... I onda je jopopo rekao da iPad nije zamena za notebuk ili netbuk. Nema flejma ni mrznje.. sumirao sam 20-ak prethodnih postova u jednoj recenici.
Na racunaru mozes da radis i zaradis, mozes nesto da nacrtas, modelujes, programiras.. ima mnogo mogucnosti. Sa iPad-a mozes samo da visis na Internetu, saljes mailove i igras dosadne igrice sa AppStore-a.
Da dopunim... u nekim od prethodnih postova sam objasnio šta radim ali da sumiram... Ja ne živim i ne primam platu od crtanja, dizajna i sličnih stvari, ja živim od toga što putujem tamo gde me klijent treba (u okolnim zemljama EU), držim prezentacije (na iPad) i organizujem sastanke sa klijentima. iPad u potpunosti menja ono za šta mi je služio noutbuk a to je: čitanje i odgovaranje na mejlove, reporting u Excel formatu, CRM kroz Internet, hvatanje beleški, navigacija (pešaka), čitam literaturu na aerodromu, slušam muziku u avionu, slušam TDI radio u inostranstvu. Malo li je? Ja sam biznis korisnik, iskačem iz prosečnog šablona i ja sam cenu iPad otplatio kroz 5-6 nedelja jer sam imao informaciju koja mi je trebala da bih završio posao u pravo vreme na pravom mestu.
Noutbuk i dalje koristim za mesečni riporting, za izradu prezentacija, za slanje većih atačmenta van radnog vremena, za skidanje većih atačmenta iz mejla, za ripovanje muzike, za foto i video obradu (za lične potrebe), za Skajp i još par bitnih stvari ali to su stvari koje nisu hitne i mogu bez njih u toku radnog vremena.
Znači pogrešno si protumačio moje reči, kažem da nisam očekivao i da ljudi ne trebaju da očekuju da iPad zameni u POTPUNOSTI desktop/noutbuk već samo u onom domenu primene gde ima smisla i gde korisnik nalazi tu primenu.
I ne treba mi ni USB, ni kamere, ni SMS i sve ono što će iPad 2 imati jer nisam takav korisnik. Ja sam svoju primenu našao i u potpunosti potrebe svog dinamičnog posla i prezadovoljan sam. Igre ne igram, aplikacije sa AppStore mi ne trebaju osim desetak koje koristim
Za druge ne znam šta očekuju ali znam da je cena od 500-700 USD sasvim pristupačna za građanina US i da nema problema da odvoji taj novac i ne razmišlja u fazonu "dao sam 500 USD a nema ni USB a ni Flash".
Poslednja izmena: