Šta je novo?

GeForce GTX 590 Thread

Ne citam uopste. Sve ove vase beskonacne postove sam preskocio i pogledao sam samo ovaj sa klipom. Vidim da garson overava temu pa ne brinem ako treba nesto da se moderise ..

Znaci klipovima treba da objasnjavam?

Ovo moze da se shvati na razne nacine 😀 😀 😀

Meni samo nije jasno zasto nVidija nije projektovala krstenu naponsku jedinicu, makar graficka kartica bila duza za 2cm. Nego je nisanila da sve bude knap...stvarno neozbiljno.

Poslednja izmena:
ovo ce malo boleti...

hmm 847mhz..steta sto ni na vodi nece moci vise, kada crkava zbog veceg napona 🙁
Jel se zna, dal ce izlaziti nereferente verzije sa poboljsanim naponskim delom - da moze lepo da se OC 🙂

hmm 847mhz..steta sto ni na vodi nece moci vise, kada crkava zbog veceg napona 🙁
Jel se zna, dal ce izlaziti nereferente verzije sa poboljsanim naponskim delom - da moze lepo da se OC 🙂

Nema sanse.Non referentne modele vec sad imas i to sa vodenim sistemom hladjenja eVGA.
Pojacavanjem naponske + jos jedan 6-pin bi drasticno povecalo i potrosnju a verujem i cenu karte.
Ovo jedino da spakuju na vodene sisteme posto to za vazduh nece biti prakticno.

Inace 1.050v je sasvim dovoljno za maksimalan OC i ne crkavaju sve karte ,podigli su hype bez potrebe zbog par crknutih,verovatno defektnih primeraka!

700 Mhz + je za ovu kartu sasvim dovoljno ako neko uopste hoce da je klokuje mada za tim i nema toliko potrebe!

Ma negde sam procitao da su mogli da stave kvalitetnije delove, zato mi palo na pamet.
Realno nema potrebe uopste za OC, ovo cudo tere sve na max..Al niko od nas je ne bi drzao na stock, u to sam siguran 😉

Ma negde sam procitao da su mogli da stave kvalitetnije delove, zato mi palo na pamet.
Realno nema potrebe uopste za OC, ovo cudo tere sve na max..Al niko od nas je ne bi drzao na stock, u to sam siguran 😉

Po cemu tako mislis tj meris?Po benchmarku.Krajnji korisnici se ne nalaze ovde.Vecina njih samo cita ali ovako skupocene stvari sigurno nece cackati pogotovu sto je sad podignut hype oko svega toga.
Znam dosta ljudi koji i poznaju OC ali jednostavno ne zele karte da OC-uju dok procesore obavezno OC-uju..
Situacija je tu nedefinisana.
Mi,napredniji korisnici,entuzijasti je sigurno necemo drzati na def,ja prvi nebih ali mi nismo ta prava klijentela.Nas je u jako malom broju..

Mislio sam na nas koji to radimo 🙂 Ne na sve ljude na ovom forumu 😛 Imam druga koji je imao gtx295, kupio cim je stigla ovde..nikada nije pipnuo OC. Sada je uzeo gtx570 - opet isto, ne pada mu na pamet. 😛
Tako da to stoji, al opet ja bih je OC do max-pa ako crkne novu lepo da mi daju 🙂

Eto,isto kao ja..Jeste da sam moju GTX 295 drzao na vodi ali je radila stabilno i na 750 Mhz GPU /1250 Mhz mem za svaki dan.Max maximuma 😀
Kad bih uzeo GTX 590 licno bih joj izvadio dusu pa nek crkne mada kod mene hardver radi izuzetno stabilno tako da ne verujem da bi mi se ovo desilo 😉
Linus je sve objasnio 😉

Tako da to stoji, al opet ja bih je OC do max-pa ako crkne novu lepo da mi daju
Apsolutno, pa valjda su proizvodjaci do sad skapirali da moraju da obrate paznju pogotovo na modele iz viseg cenovnog ranga(i ne samo iz viseg vec i iz nizeg i srednjeg), to jest na kvalitet i samu izdrzivost karte, ipak se tice najvise njih jer njima uvoznik vraca a oni kao proizvodjaci sticu losu reputaciju ako se pojavi ozloglaseni model karte....tako da Extreme OC je postalo nesto sto normalno 🙂

Poslednja izmena:
Pogledajte review na sekiri za GTX 590 i uporedni test sa 6990.

Pogledajte review na sekiri za GTX 590 i uporedni test sa 6990.

Jedna stvar mi je cudna, a to je veci broj slicica sa GRX590 nego sa 6990 u Crysis2 igri, koja je realno manje zahtevna od keca?!?! Mora da su drajveri u pitanju i da AMD i dalje sporo sredjuje iste... Ostali rezultati su manje vise ocekivani.
A i moram jedno svoje oazanje da podelim sa vama, a to je da iako je 6990 duzi za samo 2.5cm, zbog samo g oblika kartica 590 deluje znatno krace iako nije 🙂

Jedna stvar mi je cudna, a to je veci broj slicica sa GRX590 nego sa 6990 u Crysis2 igri, koja je realno manje zahtevna od keca?!?! Mora da su drajveri u pitanju i da AMD i dalje sporo sredjuje iste... Ostali rezultati su manje vise ocekivani.
A i moram jedno svoje oazanje da podelim sa vama, a to je da iako je 6990 duzi za samo 2.5cm, zbog samo g oblika kartica 590 deluje znatno krace iako nije 🙂

E da tu jos nema profila za Crossfire.

Ovaj poslednji Crysis bolje lezi nVidia.ATI ima problema i sa driverima i sa slikom u ovoj igri.Mozda nesto prepeglaju kasnije..

Na probleme sam nailazio velikim delom po netu.
Imas i Linusov test gde je prekinuo testiranje jer sa ATI 6990 nije mogao da radi Crysis 2 bench.

A sto se tice testa pregledah ga na brzinu ali samo Clash of The Titans.

U ovoj rezoluciji tj 1920x1200 kao i do sada sto smo videli prednost definitivno ima GTX590 a to se moglo videti i na dosadasnjim review-ima sa neta.
Izuzetci su igre koje su bas naklonjene ATI pa se tu vidi veca razlika po meni igre koje cak nisu ni zanimljive.
Mozda Alien vs Predator jeste (ja ga recimo nisam nikad igrao niti cu) .Govorim sa moje tacke gledista ali cemo igru svakako svrstati u test igru jer to svi tako rade.

Drugo cudan mi je rezultat u Just Cause 2,tu nVidia definitivno bolje renderuje (uglavnom bolji rezultati) mada opet tu postoji problem sto za simulaciju vode koriste cuda jezgra i tu opadaju definitivno performanse.
ATI nema takav realistican prikaz vode..

U BBC2 mi je isto cudan rezultat malo ali nema veze..Nek bude to to..Jel to bilo pod DX11?

Trece nigde nema poredjenja potrosnje i buke ovih karti kao ni jedan video snimak da upotpuni celokupnu sliku testa na ozbiljnijem nivou.

Poslednja izmena:
E to sto je Linus dobio flickering je popravljeno sa nekim update/om to se desavalo sa Steam verzijom igre, a ja sam testirao ovu obicnu verziju pa nisam imao taj problem.

Point of View Shows Off GeForce GTX 590 Beast Edition Graphics Card

TGT-GTX590.jpg

GeForce GTX 590 Beast Edition was developed by Point of View and its trusty enthusiast brand partner TGT,and it employs full-coverage water block made by Aqua Computer AquagraFX...

Source :

http://en.expreview.com/2011/04/16/...tx-590-beast-edition-graphics-card/16311.html

Main Source :

http://www.fudzilla.com/home/item/22429-pov/tgt-gtx-590-beast-is-ready

Ulaz/izlaz na bloku nisu mogli da stave na gorem mestu! Vrlo lako može da zasmeta ivica kućišta, naročito ako se koriste creva većih prečnika. A tek SLI u takvoj situaciji...sex na kub! :d Pored toga, taktovi su i dalje jadni...izgleda da naponsku nisu ni pipnuli, a šteta, mogla je ovo zaista da bude zver.

To za inlet i uotlet za vb je i meni bio cudan.Sto se tice klokova karte pa ni jedna OC edicija nije nesto specijalno vise imala od 100 Mhz.Ovde su digli 90 Mhz,mogli su bar 100 Mhz okruglo
obzirom da je na vodu..Ova karta provereno moze da ide na 715 -730 u opsegu napona o kojem je do sad pisano,provereno trpi naponska.
Cak i sa 1.050v se nista ne desava a dostize se klok i od 840 Mhz zavisno od VDDC-a tj primerka samog GPU-a.Znaci da sa 1.025v mozes da postignes odlicne rezultate bez bojazni
da ce se nesto desiti naponskoj sekciji.A generalno koliko je proslo od prvih testova,vise nema te price o spaljivanju tako da sve vise smatram da je bio hype tj kontra kampanja protiv nv.
Poslednji driveri su itekako kumovali performansama tako da je karta ucvrstila tron kao najbrza kartica a do skoro smo imali pricu da se "klala" sa 6990.

Nisam zagledao OC potencijale, samo fabričke, ali sve preko 800 za 24/7 je bombona! Onda ipak jeste zver! 🙂

Na probleme sam nailazio velikim delom po netu.
Imas i Linusov test gde je prekinuo testiranje jer sa ATI 6990 nije mogao da radi Crysis 2 bench.

A sto se tice testa pregledah ga na brzinu ali samo Clash of The Titans.

U ovoj rezoluciji tj 1920x1200 kao i do sada sto smo videli prednost definitivno ima GTX590 a to se moglo videti i na dosadasnjim review-ima sa neta.
Izuzetci su igre koje su bas naklonjene ATI pa se tu vidi veca razlika po meni igre koje cak nisu ni zanimljive.
Mozda Alien vs Predator jeste (ja ga recimo nisam nikad igrao niti cu) .Govorim sa moje tacke gledista ali cemo igru svakako svrstati u test igru jer to svi tako rade.

Drugo cudan mi je rezultat u Just Cause 2,tu nVidia definitivno bolje renderuje (uglavnom bolji rezultati) mada opet tu postoji problem sto za simulaciju vode koriste cuda jezgra i tu opadaju definitivno performanse.
ATI nema takav realistican prikaz vode..

U BBC2 mi je isto cudan rezultat malo ali nema veze..Nek bude to to..Jel to bilo pod DX11?

Trece nigde nema poredjenja potrosnje i buke ovih karti kao ni jedan video snimak da upotpuni celokupnu sliku testa na ozbiljnijem nivou.
Imash ovde uporedjivanje buke i potroshnje.
Nego, ja stvarno ne znam gde si ti video da je GTX590 u prednosti u 19x12 rezoluciji. Na maloprelinkovanom testu je GTX590 jedino u Lost Planet 2 imao prednost u toj rezoluciji, dok u svim ostalim GTX malo vodi u 16x10, pa malo gubi u 19x12 da bi bio oduvan u 25x16.
Tako barem kaze onaj test. Ako mislish da je nameshten, slobodno linkuj par testova koji potvrdjuju tvoje tvrdnje.

Imash ovde uporedjivanje buke i potroshnje.
Nego, ja stvarno ne znam gde si ti video da je GTX590 u prednosti u 19x12 rezoluciji. Na maloprelinkovanom testu je GTX590 jedino u Lost Planet 2 imao prednost u toj rezoluciji, dok u svim ostalim GTX malo vodi u 16x10, pa malo gubi u 19x12 da bi bio oduvan u 25x16.
Tako barem kaze onaj test. Ako mislish da je nameshten, slobodno linkuj par testova koji potvrdjuju tvoje tvrdnje.

Nema potrebe da nastavljamo uopste bilo kakvu diskusiju jer su stvari jasne kao dan i poprilicno je toga vec objasnjeno.
Nemam nameru niti volju nikom nista da dokazujem, nek veruje i smatra ko sta zeli,sam ce sebe da laze,njegov problem..

I ovo sto ti pisem jeste da te ispostujem jer si me citirao.
Toliko.Pozdrav.

Nazad
Vrh Dno