s16
Slavan
- Učlanjen(a)
- 02.10.2008
- Poena
- 405
Moja oprema
- CPU & Cooler
- AMD Ryzen 9800X3D
- Matična ploča
- Gigabyte B650I AX
- RAM
- Kingstone 2x32gb 6400 FURY
- GPU
- Asus RTX4080 Super ProArt
- Storage
- 4tb Samsung 990 Pro
- Zvuk
- Logi G Pro X2 Lightspeed
- PSU
- CM 850w SFF
- Kućište
- CM nCore 100 Max
- Monitor
- Alienware aw2723df
- Miš & tastatura
- Logi G915X & Logi G Pro Superlight
- Laptop
- Asus Zephyrus G14 GA403
- Tablet
- Apple iPad Air M2 Wi-Fi 128GB - Space Gray
- Mobilni telefon
- Xiaomi 14
- Pristup internetu
- Optički internet
Evo konacno sam danas odlucio da se bacim na sredjivanje mog kucista.. Imao sam dve opcije, kupiti HAF X i jeftinije vodeno hladjenje, ili uloziti malo para u moje kuciste i ici na skuplje vodeno hladjenje. Chieftec kog ja imam je ogroman, mislim, pre njega sam imao takodje chieftec big tower, ali je ovaj veci, i to mnogo, i mislim da zaista vredi uloziti neki dinar u njega. Ono sto sam primetio, koristeci ova kucista kroz zadnjih desetak godina, je da su dizajnira za "office use", par malih 9cm ventova, dva 12 cm venta i to je to, spoljasnost ovog kuciste je takodje umerena, daleko od agresivnosti koju ima, recimo HAF X, ili Phantom...
U sustini, ja hocu da napravim air flow poput onog u gamer kucistima, moja zamisao je 2 12cm s prednje strane kao intake, 1 12cm na zadnjem delu kucista u donjem delu za izbacivanje toplog vazduha i jedan 12 cm vent u gornjem zadnjem delu da ubacuje ... Posto sam narucio vodeno hladjenje sa 360mm radijatorom, to planiram da stavim na top panel, zajedno za 6 12cm venta, pumpa ce ici u predelu gde su cd-rom-ovi, hard diskove premestam u gornji deo kucista, dok ce na njihovo mesto doci rezervoar... 7 ventilatora koje sam narucio su Scythe SS Kaze na 1900rpm i jos 3 Yate Loon na 2200rpm koji ce sluziti kao push na radijatoru...
Do juce uvece chieftec je izgledao ovako:
A sada ovako
Ovo je samo osnovna boja za metal, ovaj deo kucista ce biti silky crno, iliti nesto izmedju mat i sjajne, dok ce top panel i front panel biti metalik plavi... Takodje planiram da oblozim ceo donji deo kucista izolatorima zvuka...
Ovo su narucene stvari, ocekujem da ce stici pocetkom marta tek, nazalost sam omasio porudzbinu za par dana, tako da moram da cekam sledecu, ali kaparu sam dao, tako da sada nema nazad...

Vasi saveti, predlozi i sl. su i vise nego dobrodosli...
U sustini, ja hocu da napravim air flow poput onog u gamer kucistima, moja zamisao je 2 12cm s prednje strane kao intake, 1 12cm na zadnjem delu kucista u donjem delu za izbacivanje toplog vazduha i jedan 12 cm vent u gornjem zadnjem delu da ubacuje ... Posto sam narucio vodeno hladjenje sa 360mm radijatorom, to planiram da stavim na top panel, zajedno za 6 12cm venta, pumpa ce ici u predelu gde su cd-rom-ovi, hard diskove premestam u gornji deo kucista, dok ce na njihovo mesto doci rezervoar... 7 ventilatora koje sam narucio su Scythe SS Kaze na 1900rpm i jos 3 Yate Loon na 2200rpm koji ce sluziti kao push na radijatoru...
Do juce uvece chieftec je izgledao ovako:

A sada ovako

Ovo je samo osnovna boja za metal, ovaj deo kucista ce biti silky crno, iliti nesto izmedju mat i sjajne, dok ce top panel i front panel biti metalik plavi... Takodje planiram da oblozim ceo donji deo kucista izolatorima zvuka...
Ovo su narucene stvari, ocekujem da ce stici pocetkom marta tek, nazalost sam omasio porudzbinu za par dana, tako da moram da cekam sledecu, ali kaparu sam dao, tako da sada nema nazad...

Vasi saveti, predlozi i sl. su i vise nego dobrodosli...
Poslednja izmena: