Šta je novo?

Dell U2311H IPS

Sta mislite o prelasku sa Samsung tn p2450h na ovaj monitor? manji je za ceo inch, da li razlika u tipu panela opravdava manji monitor? u ovom slucaju.

Zavisi od namene.

Gaming, po neki film.

Za gaming i filmove mozes slobodno da ostanes na tom samsungu, nista ti ovaj dell nece doneti sem vecih vidljivih uglova, mozes imati problema sa FPS igrama zbog odziva od 8ms, sam odluci.

Nema problema u igrama sa 8ms nikako, prešao sam sa TN panela od 2ms i ne vidim razliku. Kvalitet u prikazu i boje su velika razlika i potpuno opravdavaju kupovinu. Slika daleko bolje izgleda na IPS panelu...

Ma neće imati nikakvih problema zbog odziva... Ako ti je bitna dijagonala, VESA mount ili pivot naspram 1" manjeg ekrana, ok.
Prešao sam sa 2470H na ovo, jeste bolje ali za gaming, filmove, nemam pojma, F3: NewVegas mi je nekako žući i to bi bilo to :D

Sta mislite o prelasku sa Samsung tn p2450h na ovaj monitor? manji je za ceo inch, da li razlika u tipu panela opravdava manji monitor? u ovom slucaju.

U sličnoj sam dilemi, da li da menjam Benq G2420HDB za ovaj. :) Da nemam uopšte monitor, gotvo sigurno bih pre išao na ovog 23" Dell-a, nego na bilo koji 24" sa TN panelom. Međutim, sada je situacija da moram da prodam ovaj, doplatim i dobijem 1" manji monitor sa kvalitetnijom slikom, što nisam siguran koliko mi znači. Namena monitora 40% coding, 20% crtanje UML/ER dijagrama, 20% čitanje na web-u, 10% muzički spotovi, 5% filmovi, 5% gaming.

Nikad nisam imao monitor sa IPS panelom, pa me vuče da probam. Sa druge strane cimanje oko prodaje starog, kupovine novog i doplata, a možda neću ni primećivati to što dobijem za ovu moju primenu? :)

Poslednja izmena:
U sličnoj sam dilemi, da li da menjam Benq G2420HDB za ovaj. :) Da nemam uopšte monitor, gotvo sigurno bih pre išao na ovog 23" Dell-a, nego na bilo koji 24" sa TN panelom. Međutim, sada je situacija da moram da prodam ovaj, doplatim i dobijem 1" manji monitor sa kvalitetnijom slikom, što nisam siguran koliko mi znači. Namena monitora 40% coding, 20% crtanje UML/ER dijagrama, 20% čitanje na web-u, 10% muzički spotovi, 5% filmovi, 5% gaming.

Nikad nisam imao monitor sa IPS panelom, pa me vuče da probam. Sa druge strane cimanje oko prodaje starog, kupovine novog i doplata, a možda neću ni primećivati to što dobijem za ovu moju primenu? :)

Ako kodiraš onda su ti bela i crna bitne pretpostavljam, a ovaj monitor ima bolji prikaz istih nego bilo koji TN panel...

Ako kodiraš onda su ti bela i crna bitne pretpostavljam, a ovaj monitor ima bolji prikaz istih nego bilo koji TN panel...

Bela i crna tesko da imaju veze sa programiranjem, ovaj monitor je namenjem nekom ko se bavi grafickim ili web dizajnom, itd, a budzet mu je skroman za nesto jos kvalitetnije.

dijelim misljenje sa rushkom.. takodje bi odgovarao i nekome ko se bavi 3d-om zbog srgb? i prikaza boja.

hehe tek sad vidim temu, a otvorio sam jednu u vezi ovog monitora na drugom forumu jer me doticni veoma zainteresovao. Drago mi je da vidim da je nekoliko ljudi vec uzelo monitor i da nema problema sa njim. Jos samo da mi uplate parice i Dell here I come :)

Bela i crna tesko da imaju veze sa programiranjem, ovaj monitor je namenjem nekom ko se bavi grafickim ili web dizajnom, itd, a budzet mu je skroman za nesto jos kvalitetnije.

Ako malo mućeš glavom, koliko se sećam kodiranje se radi na jednobojnoj pozadini, sa textom, tako da je rezultat dugo buljenje u jednu istu boju zavisno ko kako podesi da mu odgovara. Slično kao kod kucanja texta...

Monitor se pokazao kao odlično rešenje ne samo za dizajn, već i za sve ostalo... ko ne vidi u praksi, ne zna...

Apropo kodiranja, s obzirom da je tada u pitanju tekst na svetloj pozadini, nekim ljudima može da smeta anti-glare premaz koji postoji na svim monitorima sa IPS panelom (isto tako imamo i glossy ekrane, koji su takođe priča za sebe), ali ponavljam ovo se sve svodi na subjektivnu percepciju, pa ko je osetljiv na ovakve stvari, neka proba monitor pre kupovine.

Onaj ko sada kupuje monitor, najbolji izbor je ovaj Dell. Sve ostalo od Led / TN modela mu nije ni do kolena i promasena je investicija. Samo je pitanje da li je opet ovaj ceo kontigent koji treba da stigne rezervisan ili jos moze da se rezervise. Imao sam priliku da ga probam kod drugara i kalibrisao sam ga. Oni koji komp koriste za igranje, a u nedoumici su da li da ga uzmu, neka probaju bilo koju igru na njemu, pa da vide sta je slika i kakav je prikaz boja. Ovaj monitor je bogom dan i na njemu moze sve da se tera (od dizajna, obrade fotki, 3D, igranje igrica). Uz kalibraciju, eto polu-profi monitor za 240 eura.

:p

Poslednja izmena:
Ako malo mućeš glavom, koliko se sećam kodiranje se radi na jednobojnoj pozadini, sa textom, tako da je rezultat dugo buljenje u jednu istu boju zavisno ko kako podesi da mu odgovara. Slično kao kod kucanja texta...

Monitor se pokazao kao odlično rešenje ne samo za dizajn, već i za sve ostalo... ko ne vidi u praksi, ne zna...

Nema potrebe da se tako izrazavas, bavim se pisanjem koda godinama unazad i dobro znam o cemu pricam, realnost prikaza boja (bele i crne) sa tim nema ama bas nikakve veze. Monitor sa IPS panelom sam uzeo zbog web dizajna gde realan prikaz boja dolazi do izrazaja. U svakom slucaju, dugo buljenje u monitor prilikom pisanja koda zamara bio on sa TN ili sa IPS panelom.

U2311H je dobar all round monitor i zelim ti da uzivas u koriscenju istog.

ne razumem kako neko uopste moze da se dvoumi izmedju ovog monitora i TN koji je slicne, malo vece ili malo manje cene od ovoga

ne razumem kako neko uopste moze da se dvoumi izmedju ovog monitora i TN koji je slicne, malo vece ili malo manje cene od ovoga

Pa dvoume se ljudi da li LED ima slican kvalitet prikaza. Ne znaju. Plus sto su neki LED monitori dizajnerski kvalitetno odradjeni (ne ulazim u kvalitet prikaza).

@Doktor
Koji uredjajem ste ga kalibrisali i koje ste vrednosti za RGB dobili ja koristim sada 94 86 89

Pa dvoume se ljudi da li LED ima slican kvalitet prikaza. Ne znaju. Plus sto su neki LED monitori dizajnerski kvalitetno odradjeni (ne ulazim u kvalitet prikaza).
LED monitor isto imaju TN matricu, zar ne? dovoljno je pogledati crnu boju, ili ekran malko sa strane

Nema potrebe da se tako izrazavas, bavim se pisanjem koda godinama unazad i dobro znam o cemu pricam, realnost prikaza boja (bele i crne) sa tim nema ama bas nikakve veze. Monitor sa IPS panelom sam uzeo zbog web dizajna gde realan prikaz boja dolazi do izrazaja. U svakom slucaju, dugo buljenje u monitor prilikom pisanja koda zamara bio on sa TN ili sa IPS panelom.

U2311H je dobar all round monitor i zelim ti da uzivas u koriscenju istog.

Programiram i ja, tako da znam tačno kakav je osećaj kad se predje sa TN-a na ovo. Nije stvar u prikazu boja, već u kvalitetu slike zbog kojeg mi se manje zamaraju oči, nisam ni mislio da je bolji prikaz boja bitan na neki drugi način za programiranje...

Kad se već govori o black&white evo ovde ima poređenje prikaza u odnosu na tn panele, ima dva primera ostalo je prikaz raznih boja. Do duše u pitanju je U2410.
Razlika je subjektivna, nije ni velika ali ni mala, nekom može biti nebitna a nekom presudna. Meni lično ne znači toliko da bih platio 300-400e za monitor, ali zato sam i čekao neki povoljniji va/ips, i mislim da U2311H zbog cene nema konkurenta.
http://www.youtube.com/watch?v=Dw0acUxMaKo

Programiram i ja, tako da znam tačno kakav je osećaj kad se predje sa TN-a na ovo. Nije stvar u prikazu boja, već u kvalitetu slike zbog kojeg mi se manje zamaraju oči, nisam ni mislio da je bolji prikaz boja bitan na neki drugi način za programiranje...

Kol'ko se ja secam, pricao si o prikazu crne i bele i kako one znace nekom ko programira. Mislim da je to cisto subjektivni osecaj i pocetno odusevljenje IPS panelom, sacekaj nekoliko meseci, videces o cemu pricam.

Kad se već govori o black&white evo ovde ima poređenje prikaza u odnosu na tn panele, ima dva primera ostalo je prikaz raznih boja. Do duše u pitanju je U2410.
Razlika je subjektivna, nije ni velika ali ni mala, nekom može biti nebitna a nekom presudna. Meni lično ne znači toliko da bih platio 300-400e za monitor, ali zato sam i čekao neki povoljniji va/ips, i mislim da U2311H zbog cene nema konkurenta.
http://www.youtube.com/watch?v=Dw0acUxMaKo

Ja ne videh test crne na linku. :trust:
Za belu se po meni iz aviona vidi koliko je bolja na IPSu, mada i to nije testirao kako treba (samo bela pozadina a ne Google home page).
Takodje za boje se isto lepo vidi, negde manje ali negde osetnije (crveni Porsche, limun, ona zenska :D ).

Kako nema?! Odma posle crvene, na 10:24 treba da ide black&white... Meni je spora veza (256k) da sad opet proveravam, ali imam taj klip na hdd-u. Pre kupovine sam skinuo jedno giga i po video review-a s neta :D i pročitao tonu materijala.

Kako nema?! Odma posle crvene, na 10:24 treba da ide black&white... Meni je spora veza (256k) da sad opet proveravam, ali imam taj klip na hdd-u. Pre kupovine sam skinuo jedno giga i po video review-a s neta :D i pročitao tonu materijala.

To je black&white, mislio sam na test samo crne boje. ;)

Pa to sam napisao i prvi put ;). Šteta što nema i čisto crna, tek tu bi oprao tn-ove :D.

Nazad
Vrh Dno