Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

I preporuka za besplatne XBMC i XBMC remote za puštanje filmova, muzike, pregled slika. Odlična media centar aplikacija.

Jel pušta neki od ovih programa video u 4:3, a ne u wide kao Gmote?

2 ) Gmote- bas to sto ti treba
Ali radi samo ovo drugo ne prvo

edit : ne vidoh drugu stranu

Koliko sam video gmote ne moze da svrlja mišem po desktopu npr....ili moze? Remotedroid bukvalno kad pokrenete app ima touch pad + levi i desni klik misa + tastatura. Laptop mi je na stolu u radnoj sobi, i iz njega mi ide 7m dugačak hdmi kabel u lcdtv koji je u dnevnoj sobi. Tako na tv-u dobijam sliku od laptopa i onda pomocu telefona, koji se ponaša kao mish, radim na kompu...ako ste me razumeli. Koliko sam video gmote ne moze da se bukvalno ponaša kao mish, tj kao pointer...

I još jedna preporuka za program slične vrste: Pocket cloud. Kači se na remote desktop ili vnc server na vašem računaru i najbolje je odrađen program te vrste koji sam isprobao.

I još jedna preporuka za program slične vrste: Pocket cloud. Kači se na remote desktop ili vnc server na vašem računaru i najbolje je odrađen program te vrste koji sam isprobao.

Ja cekam team viewer da izadje iz beta faze sada krajem februara,isprobao sam ga nesto malo i super je za moje potrebe,nego je jos uvek u beta fazi pa je svaka sesija vremenski ogranicena ali od 1. marta moze se skinuti i full verzija...

Koliko sam video gmote ne moze da svrlja mišem po desktopu npr....ili moze? Remotedroid bukvalno kad pokrenete app ima touch pad + levi i desni klik misa + tastatura. Laptop mi je na stolu u radnoj sobi, i iz njega mi ide 7m dugačak hdmi kabel u lcdtv koji je u dnevnoj sobi. Tako na tv-u dobijam sliku od laptopa i onda pomocu telefona, koji se ponaša kao mish, radim na kompu...ako ste me razumeli. Koliko sam video gmote ne moze da se bukvalno ponaša kao mish, tj kao pointer...
Ne znam dal se razumemo
ali Gmote moze da se ponasa bas kao mis
Ima touchpad i klik na kerna je levi klik , dupli klik je 2x kliknes, a kad drzis to je desni klik
Meni funckionise perfekno plus ima mogucnost kontrisliasnja winampa i VLC-a sa play pause stop i silcnim opcijama.
http://www.youtube.com/watch?v=9Nx6XtXGFew

Poslednja izmena:

Može da se koristi kao miš. Ide se na menu, pa touchpad. :)

edit: pretekao me weasel :D

Jel ima sanse da gmote ne pusta video na monitoru u fullscreenu, da moze na kompu nesto da se radi dok neko gleda video? Ne vidim svrhu da bude u fullscreenu. Takodje, zanima me jel moze da promeni plejer preko koga gmote pusta video, jer koliko vidim integrisan mu je VLC, a ja bih stavio nesto drugo.

Ne moze da se menja player :(
Ne bih ni ja koristio VLC da ne mora.

Konacno posle dva dana trazenja uspeo sam da pronadjem adekvatnu aplikaciju koja moze da sinhronizuje odabrane foldere izmedju PC-a i telefona.... Dakle odabere se folder na PC-u i folder na telefonu i kad god se ubaci nesto novo u bilo koji od ta dva foldera sadrzaj se automatski (preko wifi-a) sinhronizuje sa ovim drugim folderom,veoma korisna aplikacija doduse potrebno je malo drljanja oko podesavanja ali kada se namesti kako valja,odlicno zavrsava posao. Aplikacija se zove PCFileSync...

Probao sam tri text recognition programa i nijedan ne radi dobro. Obicno uhvati samo jednu rec ili telefon (uglavnom ne ubode sve brojeve), i stavi ih na pogresna mesta, tipa prezime stavi kao naziv firme. Bas sam mislio da ima nesto da dobro prepoznaje tekst, da ne pogadja gde sta treba da ide vec samo da uslikani tekst pretvori u tekst sa kojim mozes da baratas kako hoces.

e i ja sam imao problema oko toga ali sam samo postavio pass u winu i onda radi kako treba,izgleda da je to neki bug kada nemas pass

Nije bug nego je takva politika OS-a :)

Pa pazi ja sam mogao da napravim LAN izmedju telefona i PC-a uz pomoc ES file manager i Astro file manager koji takodje koriste SMB protokol... Na mestu za password sam ostavljao prazno i radi. A na ovoj aplikaciji nece...

A kako da ga podesim za msn acc? Jedino što mi nudi je astro.

Probaj, ja sam ga pronashao :)
Simpa je opcija, mozes da ga koristis umesto misa i tastature.. Jako je korisno kad ti npr sedne neko za racunar i kada hoces da ga oteras (ono kao virus ili sta vec :)

E onda sam ja slep kad nisam u gmote video opciju za touch pad. Sad cu ponovo da probam

Kad otvoriš aplikaciju, menu -> touchpad

*** ko da su je namerno sakrili, a super radi. Imaš čak i tastaturu za unos teksta, a možeš i da prevlačiš stvari (drag&drop), makar na nekim uređajima. Na magic-u držiš trackball i onda pomeraš

Ima li neki program koji bar malo liči na onaj "status bar" (ili kako se već zove) na MIUI romu. Mislim na onaj bar gde se uključuje/isključuje sve živo :) GPS, vibra, bt, wifi, etc...

switcher pro

Sent from my android tablet using Tapatalk

Nije loše koliko vidim ali mi se ipak više svidja ona fora u MIUI, možeš iz bilo kog programa samo da "spustiš" i uključiš po potrebi šta treba...

Poslednja izmena:
Ok, hvala. Tek sam sad izvalio da treba da držim ispod onog astro i da tek onda mogu da napravim za msn acc.

Jel neko koristi ove 'SMS schedule' programe? Probao sam tri razlicita i nijedan ne radi kako treba.. Nekad posalje, ali uglavnom posalje TEK kad otkljucam telefon, znaci neupotrebljivo totalno.. U cemu je fazon, ovo su jos popularne i dobro ocenjene aplikacije na marketu.. :/ Drugar ovu opciju ima na nekoj prastaroj gumenoj Nokiji..

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno