Pozdrav svima,
Evo dobih xoom (wifi verzija) pre neki dan 🙂happy:, pa da prenesem pocetne utiske. Ono sto sam ocekivao to je i stiglo, hvala bogu. Nisam preterano zahtevan korisnik, te me bilo kakva gimnastika tipa rutovanje mnogo ne zanima, ali se uredjaj vrlo jednostavno moze otkljucati. Uredjaj radi sve ono za sta mi i treba, dakle muzika, filmovi, knjige, net, i slicno. Sa hardverske strane, sam uredjaj izgleda i uradjen je onako kako volim, tamno, cvrsto i profi. Ko voli izgled i boju HTC desire HD, volece i ovo. Mozda je Ipad 2 lepsi, ali je to zaista krajnje subjektivno i nebitno. Za mene je Ip2 previshe ushminkan. Sto se ekrana tice, bitnije zamerke nemam, jasan i kristalno cist izgled. Neko je na net forumima kukao za uglove gledanja, ali stvarno ne mogu da se precizno o tome izjasnim jer meni izgleda odlicno, i uglovi su ok. Zavisi koliko ste picajzla i trazite svaku dlaku. Sto se mene tice sa hardverske strane nemam primedbe. Softver, e sad idu subjektvna gledanja na stvar. A3 HC je lep os, jasan i pregledan, lako prilagodljiv za izgled, za razliku od Ipad2. Ja volim tu slobodu pokreta. Ono sto je sigurno, kretanje kroz os je uglavnom glatko , mozda ne tako glatko kao kod IP2, nekad stucne i blago uspori, ali kazem nista ozbiljno da bi stvarno smetalo (ovde su ljudi razliciti jer neki traze savrsenstvo). Takodje broj aplikacija trenutno za IP2 je veci i optimizovaniji, ali brojka za Android 3 iz dana u dan raste, a vec sad ima prilicno. Tacno je da se ceka ozbiljan program za video, npr VLC koji je u fazi izrade i optimizacije, ali ce za standardne formate solidno i ok posao odraditi RockPlayer, a ukoliko vas ne mrzi, tu je DVD catalyst 4 koji ce svaki moguci video format specijalno za xoom optimizovati na pc-u, i pustiti kroz standardni xoom video player perfektno. Flash sam skinuo sa neta ali ga jos nisam testirao, posto u kuci nisam jos postavio wifi, vec imam kabl, pa cu za tu priliku otici ponovo u kafic o cemu cu vas izvestiti. Sve ostalo, dakle muzika, citanje knjiga, i ostalo radi perfektno, te stvarno nemam primedbi. Ko sto rekoh, bice sigurno azuriranja softvera da bi se u pogon stavila microSD kartica, dok je punjenje preko pc vec postavljeno za update. Ipad 2 je vec od starta spreman proizvod, ali ima i tu mana, te neki ljudi koji ga imaju nisu opet zadovoljni. Ko ce ga znati, oba proizvoda su odlicna, ljudi su razliciti, te jedni hvale drugi kude i sl. Pitajte ako imate nesto konkretno jer ovako mogu do sutra da opisujem. Sto se mene tice xoom odlicno vrsi posao za koji je namenjen, postavio sam bitne aplikacije za svaku potrebu, te ne znam sta vishe treba od toga.