Šta je novo?

Dragon Age 2

Hahaha, "DA2 has a new art style; grimmer, bloodier and sexier". To je ovih dana, ocigledno, najbitnije za RPG zanr... Doduse, ako obratimo paznju na temu za originalni DA i tamosnje komentare, sve dok ubace seksa i bahanalija, "fanovi" ce biti odusevljenji. :S:

Na osnovu glasina o SWTOR, baš me zanima šta čeka Bioware kada ovo i SW ne prođu dobro u prodaji.

Verovatno shutdown. EA sigurno nece zeleti da eksperimentise sa eventualnim "return to roots" programom, ako se Bioware, kojim slucajem, bude odlucio za isti, posto im vecina upcoming naslova zavrsi u kaljuzi, sto i zasluzuju. Prosto, ova tematika i zanr, ma koliko uprosceni i pojednostvljeni bili, nisu preterano zanimljivi konzolaskoj publici, a odane PC fanove su vec izgubili (obratite paznju na riots na oficijalnim forumima :)). Ne vidim nacin na koji ovo moze da se zavrsi povoljno po njih.

Izgleda ok.

BioWare ga je ugasio što se tiče RPG-a. Nisam očekivao da će ih šugavi EA ovoliko sj..ti. Tužno.

Jos kada je izasao ME2, dalo se videti i predpostaviti kojim pravcom su krenuli. Ali za to su krivi novokompovani gaming novinari i masa brainwashed igracke populacije koje je orgazmicno docekala po meni osrednji i cak totalno razocaravajuci nastavak (da ne nabrajam i zasto), tako ce isto i dragon age 2 biti. Baldurs Gate ala ps2 version...

Dosta podseća na Jade Empire, s tim što je ta igra bila dosta lepša u svoje vreme. UI izgleda užasno.

Poslednja izmena:
Hardverski zahtevi...

Recommended:
  • CPU: Intel Core 2 Quad 2.4 GHz Processor or equivalent
  • CPU: AMD Phenom II X3 Triple core 2.8 GHz or equivalent
  • RAM: 2GB (4 GB Vista and Windows 7)
  • Video: ATI 3850 512 MB or greater
  • Video: NVIDIA 8800GTS 512 MB or greater
  • DirectX 11: ATI 5850 or greater
  • DirectX 11: NVIDIA 460 or greater

Minimum:
  • CPU: Intel Core 2 Duo (or equivalent) running at 1.8 GHz or greater
  • CPU: AMD Athlon 64 X2 (or equivalent) running at 1.8 GHz or greater
  • RAM: 1 GB (1.5 GB Vista and Windows 7)
  • Video: Radeon HD 2600 Pro 256 MB
  • Video: NVIDIA GeForce 7900 GS 256 MB cards
  • Disc Drive: DVD ROM drive required
  • Hard Drive: 7 GB
  • Sound: Direct X 9.0c Compatible Sound Card Windows Experience Index: 4.5

Dragon Age 2 will support DX 11. :)

http://dragonage.bioware.com/da2/info/faq/
http://social.bioware.com/forum/1/topic/260/index/5473672/1

Čuo sam za DX11 podršku ali igra i dalje izgleda kao da je iz 2004.

Na srecu witcher 2 ce im opet objasniti kako se pravi igra tog tipa :)

Na srecu witcher 2 ce im opet objasniti kako se pravi igra tog tipa :)

Nije W2 isti tip RPG-a kao DA (osim ako ne misliš da su oba fantasy, a tu je DA lošiji jer je generičko fantazijsko okruženje), tj. party-based. Za to ćeš morati sačekati Dead State, koji verujem da će imati Mitsodin vrhunski napisan scenario i interaktivnost istog.

Poslednja izmena:
sta da kazem osim, jesam rekao :d salu na stranu, DA3 ce se razvijati i bioware ce na kraju reci da je igra ponajmanje rpg ;)

ovo katqatrofalno izgleda, ui, ceo dizajn... sve je jasno kada developer menadzer cica koja je do juce igrala mario bros... alal im vera :)

dead state kada izadje (a ove godine sigurno nece) bice pravo osvezenje, ali i to je indie projekat i kao takav na klimavim je nogama

Poslednja izmena:
Uzassss, tako lago ogade neku igru da je to neverovatno. Upravo prelazim Dragon Age i jedva sam cekao nastavak, a oni sve vise kvare i kvare ...

ROFL eto o cemu cemo pricati dok igra ne izadje:d

Ljudi sa nestrpljenjem očekuju DA2 posle svega? Jedino ako su Bioware obožavaoci i fanovi "press A to WIN to feel like such a badass" simplifikovane, flashy mehanike.

Poslednja izmena:
Kad se samo setim koliko sam iščekivao prvi Dragon Age. Pratio sve moguće trailer i dešavanja znajući da ću konačno igrati jedan dobar RPG. I mogu reći da me nije razočarao iako je imao mana.
Ali Dragon Age 2 mi svakim danom postaje sve odbojniji. Prestao sam da pratim vesti vezane za igru pošto već sad mogu da zamislim kako će sve to izgledati. Tužno :(

Jedino mi ostaje nada u CD Projekt Red i Witcher 2.

I za prvi deo se uglavnom pričalo o homoseksualcu, o tome da je moguće spavati s njim, i dosta ljudi je kukalo zbog toga :) Ovo je marketing, ne mora da znači ni dobro ni loše. Mada, po svemu sudeći, vrlo je moguće da će da bude gora od prvog dela.

Tu su i Dead State, E.Y.E i Age of Decadence.

Da uvek se nadje neki dobar RPG iz senke.
Ali nijedna od njih ne može da se poredi sa produkcijskim kvalitetom DA2 ili Witcher 2. To naravno ne znači da su loše ali retko koja niskobudžetna igra ispadne kako valja pogotovo ako se radi o RPG-u.

Bah, Witcher 2 je takodje dekadentni naslov sa budzetom iznad 1000$, dakle komercijala:p So, avoid it if you're a man:D

Da uvek se nadje neki dobar RPG iz senke.
Ali nijedna od njih ne može da se poredi sa produkcijskim kvalitetom DA2 ili Witcher 2. To naravno ne znači da su loše ali retko koja niskobudžetna igra ispadne kako valja pogotovo ako se radi o RPG-u.

Netačno. Znači, produkcijski sjaj je među najvažnijim stvarima u igrama? DA2 upravo zato što ima veliki budžet dovodi do kompromisa na sve strane kao što rekoh, pojednostavljivanje/"streamlinga/mainstreaminga", što je problem i kod gomile drugih igara danas, a sve kao posledica potrebe da se proda što više kopija i povrati uloženo. ME1/2 su boza upravo zbog toga. Doduše, ovde je veći faktor EA i javno vlasništvo. Bilo bi potpuno drugačija da ovo razvija Valve npr.
"All [companies that float] end up getting their customers changed," Valve's Erik Johnson told the latest issue of PC Gamer.

"Any bad decision I ever see out there is because somebody created this different customer that was whoever funds them, and not the consumer of the product."

Brian Mitsoda radi na DS i to je dovoljan signal da će igra biti vrhunskog kvaliteta, pre svega scenario, dijalozi i karakterizacija.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
PC. Mada art na UI segmentima je odvratan na svim sistemima.

PC. Mada art na UI segmentima je odvratan na svim sistemima.

potpuno se slazem, lici na neki microsoft windows/office UI, taman da mi se integrise igra u excel pa da mogu da zamadjijam celije ili paragrafe u wordu...blah!

Vidim da spadam u apsolutnu manjinu na ovom forumu, ali ja zaista verujem da ce ovo biti dobra igra i dobar RPG.

DAO je imao vecu slobodu u kreiranju lika i to je jedino sto je prava mana nastavka. Ali onda, tu je sjajni Witcher kome ni najmanje nije smetalo to sto nema nikakve slobode u kreiranju lika. Sam sistem borbe bi mogao da bude nesto bolji nego sto je bio u prvom delu, ali ne igram RPG-jeve zbog borbe, tako da me to ne dotice previse. Kazu da je kamera blago izmenjena u odnosu na DAO jer nije moguce gledati kroz plafon (sto i nema neke logike i previse olaksava borbu) i ako je to istina, ne dozivljavam tu promenu kao nesto negativno. Cini mi se da je grafici zaista trebalo osvezenje jer je, bar po meni, bila jedna od najmonotonijih koje sam ikada videla. Dodeljivanje glasa liku ce uneti realisticnost i doprineti atmosferi i poistovecivanju sa likom, jer ce mnogo vise liciti na pravog coveka. To je promena koja se jednostavno ocekuje i vezana je za tehnicke mogucnosti, koje bi koristili i u igrama od pre 10god da je bilo moguce. Promenjen nacin odgovora mi se isto dopada, zato sto ne vidim poentu da procitam odgovor, a onda kliknem na njega, pa da slusam kako moj lik izgovara to isto. Ne vidim kakvo je to zaglupljivanje, kako neki misle, sto imate npr. maslinovu grancicu za pacifisticki odgovor. Pa i u starom sistemu ste mogli da citate sve ponudjene odgovore sto puta, pa da razmisljate sat vremena sta bi bilo najbolje reci. Zaista ne vidim da je moguce da nesto bude lakse od toga. Ovako i vi sa paznjom slusate sta ce vas lik reci, iako naravno znate koji je smisao onoga sto ce reci. Ono sto meni ide na zivce je to sto oni stalno isticu kako je ovakav nacin price apsolutno originalan i kako ni jedna igra nije koristila nista slicno. Posteno bi bilo odati zasluzeno priznanje igri koja je, mada je po mnogo cemu bila losa, na vrlo slican nacin pricala pricu i imala vrlo slican model dijaloga, pre svega ME2, a onda i DA2, AP-u.

Dakle, ono sto ja ocekujem je ono sto Kanadjani uglavnom i ostvare. Dobru igru, neoriginalnu pricu majstorski ispricanu, klise likove sa ponekim (potencijalno velikim) izuzetkom i sjajnu zabavu. Ne mislim da su oni izgubili ista od svoje genijalnosti pokazane u nekim starijim igrama, vec je jedini nacin da opstanu da prave igre koje najveci broj ljudi zeli da kupi, jer se od priznanja i aplauza, ne hrane deca. Naravno, sve je to samo moje misljenje, ne tvrdim da sam u pravu.

Dakle, ono sto ja ocekujem je ono sto Kanadjani uglavnom i ostvare. Dobru igru, neoriginalnu pricu majstorski ispricanu, klise likove sa ponekim (potencijalno velikim) izuzetkom i sjajnu zabavu. Ne mislim da su oni izgubili ista od svoje genijalnosti pokazane u nekim starijim igrama, vec je jedini nacin da opstanu da prave igre koje najveci broj ljudi zeli da kupi, jer se od priznanja i aplauza, ne hrane deca. Naravno, sve je to samo moje misljenje, ne tvrdim da sam u pravu.

BS. Ništa ih nije sprečavalo da unaprede prvi deo, koji se prodao u 3M+ primeraka i više od simplifikovanog ME2 (valjda su ljudi prepoznali da neće da trpe nazadovanje), sa fokusom na PC posle 5 za redom console-centric igara. Samo sada EA shareholderi donose odluke, ne Bioware.

Poslednja izmena:
Vrh Dno