам гледао дигиталну телевизију, уз помоћ уграђеног тјунера, а сада сам само добио "легално" све, и имам и откључане неке додатне канале (HBO, Cinemania).

Пре свега, слика преко Kaon-а је неупоредиво лошија. Боје су испране, а појављује се и пикселизација позадине.
Звук не могу да оценим, пошто користим уграђене звучнике.
Пошто се рисивер повезује на SCART, слика која долази у ТВ у ствари и није дигитална, што значи у преводу, да ми телевизор не детектује који су канали 16:9.
Менији у Kaon-у су релативно прегледни, али неописиво ружни.
Толико за сад...

Све у свему, сад тражим да нађем Conax модул и лепо, к'о човек, гурнем картицу дирекно у ТВ, и уживам у откључаним каналима са нормалним тјунером и једним даљинцем.

Nazad
Vrh Dno