Šta je novo?

PES 2011

Razocarao sam se u pes. Prepun je nelogicnosti. Zakomlikovali su igranje samo tako.
Imam osecaj da moram da budem pilot da navodim loptu kako bi uopste pogodio gol a da ga postignem ee to je vec naucna fantastika, o izvodjenju penala da i ne govorim. Odbranbeni igrac sa 190cm brzi od Mesija pa gde to ima (samo na pesu) Ovaj pes definitivno brisem, pa cekamo sledeci do tada fifa 11.

Ma da mnogo je bilo bolje ono šutnem kako god lopta ide u gol:trust:

I po 1000 put u ovoj temi Ljudi ne mogu da shvate da Mesi nije supermen. I Playboy je 1000 puta ponovio da Mesi nije brz na pravcu (mislim brz je ali nije metak) Mesi ima fenomenalnu kontrolu lopte i jakooo brzo menja pravac. U tome je fora Mesijeve prividne brzine.

do tada fifa 11.

Ma da Fifa je mnogo realnija, Crouch dribla kao da je C.Ronaldo, a ja ga u stvarnosti nisam video da normalno primi loptu, a kamoli uradi nešto :D

:wave:

Poslednja izmena:
Ma da mnogo je bilo bolje ono šutnem kako god lopta ide u gol:trust:

I po 1000 put u ovoj temi Ljudi ne mogu da shvate da Mesi nije supermen. I Playboy je 1000 puta ponovio da Mesi nije brz na pravcu (mislim brz je ali nije metak) Mesi ima fenomenalnu kontrolu lopte i jakooo brzo menja pravac. U tome je fora Mesijeve prividne brzine.

Ma da Fifa je mnogo realnija, Crouch dribla kao da je C.Ronaldo, a ja ga u stvarnosti nisam video da normalno primi loptu, a kamoli uradi nešto :D

:wave:

1. Ljudi uzimaju za primer Mesija, sto je i pogresan primer. Mnogo bolji primer je C.Ronaldo, sa svojom visinom od 186cm i tezinom od 84kg i na to dodati neverovatnom brzinom predstavlja izuzetan problem za zaustaviti... Uglavnom u koliko pobegne odbranbenom igracu, pobegao je, dok u novom pes-u nije bas tako. Vrlo cesto izbacim odbranu thru-ball-om.. on ima prednost, a pocinje npr. da me sustize najsporiji Samuel, izgurava i oduzima loptu. Sto je vrlo retko moguce.

2. Peter Crouch ima za svoju visinu od 201cm izuzenu agilnost, a to sto ga ti nisi video u zivotu da normalnu loptu primi ne znaci da to i ne radi, vec verovatno znaci samo da ne pratis tim za koji igra, a samim tim i njega. Crouch inace ima neverovatnu tehniku. ;)

1. Ljudi uzimaju za primer Mesija, sto je i pogresan primer. Mnogo bolji primer je C.Ronaldo, sa svojom visinom od 186cm i tezinom od 84kg i na to dodati neverovatnom brzinom predstavlja izuzetan problem za zaustaviti... Uglavnom u koliko pobegne odbranbenom igracu, pobegao je, dok u novom pes-u nije bas tako. Vrlo cesto izbacim odbranu thru-ball-om.. on ima prednost, a pocinje npr. da me sustize najsporiji Samuel, izgurava i oduzima loptu. Sto je vrlo retko moguce.

To je opet ponavljam ključna stvar jačina dodavanja lopte, ako je lopta i malo sporija nego što bi trebala da bude Ronaldo mora da je sačeka i tu gubi prednost.
Ne pričam ja ovo napamet, to je zaključak koji sam izveo posle gomile odigranih partija, što protiv živog protivnika što protiv IA-a.

Siguran sam da ti se to ne dešava stalno?! E pa, upravo u onim situacijama kada ti se ne desi znači da si idealno dodao loptu. Ja često igram sa Arsenalom, pa kada lepo dodam loptu Chamack pobegne bez problema, a kada je loše dodam ni Chlichi ne može ništa da uradi :S:

2. Peter Crouch ima za svoju visinu od 201cm izuzenu agilnost, a to sto ga ti nisi video u zivotu da normalnu loptu primi ne znaci da to i ne radi, vec verovatno znaci samo da ne pratis tim za koji igra, a samim tim i njega. Crouch inace ima neverovatnu tehniku. ;)

Naprotiv redovno pratim fudbal, a posebno Premier Ligu (i pored omiljenog mi Arsenala, najviše gotivim upravo Liverpool i Tottenham, a Pitera se sećam još dok je igrao u Aston Villi :D). Crouch jeste agilan za svoju visinu (moj komentar iznad je bio hiperbola) ali nije C. Ronaldo, dok igram Fifu bukvalno imam osećaj da jeste.

Je l' postoji neki sajt (ili forum) gde ljudi diskutuju o taktikama i strategijama? Tražio sam, ali bezuspešno.
Baš me zanima kako ljudi koriste strategije, a pogotovo offside trap. Nikako to da uvežbam onako 100%, da uvek pogodim tajming.:)

Dodji na PSD, ovo je forum vezan za pes, jeste da je najvecim delom vezan za ocene, ali ima i drugih tema i podforuma.. A imas i nas sajt/forum Pes srbija

Poslednja izmena:
Jel moze neko da mi okaci ili da link za settings.exe fajl, onaj tweakovan koji omugacava sve rezolucije? Od kada sam stavio 10.12 catalyst drajvere nemam vise sve rezolucije da izaberem.

Jako sam razočaran AI-jem golmana i odbrane ove godine, jednostavno je neverovatno kakve propuste prave. Ne znam ni sam koliko puta mi se desilo da golman sam ubaci laganu loptu u gol ili da to defanzivci urade umesto njega.

Ne sećam se da je ijedan PES koji sam igrao do sada bio toliko loš po tom pitanju.

Da li je neko igrao na Win7 i WinXPSP3 ( offline i online ) i da li je primetio neku razliku u odzivu igraca na komande ?

Evo programcic koji menja oblik mreze, mozete da birate izmedju 4 oblika :eyebrows:
NET SHAPE TOOLS
Download

Prilozi

• Mreza.jpg
    Mreza.jpg
    101.3 KB · Pregleda: 99
Jako sam razočaran AI-jem golmana i odbrane ove godine, jednostavno je neverovatno kakve propuste prave. Ne znam ni sam koliko puta mi se desilo da golman sam ubaci laganu loptu u gol ili da to defanzivci urade umesto njega.

Ne sećam se da je ijedan PES koji sam igrao do sada bio toliko loš po tom pitanju.

Mora da se salis :D Zadnja 3-4 dela kao da se takmice koji ce da ima goreg golmana i AI rutinu igraca.

Ja imam 1.03 verziju i ne puca mi, mislim da je to problem. Bas sam juce odigrao nekih 15 tekmi u MLO i nijednom mi nije puklo.
Na evo-web gde sam i nasao ovo mislim da je pisalo da radi samo sa 1.03 verzijom.

Ove godine Master Liga Online je izvukla stvar, da nema tog moda DVD bi davno zagubio negde jer nema vise ni jednog razloga zbog kojeg bi igrao ovako sakatu igru.

Btw evo ga moj tim za sad u MLO, trenutno vredi oko 30m.

Prilozi

• pes20112011013111492293.jpg
    pes20112011013111492293.jpg
    103.9 KB · Pregleda: 114
Mislim da bih mogao da nadjem jedno 1000 mana ovoj verziji igre. Prešao sam više manje sa pes6 na ovu, ne računajući we na ps2.
Stvarno mi nije jasno zašto namerno sakate dobar koncept oko koga se uvija ova igra više od 10 godina. Na psx je odbrana bila mnogo realnija nego zadnje 3-4 godine.
Važno da su napimplovali igru animacijama za sve i svašta, koje naravno ne mogu da se isključe.
Pogotovo su mi smešni likovi ovde na forumu koji pokušavaju da povežu propuste u igri sa pravim fudbalom i da ih na taj način odbrane. Što se mene tiče PES serijal napreduje, regresno.

A da, master liga je zakomplikovana transferima da čovek stekne utisak da igra menadžera. Verovatno ćemo za neku godinu morati da gradimo stadion i vodimo računa o emotivnom stanju pomoćnog trenera pre nego upalimo utakmicu da pikamo.

Ja sam presao sa PES-a na Fifu 11 (PC). Jednostavno naterao me Konami. AI uzasan, golman jos gori, pa bas se vidi da ga Japanci prave. Ove godine Fifa je pocepala PES. A toliko sam toga ocekivao od ove verzije PES-a, najavljivali su ga kao da izlazi savrsenstvo kad ono...UZAS!

Verovatno se necu vise ni vracati na PES dok god ne naprave to savrsenstvo koje su najavljivali. Sad kazu za 2013. izaci ce 3D za PC i PS3 i opet njihove cuvene najave ali sad im bas nista ne verujem.

Ostajem uz Fifu do daljneg!

Ja sam presao sa PES-a na Fifu 11 (PC). Jednostavno naterao me Konami. AI uzasan, golman jos gori, pa bas se vidi da ga Japanci prave. Ove godine Fifa je pocepala PES. A toliko sam toga ocekivao od ove verzije PES-a, najavljivali su ga kao da izlazi savrsenstvo kad ono...UZAS!

Verovatno se necu vise ni vracati na PES dok god ne naprave to savrsenstvo koje su najavljivali. Sad kazu za 2013. izaci ce 3D za PC i PS3 i opet njihove cuvene najave ali sad im bas nista ne verujem.

Ostajem uz Fifu do daljneg!

I ja sam se tako osecao, psovao sam im majku sadisticku nenormalnu itd itd. Skinuo da vidim kakva je fifa, probao je i stvarno je dobra. Pomislio sam "nap***m vas Konami, odo ja", ali posle 2 dana mi je ruka jednostavno posla ka PES disku (u uzaludnoj nadi da online nije vise totalni krs kupio sam ga u "zvanicnoj" radnji). Sustina stvari je da i pored svih gluposti koje prave u PES-u, a ove koje si naveo su samo delic, jednostavno mi Fifa nema taj "umf" efekat dok igram. Ne znam sta mi konkretno smeta posto je sto se tice same tekme sve extra, ali jednostavno mi je PES i dalje bolji. Inace ovo je prva Fifa koju sam uopste i probao posle Fifa 2001.

Ima li neko option file za 1.03, sa otključanim classic klubovima i igračima možda?

Ljudi,kako da igram master ligu sa mojim timom...svi timovi imaju nesto zakljucano a nijednom ne mogu da menjam dresove?Gde je custom team,a da je i ime i stadion i grb i dresovi otkljucano za edit,ranije je bilo?

Instalirao sam JSL patch 2.0 i uvek baca na desktop sa don't send greskom, u cemu je fora?

idi na www.pes-serbia.com, to je sajt na kom je patch napravljen, tamo ce ti sigurno neko pomoci.

Hvala. Citao sam nesto da je problem bio sa Mladim Radnikom kad se pocne master liga pa izbacuje, pa su izbacili neki FIX koji sam skinuo ali opet je isto.... Interesantno da mi i na laptopu izbacuje sa istom greskom tako da je do patcha nesto ali ne mogu da skontam sta.

[YOUTUBE]yTyvb4QyESI[/YOUTUBE]

Da nije smesno bilo bi tuzno. I za ovo neko uzima velike pare ? :smash::smash::smash:

Zna li neko kako engleski da ubacim u pes, sve mi je na spanskom ili italijanskom, samo ta dva mogu da biram. I komentator takodje :/

Idi na pes-serbia.com, skini engleski jezik i komentar koji ti treba i ubaci u img folder, posle toga udjes u igricu,udjes u opcije i izaberes engleski :)

Uspeo sam jednom da za 20 minuta utakmice (nenamerno) povredim čak 3 protivnička igrača :) Kolizije su očajne ove godine, pretpostavljam da je to osnovni razlog zbog čega se svira malo faulova i zašto je sudijski kriterijum toliko neujednačen. Ne pomaže ni što komp savršeno zna kako da te skrlja s leđa a da prođe i bez faula.

Nazad
Vrh Dno