Šta je novo?

[MTS] Pljusak Telefona

Sale KG
To za 3G je takav lopovluk da to nisam video nigde. Ja i žena to plaćamo dve i kusur godine a da ga nikada nismo koristili.
Inače nama je još u januaru istekla ugovorena obaveza a do sada nije bilo nikave ponude od strane MTS-a. Ovaj SE Hazel mi delije kao OK telefon pa sam pomislio da ga uzmem. "Pametni" telefoni me ne interesuju, mada se ne bih bunio da mi jedan dobar dopadne u šake , tako da sam u potrazi za dobrim telefonom, a ako još ima i dobru kameru to je samo plus na moje zahteve.
Jeste li dobili ono pismo u kome vam nude da potpisete ugovor na 2 godine i dobijate 50% popusta za prvu godinu?

Poslednja izmena:
Jeste li dobili ono pismo u kome vam nude da potpisete ugovor na 2 godine i dobijate 50% popusta za prvu godinu?

Jesmo, tj. ja jesam ali se odnosilo na sve korisnike (kada ih podsetiš) ali smo to glatko odbili. To nije ono što nam treba, sitna je ušteda u pitanju, a nama nisu hteli da daju telefon uz tu opciju (nekima su nudili). Čini mi se da je bilo u pitanju 6 meseci, mada možda i grešim. Ne sećam se više.

Najverovatnije ćemo sačekati još koji mesec. Nisam se nadao da će MTS bilo šta da ponudi pre prodaje ali izgleda da su preterali pa ih je sramota od samih sebe. ;)

Poslednja izmena:
To za 3G je takav lopovluk da to nisam video nigde. Ja i žena to plaćamo dve i kusur godine a da ga nikada nismo koristili.
Inače nama je još u januaru istekla ugovorena obaveza a do sada nije bilo nikave ponude od strane MTS-a. Ovaj SE Hazel mi delije kao OK telefon pa sam pomislio da ga uzmem. "Pametni" telefoni me ne interesuju, mada se ne bih bunio da mi jedan dobar dopadne u šake :D, tako da sam u potrazi za dobrim telefonom, a ako još ima i dobru kameru to je samo plus na moje zahteve.

Ma i mene je sluzbenica poprilicno,naravno neprijatno iznenadila kad mi je rekla da moram da placam 100din/mjesecno za 3G.Jos mi je to rekla kad smo se vec sve dogovorili i potpisali ugovor!Mislim nije mi to nista,ali malo po malo i oni se naklepaju para...
Vjeruj mi i ja sam dugo vagao koji fon da uzmem i na kraju jedva prelomio.Bukvalno sam se u poslovnici odlucio za Hazel a ne za X8 ili Optimus.Fino bi bilo da sam uzeo smart fon ali ipak mi je nekako vise znacilo da imam kvalitetniju kameru u odnosu na funkcije smartova.A i generalno meni fon treba za pozive i poruke-jedina dodatna funkcionalnost koja mi treba je kamera i mislim da nisam pogrijesio.

To 3g ti je video razgovor i pristup odredjenim delovima mondo portala, da bi imao 3g brzinu nista dodatno ne placas.

Meni niti treba vidio poziv niti mislim da skacem po mondo portalu tako da mi uzimaju 100din/mjesecno za nista,tacnije 100din*24mjeseca=2400din do kraja ugovora.Eto to je cifra za koju ce se oni kod mene ugraditi i to samo zato sto im se moze!Jel ima takvih gluposti kod vip-a i telenora!?

Poslednja izmena:
A jeste probali da odjavite 3G pretplatu? Ja sam dobro pročitao sve papire koje sam dobio, i nigde se nije spominjao 3G.

E to je bas ta varijanta...tako mi je i rekla sluzbenica.Uz neke telefone mora i gotovo!Ma smislice sve da ti izmuzu jos malo para...a i garant kontaju - Sta je 100 dindzi!?-Nece se masa buniti!

Uz telefone koji podrzavaju UMTS/HDSPA mrezu tj 3G, placa se tih 100 din + PDV! :D

Vecina danasnjih telefona podrzava 3G mrezu...

Ja ne placam.

ako uzmete taj isti telefon preko dilera tj. "partnera" uz isti paket - NE MORATE da platite 3G pretplatu (koja valjda ide uz telefone koji imaju kameru napred - pa mogu video pozivi)

Imas link ?
Java ili android,ili,...?

Nemam link, nazalost... ali Android je u pitanju, garantovano ima bar 5-6 aplikacija tog tipa na marketu ;)

Mislim, kada za moj Wave i Bada OS ima... :p

Color Flashlight npr.

ako uzmete taj isti telefon preko dilera tj. "partnera" uz isti paket - NE MORATE da platite 3G pretplatu (koja valjda ide uz telefone koji imaju kameru napred - pa mogu video pozivi)

Meni u alpha copy-ju rekli da mora da se plati.
Zvuci mi i logicno jer oni odrade samo tehnicki deo posla, ti si ugovor o koriscenju odredjenog paketa sklopio sa telekomom a ne sa njima.

I šta piše u ugovoru za 3G uslugu?

pre dve godine uzeli zena i ja dve Nokije (N95 i 7610 Supernova) kod dilera, nijedno nije placalo 3G - kako mi rece prodavac - to ti samo video pozive...

moguce da su ih iz MT:Sa negde pritisli, pa sada znaju to da traze.

Nemam pojma zaista, moracu i sam da sacekam prvi racun sa novim paketom da bih video sta su barabe zaracunale.

@ Heinz, ne znam zaista posto sam ja dobio samo aneks ugovora a pravo da ti kazem sta je u starom pisalo zaista ne znam posto tada nisam ni uzimao telefon kod njih a i to je bilo 2005. tako da... U ovom sada aneksu se ne pominje uopste 3G.

Ja sam pre uzimanja SGS u Alpha Copy imao pretplatu za 3G (za koju sam se sam prijavio ko zna kada još), i uspešno sam je odjavio kad sam potpisao ugovor na još 2 godine zbog SGS-a. Nazvao call centar, ženska me ubeđivala kako ću morati da plaćam zbog toga što sam uzeo 3G telefon, ja joj lepo objasnio kako ugovor koji sam potpisao reguliše sve naše međusobne obaveze i da van toga ne želim ništa da im plaćam, ona podnela zahtev u sistem, sve prošlo glatko posle toga. Možda su sada nešto menjali u onim opštim uslovima, nisam ih ni čitao, jednostavno u mojim papirima koje sam potpisao i dobio od njih, nigde se ništa nije spominjalo u vezi plaćanja dodatnih usluga.

3G usluga/mreza nije samo za video pozive... Ja 3G mrezu koristim prvenstveno zbog interneta! Da koristim Edge smorio bih se zesce...
Opciju video poziva nikad nisam koristio.

3G usluga/mreza nije samo za video pozive... Ja 3G mrezu koristim prvenstveno zbog interneta! Da koristim Edge smorio bih se zesce...
Opciju video poziva nikad nisam koristio.
Ja ne placam 3g a koristim ga, pa i hsdpa.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Moze li neko ovo da potvrdi?

procitaj:
Ja sam pre uzimanja SGS u Alpha Copy imao pretplatu za 3G (za koju sam se sam prijavio ko zna kada još), i uspešno sam je odjavio kad sam potpisao ugovor na još 2 godine zbog SGS-a. Nazvao call centar, ženska me ubeđivala kako ću morati da plaćam zbog toga što sam uzeo 3G telefon, ja joj lepo objasnio kako ugovor koji sam potpisao reguliše sve naše međusobne obaveze i da van toga ne želim ništa da im plaćam, ona podnela zahtev u sistem, sve prošlo glatko posle toga. Možda su sada nešto menjali u onim opštim uslovima, nisam ih ni čitao, jednostavno u mojim papirima koje sam potpisao i dobio od njih, nigde se ništa nije spominjalo u vezi plaćanja dodatnih usluga.

Isto i ja kod Handy-ja u oktobru uzeo telefon uz ugovor na dve godine bez 3g pretplate. Jedino ne rade video pozivi.

.. koji su bas zastupljeni kod nas :d

Kakvi bre video pozivi, ljudi ni mms ni net ne koriste kod nas koliko bi trebalo.
Ja sam 2 god prakticno bezveze placao tih 100din za 3g a imao sam k810, ok-uzeo sam zbog monda i citanja vesti ali teska glupost. Kao i ceo mts.

Pa šta će mi mms pored email-a? Nisam mms poslao ne pamtim od kad.

Ćuti, dobro je dok se slabo koristi, čim se omasovi biće raspad :)

Moze li neko ovo da potvrdi?

Potvrdjujem i ja. Dileri, po dogovoru i ugovoru, moraju ovo da odrade, ali zaposleni kod dilera ne mare mnogo za ovu "sitnicu" i jednostavno ih mrzi da se *****avaju sa aplikacijom (koja kod dilera, ionako ocajno radi) i jednostavno "ne odrade" u istoj ovaj deo za 3G, pa takodje i ne naznacavaju kupcima da "3G mora" da se aktivira. Kada bi neko iz MTS-a, obratio paznju na ovo, tj. malo vise vodio racuna o dilerskoj prodaji...dileri bi imali ozbiljan problem, a takodje i zaposleni prodavci kod dilera. Pricam ovo iz prve ruke, jer sam radio kod jednog od dilera nepune cetri godine i znam kako se radi i kako se ophodi/ophode prema ovoj vrsti obaveza :)

Interesantno iskustvo, odem u Handy, hteo da uzmem HTC Gratia uz MixNet L paket, ali se to izjalovi, jer bih morao da cekam izmedju mesec dana i beskonacno da taj telefon stigne... Pogledam sta jos imaju i kao SE Xperia X8 za 9200din uz moj paket...

Odem do poslovnice mts-a, koja je uzgred 25 metara pored (u Decanskoj ulici), pitam koliko je Xperia X8 uz Mixnet L, oni kazu 1 dinar :S:

wtf? gde je tu logika, ne znam, ali ja sam otisao kuci prilicno zbunjen...

pa kod dilera uvek gledaj telefone koje MT:S nema u ponudi. verovatno gledaju dileri kako da zarade... po principu APP

Nazad
Vrh Dno