Šta je novo?

NVIDIA GeForce GTX 550 Ti to launch on March 15

@Dusan K, taj prvi citat doticnog je zreo za jedan lep potpis al sta ces nemoj zameriti...

Ova karta je neisplativa preko 110e.

Preko 100e iz mog ugla. :)
A jos ako uzmemo u obzir polovne 460gtx 1gb i cene jos nekih novih kartica onda je cena i smesna naspram rezultata koje daje.

A po svim ostalim testovima? Nemoj na tu stranu, zavrsices ponovo u necijem potpisu ;)

Sta sam ja rekao sto vec neko nije uradio?Jesi pogledao test sa bit-techa?
Da li razlikujes kad se neko ogradi i napise po ovom testu ?
Preterujes sa nastupom!
Ono sto je zanimljivo jeste da u re 16x10 daje bolje rezultate dok u 19x12 koriscenjem filtera je blizu GTX460 i to zavisno od igre.
Kao takvu je uopste ne cini losom kartom obziirom da i nisu gadjali segment u kom je GTX460.
Jedini problem je cena!

poredjenje.png

550dirt2.png

Znam to, poenta je na onome "malo" sto si napisao... uopste nije malo, razlike su ogromne za ovu klasu.

U cemu je problem?Nisam dovoljno tezak izraz odabrao?30-40w u odnosu na konkurenciju je cini nepovoljnom kupovinom ako cena legne nize?
Jel to presudno?

U retailu jos i mozda, kod OEMova jako tesko. A i u retailu ima mnogo kartica koje predstavljaju bolji izbor od ove.
Da li mislis da je ova kartica skuplja za proizvodnju od GTX460?

Poslednja izmena:
Sta sam ja rekao sto vec neko nije uradio?Jesi pogledao test sa bit-techa?
Da li razlikujes kad se neko ogradi i napise po ovom testu ?

Pogledao sam, i zakljucio da vise verujem rezultatima svih ostalih koji su prilicno konzistentni. Ne znam zasto ga izdvajas kao nekakav dokaz.

Jedini problem je cena!

Kako za sta... za nesto je cena, za nesto potrosnja, za nesto odnosi svega toga.

U cemu je problem?Nisam dovoljno tezak izraz odabrao?30-40w u odnosu na konkurenciju je cini nepovoljnom kupovinom ako cena legne nize?
Jel to presudno?

Jeste cak i nekim krajnjim korisnicima, a OEM-ovima je veoma vazno ;)

Da li mislis da je ova kartica skuplja za proizvodnju od GTX460?

Ne, ali sto i nije previse tesko imajuci u vidu da je GF104 50% veci i ima siru memorijsku magistralu. Sa pozicije NV ovo je veoma dobro, problem im je konkurencija (i Juniper i Barts).

Pogledao sam, i zakljucio da vise verujem rezultatima svih ostalih koji su prilicno konzistentni. Ne znam zasto ga izdvajas kao nekakav dokaz.

Pa kome Dule da verujem?Onda po toj logici se vise nikom i ne moze verovati i svaki test review je nekome naklonjen?!
Ako test review nije argument objektivnosti kakav je neki proizvod onda ne treba ni kaciti ni jedan test sa neta vec praviti samo user review-e a to opet prelazi u paranoju!

Kako za sta... za nesto je cena, za nesto potrosnja, za nesto odnosi svega toga.
Jeste cak i nekim krajnjim korisnicima, a OEM-ovima je veoma vazno ;)

Po tome ispade da vecina usera ima napajanja do 350w i da im je presudno koliko ce karta da trosi uprkos njenim performansama i ceni..
Ja sam to tako razumeo.

Ne, ali sto i nije previse tesko imajuci u vidu da je GF104 50% veci i ima siru memorijsku magistralu. Sa pozicije NV ovo je veoma dobro, problem im je konkurencija (i Juniper i Barts).

Kako ce se plasirati te nove kartice to cemo jos videti .U odnosu na perf/cenu i konkurenciju GTX550 ce i biti negde izmedju pozicioniran.

Poslednja izmena:
Pa verovatno ne nekome ko se poprilicno razlikuje od svih ostalih ;)

Koliko se secam bit-tech je bio cenjen sajt bas upravo po toj objektivnosti.
Mozda gresim ili se nesto promenilo ,nisam pratio..

Koje nove kartice? Juniper i Barts su tu 18, odnosno 6 meseci.

Mislio sam na derivate koji ce da zamene 5750/5770 u seriji 6 i po kojoj ceni..
Inace 5770 je oko 110 eur ...
Ne znam zasto se ova karta poredi sa Bartsom?Uopste nisu u toj klasi.
Jedino sto je cini nepovoljnom u odnosu na Barts jeste cena za koju smatram da nece ostati ovakva jos zadugo.

Poslednja izmena:
Po tome ispade da vecina usera ima napajanja do 350w i da im je presudno koliko ce karta da trosi uprkos njenim performansama i ceni..
Ja sam to tako razumeo.

Kako ce se plasirati te nove kartice to cemo jos videti .U odnosu na perf/cenu i konkurenciju GTX550 ce i biti negde izmedju pozicioniran.

Ja napr. imam takvo napajanje i ne pada mi napamet da ga menjam zbog GRAFULjE, ma kakve joj performanse bile.
Iskreno, očekivao sam više, a ako i kad padne cena, kupiću neku 4770>5770>6xx0 karticu koja će manje trošiti i biti tu negde po performansama.

Beast, nekome je veoma bitna i mala potrošnja i tišina.

Kavak promasaj od produkta.

Ne znam zasto se ova karta poredi sa Bartsom?Uopste nisu u toj klasi.
Jedino sto je cini nepovoljnom u odnosu na Barts jeste cena za koju smatram da nece ostati ovakva jos zadugo.

Zasto ih ne bi poredili? GF106/GF116 je 238mm2, Barts 255mm2 (razlika ~7%), karta trosi vise i pored toga sto ima manje memorijskih cipova, prilicno je sporija, a razlika u ceni je trenutno 10e u EU (najjeftinije karte 550 Ti odnosno 6850, 125 vs 135e). Realno, to je ista klasa u ovom trenutku.

Kada NV promeni cenu, videcemo sta ce biti i da li ce se AMD prilagodjavati, ali karta ne zaluzuje da bude GTX. To je verovatno uradjeno samo da pokusaju da je u retailu uvale manje informisanim kupcima... OEM-ovi ce je tesko birati sa ovakvim karakteristikama.

Ja napr. imam takvo napajanje i ne pada mi napamet da ga menjam zbog GRAFULjE, ma kakve joj performanse bile.
Iskreno, očekivao sam više, a ako i kad padne cena, kupiću neku 4770>5770>6xx0 karticu koja će manje trošiti i biti tu negde po performansama.

Beast, nekome je veoma bitna i mala potrošnja i tišina.

Razumem ja tebe zaista.Ali sve zavisi od tehnologije i ne mozes uvek ocekivati da brze graficke karte trose isto ko prethodna generacija..
U svakom slucaju uzmes ono sto ti se nudi da bi pokrilo tvoje afinitete i omogucilo ti lagodan rad uz ostale komponente koje imas.
U tom slucaju i tebi slicnima Dule jeste u pravu ali sa tog aspekta gledista.
Sto se tice performansi cini mi se da su tacno i rekli kakva ce karta biti tako da prevelikih ocekivanja nije ni trebalo da bude.
Ovo je odgovor za 5770 i to je to..
@Dule
Ne zasluzuje i ja se slazem.GTX oznaka je samo marketisnki potez da bi se narod navukao.
Po meni je i GTS prejaka oznaka za tu kartu.
Definitivno su ukaljali ugled GTX serije sto su je uopste ovako deklarisali!

Poslednja izmena:
U Americi GTS 450 košta $90, kada bi kod nas koštala barem 80e, bila bi odlična kupovina. Gledam sada ovu gts 450 directCU, od asusa, nije loša karta, ali 115e. Da je barem 100e uzeo bih je. O ovoj i da ne pričam, bačene pare.

U Americi GTS 450 košta $90, kada bi kod nas koštala barem 80e, bila bi odlična kupovina. Gledam sada ovu gts 450 directCU, od asusa, nije loša karta, ali 115e. Da je barem 100e uzeo bih je. O ovoj i da ne pričam, bačene pare.

Zato imas 5750 koja je sjajna za male pare...

Imao sam i 5750 i 5770. Nađem na oglasima neku blesavu cenu, kupim ih, istestiram maximalno i naigram se sa njima, i još ih prodam po istoj ili čak i većoj ceni. :)

Ne uzimam je zbog igrica, nego eto tako, iz čistog entizijazma i ljubavi prema samim kartama. Malo da provrtim neki test, da ih lično ja testiram, jer u tome i uživam. ;)

Vrh Dno