Šta je novo?

[N5800] Zvanična tema

Problem ti je u sledecem: i wifi i gprs konekcija su ti u Internet destinations! I Skype automatski koristi sve sto mu je dostupno iz te kategorije konekcija! Obrisi odatle gprs konekciju i resio si problem! A ponovo trazi da ti posalju podesavanja i sacuvaj ih u Uncategorised destinations i nece ti se to vise desavati, a kada budes zeleo na net preko gprs, moraces jednom vise da dodirnes ekran, ali si sigurniji!

filip je ovde dao pravo resenje,a druga stvar pre par dana mi se desilo da mi tel uopste ne trazi da izaberem konekciju ....automatski bira gprs,medjutim nasao sam resenje na netu da je jednostavno neki bug u telefonu i da treba da obrisem sve Uncategorised konekcije sto sam i uradio,nakon toga sve se vratilo na staro :)

Zato je po meni najpametnije kada se ide u inostranstvo, neku buđavu prepaid karticu bez kredita u telefon, pa može da skida da se kači i konektuje do sutra, a postpaid karticu u neki buđavi telefon koji nema ni WAP i mirna Bačka. Barem ja tako radim i ne razmišljam...

Ja skoro nikad ne koristim GPRS pa sam destinacije MTS GPRS i MTS Internet radi sigurnosti ;) jednostavno eliminisao ostavivsi polja "username" i "password" praznim jer nikada mi se nije dogodilo da se napravi konekcija bez username i passworda.Jedino Garmin(od predposlednjeg update-a fw) uspeva da skine pomalo kredita ali samo kad je opcija "assisted gps" ukljucena...

Pade mi na pamet da pitam nešto, onaj padajući meni što se dobija pritiskom na simbol pored XpressMusic natpisa, gore desno, se sastoji od 5 predefinisanih shortcut-a. Može li se on izmeniti?!? Mogu li se tu postaviti prečice na neke druge programe?!?

Može

Ne znam.

Moguće je menjati, ja imam bluetooth na trećem mestu umesto... štagod da je već, ali ne znam kako se menja, nisam se interesovao.

Uf al' si koristan!?! :p

Imaš fabrički fw ili nešto hakovano?

Dobro, znači na N5800 ne može. Šmrc! To im je stvarno besmislena kombinacija......

Poslednja izmena:
'Ebeš sve ako ja vas ič razumem?!? Kako se to može uraditi na običnom 5800 sa poslednjim fabričkim fw-om? Hoću tu da stavim Operu umesto fabričkog browsera i kalkulator umesto onih mrežnih bla.bla.truć!

(a da ne moram da dekompajliram/kompajliram i radim reverse inžinjering fw-a...) :d

... (nešto kasnije) ok shvatio sam, ne može!

Poslednja izmena:
Pa, ček, prvo si pitao da li može - može, onda kako - ovako :) Niko ne reče da je lako, samo da je moguće :)

ae batalite to :DD mada @razbojnick kako ti radi taj kuvani fw ?? i ae probajte ono sa kalendarom :D

ae batalite to :DD mada @razbojnick kako ti radi taj kuvani fw ?? i ae probajte ono sa kalendarom :D
Radi jednako dobro kao OFW. Probao sam to sa kalendarom, ali nisam video nikakav efekat, verovatno zato što mi je meni već brz, a galerija je različita od one na 5800/X6. U mom slučaju je CFW X6 v30.0.003 + C6 v20.0.042, mada ću uskoro da stavim svoj CFW, ovde je lik napravio neke bezvezarije sa aplikacijama koje zauzimaju prostor, a totalno su beskorisne.

a koliko ti slobodnog rama ostane u leru :DDD tj kad ti je sistem neopterecen ? i jel ima bitniji9h razlika cuo sam da je samo meni veci :DD

Poslednja izmena:
Meni nije veći, nema 4x5 mod, a i ne treba mi, izvučem na desktop osnovne prečice, pa u meni redje zalazim. Memorija je nešto više zauzeta, max (ispravka) 51 MB, naspram max 60 sa OFW 30.0.003, ali je upotrebljivost homescreen neuporedivo veća, ima landscape, ima "srednje dugme", ima i proper slide-to-unlock (i landscape); galerija je bolja, music library, video centre su bolji; integrisan Conversations (threaded sms) u poruke, kome treba (mislim da je ovo mod, da nije standardni deo C6). Veća mana stavljanja C6 FW je ta što poruke sa X6 FW nisam mogao da vratim u telefon, iako PC Suite prijavi da je to uradio - ipak nije.

Poslednja izmena:
Meni nije veći, nema 4x5 mod, a i ne treba mi, izvučem na desktop osnovne prečice, pa u meni redje zalazim. Memorija je nešto više zauzeta, max (ispravka) 51 MB, naspram max 60 sa OFW 30.0.003, ali je upotrebljivost homescreen neuporedivo veća, ima landscape, ima "srednje dugme", ima i proper slide-to-unlock (i landscape); galerija je bolja, music library, video centre su bolji; integrisan Conversations (threaded sms) u poruke, kome treba (mislim da je ovo mod, da nije standardni deo C6). Veća mana stavljanja C6 FW je ta što poruke sa X6 FW nisam mogao da vratim u telefon, iako PC Suite prijavi da je to uradio - ipak nije.
a jos jedna stvar,jel se desava da se zakuca i ako da....koliko cesto ?
ako te ne bude mrzelo baci par scr.sh. da vidimo kako sve izgleda :))

Poslednja izmena:
Ne, ne zakucava se, nije nijednom do sada.

Ima već dosta SS, šta te konkretno interesuje?

Imam problem sa ekranom na 5800 i ako je stawljen now... jednostawno nece da pokazuje normalno sliku dok ne stawim magnet u jednom od coshkowa ekrana... reshio sam i to sa magnetom nashao sam jedan koji je ekstremno tanak ali me interesuje da li neko ima ideju shta bi mogao da uradim...

Ranije sam na aplikacijama tipa e buddy skype i sl imao mogucnost da pre nego se konektujem na net odaberem AP i to internet wap ili wlan ,medjutim od kada sam stavio podesavanja prokletog mts-a nikako ne mogu da vratim na staru u najboljem slucaju mogu da izaberem da li hocu da se povezem na neki od AP-ova ali koje telefon u tom trenutku izabere a ranije sam imao kompletan pregled...jel zna neko u cemu je problem kako da namestim da opet bira od svih mogucih ap-ova...
i jos jedna stvar je da nikako ne mogu da obrisem podesavanja gore pomenutog tj obrisem ih ali uvek se na neki nacin vrate soft hard ... uvek su tu,ubacim telenorovu karticu ona se opet pojave ...

settings>connectivity>destinations>options>default connection>always ask

Nazad
Vrh Dno