Šta je novo?

PES 2011

Video je odličan, mene je uvek nerviralo to što igrači u odbrani ponekad potpuno ignorišu loptu koja prolazi pored njih. Znao sam da ludim od toga.

Instalirao igrao i obrisao, ovo je strasno, gomila nelogicnosti, lopta prolazi pored stopera kao da ih nema, volkota stignu u foru kako hoce, samo se odbijaju jedni od drugih, strasno, igraju oko lopte umesto da je ustopuju, mislim da su konamijevci hteli do realizma na vestacki nacin, sitnim glupostima koje izgledaju kao random desavanja na terenu...

Srranje!!!

Poslednja izmena:
Instalirao igrao i obrisao, ovo je strasno, gomila nelogicnosti, lopta prolazi pored stopera kao da ih nema, volkota stignu u foru kako hoce, samo se odbijaju jedni od drugih, strasno, igraju oko lopte umesto da je ustopuju, mislim da su konamijevci hteli do realizma na vestacki nacin, sitnim glupostima koje izgledaju kao random desavanja na terenu...

Srranje!!!

Strucno! :d

Najvise smeta sto su vestacki napravili da je odbrana jaka, tako sto su usporili napadace kada prime loptu i stoper uvek stigne sa ledja, cak i u punom trku kod fora svaki stoper stize napadaca...

...da, stalno se desava da najsporiji stoper stigne najbrzeg igraca lagano bez ikakvih problema. Mnogo je tesko pobeci odbrani.

da..vise puta mi se desilo da mesi u punom trku primi dugu loptu iza štopera i da ga štoper stigne..
..sa svim ovim nedostacima ipak igram pes jer, ***, nema ništa bolje :)..

Pa dosta je bilo trcanja po bokovima do korner linije + centar sut pa ako napadac naleti da zabode loptu glavom, naleteo je.
Dosta vala, 10 godina ista fora.

ma naravno...ali ovo je cista duga lopta sa mesijem ispred senaesterca koji je primio loptu dva/tri metra iza stopera...i stoper ga stigne..e pa ***.. :)

Pa dosta je bilo trcanja po bokovima do korner linije + centar sut pa ako napadac naleti da zabode loptu glavom, naleteo je.
Dosta vala, 10 godina ista fora.

Potpuno se slažem.

A šta vi ljudi mislite da je Mesi, Supermen?

Nije tačno da te uvek sustigne štoper, ako je prijem lopte dobar nema potrebe da napadač usporava, a ako mora da uspori da primi loptu onda je logično da će ga svaki štoper stići. Pa nisi štoperi babe sa jednom nogom, i oni su momci u punoj snazi.

Znači sve je u tačnoj jačini dodavanja.

A vi gospodo ako ste navikli da uzmete jednu Barsu ili Real, pa da sa Mesijem/Ronaldom dobijate svaku utakmicu izvolite igrajte Fifu ili neki stariji PES. Ili jednostavno smanjite jačinu sa Top Player:wave:

Evo jedan moj gol :D

[YOUTUBE]www.youtube.com/watch?v=NMd7Dv9bBBI[/YOUTUBE]

P.S.
Kako vi vidite ovo što sam okačio? Jel ono prozorče ili gomila teksta sa linkom?
Kad paste-ujem link sa youtuba izmedju onih "[YOUTUBE][/YOUTUBE]" zagrada, on mi doda i one URL zagrade, pa ispade bezveze :(

Poslednja izmena:
Meni je iskreno i glupo ovakve postove kometarisati, samo se vracamo na stare ispricane price.

Jedne godine ljudi poput Nenad22 i highlanderfx82, se zale kako uzmes jednog igraca i napravis lom...sledece godine naprave da su i stoperi ljudi koji imaju dve noge i treniraju fudbal celog zivota a napadaci nisu supermeni, onda ni to ne valja jer nemaju drugu ideju kako da stvore sansu osim da trce po strani ili samo da cim predju pola krknu trougao i cao!
Ova prica je toliko puta ispricana i ovo sto doticni spominju nije bag nego DOBRA strana pes-a.
Lionel Mesi "NIJE BRZ IRGAC NA PRAVCU" jer mu je teziste nisko - kratke noge, ali jako brzo menja pravac i ima neverovatnu kontrolu lopte i ubrzanje, a ni stoperi nisu trutovi... al sta ja to pricam kad neki to ne rezumeju jednostavno.

Druga stvar, price o tome da lopta prolazi pored stopera su stvarno glupe, kladim se da ovde 90% ne prati fudbal , izuzev kad igra reprezentacija ili finale LS...moj savet je GLEDAJTE FUDBAL, ako ne zelite nemojte kenj*i...
Kad Xavi na pravoj utakmici posalje loptu kroz 6 igraca i uposli nekog svi kazu WOW, a kad to odradi u pes-u odma proradi sujeta i sve je drugo krivo zasto vi ne znate da igrate PES.
Ako ti ne kotrolises stopera i nisi uklizao da iseces taj pas ja ne znam sta ti ocekujes, da komp igra za tebe?!?!?!?!?!?!?!Za takve postoji igra koja se zove Football Manger ili coach mod u pes-u. Morate se razumeti bar malo u fudbal i kako se igraa odbrana, kako igrac pokriva teren, kako nije lako trcati u nazad i pratiti prazan prostor, pratiti napadaca kog markirate itd itd...

Dobijem ospice kad cujem recenicu posle primljenog gola "a sta je radio ovaj moj stoper", pa zapitaj se da li si ti mozda promenio na njega i odradio nesto s njim pa da se zalis?

Ovaj pes kao i svaki ma bagova, ali nisu bagovi sto pojedini spominju ovde, to su elemeti igre koji se moraju savladati, bagovi su drugo...o njima mogu da napisem 2 strane ali ovo nisu bagovi...

Poslednja izmena:
Kakvo kukanje, ja to nisam spominjao nikada, ima nacina da se zaustave takvi igraci. Aj na stranu predavanja o fudbalu i sl. , ovo usporavanje je namerno uradjeno da bi se vestacki ojacala odbrana zbog loseg ai-ja, a sada sto to ima milion drugih negativnih strana nema veze i sto nema veze sa realnoscu... Isto kao kada su hteli da pokriju penale koje pravi ai tako sto se ocigledan faul ne svira u kaznenon, pa nije to resenje problema. Ima dosta gluposti(sve vise :)) ali sta sada, igra se i dalje jer nema bolje.

A na ovaj komentar "a sta je radio ovaj moj stoper", moras priznati da dosta golova se primi kada ne mozes da utices ni na sta, mada volim kada cujem ovakav izgovor, odlican povod za *******ciju protivnika :)...

Evo jedan moj gol :D

[YOUTUBE]www.youtube.com/watch?v=NMd7Dv9bBBI[/YOUTUBE]

P.S.
Kako vi vidite ovo što sam okačio? Jel ono prozorče ili gomila teksta sa linkom?
Kad paste-ujem link sa youtuba izmedju onih "[YOUTUBE][/YOUTUBE]" zagrada, on mi doda i one URL zagrade, pa ispade bezveze :(

Ne stavljas ceo youtube lnk sa sve www.youtube bkbakbakba .com vec samo unicat ID videa u youtube tag tipa u tvoj sluaju NMd7Dv9bBBI[/YOUTUBE]
[YOUTUBE]NMd7Dv9bBBI[/YOUTUBE]

Meni najgori i najbolji PES u isto vreme, dobar je kad napadas jer stvarno imas veliku slobodu, a ocajan je kad igras odbranu, odbrana je katastrofalno odradjena, takodje lose implementiran novi sistem igranja odbrane, kao sto Nenad22 iznad kaze nekad jednostavno ne mozes da utices ni na sta.

Edit:
Skinite ako vec niste
[YOUTUBE]bVEYjJJmXU8[/YOUTUBE], kliknite na video, pa u opisu imate linkove.

Poslednja izmena:
Ne znam stvarno sto svi toliko kukate na tu odbranu, mi nikakve zamerke nismo nasli.
Naravno to podrazumeva da igras sa tim odbrambenim igracima kako treba, ne da cekas da magicno pokupe sami loptu :\

Zanima me na koliko drzite presing? Na maximumu, minimumu ili default?
A odbrana je *******a zesce narocito kad igras protiv jakih timova sa po 3 napadaca pa kad zvizne kontru i duple pasove lopta samo zuji oko usiju.
Ja ne znam kako nekim ljudima uspeva da te uvek stignu sa najblizim igracem i da ti najase na ledja i oduzme loptu. To mi stvarno nije jasno kako. Ja dok stignem do protivnickog igraca, on je vec poslao loptu dalje.:d

Ne znam, ja retko jurim igraca, ili klizam izmedju dvojice da pokupim pas, ili jurim sa nekim daljim igracem ispred onog kog trci da (uklizam i) pokupim loptu. A igraca juri skoro uvek neko drugi (kocka bese?) :)
I meni to poprilicno dobro radi... (dobro, svaku trecu tekmu popijem crveni, al' sta da se radi :d )

Mi 'pro' igraci osecamo te bugove i greske.. vi ostali nemate taj osecaj za filing :d

Presing, min, max ili default?
Neko?

Neko?

Po meni zavisi od protivnika, a i tvog stila igre. Ako su protivnicki napadaci jaki bolje manji presing pa se povlaciti sa odbranom i cekati. Veci presing mi ima smisla kada imas jaku sredinu i dosta kontrolises loptu. Mada ne obracam paznju previse, stavim neku sredinu uglavnom...

Neko?

Ne postoji default, zavisi od tima svaki tim ima "svoju" default strategiju gde je vec podese pressing.
Ja drzim inace na 15-16, a kad gubim povecam razne stvari pored ostalog i pressing na 20.
E sada zavisi kako i da li nekome i sta odgovara.

Meni je iskreno i glupo ovakve postove kometarisati, samo se vracamo na stare ispricane price.

Jedne godine ljudi poput Nenad22 i highlanderfx82, se zale kako uzmes jednog igraca i napravis lom...sledece godine naprave da su i stoperi ljudi koji imaju dve noge i treniraju fudbal celog zivota a napadaci nisu supermeni, onda ni to ne valja jer nemaju drugu ideju kako da stvore sansu osim da trce po strani ili samo da cim predju pola krknu trougao i cao!
Ova prica je toliko puta ispricana i ovo sto doticni spominju nije bag nego DOBRA strana pes-a.
Lionel Mesi "NIJE BRZ IRGAC NA PRAVCU" jer mu je teziste nisko - kratke noge, ali jako brzo menja pravac i ima neverovatnu kontrolu lopte i ubrzanje, a ni stoperi nisu trutovi... al sta ja to pricam kad neki to ne rezumeju jednostavno.

Druga stvar, price o tome da lopta prolazi pored stopera su stvarno glupe, kladim se da ovde 90% ne prati fudbal , izuzev kad igra reprezentacija ili finale LS...moj savet je GLEDAJTE FUDBAL, ako ne zelite nemojte kenj*i...
Kad Xavi na pravoj utakmici posalje loptu kroz 6 igraca i uposli nekog svi kazu WOW, a kad to odradi u pes-u odma proradi sujeta i sve je drugo krivo zasto vi ne znate da igrate PES.
Ako ti ne kotrolises stopera i nisi uklizao da iseces taj pas ja ne znam sta ti ocekujes, da komp igra za tebe?!?!?!?!?!?!?!Za takve postoji igra koja se zove Football Manger ili coach mod u pes-u. Morate se razumeti bar malo u fudbal i kako se igraa odbrana, kako igrac pokriva teren, kako nije lako trcati u nazad i pratiti prazan prostor, pratiti napadaca kog markirate itd itd...

Dobijem ospice kad cujem recenicu posle primljenog gola "a sta je radio ovaj moj stoper", pa zapitaj se da li si ti mozda promenio na njega i odradio nesto s njim pa da se zalis?

Ovaj pes kao i svaki ma bagova, ali nisu bagovi sto pojedini spominju ovde, to su elemeti igre koji se moraju savladati, bagovi su drugo...o njima mogu da napisem 2 strane ali ovo nisu bagovi...

to dali mi pratimo fudbal ili ne i dali smo ga igrali citav zivot ili ne ti neznas, ja napominjem neke ocigledne propuste u ai-ju igre, igram pes i we od prvog playstationa i uvek je bilo propusta, to je normalno, ali neke stvari u 2010 godini ipak nisu mogle da budu uradjene tako traljavo, nebuloze tipa igraca koji neciste loptu iz peterca iako je taster stisnut (tek posle treceg puta), do vec cuvenog stopovanja lopte u kojoj igrac prvo okruzi oko nje pa saceka malo dok ona ne uspori pa tek onda je dirne i ode u aut sa njom??? Gde si ti strucnjak video cavija (ne xavija, nemoj da se pre.....as da to radi??? a ovde mu se desi 2 puta u poluvremenu???

to dali mi pratimo fudbal ili ne i dali smo ga igrali citav zivot ili ne ti neznas, ja napominjem neke ocigledne propuste u ai-ju igre, igram pes i we od prvog playstationa i uvek je bilo propusta, to je normalno, ali neke stvari u 2010 godini ipak nisu mogle da budu uradjene tako traljavo, nebuloze tipa igraca koji neciste loptu iz peterca iako je taster stisnut (tek posle treceg puta), do vec cuvenog stopovanja lopte u kojoj igrac prvo okruzi oko nje pa saceka malo dok ona ne uspori pa tek onda je dirne i ode u aut sa njom??? Gde si ti strucnjak video cavija (ne xavija, nemoj da se pre.....as da to radi??? a ovde mu se desi 2 puta u poluvremenu???

Aman čoveče znaš li ti gramatiku??? Ubih se dok sam pročitao šta si napisao. Ajde što pišeš "dali" i "neznaš" nego sve sami zarezi. Nigde tačka, veliko slovo...Oči mi ispadoše :D

Gde si ti strucnjak video cavija (ne xavija, nemoj da se pre.....as da to radi??? a ovde mu se desi 2 puta u poluvremenu???

Ispravno je Xavi ili ako ćeš "po naški" onda je Ćavi. Ne znam zašto ga ovde ispravljaš :S:

Inače tačno je da igra ima nekoliko propusta, ali i nekoliko stvarno savršenih detalja. Ono što je činjenica je da se PES pomakao sa neke mrtve tačke na kojoj je zaglavio, što je sjajna stvar. Svaki boljitak sa sobom povlači i neke loše strane. Treba samo izvagati da li zarad tog napretka treba progutati te neke nedostatke.
Što se tiče PES-a moje mišljenje je svakako: "DA"
Mane su i suviše sitne da bih im dopustio da mi pokvare užitak u najboljem PES-u do sada. :wave:

@highlanderfx82, stvarno nemam nikakav motiv da sa tobom vodim neku polemiku. Krenuo sam da ti citam post i nije mi se dalo, da mi lepo nastavimo sa temom.

U cemu je fora sa JSL patchom. Kad ga instaliram na 'golu' verziju PES2011 ne prikazuje svim ekipama prave dreseve i imena igraca, a 1.02 patch ne mogu da instaliram nznm zasto, a ako idem na automatic download patch iz igre skine onaj najnoviji 1.03 a sa njim ne radi patch?

U cemu je fora sa JSL patchom. Kad ga instaliram na 'golu' verziju PES2011 ne prikazuje svim ekipama prave dreseve i imena igraca, a 1.02 patch ne mogu da instaliram nznm zasto, a ako idem na automatic download patch iz igre skine onaj najnoviji 1.03 a sa njim ne radi patch?

Kad god imas instaliran neki patch, nemoj vrsiti update igre, osim ako verzija tog patcha u ovom slucaju JSL nije kompatibilan sa konamijevim patch-om npr. 1.03.
Ako imas original igru mozes vrsiti update iz igre, ako nemas, onda vrsis "van" igre ..;)

Razocarao sam se u pes. Prepun je nelogicnosti. Zakomlikovali su igranje samo tako.
Imam osecaj da moram da budem pilot da navodim loptu kako bi uopste pogodio gol a da ga postignem ee to je vec naucna fantastika, o izvodjenju penala da i ne govorim. Odbranbeni igrac sa 190cm brzi od Mesija pa gde to ima (samo na pesu) Ovaj pes definitivno brisem, pa cekamo sledeci do tada fifa 11.

Koliko god da ovaj PES ima mana (a ima ih :mad:), i dalje je divovski korak napred u odnosu na proslogodisnje izdanje. Samo mozemo da se nadamo da ce iz godine u godinu biti bolji.

Ja sam se prvo razocarao u PES jer je izgledalo da ima mnoogo bagova i nelogicnosti, namerno smo pravili faulove u sesnaestercu jer tako spasavas gol posto nismo znali da izvodimo i sl.... e onda smo se malo uigrali, penali se izvode bez problema, a sto se tice nelogicnosti tipa prodje lopta pored igraca, netacno dodavanje i sl. jedino sto mogu da vam kazem - gledajte pravi fudbal i zamislite da igrate pes, mislili bi da je pun bagova i da ne moze da se igra uopste ;) i da je PES majka za to ,)

Pozz

Nazad
Vrh Dno