Šta je novo?

OCZ Vertex 3 PRO

Kad smo kod dizanja cijene overclockers.co.uk je za Vertex 3 imao cijenu od 219 £ a onda je juče skočila na 239 £.

Kad smo kod dizanja cijene overclockers.co.uk je za Vertex 3 imao cijenu od 219 £ a onda je juče skočila na 239 £.

Eto postene firme ... nabili testove pa kad su videli potraznju sad kazu .. e mogli bismo vise kao da im je neki srbin naucen kod " Nate na managementu "

Poslednja izmena:
Pojavio se na Newegg (samo izlistan) sa cijenom $299.99 i vidim da su svi koji su ga čekali nezadovoljni i kažu da će čekati da cijena postane normalna ili će kupovati nešto drugo. Isto toliko košta i na USA Amazonu (dok je na njemačkom 300 €).

Tipičan primer ponude i potražnje. Ako je tačno da su dobili svega 3000 kontrolera, mogu samo da zamislim koliko su (ako su i uopšte) dobili kontrolera drugi SF partneri, s obzirom da je OCZ premium partner SF-a.

Ti sto su isporucili " kontrolere " su bas planirali prodaju za 2011, vidi se da im optimista radi u prodaji

Ovde kažu da će Vertex 3 120 GB imati za pola sedmice, znači negdje ove sedmice će ga imati, za 270 €.

Ma to je preterano skupo. 120GB za 270 eura je smesno dati.

Tim prije što ja još nisam vidio review za model od 120 GB, samo izbacuju testove za model od 240 GB koji je brži a ne znamo koliko. Na nekom forumu sam pročitao da je neko na OCZ forumu napisao da je model od 120 GB sporiji, možda čak osjetno sporiji ali nisam siguran.

Kad smo kod dizanja cena... Corsair Performance 3 Series od 256GB je imao inicijalnu cenu od 499$ na newegg-u kada se pojavio... da bi, nakon kraceg vremena, ta cifra otisla na 749.99$!!! :p
I dugo je tako bilo, tek u poslednjih par dana vidim da je "sisla" na 699.99$ :d

Ako neko zna gori primer od ovog sumanutog - neka govori sada, ili cuti zauvek! :D:D:D

NewEgg stalno to radi, oni pumpaju cene kojima se puno pristupa u kratkom periodu - bukvalno mozes da vidis cene koje se po 50$ razlikuju sa ISTOG kompa ako otvoris u roku od minut :D

Ma idi... strasno. Bezobrazluk do krajnjih granica, realno :mad:

Хмм. Цена је стварно зло једно. Мада имајући у виду број партнерских фирми које ће користити Сендфорсове контролере за очекивати је оштру конкуренцију у наредном периоду. А они што купују по садашњим ценама ће лепо да послуже као заморчићи. :D

@alfaunits
Пре бих рекао да цену пумпају само најтраженијим производима. Овако би било ко могао да направи веб спајдера и пумпа цену до бесконачности. :)

Poslednja izmena:
Ja cu da krnem 2*wd 640gb black u raid0. Dobar SSD je jos uvek luksuz izgleda.
Ako neko ima link za neki test 2 diska u raid o vs neki ssd neka postavi slobodno, a moze i na pm. Hvala.

Poslednja izmena:
Nema tu sta taj raid0 da trazi pored dobrog SSD koji btw nije luksuz.

Kako za kog druze. Ako ti posao zavisi od brzine nije luksuz. U svim ostali slucajevima je jos uvek preskupa varijanta(mnogo para-malo gigabajta). Nadam se da ce se cene spustiti na neki prihvatljiv nivo do kraja ove kalendarske godine.

Poslednja izmena:
Pa s obzirom da mnogi olako daju 200e za graficku (koju ce promeniti za godinu dana) da bi se igrali sto velikoj vecini nije posao, onda 120-130e za SSD i nije mnogo.
Kapacitet jeste mana, za sada uglavnom sluze sa OS programe i slicno.

Диск мени и даље делује јако добро. Упис некомпресибилних података је нешто што ме не брине уопште јер га планирам као системски диск/диск за посао. Питање је шта ће остали Сендфорсови партнери паковати од меморије? Споменуше успут да ће један од наредних фирмвера омогућити искоришћење меморије у потпуности односно "0% overprovisioning". Ко чека тај дочека. :)

Poslednja izmena:
I opet se desava usporenje:S: znaci samo na 240GB ne usporava ostali isto sr@nje kao predohodna generacija:mad:

OCZ Vertex 3 120GB - Resiliency - AS SSD Sequential Write Speed - 6Gbps
Clean After Torture After TRIM
162.1 MB/s 38.3 MB/s 101.5 MB/s

Uh, Bog te maz'o... kakav pad!

Ali ni posle TRIM-a ne vraca na prvobitne brzine...

Koje razočarenje, a baš sam planirao da se počastim jednim Vertex-om :(

Jedino ovaj 240gb valja ali on je preskup:(

A na 240GB verziji se ne desava? Sigurno?
Kako i zasto ne?

Mislim, ja i kada bih menjao ovaj moj, sigurno bih uzimao (duplo) veci... tako da bi meni to odgovaralo, a Vertex 3 je brz. Bas brz.

Mozda nije podjednako izdrndao obe verzije ;)

Šta ti je nestrpljivost, na jednom forumu neki naručili Vertex 3 pa kad su čuli da model od 120 GB neće skoro stići otkazuju narudžbe za njega i naručuju model od 240 GB, kako i sami kažu to rade samo zbog nestrpljivosti :)

Nazad
Vrh Dno