Šta je novo?

HTC Desire HD

Za mape ti treba telenor,a za ostalo moze i wifi! Za navigacione programe treba da ti bude ukljucen gps,a ako ti je ukljucen i telenor internet (mobile network) sam apqarat ce brze uhvatiti signal.

Pozdrav drugari,
Šta se može uraditi sa bateriom i jačinom zvuka ali bez root-ovanja?

Mislis da ti baterija traje duze?

Iskljuci 3g, gps, sync,WiFi stavi osvetljenje na najmanje...

Sta bi sa zvukom? Da bude glasnija zvonjava?

Pa napravi na kompu melodiju i nekom programu i postavi da bude glasnija...ja sam ranije koristio format factory

Aha, znači nema neki zvanični fix koji bi sredio te probleme (pošto sam se načitao kako su svi ti problemi rešeni u raznim custom rom-ovima).

Pa ovo ti je zvanicno :) iskljucis velike potrosace i vozis :D
Ili stavi custom rom /.

Haha... Pa jeste, zvaničnije nemože biti... :D Ništa onda, idem da budžim melodije. Valjda će sa sledećim update-om srediti nešto... Hvala za info...

pa trazio si rijesenje bez root-ovanja. Nadji i neke battery/juice extender programe na marketu, pa vidi da li pomazu (ja ih ne koristim, 2 dana mi je dovoljno, dan i po kad ga dosta koristim)

Ne mogu nesto puno da srede. Baterija je slaba, a telefon je veliki potrosac...
Stavi na homescreen ikonice za mobile network,wifi i gps pa ih pali samo po potrebi, i stavi brightness na auto. To ce ti produziti trajanje baterije,ali ne ocekuj cuda... :)
Za rezanje melodije koristi ringdroid, super je,samo mu fali podesavanje jacine

nemoj nikako brightness na auto, nikako nece produziti vek baterije, naprotiv, skratice je. Stavi brightness na 40% i vozi.

Ekran i mali kapacitet baterije su najveci problemi po meni. Povremeno ukljucivanje 3g, wifi i autosync mogu malo pomoci.

Isto je i sa custom ROM-ovima, max 15%-20% ces dobiti batt life-a.

Ako ti se ne radi nista od toga, koristi teefon normalno sa svim sta ti treba (autosync,data konekcije) i uz ukljucen Power Saver puni tel svaku noc. To je to.

Ne opterecuj se previse :D

Auto bright. ti takodje nece pomoci mnogo.

Ja nisam odradio update, da ne bih posle morao downgrade zbog root-ovanja, ali pošto mi se ne ostaje bez garancije, mogao bih ipak uraditi. Nego ako bih mu stavio da bude stalno konektovan na net preko mobilne mreže (osim kad je preko wi-fi) to bi mu mnogo crpelo bateriju zar ne?

Meni 3g na desire zdere bateriju. Sto se garancije tice,uvek mozes da vratis na fabricki ROM.

Sad ako pitam KAKO krenuće pljuvačina, ali eto, rizikovaću: KAKO??? :) Ok, čak nekako i da nađem taj stock rom, kako da ga "odrootujem" (e ovaj izraz sam prvi upotrebio, tako da polažem autorska prava na njega :D )...

Imas na xda u potforumu Desire HD/ROM development ili tako nesto kakp uraditi root i kako "odrutovati" :)

Dobro i jasno sve napisano i objasnjeno.

Ja sam pisao neko uputstvo u ovoj temi i u linkovima koje sam naveo imas i proceduru vracanja na staro ko ti je muka da trazis po xda.

Znam ja za xda, ali nema šanse da se tamo snađem. Tj. našao sam uputstvo kako root-ovati, itd itd, ali ceo forum mi je dosta haotičan, pojavi se nova strana na svakih sat vremena (ne tema nego strana, ko će ih ispratiti) a i nisam našao uputstvo kako vratiti na staro stanje.
@Uros Novakovic - Pročitao sam ja sve prethodne strane ovog foruma (ne mogu reći da sam baš sve zapamtio...) i tvoj post mi je privukao pažnju, pročitao sam ga, ali nema ništa o "odrootavanju"...
I jedno totalno offtopic pitanjce (unapred se izvinjavam zbog toga), kad prebacim na našu tastaturu (lat) gde mi pobegne manki (at, et, @)?

Ako hoces da "odrootujes" i to je veoma lako.
Skines ruu odavde http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=824357
Pokrenes ga, i idi do dela gde zakacis 'I understand the caution indicated above...'
Kliknes next i tu se zaustavis.
Start/run %appdata%, enter, tu udjes u folder local/temp i search rom.zip
rename u PD98IMG.zip i prebacis na root sd-a.
Ugasis phone i pri paljenju drzis volume down i power dugme.
Pita te da li zelis da flashujes, izaberes yes i to je to.

Poslednja izmena:
Odlično DaPimp (aka Techno Viking), hvala puno. E sad još jedno pitanje: Mogu li ja samo prekopirati ovu telenorovu pozadinu i melodije (pošto koliko sam provalio to je jedino Telenorovo na ovom fonu) na karticu ili komp sve jedno, pa ako bude potrebe za vraćanjem stock rom-a da vratim i to pa da bude "oreginal"... :)

Da prekopiras pozadinu, instaliraj program koji se zove "Wallpaper set and save" kada ga pokrenes idi na save wallpaper i to je to.
A telenor melodiju ... ako se ne nalazi vec na sd card /notifications/ringtone ili slicnom folderu .... onda moras da rootujes i da odes u /system/media/audio i tu ti se nalaze default ringtones i notifications.

Drugari, telefon rootovan... :D
Sad ću polako da pregledam romove i slično, mada ču verovatno uzeti proverenu kombinaciju koju Techno Viking koristi. :D Sad sam happy k'o ker u liftu... :D

LoL @techno viking :)
Najbolje instaliraj kombinaciju koju mnogi ovde koriste. A to je Android Revolution + ne znam ni ja koji radio i kernel.
Ova moja kombinacija brze trosi bateriju i manje je optimizovana nego ti sense romovi ... ali ja jednostavno ne volim sense romove pa mi se ne da da to instaliram :)

Ako hoces Revolution ROM, poslednji koji nema nikakvih bugova je 2.15 + 2.16 patch. Ja ne bih stavljao ove 3.0 .... na xda se svaki minut pojavi neki problem.

Aj ja cu da vam budem ogledno jagnje (ne zrtveno :) )
Trenutno sam na 3.2 ARHD sa 12.41 radio.
Mislim da cu na njemu da ostanem dok ne izadje neki stabilni Ginger.
Pitajte sta vas zanima, koliko vidim, nema ni jedan bug koji je mucio prethodne 3.x ARHD romove
I da... Ukoliko vam se ne svidja Sense, ovaj rom moze i bez Senseta da se podigne.

A zna li neko šta se dešava kad se na root-ovan fon prihvati zvanični update? I da li je to uopšte moguće. Čini mi se da sam negde pročitao da ne sme da se prihvata, ali zašto...

Nikako. Napravices sebi problem. Razmisli, stavis update za jedan rom na telefon koji ima neki totalno drugi...

A ne, izvinjavam se, nisam postavio kompletno pitanje: dakle, telefon je samo root-ovan, na njemu je i dalje stock rom (nisam se još odlučio ni za jedan drugi)...

Aj ja cu da vam budem ogledno jagnje (ne zrtveno :) )
Trenutno sam na 3.2 ARHD sa 12.41 radio.
Mislim da cu na njemu da ostanem dok ne izadje neki stabilni Ginger.
Pitajte sta vas zanima, koliko vidim, nema ni jedan bug koji je mucio prethodne 3.x ARHD romove
I da... Ukoliko vam se ne svidja Sense, ovaj rom moze i bez Senseta da se podigne.

1. Da li ima laga?
2. Kakav je uticaj na batt?

Lag je konacno uklonjen (100% cpu utilization bug).
Otkako sam presao na ARHD bez problema racunam na bateriju od po 2 dana.
Napomena: Uvek mi je ukljucen mobile data, wifi palim/gasim po potrebi, a nikako da sednem da ispodesavam sync, tako da on stoji na manuelni.
Dalje? :)

Prosli put mi niko nije odgovorio na post, nadam se da oce neko :)
Zanima me koji je trenutno najbolji custom ROM po vama i zasto.
I da li mora da se radi svaki put format telefona ako hocu da predjem na noviju verziju custom ROM-a?

Poslednja izmena:
Pa, nema najboljeg. Opet se sve svodi na ono sta se tebi najvise svidja. Na XDA mozes videti koji su najpopularniji, pogledaj koje su razlike, pa izaberi prema potrebi.
Uz svaku novu verziju custom roma pise da li treba da se radi full wipe ili ne.
P.S. Ja UVEK radim full wipe uz svaki flash novoh roma. Ali nije neophodno.

Nazad
Vrh Dno