Šta je novo?

[N5800] Zvanična tema

poslednji simbian telefon mi je bio e61 i malo bagova je imao, i sad razmisljam da uzmem 5800 jer je polovna oko 110e al citam vase postove i nevjerujem kolko je bagovito....zar je moguce da nokia tolko se zaebava i nikako da napravi stvar kako treba....

a pazi nije nista gori e61 ,bagovi su sastavni deo nokie...i nisam napisao ali odradio sam hard reset posle v52 i tel funkcionise vise manje normalno...jedini bug mu je indikator za bateriju koji jos uvek ne mogu da oporavim posle instalacije nekog bolesnog programa za istu sa ovi store-a...

e61 naspram 5800 nema bagova...ovaj zadnji fw zakucava radio kao je`n-dva...znaci malo malo pa kad ga ukljucim ne svira, zakuca se prilikom prebacivanja stanica i jedino pomaze restart, rds ni ne znam kako bi trebalo da izgleda pa ne znam da li radi ili ne...sve u svemu drzao bi se za sada v51...da se nisam piiip, kao sto jesam.

ne znam misljenja su razlicita ali meni je v53 posle hard reseta poboljsao stvari,a do tada sam i ja mislio da je 51 naj....realno ako vec uzima polovan te cfw i moze da uziva da se ne **be sa orig. fw-om :)) a rds...ne radi i nikada nece raditi!

molim i drugi put :) javi ako ti trebaju i ostale mape skoro sam ubacio cityexplorer za evropu :)

Meni 5800 radi lepo sa novim firmverom. Instalirao sam preko interneta, bežičnog, i sve šljaka bez reseta.
Jel ima neki narodni PDF reader za Symbian?

AlternateReader

TNX! Radi :)

Radi Garmin sa novim mapama. Sloveniju,BH,CG i Hrvatsku.To sam mu zadao.
Ja sam mislio sada ponovo treba Kgenerator pa ovo te ono pa svaka mapa posebno kad ono sve na dlanu.
Skinuo fajl i otpakovao i lepo pise GMAPSUPP.Negde sam procitao da treba da se izbrise mape Srb i CG (GMAPSUPP) i kopira nova i da se taj file zove GMAPSUPP.
Sve ukupno sa skidanjem preko rapidasharea koje je trajalo (30kb) sat i nesto +2 minuta za sve ostalo.

SPB TV radi kod mene na X6, probao sam nekoliko verzija.

Vidi... X6 je 5800 + kapacitivni ekran, više megapiksela i integrisana masovna memorija tako da je, što se tiče SPB TV, isti telefon.

Dal vredi da menjam 5800 XM za E90?
Jel sporiji E90 od 5800 i da li je kamera na e90 bolja? :D

a realno 5800 postaje djubre.... i nema nokia telefona koji bi nekom preporucio da kupi....trenutno samsung kida i softverski i hardverski ..

Jedno korisno upozorenje pri koriscenje WiF-ja 5800 u roamingu.

Nikada nemojte da budete 100% sigurni da ste na bezicnom netu i ako to mislite i koristite Skype.
Ako to radite iskljucite offline telefonsku mrezu da vam ne bi dosao racun kao meni za 4 dana provedena u Sloveniji 12500din.
Ulogujem se na bezicnu mrezu hotela i pravo na Skype i evo ga rezultat zablude da sam na WiFi-ju.(bilion puta sam ga koristio bez greske sa upitima o mrezama)
A telefon je bio na njihovoj mrezi eto kao za ne daj boze (greska).Kada i kako je moja 5800 prelazila na GPRS bez obavestenja nije mi jasno ali srce da mi zamalo stane kad mi je dosla poruka o racunu za januar.

Ofline pa na internet.

Jedna dobra stvar kod Symbiana je upravo to da kada god neka aplikacija zatrazi internet vezu, a ti nisi stavio nista pod default u sistemu, sam sistem te pita preko cega zelis da se aplikacija nakaci na internet: WiFi, GPRS, nesto trece. Tako da mi nije jasno to kako je uopste bilo moguce da ti telefon prelazi na GPRS bez tvog znanja :p

Ni meni!
Sve mi se cini da su tu kumovali Slovenci i njihov (lupam a nesto jeste) wireless (ruteri ili oprema) koji je verovatno namestena da prepozna uredjaj sa koga se koristi Skype.Pa ako nisi u offline sto se tice gsm mreze ide sisanje do gole koze a da ne znas.
Dodatna zarada od turista.
To naravno odgovara i Mts-u jer bi me u protivnom sigurno obavestio SMS-om o nekontrolisanoj potrosnji preko GPRSa!
Toliko o brizi o korisnicima.....
Ne bi oni meni za dzabe slali poruke pri ulasku u susedne zemlje o tarifiranju GPRS i 3G u roamingu po znatno visim cenama.Tacno znaju sta ce da ti se desi ako ukljucis WIFI.

Poslednja izmena:
Ako ti se nisu obrisali logovi u telefonu mozes da vidis da li se palio gprs u trenutku koriscenja wifi-ja..

Ne treba da gledam logove stigao mi je listing sa racunom.Kao da sam bio na torentima 4 dana.Sve ostalo je u sklopu paketa sve su nule.
Ma sve je to dil.Samo mali prekid bezicnog neta je dovoljno da otvoreni program u ovom slucaju Skype zatrazi alternativnu konekciju a to je GPRS.A kada ti je otvorena aplikacija ti ne vidis taj trenutak.
I mobilni operateri trljaju ruke na ovci(citaj meni).

Nazad
Vrh Dno