Šta je novo?

iPhone 4 & iOS4 - zvanična tema

Koliko vidim sa ultrasn0w-a i sličnih sajtova stižu sve moguće informacije osim o onome što nas sve zanima (unlock). Ranije su pisali samo kada izbace nešto novo po tom pitanju, a sada pričaju čak i o Phone7 i sličnim??? WTF???

Moje misljenje je da ce ako uopste bude bilo funkcionalnog untethered JB, to biti poslednji JB ikada. Unlock ce polako nestati, jer ima sve vise simfree telefona, osim ako Apple ne napravi U-turn pa ponovo krene da distibuira zakljucane telefone.

Bice JB i za 4.2.1 i za 4.3...i.t.d
Taj JB jeste pravi biznis i nakon sto je jos i postao legalan nema sanse da se zaustavi tek tako.

Ako pratite JB scenu mozda ste culi da su se dve grupe hackera takmicile i prepucavale preko twittera ko ce prvi da izbaci JB za 4.2.1 i upravo izgleda da smo dobili pobednika: :)
http://iclarified.com/entry/index.php?enid=13600

Bitno je i ovo:
it will not require iOS 4.2b3 SHSH blobs

Poslednja izmena:
Sto se tako ne takmice za unlock :)

Tacno. Chronic dev team ima jos samo problem sa wifi ikonicom koja se ne pojavljuje i JB je gotov po njihovim recima.
Ali plasi me to sto nema ni traga ni glasa od unlocka. Ili je spreman i cekaju untethered jb ili ce krenuti u akciju tek kada izadje untethered jb ili cak ne razmisljaju o tome.

E, jedno glupo pitanje :) : Posto imam iP4 sa starim bootromom da li onda ja sada samo cekam JB za nove firmware ili mi treba i unlock? Dok sam imao 2G pravio sam samo custom FW sa pawnage tool-om i tako upgrejdovao sistem. Sad ovo sa bootromovima itd. ne pratim :D

A na kojoj si sad verziji softvera ?

Ne smesh da radish zvanichni upgrade jer ce ti tako upgradeovati i baseband a onda si lockovan :) Ako hocesh na 4.2.1, nemoj, prvo zato shto ne postoji untethered josh uvek, a drugo, ako koristish dosta stvari sa Cydie, neke ce praviti problem, ja sam naleteo na bar 5 nekih programa koji uopste nisu radili na 4.2.1, a najnovije su verzije, jedan od njih je odlichan Lock Screen. Ja ti preporucujem da ostanesh tu gde si a da upgrade uradish kada se pojavi i untethered i unlock za nove basebande, do tada ce se sve ispeglati valjda :)

Poslednja izmena:
4.1 imam sad.
Ma, pitam onako da proverim nesto sto mi je na pameti a iz nekog raloga me mrzi da guglam :D
Jedini dodatak koji koristim je biteSMS i SBSettings. Sve ostalo sam pogasio i obrsao... Mada me malo ovi custom lock screenovi privlace ali traze usrani winterbord sa kojim imam jako losa iskustva na 2g-u.

Instaliraj LockInfo, lepo radi, ne zahteva winterboard i imas puno plugin-ova za njega. Bitno je da ti plugin-ovi i program budu sa istog repo. Preporucujem xsellize.

Meni OVAJ deluje bolje jer ima vishe mogucnosti od LockInfo, i izgleda lepshe. I koliko vidim ne trazi Winterboard...

Element jeste lepši od LockInfo-a ali zato više gnjavi telefon po pitanju resursa. Ni jedan ni drugi ne zahtevaju Winterboard. A LI ima više addon-a.

Koliko može da gnjavi i4 s obzirom da ima jak procesor i poprilično slobodne memorije? Nisam probao, pitam samo, meni LockInfo nije gnjavio ni 3G ni 3GS, a Element se čini funkcionalnijim...

draqla ga je probao na 3G cini mi se, pa tu lako moze da davi, na iPhone 4 tesko...

Pa to zavisi shta si od plugina stavio. Ako ne stavish twitter i slichne stvari koje non stop vuku, nema razloga da gnjavi bateriju..

Nije on losh, ali vise kao "fenseraj" nego neka upotrebljiva stvar. LockInfo i Elements moze da prikazuje informacije zbog kojih bi ranije morao da otkljuchash fon, a nekad i da startujesh aplikaciju..

Shajze, nije valjda da ne radi na 4.x uopste :(

Ma nije najavljen, ne lozi se :)

To je neko uzeo prichu Devtima koji su rekli da ce unlock biti posle 4.3, i uklopio sa datumom launcha Verizon iPhonea 10. Februara, jer tad ce da izadje i 4.3 :) Nishta novo direktno od Devteama nije recheno, a oni su rekli posle izlaska 4.3, shto moze da bude i mesec dana posle :) Da nisu do sada jedno 3x obecali datum pa i da se nadash :)

Ma nije najavljen, ne lozi se :)

To je neko uzeo prichu Devtima koji su rekli da ce unlock biti posle 4.3, i uklopio sa datumom launcha Verizon iPhonea 10. Februara, jer tad ce da izadje i 4.3 :) Nishta novo direktno od Devteama nije recheno, a oni su rekli posle izlaska 4.3, shto moze da bude i mesec dana posle :) Da nisu do sada jedno 3x obecali datum pa i da se nadash :)

Nemoj mi kvariti romantiku :d

Ako već ne mogu tebe da ložim onda mogu bar druge :d

Mislim da su već dovoljno otegli sve ovo i verujem da će tada izaći sve :)

Ma ja prodao lockovan, sad mogu da ga otkljuchavaju josh 6 meseci ako hoce :d

Pozdrav, moja drugarica je dobila na poklon iPhone4, nisam siguran da li je otkljucan, ja kao hocu da pomognem ali mi sinoc neki lik prodao pricu da ne smes da ubacis karticu bilo koju jer ce se zakljucati telefon ?! Ali ako je zakljucan ostace zakljucan zar ne ?

Pitanje je, jel ja mogu da uzmem mikro karticu i ubacim je u iPhone i probam da li radi ? ili postoji neka procedura...
Kada ga upali ovako bez kartice, ne moze da se udje u meni, vec pise kao samo sos calls ili kako vec i nista vise ?
Ako bi neko bio ljubazan da da neki predlog :) hvala !

Sa karticom ne mozes da ga zakljucas.
Jedino sto ti moze traziti je da ga aktiviras ako je skroz nov, da ga prikljucis na iTunes.

@Deus:
Raspitaj se odakle je stigao ip4. Ako je iz UK, Francuske ili Nemacke, moguce je da je SimFree, ali ako je iz USA onda sigurno nije simfree.

Tel je stigao iz Crne Gore, otac joj je poslanik i dobio je na poklon tj svi su oni dobili na poklon vlada je poklonila telefone, pa je on poklonio svojoj kceri :)
Ja pretpostavljam da je simfree jer ipak i oni tamo imaju razlicite provajdere... znaci ja bih trebao da ga povezem na komp, kupim mikro sim karticu i registrujem ? i to bi bilo to ? ako je simfree a ako nije jel mogu nesto da pokvarim ? HVala puno !

Nazad
Vrh Dno