Šta je novo?

NOKIA N8 - prvi Symbian^3 telefon

^^ Koliko se može iskopati od informacija, Nokia ima dosta problema sa nabavkom dovoljne količine displeja koji se koriste za N8. Jednostavno, nema ih dovoljno.

Ta prica o ekranima bi imala neki smisao da ih u Italiji nisam video gde got sam usao. N8 je svuda, po svim radnjama tehnike pa i u samouslugama...

Italija je mnogo znacajnije trziste od Srbije. AMOLED ekrana stvarno nema dovoljno. Kada je je n8 planiran sredinom 2009te AMOLED skoro niko nije ni koristio (osim Nokije na n86). A onda su svi poludeli za AMOLEDom, proizvodni kapaciteti nisu bili dovoljni, a Nokija je zestoko kasnila. Iz istog razloga Desire i Galaxy su presli na LCD u poslednjim iteracijama. Prakticno niko ne planira nove AMOLED telefone u H1 2011. Novi proizvodni kapaciteti ocekuju se tek u H2 2011 pa se onda moze ocekivati i dovoljno ekrana i navala AMOLED telefona sa svih strana.

Poslednja izmena:
Zasto ljudi pobogu ? :trust: :smoke:

[YOUTUBE]sZz0vcxOLC4&feature[/YOUTUBE]

Italija je mnogo znacajnije trziste od Srbije. AMOLED ekrana stvarno nema dovoljno. Kada je je n8 planiran sredinom 2009te AMOLED skoro niko nije ni koristio (osim Nokije na n86). A onda su svi poludeli za AMOLEDom, proizvodni kapaciteti nisu bili dovoljni, a Nokija je zestoko kasnila. Iz istog razloga Desire i Galaxy su presli na LCD u poslednjim iteracijama. Prakticno niko ne planira nove AMOLED telefone u H1 2011. Novi proizvodni kapaciteti ocekuju se tek u H2 2011 pa se onda moze ocekivati i dovoljno ekrana i navala AMOLED telefona sa svih strana.

Logika ne stoji jer kod nas ima brdo amoleda u prodaji, medju njima i Nokia C7...

Zasto ljudi pobogu ? u oba slucaja :d :)

Meni stvarno nije jasno kako oni ovo ocenjuju, pogotovo sto Nokia bije iPhone u nekim stvarima.

Ovi testovi izivljavanja nista neznace osim ako ne planiras da bacakas telefon:D

prosecan srbin bi rek'o : ''kinez pe.d.er koji unistava fotoaparate'' ! :D

ne znam za vas, ali ja ovo ne volim da gledam :D

Ma ovi ljudi se bune na testiranje kolko ja vidim. Cak i da je testiranje ok, po onim zvezdicama i sl, trebalo bi da imaju priblizno isti rezultat. Jedino gde je iPhone bas dobio je pivo i voda.

Ma sve u svemu nokia N8 je ok telefon jos samo da iskoriste mogusnosti kamere do kraja. Da samo vidite kolko je ostriji video kad se ubaci mod za cameru(30FPS) i ukljuci CAF:D

ako na ovako nesto mislis, iskreno vise sam ocekivao, mnogo vise :) ok, caf, ali da vidimo kad galaksija i wave dobiju autofokus u camcoderu.
Ali ipak n8 je najbolji camera phone danas, najkompletniji.

[YOUTUBE]yxOVOY9KLbU[/YOUTUBE]

kada uporedim sa galaxy s i wave.. ne bih se usudio da kazem da je n8 u prednosti.
Ali zato xenon blic nocu.. za fotografije naravno :)

Poslednja izmena:
opa! i jel ima bitnijih promena ?

Video svakako nije bolji od Galaxy S.

ako na ovako nesto mislis, iskreno vise sam ocekivao, mnogo vise :) ok, caf, ali da vidimo kad galaksija i wave dobiju autofokus u camcoderu.
Ali ipak n8 je najbolji camera phone danas, najkompletniji.

[YOUTUBE]yxOVOY9KLbU[/YOUTUBE]

kada uporedim sa galaxy s i wave.. ne bih se usudio da kazem da je n8 u prednosti.
Ali zato xenon blic nocu.. za fotografije naravno :)

Zato i kazem kamera uopste nije iskoriscena do maksimuma posto je ovo najbolji senzor ikad ugradjen u mobilni telefon :D

To stoji da nije iskoriscena do kraja, mozda, sta ja znam :)
Ali imam oci i ovaj video zapis nije nista bolji od galaxy s sa autofokusom, cak mislim i da je za nijansu losiji, no vlasnici n8- ne napadajte- samo moje misljenje mada mislim da je i realno.

To stoji da nije iskoriscena do kraja, mozda, sta ja znam :)
Ali imam oci i ovaj video zapis nije nista bolji od galaxy s sa autofokusom, cak mislim i da je za nijansu losiji, no vlasnici n8- ne napadajte- samo moje misljenje mada mislim da je i realno.

Sad cu ti naci bolji od ovoga :D

Uvek moze da se nadje bolje ;) i bolje.. i opet bolje.
Slike npr koje rade review ekipe skoro uvek ne lice na ono sto ''mi'' vidimo i slikamo.
Mutne i pune suma.

Pa nemoj sad ja da trazim sa galaxy s i wave-a :p
u sustini sva tri video zapisa su perfektna za 720p i nijanse su u pitanju, bolje danas ne postoji, htc ne moze da pridje ovde :)

Poslednja izmena:
Koga briga uopste za ovakve testove?
Mozda jedino nekoga ko voli da igra kosarku sa svojim telefonima i kome je maciji kasalj da ispljune 400e
Postoji namenska oprema koja je napravljena tako da izdrzi ovako extremne uslove i koje uglavnom koristi vojska - pocev od laptopova pa do telefona
Sve ostalo je najobicniji marketinski mumbo jumbo ;)

Pa mislio sam da je najkompletniji camera phone.
Inace, da se pojavio malo ranije pa i nekako da se provuce, ovako kada su globalno popularni android i ios.. nema sta da trazi, kupovace ljudi koji su ranije imali Nokie i Symbian. Uglavnom.
Steta sto nije malo ''nabudzeniji'' iznutra i sto nije Android..

Uvek moze da se nadje bolje ;) i bolje.. i opet bolje.
Slike npr koje rade review ekipe skoro uvek ne lice na ono sto ''mi'' vidimo i slikamo.
Mutne i pune suma.

Pa nemoj sad ja da trazim sa galaxy s i wave-a :p
u sustini sva tri video zapisa su perfektna za 720p i nijanse su u pitanju, bolje danas ne postoji, htc ne moze da pridje ovde :)

Na tomu wavu je kamera od 5MP sigurno 50% losiji senzor zato kazem kod n8 nije iskoriscena kamera kako valja plus manjka podesavanja niti rucno niti hakom se nemoze podesiti kako valja :p

Jedino sto sada najbolje funkionise to je makro u tom rezimu kamera daje perfektne slike:)

Poslednja izmena:
Za slike se slazem, wave nema sta da trazi pored n8, sa dnevnim osvetljenjem i nema ogromne razlike ali za nocne uslove nema sta da se raspravlja :) ali opet bolje i power led, nego nedostatak bilo kakvog blica :D
A za video.. pa ne znam.. ima i krs ''pravih'' aparata koji su imali vrhunske senzore ali opet bezveze video zapis, e sad da li je to softverski problem..tj namerno lose odradjeno ili sta vec.. ne ocekuj previse od video mod-a ipak, 24fps u pocetnoj verziji, 30fps sada i 720p- to je maksimum ;)

Za slike se slazem, wave nema sta da trazi pored n8, sa dnevnim osvetljenjem i nema ogromne razlike ali za nocne uslove nema sta da se raspravlja :) ali opet bolje i power led, nego nedostatak bilo kakvog blica :D
A za video.. pa ne znam.. ima i krs ''pravih'' aparata koji su imali vrhunske senzore ali opet bezveze video zapis, e sad da li je to softverski problem..tj namerno lose odradjeno ili sta vec.. ne ocekuj previse od video mod-a ipak, 24fps u pocetnoj verziji, 30fps sada i 720p- to je maksimum ;)

Neznam videcemo nokia najavila razna poboljsanja u sledec update-u inace ovaj Symbian^3 nov i ima dosta bagova:D valjda ce dozvoli malo vise slobode u podesavanjima kamere:p

Nazad
Vrh Dno