Šta je novo?

pc do 2500

milos_92

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
26.01.2011
Poena
150
Dakle, već neko vreme sklapam pc do 2500e bez monitora, i trenutno razmišljam o sledećem:
konfica.png

Da li biste menjali nešto, i šta?

Ne svidja mi se ta konfiguracija, pre bih ovako nesto:

1. I7 2600k
2. Kuler Corsair H70
3. Ploca GA-P67A-UD7 ako nadjes
4. Hard disk, primarni SSD neki od 128gb ili 160gb, a kao storage taj od 3TB.
5. Ram za takvu konfiguraciju minimum 8gb.
6. sto se tice grafickih isao bih na 2x gtx 580
7. kuciste po izboru, phantom je sasvim ok
8. napajanje recimo Corsair HX 1000
9. umesto dvd-a ubaci neki BR rezac.

Memoriju i hard disk obavezno kao sto kaze lanmi86.
Procesor ima lepu cenu, jesi siguran u to? :)

vidi ovo:
Intel Core i5-2500, 3.30GHz, Box, LGA1155
Cena: 20.030 din.

MSI P67A-C43
Cena: 11.080 din.

3 x 2GB DDR3 Excelram Black Sark, PC1600 CL9, E30105B
Cena: 7.190 din.

Gigabyte GTX570, GV-N570D5-13I-B
Cena: 35.700 din.
Ukupna cena: 74.000 din.
i ostane ti 1700€ za hladnjake,kućište,ssd,tv od 37" ....npr...
onaj spisak deluje kao da si birao prema najvišoj ceni

vidite da vas pali

I to za sve pare!

definitivno ti je konfa preterana. delimicno se slazem sa lanmijem. evo sta bih menjao kod njegove
1. ok
2. za te pare sigurno voda, ali h50 i h70 nece stati u phantom. neki su uspeli da naguraju uz busenje novih rupa. to moras dodatno da se raspitas.
3, 4, 5. ok
6. ipak bih isao samo na jednu 580. ako bas ne bude dovoljno (mada ne vidim kako) onda ubaci jos jednu.
7. mozda bi mogao da razmislis o cooler master kucistu jer je ipak malo funkcionalniji iako je phantom lepsi
8. ok
9. blue ray nije losa ideja, ali prvo razmisli da li bi ga uopste koristio. za podatke se vise isplati novi hdd. jedino ako bi bas kupovao br filmove. mada bih pre br rezaca uzeo ps3

...

toliko novaca dati na komp, a ne uzeti SB je ludost...

ali ono sto bi trebao da sadrzi od komponenti otprilike

i7 2600k obavezno
SSD disk (odaberi koji i koliko) + storage
8 gb rama
gtx 580 (ili cak 2x)

tako da ono sto ti je predlozio kolega lanmi86 je sasvim ok, osnovne komponente, ostalo gledaj prema svojim potrebama....

Alo bre, pa to je ko ono u "Porodičnom blagu", kad je Mima Karadžić farbao da mu je 5.000 DEM za kupovinu kompa za sina... Mislim, ko još danas daje više od 1000 evra (ajde dobro, do 1.500EUR) na konfu???

Prži vas lik ne 99% nego 100%.

A i pogledajte koliko postova ima...

Admini, lock please

i meni je palo na pamet da lik folira iz nekog razloga, ali opet postoji neka nada da niko to ne bi uradio jer dobrog razloga nema. nije on nista dobio niti smo mi nesto izgubili.
nikad ne znas. mozda je i ozbiljno. mozda mu je to poklon za 18. rodjendan.

mislim da nema razloga zakljucati temu. kad tad ce sama umreti kao i sve ostale u sekciji.

Kupi auto ili renoviraj stan. Te pare za računar su se davale 1989-90. Danas - to je sulud novac spaljen na računar

Poenta cele price je da on, cak i da kupi predlozenu konfiguraciju, ne moze, a verovatno i ne ume da je adekvatno uposli, tj. iskoristi njen maximum. No dobro, lepo je videti trenutnu best buy high end konfiguraciju...

alo, ne lozi vas. lepo je pitao dechko, vi ne znate koje su potrebe jednog 17togodishnjaka danas ...

treba covek da ide na fejs da muva cice, i da otvori po 45 tabova u brauzeru pre nego sto klikne na "add as a friend", dok mu je na pauzi neki Brazzers u 1080p, i dok sve to radi, mora da mu u pozadini juri neka futuristichna igrica, jer je danas tako komplikovano stisnuti save .. bolje minimizujesh , i lepo nastavis posle. e povrh svega toga, sa njim nema rasprave kad udje u prodavnicu. jer ako pokusate da mu objasnite da je to skup komp, bice: BRATE PI*KO MOJNE ME GLEDAS TAKO DA NE BI BILO ZWEKETE, ZWEZDA U SRCU ZNAJ!

eh taj zivot mladih bogatih ljudi ...

Nemoj da si isfrustriran toliko.
Bavim se 3d modelingom i do sad sam radio na firminom kompu. Ali mi je potreban jedan kuci tako da mi treba najbolje za ove pare. I ne znam odakle ti samo ideja da imam 17 godina. Ja se ne razumem bas najbolje u hardver tako da trazim pomoc ovde. Hvala :)

U svakom slucaju ono sto je user 'bazdi' preporucio (samo da Intel resi problem sa novim chipsetom) uz dodatno 'pumpanje' do cak 1000-1200E, radi posao.
Poenta je sto komp od 2500E ne bi bio 2,5 puta brzi od ovoga, ni blizu.

POZ

I ne znam odakle ti samo ideja da imam 17 godina

milos 92 sto obicno oznacava godiste. mozda smo omasili pa vec imas i celih 18.
problem je nastao zato sto je prva konfiguracija sastavljena od najskupljih komponenti iz svake kategorije bez trunke razuma. ljudi koji daju toliki novac na konfiguraciju obicno imaju neku predstavu o onome sto uzimaju i sto im treba.

bavis se 3d modelingom, a pritom nemas blage o hardveru i dao bi 2500 evra za komp .. ? jeste, moze to, al u nekoj skandinavskoj zemlji.

Ja odgovorno tvrdim da za 800 evra moze da se uzme PC koji ce da radi bar 85% onoga sto bi radio ovaj od 2500, a za 3d modeling ti recimo ne treba:

1. zvucna karta od 200 evra

2. Kuciste od 150 evra

3. Hard disk od 3 terabajta

tako da - reci lepo da te zanimalo koja je tamo negde najskuplja konfa, a ne da je kupujes za sebe jer si ocigledno trol, ili ignorant koji ne razmishlja i baca verovatno tudje (citaj roditeljske) pare na gluposti.

Aj ovako.
Prvo da raskrstimo s godinama. Imam 24 godine, 92 sam stavio bezveze, ne znam ni ja zasto.
Sto se tice konfiguracije, ovu mi je drugar preporucio ali ocigledno da se i on nalupetao. A ne razumem se u hardware zato sto sam radio samo na mac-u i ne pratim uopste to. Zato sam i otvorio ovaj topic.

A ti Igoritza, kad si poslednji put sprco matori?

0 postova, sa tendencijom da ostane tako...

ako si vec rekao da si radio na macu, sto za tih 2k5 eur ne uzmes maca i zavrsis?

I u kojim tacno programima radis?
3D je sirok pojam.
Da vidimo da li je dovoljan jak CPU ili postoji i CUDA podrska pa bi jaka grafika vise znacila?

POZ

Aj ovako.
Prvo da raskrstimo s godinama. Imam 24 godine, 92 sam stavio bezveze, ne znam ni ja zasto.
Sto se tice konfiguracije, ovu mi je drugar preporucio ali ocigledno da se i on nalupetao. A ne razumem se u hardware zato sto sam radio samo na mac-u i ne pratim uopste to. Zato sam i otvorio ovaj topic.

A ti Igoritza, kad si poslednji put sprco matori?

ovde sam prestao da citam,elem matori konfa je do jaja uzimi i uzivaj...

Prijatelju, ti ako daš 2500 EUR na konfu za "3D modeling", ja ti dajem još pola tog budžeta...

Vrh Dno