Šta je novo?

NVIDIA GeForce GTX 550 Ti to launch on March 15

Najcudnije od svega je sto na portalu uvoznika stoji da je imaju na stanju. :trust: Dakle, roba je na stanju ne u prijemu.

pa sta je tu cudno? karta je na stanju, ceka se 15.3. da istekne NDA i krene prodaja. mada po tim cenama pitanje koliko ce krenuti.

More-Nvidia-GeForce-GTX-550-Ti-Benchmarks-Surface-3.jpg

Navodno Gigabyte OC verzija, 970MHz default. Mada, i ovde NVIDIA inspector prijavljuje 192 bita i 1GB memorije.

Sačekajmo prave, validne rezultate iz review-a. A ni Vantage više nije merodavan.

Mada, ne može tu da dođe do nekog velikog iznenađenja pa da overklokovana kartica sa 192 SP bude bolja od druge sa 336 SP (75% više!).

Nvidia kaže da će biti između GTS 450 i GTX 460 768mb. Koliko je to tačno - videćemo!

Cena je velika, jer je prva karta na tržištu. Ako je sada cena 140e, do Aprila će pasti na 115-120e za srednji segment.

Poslednja izmena:
Da, obično za nabavku potraje i duže od nedelju dana. A ovde još 12 dana unapred, nešto se čidno dešava sa našom zemljom. :p

Nvidia kaže da će biti između GTS 450 i GTX 460 768mb. Koliko je to tačno - videćemo!

Cena je velika, jer je prva karta na tržištu. Ako je sada cena 140e, do Aprila će pasti na 115-120e za srednji segment.

Po ovom Vantage skoru i jeste tu negde malo bliza GTS450. Mada najbolje da ocekujemo tekstove.

A gde si ti video da je GTX 550 jača od 5770? Samo u Bad Comanu 2 daje 3 fps-a više, a u ostalim testovima je slabija. Naravno gledam def 550, jer nije merodavno porediti OC vs non OC verzije. Nadam se da je lažan test, i da će uskoro izaći neki normalniji. Ako je zaista ovako, onda bi trebala da košta 90e da bi iole opravdala cenu.

Poslednja izmena:
A gde si ti video da je GTX 550 jača od 5770? Samo u Bad Comanu 2 daje 3 fps-a više, a u ostalim testovima je slabija. Naravno gledam def 550, jer nije merodavno porediti OC vs non OC verzije. Nadam se da je lažan test, i da će uskoro izaći neki normalniji. Ako je zaista ovako, onda bi trebala da košta 90e da bi iole opravdala cenu.

Nisam ni napisao da je 10% jaca, vec da je do 10 jaca... sto ne iskljucuje da je negde jednaka, pa i sporija ;) U svakom slucaju, izgleda da nije u pitanju gtx460, pa cak ni 5770 killer, kako su neki mislili da ce biti.

Niko nije mislio. Samo bi bilo bas fora da pridje GTX460. Predpostavljam da ce i buduci AMD 6770 biti ekvivalentno nasviran (da se napravi vestacka razlika u odnosu na 5770 )

Kao sto su mnogi nepristrasni utvrdili, GTX5xx je cedjenje suve drenovine iz Fermi arhitekture. Ova karta nije brza od GTS450 kada su na istom kloku, 192bit magistrala u odnosu na 128bit samo moze da poveca memory bendwidth i nista vise.

Ovo je preskupa karta sa visokim def klokvima i nista vise. Relana cena ovakvog proizvoda u nasim prodavnicama je 100-110e

Preterujete, ovo sada su vec i licni napadi. Covek jeste fanboy, cesto je i nekritican, ali i pored toga mislim da nije napisao ono na PC Berzi. Na kraju krajeva, stavite ga na ignore listu ako vam se ne dopada ono sto pise.

Sto se tice GTX 550 Ti, Tweaktown ima review MSI Cyclone verzije. Sem u jednoj igri, karta je brza od 5770 i sporija od 460, kosta 159$, trosi vise od 6870 i opet dobija Editors Choice nagradu, uz komentar Must Have... cekao bih jos neki review ;)

Evo odgovora kako spojiti 1GB memorije na 192-bitnu magistralu, i koliko performansi donosi ovakvo resenje. Long story short, prakticno nimalo... na klokovima GTS450 ovakva memorijska konfiguracija donosi 1GB/s.

I zeleni poceli da prepisuju od konkurencije pa preimenovali gts u gtx. Ova kartica kad bi cenovno nasledila gts450, bila bi odlicna, ovako samo za neupucene, koji se navuku na "gtx" i "5x0" marketing:)

Vidim da se nesto pominjem u negativnom kontekstu ali nema tih postova.
Cisto da se nadovezem i sad kao sa prethodne strane da ima jako bolesnih ljudi koji ne razlikuju virtuelno od stvarnosti te gaje mrznju prema drugim osobama zbog hardverskog opredeljenja.
Taj koji je pisao one budalastine sa IT sveta ,inace prva tura gluposti je pobrisana pa je posle dodao i drugu pod mojim user name-om,ovde :
http://www.itsvet.com/proizvod/giga...1gb-gddr5-gv-n550oc-1gi/comp_comp_vga/16/2560
nalazi se i ovde u temi,isti user koji mi je pretio na p.m. kako ce mi svasta uraditi samo zato sto sam komentarisao da je GTX460 odlicna kartica.
Postovi su valjda prebrisani ali sam uspeo da pohvatam shoot:
http://www.dodaj.rs/f/3Y/8M/8hoa9yG/strasno.png
Sad vam je valjda jasno i kojoj je osobi rec a da pri tom ne mislim na Uruka!

Posto se ovde pominjem u kontekstu vezano za kartu GTX550 kao i sa ciljem da se ugrozi moj kredibilitet na forumu kakav god da je zamolio bih da se ova poruka ne brise iz razloga da se vidi koliko
covek moze da zastrani i sa cime sve da se bavi i na koji nacin da pravi sprdnju na forumu !
Takodje ako moze nek se uzme u razmatranje ponasanje ovog usera i na koji nacin treba da bude kaznjen jer je ovo definitivno jako bolesno a nenormalno neozbiljno da bi se dozvolilo na ovom forumu!

Poslednja izmena:
I zeleni poceli da prepisuju od konkurencije pa preimenovali gts u gtx. Ova kartica kad bi cenovno nasledila gts450, bila bi odlicna, ovako samo za neupucene, koji se navuku na "gtx" i "5x0" marketing:)

Necu napisati ono sto obicno napisem (i sto je i ovde defintivno slucaj), a ti to komentarises u "saljivom" tonu ;)

Ubedljivo najbolji zonfa je GTX 460 se... tu moze lako da se upliva.

Taj koji je pisao one budalastine sa IT sveta ,inace prva tura gluposti je pobrisana pa je posle dodao i drugu pod mojim user name-om,ovde
...dobro te je skinuo:D... nemosh da kazes da nije... ko god je to pisao

Poslednja izmena:
Znaci ova kartica se pozicionira izmedju 5770 i GTX 460.Obzirom da je to i bio cilj ,tj odgovor na predstojecu 6870=5770 vec kako ce se zvati to bi bilo to..
Jedino da se cena normalizuje jer sudeci po onom koliko je sad kod nas je mnogo!
@Uruk
Iza onog sto kazem ja i stojim ali kad se nesto vadi iz konteksta i obrce do je vec kvarno pogotovu na onakav nacin.
Sve u svemu ponasanje jedne persone karakterise njenu/njegovu licnost tako da sto se tice mene sve je jasno sa ovim slucajem.

P.S.Odsek za graficke karte-> tema :
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?255724-GeForce-GTX-550-TI-Thread&p=2498260#post2498260

Da nastavimo diskusiju tamo oko smooth gaminga :D

Poslednja izmena:
Po meni nije pravi odgovor na 5770 jer je prilicno veci potrosac, a ovde na forumu smo videli da neki biraju 5770 umesto npr GTX460 samo zato sto ne moraju i napajanje da menjaju...
Ali znajuci snagu nV brenda kad cena padne na ~100-110e prodavace se jako dobro.

Pa vec neko vreme nVidia svakako ima malo vecu potrosnju od ATI ali to nadoknadjuje boljim performansama.
Ono sto je po meni presudno je cena.Kad se nivelise na nivo od 110 eur recimo bice dobra kupovina.

Pa vec neko vreme nVidia svakako ima malo vecu potrosnju od ATI ali to nadoknadjuje boljim performansama.
Ono sto je po meni presudno je cena.Kad se nivelise na nivo od 110 eur recimo bice dobra kupovina.

Performanse su znali dosta dugo, a cena je takva kakva jeste... ovo je klasican APP :p

Uzgred, potrosnja nije nesto malo veca, razlika je prilicno velika u odnosu na konkurenciju (karta trosi vise od 6850, pa cak i 6870).

Po ovom testu GTX550 ispada jako blizu GTX460 ako ne i brzi..

A po svim ostalim testovima? Nemoj na tu stranu, zavrsices ponovo u necijem potpisu ;)

Sto se tice potrosnje tacno je da vise trosi

Znam to, poenta je na onome "malo" sto si napisao... uopste nije malo, razlike su ogromne za ovu klasu.

I dalje mislim da ce da se dobije kompromis nizom cenom bez obzira na potrosnju jer ova karta ima solidne performanse.

U retailu jos i mozda, kod OEMova jako tesko. A i u retailu ima mnogo kartica koje predstavljaju bolji izbor od ove.

@Dusan K, taj prvi citat doticnog je zreo za jedan lep potpis al sta ces nemoj zameriti...

Ova karta je neisplativa preko 110e.

Nazad
Vrh Dno