Šta je novo?

Crysis 2 [pc only]

Pa kad patch pregazis znamo vec cim i onda kao da nisi nista patchovao...
Na 1.1 se podesavanja zovu high/very high i extreme...i update se izvrsi automatski, samo se pokrene launcher.

U ovoj igri POM nema, i zaista nedostaje, problem AF sa POM je resio XZero, tako da je moguc...u kecu je POM radio samo na very high (bez cackanja cfg-a) i izgledao je fenomenalno. Teksture u C2 su sasvim solidne za "gradsku" igru. Tu je teze sakriti low-res i lakse pada u oci, nego u dzungli. A igra se mora napuniti gomilom sitnih detalja kako ne bi postala standardni sterilni setting kakve imamo u svim ostalim igrama koje su smestene u grad. Pa jos kad je nivo iole otvoren za istrazivanje kao ovde.
AF ovde dosta pomaze i vredi igrati sa ukljucenim AF, samo treba iskljuciti bloom i ako se zeli jos ostrine, iskljuciti MSAA koji nesrecno bluruje celu sliku.

Upravo! Ja prelazim C1 upravo sa tim Xzeroovim fixom za POM + anisotropic. r_texture_anisotropic 16 i ludilo, plus Rygel texture mod i ccc sa ultima TOD modifikacijom. Bolesno kako izgleda Crysis 1!

Poenta je smanjiti/redukovati bloom/hdr, ugasiti MSAA, poto zamućuje sliku (nadam se da će nam dati pravi AA uskoro :(), i usput povećati FOV, ugasiti intro...

A čemu povećanje FOV-a? Mislim, kapiram to u Quakeu kad su radili, jer bolje igraju u MP napucavanjima, ali ako su ljudi odredili da je fov 55, što ga povećavate? To je po meni kao kad bi sad krenuli da igrate iy trećeg lica...

Meni izgleda grozno bez MSAA...krzave ivice mi smetaju maksimalno, sto mi je cudno btw. I Crysis i Warhead sam igrao bez AA a nisu mi smetale krzave ivice kao ovde.

+1

I ne samo to, nego sa mojom doradom C1, ne mogu ni da igram tu igru sa AA. Sve ostalo na max i imam 40-50 fps, ali i 2x SSAA mi ubija frejmrejt i uvodi lag na miša koji onemogućava da igraš na hardcore težini...

Poslednja izmena od urednika:
A čemu povećanje FOV-a? Mislim, kapiram to u Quakeu kad su radili, jer bolje igraju u MP napucavanjima, ali ako su ljudi odredili da je fov 55, što ga povećavate? To je po meni kao kad bi sad krenuli da igrate iy trećeg lica...

Ja sam povecao fov jer sedim ispred 32" monitora i veci fov mi bash pomaze da bolje vidim teren ispred sebe. Also, godinama sam igrao q3 pa mi veci fov uopste ne smeta.

Da li je iko presao sa Catalyst 10.2 na najnoviju 10.4betu? Ima li poboljsanja performansi u C2?

Poslednja izmena:
Patchovao sam je i sada je sve tu, kao sto i treba da bude. Nije mi samo jasno zasto igra nije vec na 1.1v kada se jos pre par dana preko launchera update-ovala?

Sve u svemu, sada radi sve kao sto i treba.

@byMaX:

Da li bi bio voljan da mi kazes koje sve modove koristis za Crysis 1? Presao sam keca 4-5 puta, nije mi dosadno da ga predjem opet, ali bih bas voleo da vidim kako izgleda sa tim modovima.

Upravo! Ja prelazim C1 upravo sa tim Xzeroovim fixom za POM + anisotropic. r_texture_anisotropic 16 i ludilo, plus Rygel texture mod i ccc sa ultima TOD modifikacijom. Bolesno kako izgleda Crysis 1!

Ma Crysis 1 realno mnooogo bolje izgleda od ove dvojke kako god da okrenes. Pogotovu kad se ubace tako neki graficki modovi :). Probao sam ih masu i svaki put kad upalim C1 ostanem :zgran: Predpostavljam da ce biti ozbiljnih grafickih modova i za C2.

Sto se tice dvojke, meni sasvim dobra zabava :). Veliki sam fan Crysisa, mada je ovo u svakom slucaju dosta drugacije od prvog djela i Warheada. Super je, ali kao da ne igram Crysis :). Hebiga, ja sam navikao na onaj prvi dio, a i modove koje sam igrao za C1 su vecinom po dzungli protiv korejanaca :). Sad grad, drugacija grafika... ali sve u svemu meni je dobra zabava.
Sto se tice performasni, ovo ne da leti, nego bas bas radi odlicno. Nisam palio fraps, ali mi se cini da ima 60-tak u prosjeku, manje vise, nemam pojma, ali radi fenomenalno.

Ko sve igra Crysis 2 MP?
Addujte me u igri, nickname kao i ovde, dakle Shimec

Svi su sa crymod sajta tj. foruma... Dakle, imaš Rygel-ov texture mod i ultra high texture mod. Skini ovaj drugi, ne opretećuje grafičku sa 1gb memorije
Skini poslednji CCC mod i po želji aktiviraj ultima TOD u okviru njega. Imaš i Xzero POM with Trilinear mod i njegov SSAO, koji je bolji i realniji od originalnog. Na kraju, možeš da skineš i dodatak za particle efekte, koji ja koristim tako što ipak smanjim (preterali su ga malo) nivo particle-a, ali mi je koristan jer omogućava da leševi i čaure ostanu tamo gde su bili i kad ponovo pređem kroz taj kraj... to je ultimativni crysis experience :)

warhead i ne igram preterano, bolji mi je prvi crysis...

Ma Crysis 1 realno mnooogo bolje izgleda od ove dvojke kako god da okrenes. Pogotovu kad se ubace tako neki graficki modovi :). Probao sam ih masu i svaki put kad upalim C1 ostanem :zgran: Predpostavljam da ce biti ozbiljnih grafickih modova i za C2.

Sto se tice dvojke, meni sasvim dobra zabava :). Veliki sam fan Crysisa, mada je ovo u svakom slucaju dosta drugacije od prvog djela i Warheada. Super je, ali kao da ne igram Crysis :). Hebiga, ja sam navikao na onaj prvi dio, a i modove koje sam igrao za C1 su vecinom po dzungli protiv korejanaca :). Sad grad, drugacija grafika... ali sve u svemu meni je dobra zabava.
Sto se tice performasni, ovo ne da leti, nego bas bas radi odlicno. Nisam palio fraps, ali mi se cini da ima 60-tak u prosjeku, manje vise, nemam pojma, ali radi fenomenalno.

+1 za ovaj boldovan deo...!

Prilozi

• Crysis 2 PC.360.PS3 Comparison.png
    Crysis 2 PC.360.PS3 Comparison.png
    759.5 KB · Pregleda: 126
Primetio sam da kada stanem u baru sa vodom, pogledam u baru, skocim i nista se ne desava sa barom pri doskoku. Nikakav pljusak, ama bas nista. To je generalno ******.

Ja sam povecao fov jer sedim ispred 32" monitora i veci fov mi bash pomaze da bolje vidim teren ispred sebe. Also, godinama sam igrao q3 pa mi veci fov uopste ne smeta.

Da li je iko presao sa Catalyst 10.2 na najnoviju 10.4betu? Ima li poboljsanja performansi u C2?

Mislis 11.4? Ne bih ocekivao nesto preterano.

Kako su lose odradili nisanjenje gde se posle prvog metka sve zadimi pa i ne vidis gde pucas

Nadam se da nije offtop.
jel neko probao onaj Advanced Graphics Options program
od 207kb
crysis2advancedgraphics.png

kome treba:
Kod:
http://www.fileserve.com/file/GDR3FxG

Svi su sa crymod sajta tj. foruma... Dakle, imaš Rygel-ov texture mod i ultra high texture mod. Skini ovaj drugi, ne opretećuje grafičku sa 1gb memorije
Skini poslednji CCC mod i po želji aktiviraj ultima TOD u okviru njega. Imaš i Xzero POM with Trilinear mod i njegov SSAO, koji je bolji i realniji od originalnog. Na kraju, možeš da skineš i dodatak za particle efekte, koji ja koristim tako što ipak smanjim (preterali su ga malo) nivo particle-a, ali mi je koristan jer omogućava da leševi i čaure ostanu tamo gde su bili i kad ponovo pređem kroz taj kraj... to je ultimativni crysis experience :)

warhead i ne igram preterano, bolji mi je prvi crysis...

Zahvaljujem! Za Crysis WARHEAD mi i ne trebaju modovi, mnogo je kratka igra, tako da nemam zbog cega da se cimam. Taman kada sam se uneo u igru, sledio je kraj.

Nadam se da nije offtop.
jel neko probao onaj Advanced Graphics Options program
od 207kb
crysis2advancedgraphics.png

kome treba:
Kod:
http://www.fileserve.com/file/GDR3FxG

O ovome se prica vec par strana. Pogledaj malo temu.

kod mene ne radi update?!uradi kao update i onda izadje poruka,da nemoze crysis2 da locira na mom sistemu i da bi pec radio,treba reinstalacija?!imal' ko resenje?

Da ne spamujem vise, hoce li neko MP? Ako zelite, mozemo da se skupimo i opikamo po koju. Nick mi je kao i ovde. Samo javite kada. Sto se mene tice, mozemo odmah.

ljudi, a jel ima leka za patch 1.1?

Poslednja izmena:
Ima, proveri PM za 5 min :)

Koja je ovo sarena laza od igre :).
Kad izadje update za dx11, mozemo da pricamo o grafici.

Idemo dalje. Zasto se voda ne sliva sa vizira nano kacige, kada pada po njoj? Sa ovakvim endzinom da imaju ove propuste, je ne dopustivo.

Nece taj DX 11 nista doneti, sem 30 FPS manje :D

Verujem da ce doneti poprilicno ali za high end grafike only. :)

Igra je ok, jednostavno receno nekoliko sati zabave, e da dodajte me nik mi je che82, pa da ikamo mp :D

Nazad
Vrh Dno