Šta je novo?

Jel neko razmišljao o nabavci "classic" mobilnog telefona?

a kakav je tek osecaj kad imas budzevinu koja drzi bateriju 3 dana ? :D
Wave nego sta :D
bez zezanja, ja se evo vec 10. god ne odvajam od dobrog starog neunistivog siemens-a m35i :) plus sam nikl metalhidridnu [500 mAh NiMH] zamenio sa mnogo jacom Li-ION :p 10 godina battle upotrebe i radi kao prvog dana, ali naravno Wave vise koristim, ovaj siemens je samo za neki outdoor.
sim35ib.gif

Najbolji službeni telefon je onaj o kome ne moraš da razmišljaš. Treba da je jeftin, da možeš da ga držiš u džepu s ključevima, da ti ispada, da zaboraviš kad si ga punio poslednji put, po mogućstvu da nema kolor ekran i fensi UI, da mu se zvono čuje, da je dobar za telefoniranje i eventualno po koju poruku i da ne predstavlja ama baš nikakvu vrednost :)

Od starih telefona najradije bih nosio Nokaju 6210 ili Simens S25, al bi mi bilo žao da ih službeno uništim ;)

Trenutni "službeni" telefoni su mi neke šit Nokije od dinar kojima ni oznake ne znam ali rade ono što treba da rade.

ja odavnooo koristim t39m i nikako se ne odvajam od njega :)

edit: jel moze jedan mini review tog Galaxy S II ;)

Ne sme ni da se nosi iz kancelarije :), ali je impresivan - Galaxy u odnosu na njega izgleda kao igračka. Snimanje stvarno u 1080p modu, koristi senzore za neke motion zezancije koje su OS-wide, jezivo je tanak, radi jako brzo, a i dalje ima 110-ak grama. SAMOLED+ izgleda bolesno dobro (mada je meni retina i dalje bolja, ovo mi je dosta jarko, pomalo prezasićeno). Touch and feel je daleko bolji u odnosu na Galaxy S, ali je opet iza touch and feel-a kod recimo top Wave modela. Šta znam, dobro je, svideće se ljudima jer je kvalitetan i tanak...

LOL, ja ti predlazem Motorolu CD930, jer Motorola je Motorola :d:d

Bez zezanja, ali stvarno ne vidim nikakav razlog da se sa iPhone 4 predje na bilo kakav "glup" telefon. Ljudi trzishte telefona pogreshno dele na "glupe" i "pametne", a u stvari su ti "pametni" telefoni jednostavno nova generacija i naslednici "glupih" koji ce kada "pametni" budu dovoljno jeftini da svako moze da ih kupi, potpuno nestati jer nema smisla da postoje. Ja nikako ne vidim kako je to neki "glupi" telefon jednostavniji ili bolji za osnovnu upotrebu, a takodje je iPhone dovoljno mali da moze da stane u bilo kakav dzep i da ga ne osecash, to je u stvari jedina mana vecine smartphoneova. A pogotovo ne vidim razlog prelaska na neku E Nokiu koja pokushava da bude pametan telefon ali je krsh u odnosu na "iPhone generaciju" :)

Hahahaha, Motorola Sapun... :) Kad bi neko našao prvi StarTac, to bi bila extra nostalgija. Guru, neću da menjam iP4, nego da imam jedan telefon koji je retro, fore radi. Već se dugo razmišljam oko toga, a eto sad mi je došlo da tako nešto nabavim...
@all

hvala vam na predlozima... polako se razmišljam, setio sam se i da mi je W880i bio omiljeni telefon koji sam imao... kvalitetan je, ali gde naći nov...

1780d1197722560-sony-ericsson-cmd-z7-phone-user-manual-guide-330_2.jpg

Po meni najlepši telefon svog vremena i rado bih ga i danas posedovao

Misliš, nisi ga koristio. :p I meni izdrži do uveče na 70%, ali da obavim poziv, dva i pošaljem 20+ poruka.

---
Ttalk

Poruke i pozivi smesno trose bateriju, i meni drzi 3, 4 dana opusteno ako ne koristim wifi..

Ja i dalje stalno drzim u rancu 6310i. Prvi vlasnik :) Baterija se javi tek posle 10 dana...
Rado bih ga presvukao, mozda kupio novu bateriju. Gde to sve mogu da nabavim?

TT

Voleo bih da posedujem Motorolu E398 sa full ispravnim zvucnicima. Imam jednu kojoj je pukao ekran :(. Radila je lepo 4 godine, i onda se desilo to sto se desilo... Evo specifikacija: http://www.gsmarena.com/motorola_e398-690.php ... i slike:
motorola_e398_phone.jpg

Nemam SP, ali ovaj k850 je takav krs od proizvoda da je to neverovatno... Jedino sto valja je kamera, ostalo je sve s***e.

Ja i dalje stalno drzim u rancu 6310i. Prvi vlasnik :) Baterija se javi tek posle 10 dana...
Rado bih ga presvukao, mozda kupio novu bateriju. Gde to sve mogu da nabavim?

TT

Ovo je dobro pitanje... ja znam da kod mene ovde (kod Arene) ima radnja koja radi VP tih dodataka za mobilne, od maskica, preko punjača i baterija, do elektronike. Imaju SVE, ali ne prodaju krajnjem kupcu. E sad, kapiram da tako možeš da kupiš krš telefon i da ga "presvučeš" i uzmeš novu bateriju... Teško da je neki 5 godina star telefon dobro očuvan.

Oce neko da kupi Nokiu 7310 ? Nasao sam tu cudo u ladici danas. To je valjda bio prvi mob sa ekranom u boji.

Kad bi neko našao prvi StarTac, to bi bila extra nostalgija.

Extra telefon. Ja cuvam jedan takav. Bas je fensi. Model gde se stavlja cela SIM kartica. :D

Jedna ispravka za izjavu sa prve strane. Nisam pre mesec dana video kao nov Z1, vec Z7. Iz nekog razloga ih mesam. :)

Poslednja izmena:
Motorola StarTac :D
Secam se kada sam odigrao prvi tiket, 8 utakmica, oko 230 maraka dobitak i cekao deportivo protiv nekih pacenika, likovi pogadjali precke i stative, ostao x a ja pao u depresiju jer sam vec video polovan starTac u rukama :d :d

Ja sam jedan deo srednje koristio motorolu bebicu (kao kutija šibica). Kakav je to krš od telefona bio. Nije mogao ni da isčita imena iz imenika, pa da mi kaže ko je poslao poruku, nego samo broj. :D

6303 je možda najbolji jednostavni telefon što se sada može nabaviti nov, kod nas.

A jako mi se sviđa ovo: http://mea.nokia.com/support/product-support/1203 ali se ne prodaje na Evropskom tržištu. Jako je jeftina, pravljena k'o tenk, baterija se puni možda jednom nedeljno, tastatura jako lepo reaguje. Najviše liči na onu Nokiju 1100 s' time da je još robusnija.

Poslednja izmena:
I ovaj je svojevremeno bio zver.
531_1b.jpg

Zar nije poenta ove teme (osim da pomognemo maxi :p) prica o telefonima koje bi licno sada koristili, a ne prica o nekim umrlim zverima koje su jele malu decu nekada davno. Deca su porasla dosad :D

Msm stvarno, koliko bi vas nosalo nekog plastikanera sa antenom od 5 cm ili sl ?

Ovo je dobro pitanje... ja znam da kod mene ovde (kod Arene) ima radnja koja radi VP tih dodataka za mobilne, od maskica, preko punjača i baterija, do elektronike. Imaju SVE, ali ne prodaju krajnjem kupcu. E sad, kapiram da tako možeš da kupiš krš telefon i da ga "presvučeš" i uzmeš novu bateriju... Teško da je neki 5 godina star telefon dobro očuvan.

Molio bih te za kontakt, na PM. Obratio bih im se, sigurno znaju kod koga da me upute da kupim komad :)
Hvala!

Molio bih te za kontakt, na PM. Obratio bih im se, sigurno znaju kod koga da me upute da kupim komad :)
Hvala!

Nemam kontakt, znam samo da su direktno preko puta zgrade B92, pored menjačnice. Dakle, s druge strane Bul. Z. Djindjića...

@byMaX
Ako vec moras dva telefona onda glavna stvar na koju trebas da gledas jesu dimenzije, trazi sto manji.
Ja bih ti preporucio neki manj SE, ja koristim ovaj drugi na slici SE T700, jeste malo novija generacija ali vredi jer je tanak kao iP4 samo sto je jos manji, mozes cak oba da nosis u istom dzepu, baterija isto traje 3 do 4 dana:

t765w89t4d.jpg

Poslednja izmena:
I meni je trebao drugi telefon, i imao sam dilemu koji uzeti, i na kraju sam na buvljaku uzeo 3310 za 500 din, sa originalnim punjacem, i originalnom plavom maskom, ali mu je baterija bila slaba, pa sam kupio novu li-on od 1100 mAh za 650 din, pa sad moze da izdrzi oko nedelju dana.
I sto je najbolje, sa 3310 sam najbezbrizniji, delova za njega ima vise nego za sve druge telefone zajedno, i sve se moze neverovatno lako zameniti :d

Zar nije poenta ove teme (osim da pomognemo maxi :p) prica o telefonima koje bi licno sada koristili, a ne prica o nekim umrlim zverima koje su jele malu decu nekada davno.
Nije to poenta ove teme...
"To je telefon napravljen u periodu od 1997. do 2007. koji mora da bude jako kvalitetne izrade i da je u svoje vreme predstavljao vrh po nekim karakteristikama"

Poslednja izmena:
Da pobegnem van teme i ponudim coveku pravu stvar od telefona extra izdrzljiv i otporan na udarce i vodu
http://mobilnisvet.com/mobilni/2734/Samsung/B2710
Ja sam to jednostavno morao da uzmem jer sam uspeo da ubacim E72 u casu sa vodom na stocicu dok sam ga 'snoozovao'
E to se sa ovim fonom nikada nece desiti,sluzi mi kao oruzje za samoodbranu,igracka za isterivanje besa,ma bolje od onog cuda sa brasnom u balonu ''kretino'' :)
http://www.youtube.com/watch?v=WJ5UUcO7xiU evo i jednog zanimljivog klipa obavezno videti
Prednosti,klasican dizajn,extra izdrzljiv telefon,baterija koja traje i po mesec dana u stand by rezimu dok tokom svakodnevnog razgovaranja preko umrezenog broja prebacuje 7 dana bez muke.
Telefon koji ce nadziveti i mene i ostati cukununucima da bulje u nesto iz praistorije

Poslednja izmena:
ja pokusavam vec 2 godine da nadjem novu 6510.

6510-2.jpg

moja top lista telefona, od tih klasik varijanti:

1. direktor - 6310i (ili njegov prethodnik 6210)

6310i.jpg

ja da se pitam, ovo bi bio moj vecni telefon, samo da mogu da kupim novi kad stari crkne. telefon je majka, ima i bluetooth za razgovor u uvetu, i jednostavno je neunishtiv. moracu da vidim sa drugarom shto uvozi mercedese, nemci ga ostavljaju u autu kao standardnu opremu (car fone, stavljao ga mercedes jedno vreme)

2. Matrix 2 - 7610

nokia-7110.jpg

imam ga i dalje, crkao mu je ceo PCB nazalost ... telefon zakon. kad sam se javljao na njega 2000ih, odma se oko mene pojavi tri cujshi :p

dalje nema, bilo koji model pored ova dva nije vredan pomena :)

Poslednja izmena:
Imam par starijih teleona (Nokia 3310 i Siemens M35) od kojih bi jedan trebalo da aktiviram, ali kako nemaju bateriju, mislim da mi se ne isplati da dam 10-15€ za istu, kad za 3000din, imam nov sa garancijom!

Nazad
Vrh Dno