@Vuk
Nisam trazio nikakav istorijat niti naucnu disertaciju.
Za mene je apsurd porediti LCD TV sa monitorom i kraj price a razlog za to je u mnogo cemu!
Ni jedan bre LCD TV nema vecu rezoluciju od 1920x1080p.
Ti hoces da kazes da na toliku povrsinu i velicinu pixela mozes da dobijes ,imas bolju sliku od profi monitora sa recimo rez 2560x1600 sa S-IPS panelom npr? :S:
Samo jedan od banalnih primera..
Da je to tako sad bi svi koristili TV-e za rad

A pored svega svako ima oci pa i na laicki nacin moze da uvidi razlike bez da bude potkovan teoretskim znanjem!
A ono gore objasnjenje i klasifikacija monitora na osnovu tvoje "strucne" procene delova je krajnje smesno .
No hard feelings:smash:
Pozdrav.
Naravno da ima hard feelings, jer reci za necije reci da su smesne je itekako hard feelings.
Ja sam imao toliko ljubaznosti i uctivosti da zaobicem konotacije tvog posta koji su toliko ponizavajuci u znanju i opisu da je totalni blam pisati ih.
Ja se necu nastavljati vise sa tobom jer i sa tobom zavrsavam polemiku posle prozivanja.
Samo cu ti reci jos ovo kao kraj, naravno da je neprihvatljiva rezolucija koja je naravno kontraproduktivna za Windows okruzenje, optimizacija DPI velicine lokovani GUI modovi na standard DPI itd. Apsolutno ponavljam takva rezolucija u WIn okruzenju je ubitacna za takve velicine, da mozda na 40", ali na velicinama od 22-32" je ubitacna.
Kao sto sam ranije pisao idealna velicina za 1920x1080 je 28-29", posto nemamo takvih u nekom cenovnom rangu a da je prihvatljiv za nase dzepove, bolji je kompromis ici na 3 inca vise nego na 3-4" nize. Bitniji je razmak izmedju pixela odnosno koliko je sirok grid nego li razlika u velicini pixela na velicinama od 27-32" i naravno postavka pixela u V ili I semu.
Ja vas pozivam jos jednom da budete uljudni i da se drzite domacinskog reda bez prozivanja.
Nema potrebe da se medjusobno izazivamo.
Svako ima pravo da iskaze svoje nezadovoljstvo.
Ti si PCBeast-e mogao da kazes da se ne slazes i da mislis da nisam u pravu , ono sto je neuljudno je kad se meni licno obratis, mogao si da se obratis populaciji sa izrazom apsur, ovako si direkto uputio meni izjavu da su moje izjave apsurdne, drugo rekao si mi "bre", opet neuljudnost, i na kraju kao trece si ocenio moje postove sa "kranje smesnim".
To nije komunicaija medju memberima, ja nisam navikao na takvo ophodjenje.
Hvala na paznji i pozdrav, odjavljujem se iz ove teme, ukoliko se nisu pojavili neki postovi dok sam ovo pisao.