- Učlanjen(a)
- 20.05.2006
- Poena
- 469
Ma taj sa Sil3112 je bio malcice jeftiniji ali je polovna varijanta pa ako ne bi radio morao bi na oglase. Ovaj sa Promise je nov, mogu ga vratiti ako ne radi.Pa dobro, ako tako kažu...![]()
Zbog tog smaranja nisam hteo da rizikujem.
Gledah malo, zadnji stable Openfiler je tamo iz 2009, sto su tako spori.Vidim da je i FreeBSD počeo da koristi fuse, pa i podržava ntfs-3g, tako da su već neko vreme u tom pogledu isti.
Ipak... SMB implementacija bi trebalo da je i brža i kompletnija kod Linuksa, a viđao sam i neke komentare o NTFS dozvolama. Mislim, razlika se svodi na Linuks vs FreeBSD.
FreeNas se pak redovno osvezava.
Minimum je 256MB, dakle na granici sam.Ma gde su previsoki, OK bi ti to radilo. Ako te baš brine taj RAM, možeš ili da dodaš još 256MB (što nije neki trošak) do maksimalnih 512MB kol'ko ta ploča podržava ili da rekompajliraš kernel i poizbacuješ stvari koje ti neće trebati. ,)
Daj jos detalja o masini.Da se i ja pohvalim...stigli delovi i polako pristupam i ja sasvaljanju freenas servera deluje kao najbolje resenje zasad,posle ukoliko bude potrebe menjacu...
HDD mountig rail 3.5" to 5.25 brackets..... i Transcend IDE flash module od 512 MB ....
imam vec neki PCI kontroler sa SATA portovima,realtek chip
Kad zavrsim postavljam slike i utiske.
Ides na CF varijantu?
Poslednja izmena: