Šta je novo?

Assassin's Creed: Brotherhood

vidim da se ovdje postavlja to pitanje.Da ne bude dileme igrao sam na xbox360 i igram sada na pc,mnogo je lakse preko gamepada.

Radi igra bez ikakvih lagovanja i ostalog, malko je zahtevnija od drugog dela

Da, kao sto sam napomenuo, fps i strategije su bolje na misu. Niko to ne osporava, ali postoji tako mnogo third person igara ovog tipa koje su mnogo bolje na gamepadu. Meni je problem sto bacas hejt na gamepad u ovoj temi. U temama o fps igrama bi bilo u redu, ali ovde je stvarno suvisno.
Ja mislim da svako ko uziva u igrama treba da ima i gamepad ako nije iskljucivo fps ili rts fan. Onda mozes da biras u zavisnosti od igre. Evo sad cekam Crysis 2 i igracu ga na misu iako mogu da ga skinem vec sada za konzolu. Sa druge srane AC i PoP serijale sam igrao na gamepadu i ne vidim drugi nacin za te igre. PC i jeste toliko rasprostranjen zato sto ima sirok spektar upotrebe. Apsolutno ne shvatam zasto bi se neko iz principa ogranicavao na losiji izbor.

Poenta koju pokusavam da ti prenesem (ako je ikako moguce) je ta da ne treba ja da "mecem" dzojstik", vec da oni prilagode komande pc periferijama i da bude jednako ugodno igrati i na pc-u bez dzojstika. O tome ja ovde drvim. A to nije slucaj skoro nikada, cak ni kada je rec o fps-u (cist primer je black ops) pomeranje misa se razlikuje mnogo nego kod nekog cistokrvnog pc fps-a.

Ja mislim da svako ko uziva u igrama treba da ima i gamepad ako nije iskljucivo fps ili rts fan. Onda mozes da biras u zavisnosti od igre. Evo sad cekam Crysis 2 i igracu ga na misu iako mogu da ga skinem vec sada za konzolu. Sa druge srane AC i PoP serijale sam igrao na gamepadu i ne vidim drugi nacin za te igre. PC i jeste toliko rasprostranjen zato sto ima sirok spektar upotrebe. Apsolutno ne shvatam zasto bi se neko iz principa ogranicavao na losiji izbor.

Imam gamepad i to prva liga, međutim skuplja mi prašinu u fijoci... Ne vidim u ovom slučaju zbog čega misliš da je gamepad bolje rešenje od tastature i miša za igre iz trećeg lica. Ne kažem da ovde to nema smisla, jer je dovoljno da nagaziš sprint i on sam maltene skakuće i vata pravce, ali recimo da igra nema toga, pa stvarno ne znam s kojim gamepadom bi hvatao pravce bolje od miša u kombinaciji sa tastaturom... Dakle, što se mene tiče cela stvar je više nego subjektivna, pa ko voli i kako voli nek izvoli, ali neka ne soli pamet drugima da je ovo ili ono bolje... jer nije!

Poenta koju pokusavam da ti prenesem (ako je ikako moguce) je ta da ne treba ja da "mecem" dzojstik", vec da oni prilagode komande pc periferijama i da bude jednako ugodno igrati i na pc-u bez dzojstika. O tome ja ovde drvim. A to nije slucaj skoro nikada, cak ni kada je rec o fps-u (cist primer je black ops) pomeranje misa se razlikuje mnogo nego kod nekog cistokrvnog pc fps-a.

Igre se i igraju preko dzojstika. Oduvek bilo. Ne razumem kako moze da ti bude ugodno na tastaturi kad igra ima gomilu komandi koje moraju brzo da se pritiskaju. Normalno da je dzojstik bolji za to. PC nije ni zamisljen kao igracka plaforma. Zato nije ni imao dzojstik od pocetka. Proslavile su ga strategije i FPS-ovi, koji su se igrali na misu i tastaturi, dok su za to vreme vladale konzole sa svim ostalim igrama. To je bilo u doba PS2 konzole. Kasnije sa pojavom x360, pocelo je sa mesanjem igara pa su se mnoge konzolne igre pojavile i za PC. Tako da je sad daleko lakse ubaciti dzostik i uzivancija. A i mnoge igre je lakse igrati sa dzojstikom. Dead space 1 i 2 na primer.

Dobro sad da ne preterujemo, ni u jednoj jedinoj igri pecurka nece biti brza i preciznija od misa. Kombinacija tastature i misa je ubedljivo najpreciznija i najbrza kombinacija, a gamepadovi mogu uglavnom da posluze za druge igre, tipa fajtacina i voznje. Mislim, kao sto rekose, svako igra onako kako njemu odgovara ali zna se sta je brze i preciznije, tu nema dileme.
BTw, presao oba DS-a bez gamepada, naravno zbog preciznosti misa.

Poslednja izmena:
ma koje konzole,treba u konami ubaciti 20 terorista da im sede tamo i teraju ih da prave resident evilove i izbacuju ih prvo za pc :D

Neko je pitao za original, uzima li neko ili jok?

ma koje konzole,treba u konami ubaciti 20 terorista da im sede tamo i teraju ih da prave resident evilove i izbacuju ih prvo za pc :D

Da, ali ne na nacin na koji su uradili 5-icu, jer ono nema veze sa residentom. Akciona lozana za klince koji vole da im ispred nosa , preko celog ekrana bude nadignuta superuglacana prangija (ovo super zvuci).

U yeah, ovo direktni nastavak AC 2. Za sada odigrao samo uvodno trckaranje i malo se verao po Monteriggioni zidinama, i izvrsio one 3 male misije.
Mada cini mi se da je grafika nekako losija od Dvojke, kao da su texture isprane suvise.

I meni nekako deluju isprane teksture,trava i drvece. Mada mislim da je isto tako i u dvojci odradjeno. Jedino primetno poboljashanje su senke.
Al' nebitna je meni grafika,bitan je gameplay,i ovaj deo mi je dosta losiji,manje misija,samo 9 sekvenci ako se ne varam,s' tim sto svaka moze da se predje za pola sata...

Texture deluju filtritanije u ovom delu kao i senke. Najvise se vidi na licima koja su u drugom delu bila bas isprana, a odsrafljen je postprocessing da to sakrije...

Jao sto je kratka igra,bas sam se smorio :( poceo burazer daje igra prekjuce,onako po malo, i kaze mi sinoc: ,,e, vidi ovo, kraj igre!" Tuga...

kakav je combat sistem, macevanje...to je bio najlosiji deo u prvom delu?

Kad dobijam shop questove i jel mogu uopste da se igraju? I da li investiranje u shopove utice samo na priliv novca ili donosi i nova oruzja itd..?

Samo priliv novca,koji kasnije dizes u banci. A oruzja dobijas nakoh predjenih sekvecni,takodje poseti Leonarda :D

A gde je Leonardo? Prešao sam igru ali bi hteo da uzmem one džidžabidže od njega :D, nisam imao keš kada sam se prvi put našao sa njim.

Pa ovaj nastavak je bio primarno napravljen zbog multija , jer tamo lesi jos kinte... pricu su stavili eto cisto da ubace i neke nove stvari, ti pomoc bratstva, one "liftove" itd.

MP je zesce intrigantan i osvezavajuci, a cenim da ce biti jos mocniji kako se napreduje sa levelovanjem & otkljucavanjem dodatnih osobina, perkova, itd. Netcode je prilicno dobar s obzirom da se tek juce startovalo, u 10-ak partija imao sam samo jedan ispad iz igre. Sve funkcionise prilicno glatko, jedino se malo mucim sa stun-om, verovatno mora da se bas precizno tempira trenutak...

nije potrebno tempirati trenutak nego osamutiti napadaca. koliko puta sam se iznervirao sto sam prepoznao napadaca par sekundi pre napada ali sam bio potpuno nemocan.

Brotherhood radi glatko na Radeonu 3850 512MB, sve na max, sem senki
koje su podesene na 4/5(razlika je 20fps, a u kvalitetu skoro nikakva).
Znaci 1680x1050 40-60fps, sa 4xAA 30-45.
Igra je(po meni) lepsa od grugog dela, texture su vise rezolucije i na mapama i
karakterima...sve je ustvari doradjeno i podignuto za jedan nivo vise.

Jedino sto vidim da se neki ljudi zale da je igra kratka, sto je velika zalost :(
Stvarno bi hteo da vise vremena provedem uz ovu igru..

Koliko sam ja cuo SP traje oko 15h, sto je za danasnje standarde dosta dobro.

U sustini ubisoft ima dobru politiku. Skrate glavnu pricu da bi ostavili nesto za sledeci deo :)

Jel MP moze da se igra na narodnoj verziji?
Kakva je tezina na SPu u odnosu na 1. i 2. deo? Posto je 2. deo bi prelak (mnoooooooogo laksi od prvog).

Nešto je teže nego drugi deo. I to mahom jer postoje misije gde moraš preći od tačne A do tačke B, a da te stražari ne primete.

Pređo' igru i nisam nešto oduševljen. Svakako je lošija od drugog dela, možda zato što mi je bila nekako kratka (istina, nisam radio side-questove, nekako me ne interesuju). Ujedno, ni kraj mi se nije svideo, a kad bi' poredio ovaj deo sa ostalim, bilo bi to ovako: 1. AC2 (potaman sve); 2. AC:B'hood (kratko); 3. AC1 (monotono, ali interesantno).

Nazad
Vrh Dno