Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Nije bug to se kod svih javlja,verovatno iz razloga sto kada podesis jednom i slikas podrazumeva se da slikas u jednom okruzenju a kada ukljucis kameru ponovo pretpostavlja se da si promenio okruzenje te moras parametre ponovo da podesis u zavisnosti od okoline...

Nego sto se tice baterije primetio sam jednu cudnu koicidenciju a to je da sam i ja imao problem kao i svi i baterija mi je trajala uzaaasno kratko (manje od 12h) i cini mi se svakim punjenjem sve manje i manje a onda sam pustio da se telefon skroz isprazni i ugasi,stavio ga na punjac i punio ga do kraja (ukljucen mi je bio) sve dok ne prikaze na ekranu da je skroz pun,nakon toga mi je baterija uz normalno koriscenje izdrzala tridesetak sati.
To mi se desava vec par puta,dakle kada samo 'dopunjujem' bateriju malo po malo trajanje baterije mi se totalno sroza,ali kada odradim full discharge pa onda full charge baterija traje drasticno duze...

Mozda sam otkrio toplu vodu ali ako niste primetili da se to desava probajte pa da vidimo da li je to samo neka moja teorija ili se i stvarno desava...:)

Poslednja izmena:
Nije bug to se kod svih javlja,verovatno iz razloga sto kada podesis jednom i slikas podrazumeva se da slikas u jednom okruzenju a kada ukljucis kameru ponovo pretpostavlja se da si promenio okruzenje te moras parametre ponovo da podesis u zavisnosti od okoline...

Aha, to je kao feature nije bug :) Koja *****ana...

Pa moguce da se moze ispraviti nekim programcicem... Proceprkaj malo.:)

Caesar meni ni to nije pomagalo toliko,u stvari zavisi od okruzenja u kome si,u mom stanu ne hvatam 3G signal tako da mu iopste ne utice na bateriju,dok npr na fakultetu telefon stalno prebacuje sa 3G-a na EDGE i onda to vrlo brzo posrce bateriju...

Dajte ljudi neki savet. Uvalili su mi sa ovim starim: PDA I9000XFJM6 PHONE I9000XXJM1 CSC I9000OXFJM3 preko mts-a zakljucanog. U medjuvremenu sam ga otkljucao pa jos ako moze neki link kako da stavim stock froyo posto kies ne nudi update jer je product code TSR. Da li smem prvo da ga promenim u TOP pa onda da probam update. Sve sam procitao, svih 200 strana i malo je ljudi sa mts-ovim. Eto toliko, Pozdrav

Skini Kies Registry Patcher i podesi na XEU to ti je britanski i ima trenutno najnoviji firmware pa uradi preko Kiesa ili uvek mozes preko Odina...

Procitah mnogo strana, ali ne videh nikog s problemom kao mojim (cak ni na XDA).

Kada ukljucim tel, kamera mi radi normalno dva-tri sata i nakon toga uvek dobijam 'camera failed' kada je startujem.
Ja lepo updejtujem Camera Firmware i pocne da radi brze, bolji autofokus, makro takodje. Ranije sam s mukom nesto fokusirao na 10cm, sada radi na 3-4cm instant. Stvarno ocigledan napredak. ALi, stize problem.
Nakon 10-ak sati koriscenja, ponovo dobijem 'camera failed', pogledam verziju FW sasvim slucajno ( *#34971539# ) i vidim da mi pokazuje verziju starog firmwera?! [SESBDI07, OZAAj@00,NONE ]

Restartujem telefon, camera radi, ponovo je tu novoinstalirani Fw od 23.07.2010 [SESBDE14, SESBDE14, NONE ] ... Pa posle jedno 10 sati idemo ponovo.. camera ne radi, automatski vracen stari fw...
Inace, update fw sam radio iz onog skrivenog menija sa "Phone to CAM write". Prethodno sam zamenio cetiri .bin fajla iz system/firmware' sa novim fw fajlovima http://www.megaupload.com/?d=KSKINZ3U

Jel ima neko bilo kakvu ideju kako je moguce da mi se automatski menja fw? Nerviram se vec danima, a nikako da pronadjem resenje.

Poslednja izmena:
Kada se šalje mms jel može telefon sam da se nakači na internet, pošalje poruku, sam se diskonektuje. Da ne palim internet ručno da bi poslao mms.

L
Kada se šalje mms jel može telefon sam da se nakači na internet, pošalje poruku, sam se diskonektuje. Da ne palim internet ručno da bi poslao mms.
imas na marketu toggle data widget koji kada iskljuci net dozvoljava mms samo moras da imas odvojeno konfigurisana podesavanja za gprs kao sto verovatno i imas...

Jel ima neki widget koji menja gsm only/wcdma, tj 2g/3g. Switchpro me salje direktno u meni pa ja da menjam. Meni treba to direktno na widgetu...

Ja imam rešenje za tebe :)
Extendedcontrols524 koji možeš naći na forum.mobilism.org, s tim što ne menjaš direktno, već te direkt vodi u meni gde moraš ručno da promeniš... Malo jeste smor, ali je widget extra, jer možeš ubaciti šta god želiš... uostalom probaj pa ćeš videti...

Uploaded with ImageShack.us

E sad, ja :)
Imam problem sa swype koji sam ubacio neki dan. Sve je šljakalo kako treba i sinoć mi iz čista mira (u međuvremenu ništa nisam čačkao) izbaci ovu grešku:

Uploaded with ImageShack.us

Swype sam ubacivao putem ovog tut-a: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=796702
Šta mi je činiti?

pa switchpro radi apsolutno istu stvar kao prg koji si naveo, a caesar je vec rekao da ga to smara(?).. :)

Procitah mnogo strana, ali ne videh nikog s problemom kao mojim (cak ni na XDA).

Kada ukljucim tel, kamera mi radi normalno dva-tri sata i nakon toga uvek dobijam 'camera failed' kada je startujem.
Ja lepo updejtujem Camera Firmware i pocne da radi brze, bolji autofokus, makro takodje. Ranije sam s mukom nesto fokusirao na 10cm, sada radi na 3-4cm instant. Stvarno ocigledan napredak. ALi, stize problem.
Nakon 10-ak sati koriscenja, ponovo dobijem 'camera failed', pogledam verziju FW sasvim slucajno ( *#34971539# ) i vidim da mi pokazuje verziju starog firmwera?! [SESBDI07, OZAAj@00,NONE ]

Restartujem telefon, camera radi, ponovo je tu novoinstalirani Fw od 23.07.2010 [SESBDE14, SESBDE14, NONE ] ... Pa posle jedno 10 sati idemo ponovo.. camera ne radi, automatski vracen stari fw...
Inace, update fw sam radio iz onog skrivenog menija sa "Phone to CAM write". Prethodno sam zamenio cetiri .bin fajla iz system/firmware' sa novim fw fajlovima http://www.megaupload.com/?d=KSKINZ3U

Jel ima neko bilo kakvu ideju kako je moguce da mi se automatski menja fw? Nerviram se vec danima, a nikako da pronadjem resenje.

Moj firmware je SESBDI07, OPSBDD07, NONE, jel to neki izmedju ova tvoja dva? Ja sam mislio da je taj firmware implementiran u rom,da ne mora posebno da se ubacuje za kameru...

Poslednja izmena:
jel moze neko ukratko da opise instalaciju cm7? vidim ima par fajlova, neki radio mora prvo da se flashuje, kapiram neku osnovu...samo mi treba postupak

Moj firmware je SESBDI07, OPSBDD07, NONE, jel to neki izmedju ova tvoja dva? Ja sam mislio da je taj firmware implementiran u rom,da ne mora posebno da se ubacuje za kameru...

Koliko sam video, fw koji sam ja postavio je noviji od tvog. Postoji i laksi nacin za update sa jednim .apk fajlom. Probao sam danas njega i FW mi se nije promenio, izgleda da imam poslednji.
Verovatno da je da se nalazi u romu, pretpostavljam da bi trebalo flesovati na poslednji stock 2.2.1, recimo JS7 kako bi imali i poslednji fw.. ja sam trenutno na JPY.

Glupost da ne može on sam da se konektuje.

Ne razumem. Pretpostavljam da zelis kada iskljucis data network (gprs ili 3G) da mozes da saljes mms bez da ponovo aktiviras net. Taj widget ti upravo to radi... Dakle kada aktiviras widget iskljucis gprs ali ti mms radi normalno.

+1

Ja bih 100% prodao Galaxy S da nije bilo njega, uplatio sam mu i donaciju jer sada telefon fenomenalno radi zahvaljujući njemu.

Koji ste lagfix koristili? Ja sam opalio lagfix, ali i dalje nisam prezadovojan rezultatima. Ima staucanja, a pojedine aplikacije i dalje zapucavaju. Do te mere mi ide na zivce da razmisljam da fleshujem rom i ubacim neki gignerbread ili cynogen ili kako se vec zove onaj OS.

Opet ja sa konstatacijama oko baterije. Juce je skinut sa punjaca u 8 izjutra, ceo dan koriscenja oko sat vremena wifi, 2 sata muzike, uklucen 3g i koriscen internet, do 1 sat posle ponoci kad je baterija ostala na 25%. Danasnji rezultat, je malo vise wifi i trenutno slusanje muzike do sad od sat vremen i konstatno koriscenje (ekran ukljucen zbog necega) duze od 3 sata, do sad, baterije je ostalo 43%. Definitivno sam zadovljan i preporucjem da testirate ono uputstvo koje je darky ostavio na forumu. Sto se tice srpskih lokalnih podesavanja, nema ih u ovoj verziji 9. 3. Bilo je u 9.2.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Gde si skinuo taptalk? Meni ne izgura ni ceo dan... Furam ga na punjacu non stop, jako brzo mi umire baterija...

kako addovati gmail acc na cm7 ?! ludim a trebaju mi kontakti jer moram do grada uskoro

Ne razumem. Pretpostavljam da zelis kada iskljucis data network (gprs ili 3G) da mozes da saljes mms bez da ponovo aktiviras net. Taj widget ti upravo to radi... Dakle kada aktiviras widget iskljucis gprs ali ti mms radi normalno.

Tako je. Ja sam je danas stavio i isprobao radi bas to, iskljuci gprs a prima i salja mms...

Koliko sam video, fw koji sam ja postavio je noviji od tvog. Postoji i laksi nacin za update sa jednim .apk fajlom. Probao sam danas njega i FW mi se nije promenio, izgleda da imam poslednji.
Verovatno da je da se nalazi u romu, pretpostavljam da bi trebalo flesovati na poslednji stock 2.2.1, recimo JS7 kako bi imali i poslednji fw.. ja sam trenutno na JPY.

Ja sam na Darkiju 9.3 a on koristi JS5...

zdravo ljudi! evo malog pitanja, pratim duze vreme forum, ali misim da mi je ovo drugi ili treci put da postavim neko pitanje...
posto planiram da uzmem ovaj mob, zanimam me jel ste stavljali zastitne folije, ili drzite fon u futroli, i mozda gde kupiti tako nesto? trazio sam na search-u ali nista konkretno nisam nasao, samo su neki spomiljali u 2,3 posta za neke futrole ali vidim niko nije pominjao foliju, i da li moze bez nje, jer imam sad N97 i da nisam stavio foliju do sad se ne bi nista videlo na ekranu...
hvala unapred! :);)

Folija napred i nazad. I futrola. Na foliji vidim gde je sve mogao da nastrada. Obavezno stavi, moje misljenje. Poslacu ti pm gde je ova uzeta.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Koji ste lagfix koristili? Ja sam opalio lagfix, ali i dalje nisam prezadovojan rezultatima. Ima staucanja, a pojedine aplikacije i dalje zapucavaju. Do te mere mi ide na zivce da razmisljam da fleshujem rom i ubacim neki gignerbread ili cynogen ili kako se vec zove onaj OS.

+1

Nazad
Vrh Dno