potreban mi je savet u vezi baze podataka o kaficu,preciznije o tabeli prodaja,kako bih mogao da izvedem to ja sam nesto uradio,ali imam problema u vezi narucivanja vise artikla za jedan sto ? ko moze da mi pomogne poslacu mu da vidi to.. 
@ WebWolf
Bas to. U tabeli Porudzbine primarni kljuc bi trebao da bude i broj stola koji kupi iz tabele Stolovi i sifra Robe koju kupi iz neke tabele gde su popisani artikli. I onda kombinacijom ta dva polja dobija jedinstveni identifikator za tu tabelu porudzbine. Nego, najbolje bi bilo, opet kazem, da mi vidimo tu aplikaciju.
pogledaj ovo sto sam uradio pa mi reci sta nije dobro ..Da prvo na papiru tako uce u skoli, a kad prodjes prvi dead line zaboravis papiriceSto se tice vise artikala za jedan sto. Imas tabelu gde su ti podaci sa artiklima, ok. Svaki artkal ima svoj id. Napravi skolski sistem. Napravi tabelu stolovi. Napravi tabelu 'porudzbine', kada neko naruci 5 artikala u porudzbine upisi ID stola i ID artikla znaci 5 redova. Dodaj tu i jedno bool polje 'isporuceno' i eventualno naplaceno, da se konobar ne zaboravi
Dalje imas kolone koje mozes da izdvojis u posebne tabele: profesija, nivo pristupa, radnik, artikli. To ti je generalno. Napravi nesto pa javi ako zapnes. Imas problem sa tim stolovima jer nisi normalizovao bazu, kao sto sam rekao gore razdvoj sve kljucne entitete i organizuj relacije.
@1110
A sad ti meni malo da pomognes . Ja sam sa bazama radio samo na faxu, i radili smo normalizaciju ali nisu nam prikazali bas koji je znacaj toga. I kada kazes normalizacija, koju normalizaciju podrazumevas jer smo ih radili 5 valjda? Znaci, malo pojasnjenje svega toga bi mi dobrodoslo .
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari