Šta je novo?

OCZ Vertex 3 PRO

Koliko vidim Vertex 3 120 GB se može naći u Austriji za 250 €

To uopste nije losa cena, bar ja tako mislim... i ne kao pocetna.

Za disk koji koristi jeftiniji NAND i ne toliko odlicna - taman pocenta po meni, pa treba ocekivati da se smanji. P.S. otprilike je ista cena Intel 510 series od 120GB (koji koristi 34nm NAND inace).
Prva stvar koju treba ocekivati je da padne cena X25-M diskova koji su trenutno precenjeni :p

Ako je vec oznaka Vertex 3 onda je sata 3 zar ne :p

Vertex 3 je zato što dolazi iza Vertex 2 modela :), a ne znam da li će imati i SATA 2 verziju kao što će imati Crucial C400.

Džaba sve te cene u Nemačkoj kada ovog diska još uvek nema u prodaji, već se očekuje da se pojavi tek za 20 dana, tj. 23. marta, tako da su ovo sve cene za ranoranioce, kada se omasovi prodaja pašće to na nivo cena Vertex 2, ispod toga ne verujem da će ga iko prodavati, bez obzira što se koriste jeftiniji NAND čipovi.

Da li je inače praksa da prvo izađu testovi pa za par sedmica izađe SSD u prodaji? Hoće li tako biti i za C400? Njegovih testova još nema a rekli su da izlazi sredinom marta.

Nisam upućen u Intelove modele ali vidio sam da mnogi čekaju Intel G3 koji u 25nm valjda izlazi tek na ljeto. Nova Intel serija neće imati Intel već Marvel kontroler.

Za ovo se više-manje zna ali nije loše pročitati i pogledati rezulatete testa sa Diskmon-om

SSD Manufacturers Bluff

Cekam ga kao ozebao sunce, definitivno moj prvi, i nadam se na duze staze sistemski disk!

Cekam ga kao ozebao sunce, definitivno moj prvi, i nadam se na duze staze sistemski disk!
Иста ситуација код мене. Тај диск ми условно речено кочи надоградњу остатка машине. Само да им се не деси један Сенди Бриџ. :D

Kad sam izdrzao i odoleo do sada (da ne kupim sata2 jer mi ploca podrzava sata3) , strpit cu se jos malo sto preporucujem i tebi. Kad prodju prve kupovine i utisci mislim da cu udomiti jedan pod odmah!

Kad sam izdrzao i odoleo do sada (da ne kupim sata2 jer mi ploca podrzava sata3) , strpit cu se jos malo sto preporucujem i tebi. Kad prodju prve kupovine i utisci mislim da cu udomiti jedan pod odmah!
Сигурно нећу купити претходну генерацију кад је нова на помолу. SATA6GB/s се подразумаве. Мада ми је мука од чекања! Зато сам купио нову графичку да разбијем монотонију. :D

Intel je moguce gimpovao i ovaj SSD kao sto je gimpovao X25-M/V ;) takod a ne znaci da kontroler ne moze vise. Po meni je 510 van trke, preskup je sada, a brzine nisu ko zna sta.
A plus sto je svaki maltene noviji SSD dovoljan za prosecnog pa i jaceg korisnika, da se ne moze primetiti bitna razlika :) U ovoj generaciji ce bitku voditi cena i kapaciteti.

Šta znači gimpovan SSD?

Pošto je ovo isti kontroler koji će biti u C400 da li se mogu očekivati isti rezultati za C400?

Šta je Intel G3 o kojem vidim da se dosta priča i od kojeg se dosta očekuje? To nije ovaj Intel 510?

Gimpovan - namerno usporen.
Mislim da su slicni ali ne i isti kontroleri u Intel 510 i C400. Inace ne bi bio neki napredak C300->C400.
G3 je nastavak od G2, bice Intel kontroler. Ali seq. brzine nece biti nesto velike. Jedino sto se moze ocekivati je da bude stabilan i da mozda pomeri ene nanize.

Zašto ga gimpuju (namjerno usporavaju)?

Zna li se kad izlazi Intel G3?

Zašto ga gimpuju (namjerno usporavaju)?
Intel kaze da je to zbog integriteta podataka, sto ne pije vodu na tim brzinama. (mislim na sequentials)
X25-V je sigurno samo namerno gimpovan da ne bi ljudi uzimali samo njega a ne X25-M.

Zna li se kad izlazi Intel G3?
VR-Zone kaze 28. marta ili sredinom aprila. Po dosadasnjim procenama brzina, ne verujem da ce biti bitan igrac, osim za stabilizaciju/smanjenje cena.

ne verujem da ce biti bitan igrac, osim za stabilizaciju/smanjenje cena
U suštini to i jeste bitno. Baš sam ovih dana negdje pročitao komentar da korisnici kod ovih novih SSD-ova neće primjećivati razliku u realnom radu, svi su dosta brzi, tako da su pouzdanost i cijena bitnije kategorije. Slažem se sa tim. Pogotovo je tako za nekoga ko nije nikad koristio SSD pa sad kupuje neki, njemu će to biti veliko ubrzanje u odnosu na HDD pa mu dodatnih par MB/s koje ima neki drugi model neće puno značiti.

Jedan Vertex 3 review koji je izašao juče, na testu su i C300 i Intel 510

http://techreport.com/articles.x/20622
Тај тестирани уређај има предпродукциони фирмвер. Мада очекивања су да продукциони буде једнак или бољи по перформансама. Оно што ме радује јесте број партнера које Sandforce има. Kingston између осталих. OCZ се код нас продаје са 2 године гаранције што га по мени аутоматски дисквалификује.

Sa jednog foruma

Hi there

OCZ are here with me today, the news is good and bad.
The good news is drives did ship last night.
The bad news is OCZ were expecting 14,000 controllers and only recieved 3000 controllers for their whole worldwide allocation.
This means only 1/5th of the expected stock is available resulting in the UK only been allocated 90 of each drive, yes 90 for the whole of the UK. So those of you who pre-ordered early on should get a drive, but those who have pre-ordered in the last week or so unfortunately you may have to wait another 1-2 weeks.

Na USA Amazonu cijena je $300.00 a na njemačkom 299 €.

LOOOOOOOOOL! "Dobili su samo 3000 kontrolera"? ;) Kakve su to smesne kolicine ***?

Nazad
Vrh Dno